63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Minden bizonnyal így kellene fejleszteni. Kussban, és csak a kész végelges dolgokat tenni ki.
  • kekpolos
    Sziasztok, ritkán kérdezek, de akkor hülyeséget. :)

Valakinek van ötlete, elméletileg lehetséges e az, hogy pl getParticlePosition vagy valamiképpen egy adott (és particleID-vel rendelkező) részecske pozicióját x-y-z átadni transform script segítségével úgy hogy azt örökölje? Egyszóval amerre és ameddig az az egy részecske halad, arra menjen az a másik ojjekt is? Keresgéltem a neten de nem sokat találtam, gondoltam mielőbb nagyon beleásom magam, előbb rákérdezek, hátha az egész egy nagy marhaság.
  • nenad
    nincs valakinek ötelet/ismerőse, a toshiba computers egy igazgatójának eléréseéhez?
  • nenad
    és mégis nekik van kész müködő verzió előszőr...:D
    Nem vicces, ezek nem szólnak egy szót sem,csak simán leadják a kész cuccot.
    Láttam egy MetaSl szerkesztőt is, olyan amilyet szerettek, cérna meg ablakok... :D (shader network)
  • Aldaryn
    Jah, néha meghalnak a DNSek, de majd elindulnak. :D
  • Free
    Aludni !!!!!

Az a gazdagok kiváltsága lett...

amúgy valami gond van az abbys.hu val.

egyik domain adatbázis sem talál hozzá névszervereket.
  • Aldaryn
    A haj is egy érdekes dolog... hajszálak (strandok) renderelése natív prmitívként egy ideje benne volt a VRAyben, azonban Autodesk cseszett APIt adni a haj megoldásához, úgy meg talomra kicsit nehéz... A max 2010-eljövetelével se Autodesken múlott. Nem értem, ha MR ígyis úgyis benne van, nem fizetsz érte, akkor mi a rákért védik?
  • Aldaryn
    Ebből talán a GPU-ra generalizált shaderek az, ami hír. Nem VRayt pártolni, de a többi a haj kivételével már vagy benne van, vagy demózásra került, a haj pedig beta grupnak demózott, de még be nem jelentett.
    Az is aranyos, hogy kb 1,5 éve volt egy VRay interatív renderelés demó, mióta kb. 3 platformon jelentették be, vagy készítették el a hasonló megoldást... :D
  • FRenkie
    ...ja a modell evermotion-ről van :s
  • FRenkie
    ez kurvajó!

én is toltam 1 nfr-t:
    /Mies van der Rohe tiszteletére/

Free Te meg aludjál Te geek! :)
  • Free
    nah a következő el Free -zelt dolog :c)

bár a főnököm nem hiszem hogy hagyni fogja

• nenad
    beszarás mental ray megint lépett egyet...

Native MetaSL Shader Support:
    o MetaSL language to be used for CPU and GPU rendering
    o Unifies shader languages to simplify and standardize the creation and deployment of shaders within and across various projects

Progressive Rendering:
    o Offers early visual results for immediate feedback, at any desired image quality
    o Provides a rendering mode suited for interactive ray tracing applications

Image-Based Lighting (IBL):
    o Lets artists light a scene efficiently based on acquired environment maps
    o The illumination from the IBL is automatically added to all material shaders, which perform regular light sampling.

Performance Optimizations for Large Scenes

Procedural Bidirectional Reflectance Distribution Function (BRDF) representations and rendering:
    o Provides the basis for faster importance-driven illumination algorithms

Hair Approximation:
    o The lower number of hair segments result in reduced memory consumption and increase rendering speed.
  • zenoka
    AP hir lettel:P:)
  • nenad
    egyébként a képtényleg jó
  • nenad
    muhahah
    cloth simet esteleg. :D
  • Aldaryn
    Utóbbira nagyobb az esély.
  • ThomasGins
    :D
    Lemodellezed vagy Nenad megirja szkriptben?:)
  • zenoka
    milyen bekat nyalogattal?:P:))
  • npeter
    vagy esetleg 1 gólya csőre között jön ki a vízből? :)
  • npeter
  • Malakai
    Csilloghat az.. :)
  • Aldaryn
    Sosem lehet tudni, lehet nem először bukkant ott fel a béka. Előjött, gyorsan visszament, atán újra előjött. Esetleg előtte már felbukkant egy béka, elrepült, és most jön a következő. Lehet ez még fizikailag teljesen reális összeállítás!
    Vajon ha egy nagy béka bukkan fel, akörül is eltartással hullámzik? Mi van, ha egy bálna? Mi van, ha egy vízgömbbe zárt béka lebeg ki a vízből? Esetleg egy jégbefagyott béka csobban kifelé... Vagy egy bálna gyomrában egy békával... hmm...
  • kekpolos
    ott a pont :) A valóságban a kis karika szerű hullámok nem a felbukkanás körül közvetlenül jönnek létre hanem pár centire a brekitől.

Al: A víz IOR-jét nem emlékszem mire állítottam, de biztos nem default :P
  • npeter
    Nekem túlságosan csillógónak tűnik a béka textje. Aztán fene tudja, igazából még ilyen közelről nem vizsgálgattam őket:) [apro] szegénykéket nagyon útánom :) [/arpo]
  • Aldaryn
    1.5-ön maradt a víz IOR-je, mi? Tipikus...
  • zenoka
    beka korul nem igy hullamzik a viz?:D
  • zenoka
    szamomra inkabb festmenyszeru mint fotoreal (tudod a mostani kortars muveszek toljak ugy hogy fotoznak egyet elohivjak meleteszik a vasznat vagy kivetitik ra es lefestik) de mindenestre nagyon hangulatos!
  • kekpolos
    van egy k.. nagy hibája, de nem árulom el, aki sokat látott ilyet a valóságban, sztem tudja :)
  • Aldaryn
    Egész fotoríl!
  • kekpolos
    Sziasztok. Rég jelentkeztem már képpel, itt az idő, a rövid hétvége termése. Olyan gyors, nem túl elegáns megoldásokkal, de legalább béka.

Katt a nagyobb változatért.
  • nenad
    30% gyorsabb polzgon kreáció, többet vártam tőte de ez van
    demo kép
  • nenad
    nem sok komment van. az expoerteben asszem van egyvonalban van ami van.
  • Aldaryn
    Törlöd ki a kommenteket, mi? :P Egész szép, emberes méret már.
  • Aldaryn
    Soron következő max verzióval lesz natív támogatás vray oldalról a beépített maxos haj/szőr rendser geometrikus primitívként való renderelésére (a la mentalray,) , de pssszt.
  • nenad
    a redqueen exporter 2519 soros, és folyamatosan csőkken annak ellenére hogy több fuznkcó van benne.
    a materilja 400 soros
    a material previewet renderelő rész 872 soros.

• nenad
    egyébként 305 sor hosszu. :D
  • nenad
    kevesebb gond van vele, csak berántos azt kész, ha nem megy majd a hülye programozó kijavítja.
    ha kell bedobhatom, de inkább még befejezem előbb, ott van még a noise funkció is...
  • nenad
    nekem is kiakadt amikor max mexivatta hogy editable_poly van alatta, néha összekeveri a calssokat.
    Illetve olyan objektumra is ad ilyen classt ami nem olyan.
    Előfordul.
    Most két verzó van, beteszem a bevelt, vagy kicserélem a polgenerálást egy gyorsabbra és kevesebb polyt generál, bár nem olyan vészes amit csinál.
  • Aldaryn
    Hmm, sikerült kiakasztani, bár, gondolom ez a max sara, nem annyira a scriptedé. Miért mse-ben teszed ezeket közzé? Jó, jó, senki ne nyúlja le a géniuszod, de azon kívül? Mert általában a free scripteket nyíltan szokás adogatni. Érdekel, mi a pszichológia mögötte.
  • Aldaryn
    Nagyon ráállt neked erre az agyad! :D Komoly!