63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    próbáld meg az alap spline-okat úgy osztani, hogy minden töréshez tartozzon egy vertex.
  • putyi
    a rio emiatt ingyenes. régen 640*480 volt. tessék örülni! amúgy a blow up renderrel ki lehet játszani, csak macerás.
  • zenoka
    hmm akkor nincs mese kulon kell patch es utolag polyval osszekotni:S fapados..
  • bencsab
    Sajnos polyban is ott van a búb. I love you MAX!
  • atenza
    Ha Rio-val renderelek nem engedi 1024*511-nél nagyobbra állítani a képet, ezen lehet valahogy segíteni? Mert így elég pici a kép...
  • zenoka
    edit polyve alakitas utan is? lehet hogy csak valami megjelenitesi bug..vagy megint hulyeseget beszelek:)
  • bencsab
    az okés, régóta dolgozom már patch felületekkel. az érintők is rendben vannak, éppen ezért nem értem ezt a búbot. magyarán szólva a búb kilép bármelyik határoló érintő síkjából, ami számomra nem indokolt.
  • npeter
    wolrd3d-n találtam:

"Autodesk ki vagy a CAD/CAM mennyekben
    Szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te Mayad
    Legyen meg a te Max10ed
    Miképp Windows7en, úgy Linuxon is
    Mindenévi distrib-ünket add meg nekünk ma
    és bocsásd meg warez release-einket
    miképpen mi is megbocsájtunk a bugjaidat
    És ne végy minket Blenderbe, de szabadíts meg a Lightwave-től
    Mert tiéd a CAD a CAM a Mudbox
    Mindörökké, LOL!"
  • putyi
    edit patch móddosító és ugyanúgy szerkesztheted az érintőket, mint a spline-oknál. amúgy arra kellene ügyelned, hogy a spline-okon annyi vertex legyen, ahány törésponttal akarod összekötni, mert úgy egy szép quad felületet kapsz és ne kezd el interpolálgatni a surface.
  • montressor
    koszi a valaszokat.
    En is ugy hallottam, h maxban eleg siralmas, probaltam mayat, de annak meg sokkal lasabb a mukodese, nem ertem miert...
    koszi
  • bencsab
    Ért valaki a patch modellezéshez (történetesen spline cage+surface módosító).

felülnézet

oldalnézet

az oldalnézeten látszik a kínom. mi a bánatnak tesz bele búbot a surface módosító, amikor a spline-ok által meghatározott felület számomora egértelműen egyirányban ívesre leképezhető lenne...
  • Aldaryn
    Ejj, az ilyesmi maxban csak kínkeserv. Azzal is messzebbre mész, ha splineokból surfae modellezéssel csinálod meg ugyanezt. Bár ott nincs trim, meg blend, meg ilyen nyalánkságok.
  • ThomasGins
    Itt általában nincs senkinek nurbs gondja mert nemigen használjuk, elég kaki a max-os,szoval rhino ha nagyon ragaszkodsz hozzá:)
  • montressor
    bocsanat ulurol ilyen:
    alulrol
  • montressor
    van egy kis nurbs gondom:
    kep1[/URL]
    van egy ilyenem az 1es feluleten van egy curve, es arra van raultetve a 2es felulet.
    Alulrol igy nez ki:
    [URL]=http://kep.ivpicture.hu/80994.jpg]kep2

a gondom az ami az elso kepen latszik, h szeretnem ossze 'weld'elni lyuknal talalhato pontokat, de nem igazan lehet. Ezek utan megprobaltam az 1es feluletbol vetitessel kivagni egy teglalap alakot, h az eleihez igazitassam a 2es feluletet, (majd ehhez a 3ast es akkor szepen osszeforr), de nem engedi vmiert trim-elni. Probaltam a multicurve trimmed surface-el is, de ugy sem akarta.
    Mit lehet tenni?
    koszike
  • Free
    mákos pite csikehússal
  • Aldaryn
    Kempingbringások!
  • montressor
    sziasztok!
  • zenoka
    ehe csak vicces kedvu vagyok ma:D
  • nenad
    nem próbáltam, szinte biztos, hogy nem
    script szempontból (dot net), a clearslection() -t érdemes felválatani a max select none-ra. egyébként nem megy. Ennyit találtam.
  • Aldaryn
    Ezt most komolyan kérdezed?
  • zenoka
    tenyleg 2009 kompatiblis a 2010 el ? vagy csak megint egyiranyba jarhato az ut...
  • nenad
    whahaha. :D
    Egyébként az ambientel van valami, ao-s secent próbálok összehozni mindenféle layeres flancolás nélkül.
  • Aldaryn
    No, csak nem megpróbáltál benne dolgozni is? :D
  • nenad
    kikasztottam :D előszőr. 1,5 hét uttán.
  • Aldaryn
    :)
  • nenad
    nálam a stabilitása nagyon bejon.
  • Free
    én kipróbáltam még este.

A kezelőfelület nekem nagyon fura minden fekete fehér és az ikonokon is módosítottak de ügye ez csak egyéni ki mihez szokik hozzá meg az UI változtatható.

amúgy az az érdekes hogy ahogy nenad írta mintha lassan indulna el de átunna viszont meglepően gyors.

Behívtam bele azt a scenemet ami 2009 et kiakasztja és azonnal kifagy. nah a 2010 vidáman forgatta és kezelte minden zokszó nélkül. szóval nem fagyott ki. pedig kapott arcába rendesen.

Mental ray hez nem értek annyira viszont ami érdekes volt hogy az általad látott képet amit mutattam fele annyi idő alatt renderelte színek nélkül mint ugyan azzal beállítással vray 2009 alatt

jah azt hozzá kell tenni vrayhez sem értek :c)

De érdemes kipróbálni aranyos a cucc
  • Aldaryn
    Tényleg, van már valakinek tapasztalata max 2010-el? Nekem nincs nagyon lehetőségem kipróbálni.
  • Aldaryn
    Tréék már határozottan elérték egy céljukat. Ha meglátom ezt a magentát, gondolkodás nélkül rájuk asszociálok.
  • Free
    http://www.enreklamom.hu/

Háta van kreatív akit megmozgat
  • Aldaryn
    Volt benne sok okos ötlet. :P Főként poly és spline alapú moellezés. Először elkészült splineokból a fő váz, amiből surface módosítóval előállt a felület, ebből további polymodellezéssel alakult ki a maradék részlet, ötletesen átgondolt scatterek sorozatával pedig plusz fontos részletek kerültek bele a szerkezetbe, mint például a fém tartók illesztéseinek szerkezete (a CET aktuálisa terveinek alapján) kicsit úgy éreztük, hogy van tér ebben a projektben nagyobbat mutatni, mint általában azt a munkarend engedi.
  • FRenkie
    Szerintem kezdd az elején:
    Your first Brazil render.
  • FRenkie
    És Ti hogy modelleztétek? Polyváz aztán lattice? Valami morzsát adjatok! :)
  • atenza
    Segítséget szeretnék kérni rendereléssel kapcsolatban. Egy autót szeretnék renderelni, amihez a scene filet már beraktam a max-ba, el is jutottam addig h rio-val lerendereltem, de a kép nem lett valami szép :S Az árnyékos részeken eléggé foltos és eléggé recés a kép. Az élsimítást már megtaláltam, de mivel nem nagyon értek hozzá így pl nem tudom a foltosságot hogyan lehetne eltüntetni... Gondolom rossz minőségűre van állítva hogy minnél gyorsabban rendereljen :S A képméretet meg miért nem lehet 1024*511-nél nagyobbra állítani?
  • Aldaryn
    Semmi közünk nem volt hozzá, nem is tudom, hogy történt. Talán Putyi. Ami a mi képeinken van, azt 100%-ban mi modelleztük az elejétől a végéig MAXban. És ha jól tudom, azzal a modellel csak mi dolgoztunk.
  • npeter
    Kellemes Húsvétot mindenkinek ;-)
  • Geccoka
    :)
    Happy Húsvét mindenkinek!
  • zenoka
    Kellllllemes husvetot reszegen ne vezesetek a tobbi meg ami belefer:D
  • FRenkie
    Kellemes Húsvéti ünnepeket!

Aldaryn!
    (azért nem pü, mert érdekes lehet másnak is)

Most olvastam a cad világban, hogy a CET-et Maxban kezdték el modellezni, aztán átvitték Revitbe, és ott "további részletekkel látták el azt és függönyfal-rendszerrel borították be a lapokra bontott felületmodellt."

Erről tudsz valami részletesebb infót, hogy hogy épült fel a bálna modellje?