3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Most megúsztam azzal, hogy bemergeltem azt az 1-2 dolgot ami kellett, de mondjuk ha 1000 ilyen ojjekt kéne, akkor ki kéne nyomozni a hibát, de most nincs kedvem.

Más: Tapasztalaitok szerint a bucketméret befolyásolja a renderidõt? Ti mekkorával rendereltek? Egy tesztscenen nekem a 32x32es volt a leggyorsabb (néztem nagyobbat,kisebbet), de gondolom ez nagyban függ attól, hogy mi van a képen, pl. glossy, dof, refract stb.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Igen.

nesirj..mindjart megkerdezik honnan lehet letolteni a crackot hozza😛😄

putyi: yeah visszatertek a sulinetesek/koleszosok...yupiii😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ilyen kérdéseket csak nyári szünetben, de akkor is csak augusztus végén szabad feltenni.

Aldaryn
Ne,... Neee... Ááááááá <#merges2><#rinya><#guluszem1><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>

per aspera ad astra

bordy irta maya forum | #21985 hozzaszolas..

Frenkie: sokat gondolkodtam rola de nem jottem ra..nem tudod feltolteni vlaahova vlaami butitott formaban..pl csk azt az egy fallat vagy vlaamit meg azt a szinte ures scene amibe behivod hatha ugy konnyebb..

mapol: szoftverek letolt trial version, kiprobal, kitalal melyik tetsz, nyomogat..olvas, tanul..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A 3ds MAX a 3D világa c. könyvet kezdõknek érdemes megvásárolni??
FRenkie
Ja, és a unit setupok egyeznek, mindenhol metric, 1unit=1 cm.

FRenkie
Szép napot!

Továbbra is olyan problémám van, hogy egy vraydisp moddal ellátott ojjekt amíg xrefként van jelen, túl erõs rajta a displace, de amint a színbe merzselem, rögtön normálissá válik. Más módosítókkal nincs baja. Mi lehet?

ibor90
hy, schorby mondta hogy egy pár héttel ezelõtt leírta ide vki hogy hogy szokták csinálni azt a glow-t a karakterek köré meg ilyesmikhez...keresgéltem, de nem találtam
tehát aki tudja hogy mikor volt ez kb az mondjon már egy kb-i dátumot vagy sorszámot, vagy ha leírná még1x úgyse rossz
köszi

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Sziasztok, felvetõdött bennem a kérdés, hogy melyik 3d-s progival foglalkozzam inkább (kezdõ vagyok), miért érdemesebb a 3dsMax-szal, mint más progival? A Maya nem részletesebb, jobb, egyéb? Nemértek hozzá, ezért kérdezem.

Köszi elõre is minden választ!
hehe, ez mire föl, új barátnõ? 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hmm😊
tenyleg😊
egy kis googlizas utan meg is van az eredmeny hogy how to 😊
akarok egy ilyet kar hogy hulye vagyok az elektronikahoz😄

Aldaryn
Az egyik képen látszik egy kis darab nyák mindenféle leddel meg izébizével, ebbõl gondoltam, hogy nem szita, hanem konkrétan az itt a frankó, hogy nyomtatva van.

per aspera ad astra

hehehehe😊
Al is tul lott a csokinyomtatovval😛
de vajon ki lehetett az a nemnormalis aki utah teapotot vagot ki sablonnak😊

npeter
Frankó!
Mutattam asszonynak, hogy milyen frankó capuccinó féleségek vannak itt, csak azt nem tom hogyan készítették, mire õ: hát úgy hogy ráraktak 1 kivágott sablont és leszórták kakaóval. ennyi.
Hát én ilyen egyszerû megoldásra nem is gondoltam 😊 én rögtön 3D-ben, Ps-ben kezdem gondolkodni<#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
<#fogmosas>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Reméltem, hogy vagy te, vagy Thomas bedobja ide. 😊 Csokiporsugaras, fahéjsugaras nyomtató. ^_^

per aspera ad astra

😊 itt volt tobb is😄

piszok jó!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jah az sg-s humoros/aranyos topicbol:

erik a szekreny....csak meg meg kell csinalni😛😊

ibor90
köszi

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

hehe en nem latom😊
1.) ne hasznalj ekezetet kepnel
2.) fent a bannerba van egy kepfeltolto azt hasznald
3.) ha megvan a kep cime a hozzaszolas alatt van egy olyan hogy kep beszurasa oda beirod a kep cimet es enter😊

okés akkor ezek szerint látszik a kép.Okés köszi szépen a segítséget, majd holnap kijavítom

ja elõbb azt mondja el valaki hogy hogy kell ide képet beszúrni és akkor utána megmutatom h mi a problémám.köszi és bocsi a bénázásért

lac coo
Nem látszik a polygonok "hátulja".
2 Sided materialt rakj rá .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Sziasztok!Még eléggé kezdõ vagyok a témában de lelkes úgyhogy minden segítséget és tanácsot szívesen fogadok.Szóval magamtól próbálgatok modellezni a studio maxban.Csináltam....azaz próbáltam csinálni egy vázát magamtól, aminek a formája egész jó lett csak nemtudom miért de a teteje nem az igazi, mutatom a képet.várom az ötleteket hogy miért lett ilyen a teteje amikor szerkesztem pedig minden normális csak renderelésnél ilyen szar.Köszi elõre is.Sziasztok

Malakai
Könnyen meglehet, hogy sehogy, mivel a max fileok verziónként változnak, visszafele nem kompatibilisek, ezzel pedig külsõ programok se tartanak lépést. Arról nem is beszélve, hogy a .max nem nyílt formátum, így standalone konverterek nem is tudják általában.
Meg lehet próbálni a gmax-ben megnyitni és onnan exportálni, de megintcsak attól függ, hogy mi is van abban a max fileban.
A max file max-hez készült, ha azon kívülre készít vki vmit, akkor eleve vmibe exportálja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ibor90
hy!
megtudnátok mondani hogy mivel tudnám a .max fájlokat .obj-be konvertálni, anélkül hogy letöltsem a 3DMAX-ot? polytrans-t már próbáltam az nem ismeri a .max-t

hunkircsi
A növények az EVERMOTION féle Archmodels csomagból vannak. Vol. 41 és 42.

Ki korán kel, poligont lel.

Met
<#worship>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

F2

fákat mivel nyomtad rá?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ThomasGins
Ügyes!

ooo hat ez nagyon jo!!

artrages, egérrel, sajnos nincsen wacoom táblám, de beruházok majd a jövõben rá, úgy néz ki érdemes.

Ambient occlusionoztam a scenet, aztán egy üres layert hoztam létre es overlayben felülfestettem.
(multiplyvel a szinek kicsit korlátozottabbak)
következõ móka az lesz, hogy a szinesnek fogok fekete fehérrel aláfesteni, fény-árnyék.

ThomasGins
Erre a képedre emlékszek,de engem is érdekelne hogy lett ilyen...?
Olyan artrage-es

Malakai
Ambient occlusionos alapon? o,0

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Otthonos, nagyon jó hangulata van ennek a képnek!

It\'s good to be bad.

egy kis festõs eljárás, a ambient occlusionons alapon.
work in progress.

Free
az összkép elsõre tetszett. másodikra nem . a padtól eltekintve amit Zénóka mondott ( amúgy a magyar kertészek így oldják meg hogy ne kopjon a pad) nekem csak a nyitott nyílászárók nem tetszenek. mintha az üvegekre lenne húzva a textúra. olyan fura nekem az . ha már az életszerûség felé megyünk.
Amúgy egyre jobb :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Met
azt hol tudom visszaállítani, hogy ha kijelölök egy polygont akkor ne csak a körvonala legyen piros hanem az egész?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nem ulnek a padra csajjal mert a szankba logna a level😄😄
javul javul😄

hunkircsi
Hi!

Az exterior render kísérletem következõ fázisa.
Amit nem értek, hogy a textúráim miért lesznek olyan elmosottak. Mi a gyógymód rá?
Elõre is köszönöm az észrevételeket, kritikákat, javítási iránymutatásokat.

Ki korán kel, poligont lel.

azt nem tudod, hogyan lehet megoldani, hogy vraybe lehessen egy lépésben normal diffuse colort kinyerni, miközben van ambient occlusionos diffuse is, (sima fehér), reflection/refractiont (ao-t figyelembe véve)

ez utóbbi azért fontos mert, ha olyan anyagot használsz aminek van refractionje is a szokott módón nem fog egyûttmûködni vele (material override, mivel minden anyagnak ugyanaz a tulajdonság jut) Tehát nem lesz átlátszó az adott helyen.

ThomasGins
Megoldható végülis😊

hmm..akkor nincs otletem mitol feheredet ki:S

fasza!! tenyleg cool! mar csk a zajt kellene eltuntetni😄

Free
király lett :c)

emlékszel még arra az ötletre ami az az utcás jelenet lett volna ? nem állunk neki lassan lecserélni a bannert ? :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..