3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
a fiát 500-as az jó kis tutor 😊 énis azt találtam meg anno elõször, bár szerintem nurbs-sel egyszerûbb a modellezés, de kinek mi jön be 😊

Tapper: énis ALT+X-re emléxem, de nem mindíg használom, van amikor egy átlátszó shadert rakok a kocsira és azzal dolgozok... de ez elég egyedi megoldás

repvez
auto modellezés
Már többször volt linkelve ez a tutor is a magyar nyelvü változatát nem találtam meg, de ha ezt lépésröl lépésre végigcsinálod akkor sok probléma megoldodik.

Vagy innen a tutorok közül a fiat 500-ast
(hunkircsi a reklámért mit fizetsz 😄 )

Amugy meg ami neked kell az a shift+Az egér gombbal arra huzod azt az élt amerre akarod.
Még 1 kérdés ha mondjuk én csináltam 1 planet.... és az 1ik oldalát le akarom huzni ugy hogy azt amit megcsináltam az ottmaradjon ugyanugy és 1 ujj elem jöjön ki onnan ahonnan huzom vagyis olyna mint ha lehuznám/folytatnám arra
remélem érthetõ

Köszi a gyors választ

repvez
Ha jol emléxem akkor az ALT+X komboval lehet átlátszová tenni az objectet vagy az ablak wiev port nevén jobb gomb és bepipálni thight truth vagy valami ilyesmi szöveget nem tudok angolul ugyhogy sorry
Kösz Hecker007.
Azt nem tudná megmondani valaki hogy hogy kell átlátszóvá tenni 1 elemet.
pl.: csinalok 1 planet mind1 milyen színû csak átlátszó legyen ez érdekelne ha valaki tud pls help me.

Hecker007
itt vannak blueprintek és tutorialok is kilóra
és itt van mégegy
mind két linken vannak blueprintek és tutorialok is, hátha másnak is hasznos lesz 😊

EZ nagyon jól jött köszönöm !!!

értem de én nemtaláltam rá tutorialt mármint ogy blueprintet hogy kell elhelyezni stb...

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Álltalában egy autó modellezés elég hárdkór,ham már a blueprinttel gondok vannak akkor az egésszel szivni fogsz,tanuld meg az alapokat elõtte, meg sok tutor van ami blueprintet is elmagyarázza.
De ez csak tanács,ami vagy jó vagy nem. Mindd ugy kezdtünk bele h nagyot akartunk alkotni,de ha nem tanulunk meg járni nem tudunk futni...

\"So always look on the bright side of death\"

FRenkie
Ilyenkor célszerû croppolni a képet hogy ne az alap 640x480ba rendereld, jobb lesz a kompozíció, és a sallangot nem kell renderelnie.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

autó modellezésben kéne segíteni... de csak a blue print elhelyezésében mert az nemmegy.

nem rossz az, csak egy kicsit kéne alakítani még a bal oldalán, a reflekció, illetve a sziluet mutatja, hogy a bal oldalon nem egyenes a vonal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

most mér kell gecizni ?

Na fixáltam egy kicsit a vázát!köszi a segítséget csináltam neki shell-t meg meshsmooth-ot raktam rá.Sztem jobb lett.Bár a lath-ot nemtudtam megcsinálni.Igazából próbálgattam de ahhoz kell egy nurbs curve és nem tudtam megcsinálni hogy a váza szélén menjen a curve, de egyenlõre nem is értem hogy mi lenne a különbség ha lath-al is csináltam volna.De akinek van kedve az elmagyarázhatja nekem.Ja meg hogy mivel másabb a nurbs surface mint a mesh.Meg amúgy is mikor convertáltam nurbs object-é a vázát a gép egy kicsit meghalt 😊 nem bírta...ezért készülök most laptopot venni.Na és itt a kép:

lol..piramisjatek? visszanemtero uzleti ajanlat?
lehet celszerubb lett volna 2 mondatban leirni..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Azt hogy mibe kellene segíteni msn-en bõvebben kifejtem.

msn: [email protected]

Nemakarom ezzel rontani a topikot azért msn-en mondom el mi lenne a probléma

repvez
Tudja valaki hogy hogyan lehetne a google earth-böl a talaj texturát lementeni valamilyen ismert képformátumba mindenféle sallangok nélkül?És azt összeilleszteni hogy folyamatos egészet alkossanak a képrészek?Csak M.O-területe kellene.Vagy milyen más megoldás létezik arra hogy nagy felbontásba olyan eredményt kapjak ?
Esetleg az megoldhato hogy a domborzatnak megfelelöen változzon a textura szine?pl: -2-0m-ig viz shader 0-100m mezö textura, 100-500m-ig sziklás hegyek stb.. persze egy kis véletlenszerü átfedéssel.
A domborzati heighmap megvan M.O-ra már csak texturázni kéne.
Met
<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

egy lepessel elotte jarok..a design folosleges😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
az utolsó szöveg mi? azt nem értem<#whatever>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hehehe biztos regi meg mar lattatok de olyan joooo:
[/img]

nincs nagy ordongosseg a dologban: memobol minnel tobb, magbol is videokarinak eleg egy gamer kari.. es ajanlott rendszer 64 bit..

Mutans Zombi
Hellósztok!

Egy ideje már próbálgatok MAX-ben alkotni és mivel elég régi gépem van, így elértem annak határait (bár bizonyára a modelljeim sem a leghatékonyabbak egyelõre).
Az érdekelne, hogy tudna-e valaki közületek segíteni abban, hogy milyen szgépet érdemes venni erre a célra?
Ha valaki tudna segíteni jelezze légyszi!

(A többit privátban írnám, mert nem szeretném off-fal szennyezni a topicot)

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

nekem tetszik 300dpi-s printet belole es mehet a falra....

Effendi
Na ez jó egyszerre volt 😊

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Effendi
A vázák oldalát ne csak egyenessel rajzold, hanem használj bezier vertexeket, esetleg smooth-ot.
Mivel úgy látom nincs vastagsága, ezért ha megforgatod lathe-val, azután adj neki egy shell modifier-et is.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Gondolom Lathe. A Spline-t rajzold meg szepre. (Falvastagsaga miert nincs??)
Aldaryn
Taps, taps, és hajrá!

per aspera ad astra

[/img]

Na megszületett az elsõ egyedül gyártott renderelt képem.Kb 2-3 napja kezdtem el ismerkedni a programmal és ehhez nem használtam segítséget.Remélem tetszik, amúgy nem ez a végleges változat majd még finomítok rajta.ja és még mi a szöszt rakjak rá hogy ne legyen ilyen recés a széle a vázának mert most turbosmooth van rajta.
[/img]

én after effects, de kinek mi a szimpatikus

Malakai
Jah, én is még ismerkedõs szinten vagyok leginkább Nukeal, de szimpatikus. Mondjuk, ha gyorsan kéne vmi egyszerûbb render kompozitot, passokat összerakni, akkor lehet hirtelen nem azt venném most még elõ. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ja okés köszi! 😊
Valami bonyolultabbra gondoltam, mindent túl akarok bonyolítani 😊

Aldaryn
Ráteszed egy nagy fehér messzeségre. (plane)

per aspera ad astra

Aldaryn
Nekem Nuke nagyon bejött. Ha hozzászoktál a puritán felülethez, onnantól faszaság, ráadásul sok jó plágin vala hozzája.

per aspera ad astra

Mia lefrankóbb módja, annak, hogy különbözõ képszekvenciák, melyek rétegekbe betöltve manipulálok, videóba renderelek. Manipulálás-glow, szinkorrekció, maszkolt szinkorrekció pl id alapján, stb,
Próbálkozom a nuke-al de kicsit komplikált igy elsõre. Érdemes ezt after effects-ben elkészíteni vagy van valami esetleg jobb megoldás, kinek mi a véleménye, id alapján maszkolás megoldható?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mint lejjebb a hello kittys kancsóknál

hali!
Azt hogyan kell csinálni hogy mikor renderelem a tárgyat olyan legyen a háttér mintha egy nagy fehérségbe lenne? Szóval hogy állítom be hogy a tér fehér legyen? válaszotokat elõre is köszi

Malakai
Szerintem az eredeti objecten való scale kavar be a displacementnek, esetlep a Reset XForm utility segíthet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
Amíg meg nem jön a vray scatter persze 😊

FRenkie
Tud valaki vmi jó megoldást scatterre? A az alap compund ojjektes módszer nem tökéletes, meg át is alakítja a tárgyakat scatterré. Találtam vmi scatter toolt, de csak régebbi maxhoz...

Klon
én most vettem meg, sztem jó. én is kezdõ vagyok...

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

schorby
A mayás fórumot betûrõl betûre tudjuk...
Éne erre gondoltam: #45893
ibor90
erre gondoltam

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Aldaryn, Nenad: a nep neveben koszonjuk😊

csókkenti ha nagyobb, de több memóriát is eszik, fõleg adatpive antialiasingnál.
a fenti metodussal néha komoly idõket lehet nyerni, komoly memória árán.
Ha anim van akkor még jelentõsebb lehet.

qmcvel is érdemes prúbálkozni stillnél, animot nem készítenék qmc-vel.

Aldaryn
Bucket széleket értelem szerûen 2x kell renderelni akkora területen, amekkoráról AA mintákat vesz. Ergó, minél több bucket, annál több redundancia az AA-ban. Viszont a bucket méret befolyásolja, egyszerre mennyi cuccot kell memben tartani, szal kicsi bucket kevés egyszerre renderelt cucc.

per aspera ad astra

anno nenad irt errol valamit de nem emlexem:S