3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt Putyinak és Aldarynnak szántam.

Meg kell jegyeznem, hogy a weblapotokon található munkák kiválló minõségû, világszínvonalú munkák. Ez azért nagy szó, mert ismerve a hazai mostoha viszonyokat, nagyon becsültendõ, hogy szántok idõt és energiát arra, hogy minden munkának legyen egy egyedi színvilága és hangulata, figyelve a legutolsó részletre is. Magam példáját felhozva sokszor érzem 90%-nál, hogy elfogy belõlem a lélkesedés, és nem szórakozok többet a megfelelõ kameraszög, vagy égbolt beállításával, de nálatok látni a törekvést az igényességre és a minõségi munkára.

hehe 96 ban meg csak autocadben toltam a 3d-t azt hittem az a csuuucs😊 jo moka volt koordinatakbol felepiteni egy mesht😄

ugy hiszem oregek vagyunk mar...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Én is 96-ban kezdtem R4-gyel, mégsem jutottam túl messzire eddig! <#szomoru1>
Nekem az tartott "sokáig", amíg rájöttem, hogy lámpát is kell tenni a jelenetbe, ha látni akarok valamit.

én a dos-os 3ds4-gyel kezdtem 1996-7-ben. internetnek még se híre se hamva. maradt a próbálgatás. ja, és a képernyõn semmi visszajelzés. mindenrõl próbarander kellett. és csak planar mapping volt. és a fotóbaillesztés úgy zajlott, hogy állítgattuk egy kicsit a kamerát a tök szürke háttér elõtt, majd render, az eltérések megjegyzése(nincs multitasking), kameraállítás stb...

Ez nálam is így ment, és arra is emlékszem, hogy akkoriban volt mellettem álladóan egy angol szótár. Ezt javaslom azoknak is, akik itt kezdõk, vagy frissen idelátogatók, és állandóan arra hivatkoznak, hogy "..dehát én nem tudok angolul...". Meg kell tanulni, nincs mese.

Aldaryn
Áááááá.... <#vigyor2>

per aspera ad astra

nem lehet hogy pont emiat tanultatok meg rendesen hasznaln?!i..az igy megszerzett tudas biztosabb szerintem...csak hangosan gondolkodom...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Dettó... 😄 Visszagondolva, se net, se tutor, se angoltudás, csak egy csomó gomb, amirõl lassan kiderült, hogy mi, mire jó... kb 2 év alatt. ^_^ Ó... a régi szééép idõk. De talán épp ezért ragaszkodom ehhez a roncstaligához.

per aspera ad astra

hehe en sem tudtam mi az a raytrace meg gi igy az elso belso renderemnel adtam jo kis self illuminationt a plafonnak hogy feher legyen😊

FRenkie
Én lekéstem 😞

De rájöttem a problémára! Be volt kapcsolva a vraysunnál a manual node, mert azt hittem csak akkor süt arról a nap, amerrõl a vray sun (de persze nem). Így a háttérben lévõ égboltnál egy sokkal sötéttebb ég tükrözõdött, kvázi semmi. :S mióta szopok ezzel :S

majd mutatok FR-t én is, ha lesz elég zizi rajta 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

lac coo
Én csak render miatt néztem bele, netem volt, de lövésem nem volt mit keressek 😊)) Addig nyomkodtam míg rájöttem néhány dologra, igaz a mapokkal már akkor tisztában voltam, mi micsoda....Teapot megvolt, és azt hittem areaktor kis "ember figurájáról", hogy az majd csinál nekem egy kis alakot, mint ahogy a teapot ment 😊)))

Aztán rákeveredtem valahogy a 3D Total oldalra, és ott komolyan rácsodálkoztam, hogy egyszerû hétkönapi emberek ,egyszerû homr pc-ken micsoda dolgokat csinálnak 4 Addi gszentü lazt hittem, hogy ez nagyon kevesek kiváltsága, pl filmeseké, vagy valami zseniké akik ezt meg tudják tanulni...
No nem mondom most sem, hogy könnyû, de akkor valami emberfeletti dolognak hittem ezt 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
Ech, én 2 hónap volt mire megleltem a raytrace matot hogy vasgolyót csináljak,se helpem se netem nem volt annó😊

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Fene tudja mikori, kb 2 éves lehet akkor kezdtem a dolgot 😊))) A bitképek netrõl gyûjtöttek ,a materiálok sajátok 😊)))))

Szerk.: 2007 januári, akkor csak mésfél éve kezdtem az ipart 😛 Kis megnyugvás, hogy még mindig láma vagyok 😊)))

mikori? beepitett/lopott mattokkal?😛 😊)

lac coo
Lol😊)))
Megtaláltam életem elsõ renderelt képét 😊)))

basszuuuss lemaradtam rola😊😊

Aldaryn
Nemnem, valamit én b@szok el. Dokumentum charsetje UTF-8, a js charsetje UTF-8, bár sokmindent psizkáltam benne, de... de elvileg csak a html doksi számítana, mert minden abba kerül bele aktívan. No, mindegy. Vicces, hogy amikor anno letettem a webfejlesztést, a diszkrét JS, ajax és hasonlók épp abban a státuszban volt, hogy beharangozták, meg ez volt a nagy hír, ésatöbbi. Most meg már napi szinten használt, kiforrott rendszerek rengetek könyvtárral, rengeteg fejlesztõvel. Csak kapkodom a fejem, meg próbálom felvenni a fonalat.

per aspera ad astra

ThomasGins
Azt hiszem szerveren is állitható ez,de nem akarok hülyeséget beszélni...

youth
Huhh egy percel elotte neztem meg, makom volt...

Youth

youth
Nagyon fasza! Nameg a kepek... gondolom mindegyikben benne van a kezed, ha nem az egesz tested 😊

Youth

Aldaryn
No, le is vettem inkább, kalapálom még.

per aspera ad astra

Aldaryn
UTF-8 on van elmentve elvileg, még nem jöttem rá, valójában miért nem. Mondom, hegesztem, rengeteg hiba van még, mondjuk, akkor minek tettem ki. ^_^

per aspera ad astra

Malakai
Esetleg a lightbox scriptet charset ISO-8859-1-el szúrd be.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Elképesztõ cuccok vannak...

Aldaryn
Vannak ott, már beleöntöttem egy adagot, hogy teszteljem a galériát

per aspera ad astra

ThomasGins
Ech,bocs,lehat pont a netem az oldalnál😊

ThomasGins
Frankó lesz,szólj ha képek is lesznek😊

Aldaryn
homologue.hu

Ha valakit érdekel. Munkaközi debug verzió, de nézzétek el, lelkes vagyok, de lassan 4 éve nem írtam egy sor kódot sem, csak a max, csak a max...

per aspera ad astra

npeter
csak hogy lássatok ilyet is. minap kaptuk ezt a látványképet, errõl kéne árajánaltot adnunk kivitelezésre. hát azárt hagy némi kivánni valót maga után ez a stílus. <#falbav>Ehhez képest a lehutobb feltötlött kép fényévekre van.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Mint ahogy mondtam erõsen WIP a dolog, most kezdem magamat belevetni az egész color mappingos-gamma korrekciós render dologba. Azért raktam fel a képet, hogy megtudjam mi az, ami nemjó rajta.

Ki korán kel, poligont lel.

hunkircsi
Nem, sima Plane, amire rátoltam egy fotosoppolt függöny textúrát.

npeter
mint már sokan mondták a fényerõ nálam is iszonyú magas, pedig nagyon sötét monitor elõtt ülök😞 a színek mintha kissé homályosak lennének, meg az árnyékok is. amúgy szerintem jó. a fa is tetszik (nekem legalább is)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

sztem jó, nekem a szinek világosak egy kicsit.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A fügönyök modellezve vannak?

<#vigyor2>

ez így szar. több szót nem érdemes rá vesztegetni.

Aldaryn
Hmm, így elsõre iszonyat elcsúszott színek, exponenciális color mapping által imosott felületek, és egy fa, aminek kb 4x ekkorának kellene lennie. Élettelen. Sok zizi hiányzik még róla, valamint egy jobb, érdekesebb kameraszög.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, akkor elnézést. De elõkeresem, hogy melyik rész az, ahol a pivottal foglalkoznak. 😊 Tényleg bocs, én valóban nem mente még végig sosem a maxos tutorokon. Bagoly mondja... lehet, de az igazat megvallva, amikor maxozni tanultam, még nem létezett fizikailag olyan dolog, hogy tutorial. ^_^ Meg internet... legalábbis Mo-n nem, kisfaluban nem. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Kicsit nekem tulexponált😛

hunkircsi
Hello!

Gyakoroltam kicsit a kültéri látványtervezést a hétvégén. Ez lett belõle:

Valami mintha még nem stimmelne vele, csak már túlsokat bámultam, hogy bármit is észrevegyek rajta. Tessék mondani, hogy mire férne még rá a javítás.

lac coo
A replõd ablakához pedig a Material ID és a Multi\Sub materialt nézd át ...

lac coo
Pivot pontot itt tudod mozgatni : Próbálgasd mi mit csinál ...

Kép ...

Klon
😊
oks.
de most tényleg: az általad írt "pivot point" -ra rákeresnél a gúgliban? 😊 én megtettem, de egy normális találat se volt. 😊)
amúgy köszi a segítséget mindkettõtöknek, de azért örülnék, ha a legközelebbi kérdésemért nem lesztek nagyon morcosak 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Malakai
Akkor pedig tanulj meg keresni a súgóban (vagy googleben), angol szinonímákra, ilyesmi, ha ügyesen keresel, akkor az elsõ 1-2 találatban benne lesz, amit akarsz...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Klon
én sem vitatkozni akarok, fõleg nem veled, mivel láttam már jópár munkádat és minden elismerésem! de ha kicsit lejjebb görgetsz, láthatod hogy a max tutoriálját csinálom. a sakk figurákon túl vagyok, most ez van soron. de ha elakadok, rajtatok kívül senkitõl sem tudok segítséget kérni, mivel közelemben senki se foglalkozik ezzel.
úgyhogy bocsi az olyan kérdésekért ami nektek alap. nekem a nyelvezete is elég fura, szoknom kell. a fõ baj pedig az, hogy hiába tudom, h mit akarok csinálni ha az angol elnevezést nem tudom, a súgóban sem találom meg.

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Aldaryn
Komolyan, nem cseszegetés képp, de szaladj végig a basic tutorokon. Getting started, UI, alapok, ott elmagyarázzák a pivot pont koncepciót is. Elég profinak vallom magam a magam szakterületén, de ha egy ismeretlen programnak kell nekiesnem, ert kell a munkámhoz, akkor nem szégyenlem, hogy végigmenjek a legalapabb tutorokon, amiket a szoftverhez mellékelnek, mert ezek egyrészt azoknak is íródtak, akik értenek már egyhez, s máshoz, de az adott környezet még új számukra.

per aspera ad astra

Klon
ha azt se tudom, h mi a neve annak amit keresek, nehezen találom meg a súgóban...
amúgy köszi

Malakai
Esetleg gond lehet, hogy korábbi maxban elmentett scenet próbálsz az újabban renderelni...

Klon: Olvasd a súgót, komolyan segít! Utolsó alkalommal még egy kis segítség, hogy mit keress: pivot point.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Klon
nekem senki ?