63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    F1, F1, F1, F1, F1.... és nem a technikai sportra gondoltam.
  • npeter
    használd az extrude gombot amikor ki van jelülve az edgéd
  • tapper
    ja bocs már tom.. hülye voltam nem gondolkoztam
    a közepéből nem tok kihuzni csak a primitiv széléből
  • tapper
    Hy !

Kellene 1 kis segitség ! (már megint)
    Tegyük fell itt 1 sima plane ! vagyis a primitiv
    mondjuk 5-5-ös felosztásban ( lenght segs: 5 ; width segs: 5)
    és megfogom mondjuk a középső ilyen vonalat (vagy mi az) és abbol szeretnék kihuzni shift + klikk-el
    de nem engedi !!!
    PLS HELP ME

• nenad
    ujabb uvw map, map channel 2 re,
    materialnal a matrica mapnál az uv csatornát állítsd át 2re
  • Met
    Na akkor egy szekrényes kérdés
    Van egy szerkény modellem ami fel van mappolva (nem én csináltam) és fel szeretném matricázni de a szekrény C oszlopán a matrica széthúzódik, gondolom kissebb a mapban az a rész és kifeszíti az objectre.
    Ezzel lehet valamit kezdeni?
  • nenad
    közreadtam egy szekrénygent... nyomassá vele egyet. :D Szekrény a szerkéynben
  • ThomasGins
    na lökjetek egy szekrényt
  • nenad
    vasárnapi nfr, közben fejlesztem az archiwallt is..
    A polygonrajzoló enginet láthatjuk action közben :D
    még kb 2-3 hétz kell neki a befejezésig.

• repvez
    1 köszi
    2.pl olyan progiban ahol nincs mondjuk a bend vagy ha egy játékba illesztem be
    3.Aldaryn is ezt ajánlotta, de valahogy nem sikerül beálitanom hogy ugyan ugy nézzen ki mint a mappal eggyütt
    A helpbe is néztem de sokkal elörébb nem jutottam vele
  • npeter
    1. File\Archive
    2. nem igazán értem a kérdésed. . milyen másik progiba akarod betölteni? de szerintem mind1, mert ha pl. kiexportálod 3ds-be, ügyis meshként fogja betolni a "másik" program.
    3. Displace mesh (WSM) Szerintem ezzel kellene vhogy
  • repvez
    Azt meg lehet valahogy oldani, hogyha beállitok egy blueprintet vagy van a jelenetben már textura a modellen akkor ha elmentem azokat a képeket belementse a max fájlba vagy hogy átmásolja oket egy adott mappába hogy ha átviszem másik gépre akkor ne kelljen ujra beállitani a képeket?

A másik kérdésem, ha olyan modositokat hasnálok mint pl a bend/hajliás vagy hasonlo deformálo modot akkor ha elmentem a fájlt és egy másik progiba illesztem akkor megmarad a modositás vagy ezt a polygon vertexeinek az elmozditásával marad csak meg?

Harmadik: a vray disp-el jol müxik a heightmapos tájgenerálás,de még mindig nem tudom hogyan tudom a mesbe beleégetni a deformálodást hogy a map használata nélkül is megmaradjon.
  • Met
    Megvan a visible in reflection (már majdnem megkérdeztem merre van de megtaláltam ).
    A fehérrel az a bajom, hogy az olyan steril, kórház stb.
  • FRenkie
    Lehet. Legyen fehér a studio szoba.
  • npeter
    visible in reflection a falra??
  • Met
    Azt hiszem hülye kérdés
    Szóval sötét szürke studio renderben a fekete autó sötétszürke a "fal" színétől, ez ellen lehet tenni valamit?
  • FRenkie
    köszi :)
    a felhők a low dof miatt lettek pixelesek.
    how to: vray proxyk be>textúra rájuk. modell 10 perc archicadben.
    render time kb fél óra/kép
  • Aldaryn
    Hehe, ez jó. :)
  • Free
    mondjuk a felhők furák, meg hogy a fal belső részén is ott a fű
  • Free
    nagyon állat a környezet

Kérünk róla "how-to" -t
    jah mennyi a render time ?
  • FRenkie
    Szevasztok!

Dániában kezd már jó idő lenni, kisüt lassan a nap is!
    Egy Contructing Architect kurzust csinálok, de elég komolytalan :s
    Erre a hétre pl. egy egész garázs tervezése volt a feladat :)
    Úgyhogy itt van a tegnapi NFR:

• ThomasGins
    Boldog karácsonyt Veszprémből:D
  • npeter
    mi mindig találkozunk, csak legfeljebb nem tudunk róla :)
  • zenoka
    nah mikor szervezitek akkor a forumtalit?:D
  • Aldaryn
    Bejelentkezik még pár szarvasi user, és teljes lesz a megdöbbenet.
  • npeter
    LOL, milyen kicsi a világ:)
    Már tavaly is néztem a képedet a galériádban, gondoltam is magamban de ismerős ez a srác, de aztán el is vetettem a gondolatot, ugysincs még itt a közelben olyan aki maxozna :)
  • zenoka
    nah mi van ha lesz forum tali akkor szarvason lesz?:D
  • putyi
    netán szomszédok vagytok?
  • nenad
    Te Szarvasi vagy? Hehe én is.
  • npeter
    itt is (Szarvason), szakad, hull, esik
  • putyi
    szerintem úgy mentetted el, hogy a valamelyik viewport(ok)shadelve voltak. egy 200 .megás max file-nél simán kell egy ilyen shadelt nézet megalkotásához 2-3 gb memória.
  • Lewy_
    köszi ezt kipróbálom. De közben találtam jó sok hasznos infót plusszban, hogy miket kell még állítgatni. Tegnap este már a ... ki volt, és ennél okosabb ötletem nem volt, mint hogy okosabb embereket kérdezzek meg:) Amúgy a Vray se tudta kirenderelni, mert feszt kiírt valami hibát, de erre is néztem megoldást. Remélem műxeni is fog.
  • nenad
    Havazik, beszarás.
  • nenad
    mergézd be egy uj jelenetbe, akkor csak a render beállításokat pedig tedd presetbe.És hívd vissza
  • Lewy_
    Miért száll el állandóan a Max? 4giga van a gépembe , ebből 3at lát - xp sp3 - és feszt elszáll egy 200 megás max fájltól. A folyamatok között 800megát használ. Mégcsak nem is rendereléskor száll el, hanem viewportban. Vray matokat használok. Mit kell állítani, hogy ne szállingózzon el? Léci segítsen valaki, mert ezzel a projekttel hétfőre kész kéne lennem.
  • johnny1030
    Köszönöm szépen!
  • nenad
    ez kitchen vége egyenlőre. Nem vagyok velem megelégedve de jó ez másodiknak.

• ThomasGins
    Kezdésnek...
  • zenoka
    bad news: szotar kezbe es neki esni..ennek az egesz szarnak a nyelve angol mast nem ezzeket angolul meg kell tanulni nincs mese..
  • johnny1030
    Tiszteletem mindenkinek! Egy olyan amatőr kérdésem lenne, hogy a max parancsairól található valahol a neten magyar fordítás? Esetleg ha valakinek van, meg szánna vele? Meg van ugyan a biblia, de abban valamit megtalálni........... Szerény véleményem szerint jobban is összerakhatták volna. Segítségeket előre is köszönöm.