63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#49072 F1, F1, F1, F1, F1.... és nem a technikai sportra gondoltam. -
#49071 használd az extrude gombot amikor ki van jelülve az edgéd -
tapper #49070 ja bocs már tom.. hülye voltam nem gondolkoztam
a közepéből nem tok kihuzni csak a primitiv széléből
-
tapper #49069 Hy !
Kellene 1 kis segitség ! (már megint)
Tegyük fell itt 1 sima plane ! vagyis a primitiv
mondjuk 5-5-ös felosztásban ( lenght segs: 5 ; width segs: 5)
és megfogom mondjuk a középső ilyen vonalat (vagy mi az) és abbol szeretnék kihuzni shift + klikk-el
de nem engedi !!!
PLS HELP ME
-
nenad #49068 ujabb uvw map, map channel 2 re,
materialnal a matrica mapnál az uv csatornát állítsd át 2re -
#49067 Na akkor egy szekrényes kérdés
Van egy szerkény modellem ami fel van mappolva (nem én csináltam) és fel szeretném matricázni de a szekrény C oszlopán a matrica széthúzódik, gondolom kissebb a mapban az a rész és kifeszíti az objectre.
Ezzel lehet valamit kezdeni? -
nenad #49066 közreadtam egy szekrénygent... nyomassá vele egyet. :D Szekrény a szerkéynben -
#49065 na lökjetek egy szekrényt -
nenad #49064 vasárnapi nfr, közben fejlesztem az archiwallt is..
A polygonrajzoló enginet láthatjuk action közben :D
még kb 2-3 hétz kell neki a befejezésig.
-
#49063 1 köszi
2.pl olyan progiban ahol nincs mondjuk a bend vagy ha egy játékba illesztem be
3.Aldaryn is ezt ajánlotta, de valahogy nem sikerül beálitanom hogy ugyan ugy nézzen ki mint a mappal eggyütt
A helpbe is néztem de sokkal elörébb nem jutottam vele -
#49062 1. File\Archive
2. nem igazán értem a kérdésed. . milyen másik progiba akarod betölteni? de szerintem mind1, mert ha pl. kiexportálod 3ds-be, ügyis meshként fogja betolni a "másik" program.
3. Displace mesh (WSM) Szerintem ezzel kellene vhogy -
#49061 Azt meg lehet valahogy oldani, hogyha beállitok egy blueprintet vagy van a jelenetben már textura a modellen akkor ha elmentem azokat a képeket belementse a max fájlba vagy hogy átmásolja oket egy adott mappába hogy ha átviszem másik gépre akkor ne kelljen ujra beállitani a képeket?
A másik kérdésem, ha olyan modositokat hasnálok mint pl a bend/hajliás vagy hasonlo deformálo modot akkor ha elmentem a fájlt és egy másik progiba illesztem akkor megmarad a modositás vagy ezt a polygon vertexeinek az elmozditásával marad csak meg?
Harmadik: a vray disp-el jol müxik a heightmapos tájgenerálás,de még mindig nem tudom hogyan tudom a mesbe beleégetni a deformálodást hogy a map használata nélkül is megmaradjon. -
#49060 Megvan a visible in reflection (már majdnem megkérdeztem merre van de megtaláltam ).
A fehérrel az a bajom, hogy az olyan steril, kórház stb. -
#49059 Lehet. Legyen fehér a studio szoba. -
#49058 visible in reflection a falra?? -
#49057 Azt hiszem hülye kérdés
Szóval sötét szürke studio renderben a fekete autó sötétszürke a "fal" színétől, ez ellen lehet tenni valamit? -
#49056 köszi :)
a felhők a low dof miatt lettek pixelesek.
how to: vray proxyk be>textúra rájuk. modell 10 perc archicadben.
render time kb fél óra/kép -
#49055 Hehe, ez jó. :) -
#49054 mondjuk a felhők furák, meg hogy a fal belső részén is ott a fű -
#49053 nagyon állat a környezet
Kérünk róla "how-to" -t
jah mennyi a render time ? -
#49052 Szevasztok!
Dániában kezd már jó idő lenni, kisüt lassan a nap is!
Egy Contructing Architect kurzust csinálok, de elég komolytalan :s
Erre a hétre pl. egy egész garázs tervezése volt a feladat :)
Úgyhogy itt van a tegnapi NFR:
-
#49051 Boldog karácsonyt Veszprémből:D -
#49050 mi mindig találkozunk, csak legfeljebb nem tudunk róla :) -
zenoka #49049 nah mikor szervezitek akkor a forumtalit?:D -
#49048 Bejelentkezik még pár szarvasi user, és teljes lesz a megdöbbenet. -
#49047 LOL, milyen kicsi a világ:)
Már tavaly is néztem a képedet a galériádban, gondoltam is magamban de ismerős ez a srác, de aztán el is vetettem a gondolatot, ugysincs még itt a közelben olyan aki maxozna :) -
zenoka #49046 nah mi van ha lesz forum tali akkor szarvason lesz?:D -
putyi #49045 netán szomszédok vagytok?
-
nenad #49044 Te Szarvasi vagy? Hehe én is. -
#49043 itt is (Szarvason), szakad, hull, esik -
putyi #49042 szerintem úgy mentetted el, hogy a valamelyik viewport(ok)shadelve voltak. egy 200 .megás max file-nél simán kell egy ilyen shadelt nézet megalkotásához 2-3 gb memória. -
#49041 köszi ezt kipróbálom. De közben találtam jó sok hasznos infót plusszban, hogy miket kell még állítgatni. Tegnap este már a ... ki volt, és ennél okosabb ötletem nem volt, mint hogy okosabb embereket kérdezzek meg:) Amúgy a Vray se tudta kirenderelni, mert feszt kiírt valami hibát, de erre is néztem megoldást. Remélem műxeni is fog. -
nenad #49040 Havazik, beszarás. -
nenad #49039 mergézd be egy uj jelenetbe, akkor csak a render beállításokat pedig tedd presetbe.És hívd vissza -
#49038 Miért száll el állandóan a Max? 4giga van a gépembe , ebből 3at lát - xp sp3 - és feszt elszáll egy 200 megás max fájltól. A folyamatok között 800megát használ. Mégcsak nem is rendereléskor száll el, hanem viewportban. Vray matokat használok. Mit kell állítani, hogy ne szállingózzon el? Léci segítsen valaki, mert ezzel a projekttel hétfőre kész kéne lennem. -
johnny1030 #49037 Köszönöm szépen! -
nenad #49036 ez kitchen vége egyenlőre. Nem vagyok velem megelégedve de jó ez másodiknak.
-
#49035 Kezdésnek... -
zenoka #49034 bad news: szotar kezbe es neki esni..ennek az egesz szarnak a nyelve angol mast nem ezzeket angolul meg kell tanulni nincs mese.. -
johnny1030 #49033 Tiszteletem mindenkinek! Egy olyan amatőr kérdésem lenne, hogy a max parancsairól található valahol a neten magyar fordítás? Esetleg ha valakinek van, meg szánna vele? Meg van ugyan a biblia, de abban valamit megtalálni........... Szerény véleményem szerint jobban is összerakhatták volna. Segítségeket előre is köszönöm.