63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#49313 És mint kiderült, a világhálón található 3d warezt ő egyes egyedül rakja oda. :D (Amiért örök hála!) -
#49312 :)
lehet, hogy itt némelyik nick mögött tényleg 1 unatkozó milliárdos emberke ül :) bár ez nem valószínű ;-)
én pl. malakai-ra lennék kíváncsi. szívesen megnézném a munkáit ,de eddig még (tudtommal) nem láttam. ritkán szól hozzá, de akkor midnig okosságokat mond, látszik érti miről is van szó. -
#49311 én nem indulok rajta. még ez az idő is túl kevés nekem rá ( tele vagyok mint a délibusz kéne még egy élet)
De nektek szurkolok erősen. remélem valaki innen fog nyerni :c) -
zenoka #49310 e egy poen kedveert en neki megyek:D -
Geccoka #49309 Akkor mi már ne is próbálkozzunk? -
zenoka #49308 ehehe hajra hajra:D
-
#49307 Hajrá mindenkinek. Lehet bepróbálkozom én is. -
nenad #49306 velem megszopják, kapnak egy acii rQ formatot. :D
-
#49305 Ezen a fórumon előbb utóbb mindenkiről előasnak mindent. Múltkor pedig tutira vettük, hogy a kekpolos nick egy unatkozó myagr születésű, most épp saját szigetén henyélő milliárdost takar. :D -
zenoka #49304 o_O bankszektor?! o_O tenyleg azt hittem valami kreativabb szakmaban vagy:P:) -
marcee #49303 Gondolom be akarják rakni a következő Evermotion Archexterior pakkba, azért tiltott az utómunka.
Én ezen tuti elindulok. Nyilván nem lesz sok esélyem, de ennél testreszabottabb feladatot már nem is tudtak volna nekem készíteni. Én általában ilyen munkákat szoktam csinálni, az építészek megcsinálják a modell archicad-ben az esetek nagy százalékában (néha én csinálom), nekem meg fel kell díszíteni, bevilágítani, anyagozni, renderelni. (ha van rá idő, mert többnyire nem szoktak hagyni kibontakozni, vagy nem fér bele a leadás elötti fél éjszakába, így le is szoktam tiltani a nevem a projectről :D). Mondjuk ide mindenképpen kelleni fog néhány egyedi modell, amit élesben kész példányokkal szoktam megoldani, szóval mégsem olyan nagy baj, hogy van rá idő. -
kekpolos #49302 gugli első találat. Múltkor is bnp-t mondtam bmp helyett aztán nagyot néztek :D -
zenoka #49301 en szerintem elindulok..meglatjuk mi jon ki belole:D
kekpolos: bnp?!?! mijen szakma ahol bippegnek folyamatosan a gepek?:D:D -
kekpolos #49300 bnp ha-ha-ha szakmai ártalom. :( Szóval bmp :D -
kekpolos #49299 Egyszer kéne indulni ilyenen. Már többször megfogadtam, de még egyszer sem sikerült valahogy nekilátni. Pl ez az utómunka cucc tetszik nagyon! Pl a last békán sincs utómunka csak bnp-ből jpeg-be optimalizáltam.. -
nenad #49298 ez egyszerű feladat, indul valaki? -
zenoka #49297 en is..foleg ugy hogy elnezve az evermotionos rendereket a 90% nal az van hogy egy basic epulet es szetvan utomunkazva..amit mint munka teljesen megertek foleg hataridonel mert gyorsabb mint a nyersrenderbol olyat kihozni..de igy contestnel ez jobb..bar ha jol olvastam olyan tipusu utomunka megengedett mint a contraszt..szaturacio..etc. -
marcee #49296 Ez az egyik kitétel aminek nagyon örülök, ugyanis elég gyenge vagyok benne. (illetve abban is) -
zenoka #49295 hehe nem lehet utomunkazni..funnie:D -
bencsab #49294 így van, a backburner-es megoldás is jó. amikor küldöd netrenderre az anyagot, van a network job assignment panelon egy split scan lines opció (ennek semi köze a scanline rendermotorhoz). ez feldarabolja a képet vízszintesen x részre (nyilván átfedéssel), és úgy küldi szét a gépek között, majd a végén magától összeilleszti. memória szempontjából sem mindegy, azontúl egy adott képre sokkal jobban tudja egyesíteni a gépek erejét, mint a vray distrubited rendering (régen ez utóbbi valahogy nem eredményezett olyan drámai gyorsulás, mint ahogy várta volna az ember). -
putyi #49293 szivesen, de ne ezzel a matekkal kalkulálj, mert elég sok mindentől függ a nagyobb méretű renderek ideje. amúgy a backburnerben van valami stripe render lehetőség, de erről a bencsab szerintem többet tud mondani. -
marcee #49292 Jeah! Evermotion Render Competition! Vray-t is lehet nyerni. Mondjuk nem értem miért kell erre két hónap. -
marcee #49291 Köszi putyi & Al! Az egyik displace tényleg view dependend maradt korábban és úgy tűnik ezért szállt el a 16k-s render. Ezt kijavítva már lefutott.
Érdekes módon az 1280x800-as kép kb. 11 percig tartott neki, 16kx10k pedig csak 6 óráig, pedig csak a felbontást változtattam, azt hittem volna, hogy lesz vagy egy nap. -
zenoka #49290 egy kulso es egy belsot.
irmapot nem piszkaltam nagyon aa az szinte minimalis max psben buheralok valamit ha nem tetszik..
igen vrimg-be tolom frame buffer nelkul previewal..commandlinebol..amit irtal meg amit Al is irt otletet azt nagyon koszi..
bar nekem ez az exr kimenet mindig furcsa volt mert eleg nehezkesen kapom vissza ugyanazt az eredmenyt amikor 8 bitbe atteszem mintha 8 bites tiffbe renderelem egybol..valahogy sokkal vilagosabb barmit jatszom a gammaval es az expozicioval. -
putyi #49289 amúgy mit kell számolni? belsőt, vagy külsőt?
szerintem 6k-nál told az irr mapot olyan -6,-4 be, az aa-t is lveheted 1-4-re. ja és vrimg-be memory frame buffer nélkül. -
zenoka #49288 6300*4490 ben masodik prepass is lefutott meg mar a lightcache is ugye..meg van egy prepass es eddig 1128MB memot evett ez a szosszenet..kivancsi leszek mi lesz a vege... -
#49287 Zeno for President! -
zenoka #49286 hat ebbe a pillanatba jott a telefon hogy 14K helyet 6K kell azt talan kikopetem..proba cseresznye..faszkivan mindennel egyebkent ha lenne nagy piros gombom hogy kinyirom a vilag 90% eskuszom megnyomnam es utana pingalgatnek kocsog kardfogu tigriseket barlang falra... (ma antiszocc vagyok ) egyebkent meg minden szocializmusbol itt ragadt 50 es tipikus cegvezeto bassza meg magat 5szor egy csakannyal... -
chazz #49285 Megvan! Snapshot... -
chazz #49284 Hali, Egyszer régen csináltam egy path constraint-es mozgatással egy virág szárára leveleket, (spirál alakban futott fel a száron) de most nem sikerul. :( A mozgatás megvan, csak arra a részre nem emlékszem, hogyan állítom be, hogy minden egyes key-nél csináljon egy másolatot a levélről. Tudna valaki segíteni? THX -
putyi #49283 a chaos-nak van átalakítója, illetve ha a kiterjesztésnek exr-t írsz, akkor abban írja ki. -
putyi #49282 hát az max jáccani jó, de 14k renderhez nem. az átlag memória használat olyan 5-7gb szokott lenni. -
nenad #49281 ha lehet vinyóra rendeleni akkor lehet
viszont akkor ujra meg kell nyitni maxban hogy el tudd menteni
vrayimage formatot
-
zenoka #49280 32 bit of course -
zenoka #49279 2 gb memoria xp 3gb switchnel is?:) -
#49278 A nagyméretű képek rendereléséhez nem kell semmilyen script. 17.000px-ig bizton állíthatom, annál többet asszem mostanság nem rendereltünk. -
#49277 Én is nézelődtem a nagyméretű képek renderelése után. Erről valakinek véleménye, tapasztalata?
Super Render Script -
#49276 Bá, putyi ugyanezt írta, sry. -
#49275 Ha a displace pixelmérethez kötött, akkor nagyon megszaladhat a memóriafelhasználás nagyobb rendernél. Vagy ne view dependent legyen a displace, vagy igazítsd a pixelméretet annyival magasabbra, amekkorával nagyobban renderelsz. -
putyi #49274 azért érdemes a bucket méretet, a memória használatot és az irr,illetve lc beállításokat is piszkálni.
a disp-ről nem is beszélve. gondolj bele, hogy egy átlagos képnél 1-2px-es mintával dolgozva mi lesz a 14k-s képnél.