3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Akkor csak egy kis PS, diffuse glow filter is megteszi.

per aspera ad astra

FRenkie
Aha. 😊

Azt hiszem a fraunhofferre emlékszem. Valami vrayes megoldás érdekelne, nem kell semmi extra, csak legyen egy kis boom a türözõdõ fém highlightjainál. Mivel próbálkozzam?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
A fotosoppos barmolásról nem is beszélve. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh... rengeteg féle módszerrel kísérleteztem. A VRay DOF módosításával elõállított glow-tól indulva a VRay SDK-val írt módosított DOF-on keresztül elért dolgokon át egyenesen a post HDR képen számolt fraunhoffer-diffrakciós jelenségekig amíg aztán maradt a mindenféle fourier transzformációkat mellõzõ, kicsit ad-hoc alkalmazott hdr post effektelés mindenféle szûrõvel. utóbbi azért nyert teret, mert gyorsabb a fizikai alapokon nyugvó szimulációnál. Mire vagy kíváncsi?

per aspera ad astra

FRenkie
Al!

Régeben kísérleteztél glow efektekkel, de nem alap környezeti efektként, hanem valami más módszerrel. Poharakra emlékszem 😊 Hogy is vót az?

a vfb-ben tudod kiválasztani

ullo budha:
http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=57842
reggelni kell..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

És mégegy: hová tûnt a region render max 2009-ben?

Miért lett ezen a képen szürke a TV-m a képen látható anyaggal? Illetve hogyan állítható elõ zongora fekete fényezés.

Ülõ buddha-szobor modellje nincs valakinek?

Aldaryn
Scrollban eddig Operás megoldásnál szebbet nem láttam. Annyira eltálálták, hogyan kell finoman mozgatni, jobb szót nem találok rá, minthogy organikus. Nekem is sok megszokott FF dolog hiányzik belõle, és az FF3-ban lévõ prediktív url bar is jobban fekszik egy kicsivel, de ugye egy beta programot ne így nézzek... 😄 Meglássuk, és annak örülnék, ha mozilla devek beleépítenének sok jóságot következõ FFbe ebbõl.

per aspera ad astra

Malakai
Meglepõen kevés problémát érzékeltem vele, az iaro volt az elsõ, ami nem úgy jelent meg, mint FF-ban. 😊
Vajon Safariban is így jelenik meg?
Azóta azért találtam másikat is. 😊
Egyébiránt azért vannak olyan hiányosságai, amihez nagyon hozzászoktam firefoxban (aminek a nagy része addonból volt). De talán majd a guglis kiegészítõk is jönnek majd hozzá, hogy ez is jó sok memóriát zabáljon. 😊
De pl engem a form highlight is zavar picit, úgy vagyok vele, hogy akkor legyen, ha azt a web fejlesztõ belerakta... Meg pl scroll két dolog miatt sem tetszik, egyrészt elég darabos a scroll, lehetne kicsit finomabb, meg az egér középsõ gombra drag scroll, vagy mijaszösz sem megy...
Najó, tovább nem, ez sem az a topic. 😊

Mondjuk eddig is tartott, amíg használtam: EULA

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Vannak még kompatibilitási problémák. homologue.hu tök jól megy alatta. 😄

per aspera ad astra

Malakai
Iaro Chromeban:

(\__/) ( X.x) ( } . { )

bordy
nem tudja valaki hogy lehet e renderelni normálisan ha a mapokat directx-metalbump9-be teszem? ilyenkor maga a shader default szürke marad és azt kapom meg eredménynek, a viewportban meg normálisan nézz ki a modell. és azért úgy szeretném mert valamiért úgy jobban nézz ki az egész ha oda van bekötve és nem a mapsekbe.

Aldaryn
Yup, és állítólag instabil. Én jó ideje használom, de eddig semmi gondom nem volt vele.

per aspera ad astra

érdekes, vray hidden feature, a renderelt képeknek van historyjuk.

a bekapcsoláshoz nézz el ide

vray render history

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a hdri képet én is vray dome lightba tenném. A háttérbe pedig ugyanezt, de ezt is át kell még nézni a tükrözödések szempontjából.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Én gömbre tenném,és vraylightmtl-re,bár még nem próbáltam lehet gagyi😊

\"So always look on the bright side of death\"

FRenkie
értem, kösz emberek!

még 1 kérdés:
Ha van 1 szép egész égboltom panorámaképen (nem hdr), azt hogy célszerû berakni háttérbe? Ha egy hengerre feszítem, akkor az "formája" jó lenne, de a diffúza elhalványul, kifakul. Vagy utómunka?

sztem is a kettõ együtt, a poly fa texturázva kb 5-7 secel lesz gyorsabb (opacity nélkül), viszon élethûségben sokkal elõrébb lesz, fõképp a gi detail miatt. Ez az egyik ami azonnal szembetûnik.

select ruha all delete😄
nahjo vissza foldre dolgozni😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Nem tud vki ilyen linkgyüjtõ scriptet,mint a bannerban biztonsági képpel?

Aldaryn
Meg scale, meg FFD ésatöbbi... 😄

per aspera ad astra

akkor csak engondolom hogy utcan maszkalva hianyzik az a feautre hogy tudjak nyomni a csajok ruhajara egy alt+x-et?😊

ThomasGins
Ez default😄

Aldaryn
És utána úgy járkálsz az utcán, hogy hiányzik a gyilkolászás... 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Ez olyan mint amikor egy hétig gyilkolászik az ember valami gémmel,és utána lesed a sznájpereket a háztetõn😊

Aldaryn
Egy virágszirom esetében a például szélén lévõ finom röcögés opacity map, a szirom gyûrõdései, formája pedig geometria. De szvsz igaz minden növényre.

per aspera ad astra

Malakai
Ha eleget iszol, akkor meg elcsúsznak az UVk a tárgyakon...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
<#taps><#idiota>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

npeter
Olyan volt már nekem is, hogy temetõben igazgattam, vágdostam, nyírtam a sírra ültetett buxust és azon vettem észre magam már az ujjaim ráállnának a bill. kombinációra hogy forgassam wievportban, hogy ne kelljen körbejárnom,hanem forgassam a bokrot. Na akkor elmentem pár nap szabira<#confused>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Beszéltek itt zõccséégeket, megköll fogni a hétméter magas jegenyét egy darúva, aztán ráb***ni a szkennerre, ahogy pistabácsi mondta anno. Igaz, õ még nem ismerte a véréj proxit.. <#idiota>

Bocsi a közszereplésért, csak már egy ideje éppen kertet építgetek MAX-ban, és már a valós életben is poligonnak nézem a fák leveleit. <#zavart2>

Ki korán kel, poligont lel.

FRenkie
Ezt hogy érted? 😊 a külsején jobban látható opacityplatek, belül meg sûrû testetadó, árnyékvetõ polyhalmaz?

Aldaryn
Szvsz a kettõ együtt. Eddig azok a gizek gazok festettek a legjobban, ahol egy jó opacity mapes textúrát tekintélyes és okosan összerakott geometria támogatott alulról.

per aspera ad astra

FRenkie
De az nem vitás hogy opacityvel sokkkal élethûbb az ügy. Persze lehet modellezni juhar meg tölgyfalevelet is, de azok nem 1 polyk..

Aldaryn
Ha a processzornak rendelkezésre áll a ram elérési idején, vagy hamarabb az adat, amivel számolni kell, akkor az opacitys fa mindig lassabb lesz a geometriánál. 😄 De ha elég geometriát tuszkolsz be, akkor egy idõ után nagyon megfogja a rendert. Nem 2-3 millió polyról, hanem 50-100 millióról beszélve. Sajnos az instancolást is csak bizonyos keretekig lehet kihasználni, mert ugye, ha kell 10 különbözõ féle fa, és 20 különbözõ bokor, meg virág, és a többi cuccról nem beszélünk.

De tény, hogy geometriát rendeelni gyorsabb, még akkor is, ha pure ray clipmapet implementálnának, mert akkor is kell egy texel lookup számolás pluszban. Tényekkel én sem vitatkozom.

per aspera ad astra

csináltam egy kis tesztet, az opacity vs poly fák között. 36s opacity, 22s poly fa. Még mindég jelentõsen gyorsabb a poly fa, bár a kezelhetõsége talám jobb az opacity fának a viewportnak.

elvileg de ahogy Al is irta, de azert erdemes leellenorizni 3 klikkel szerintem mivel a max utjai kiszamithatatlanok mint tudjuk:S

Az egesz scene, atmegy realflowba, semmit nem kell egyenkent.
Aldaryn
De, elvileg.

per aspera ad astra

FRenkie
de ha az xrefet a scenebõl mentem ki, akkor az nem örökli a scene unit setupját?

Free
animációra is jó ez a kis progi de ha jól emlékszem akkor a materialnál a noise animálható és fractalba téve majdnem olyan a kép mint a víz visszaverõdése. de majd az okosabbak kijavítanak. ha lehet mellõzd a részecske rendszert mert ha új gép ha régi realflowban kell leszámoltatnod és minden objektet oda behúzni egy gyötrelem a realisztikus víz hatáshoz. pláne ha nem valami cunaimt szerkesztesz hanem csak síma álló vizet ami natúrban hullámzik

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Yup, ez is lehet.

per aspera ad astra

nem lehet hgoy az xrefes cumo unit setupja masra van allitva...es aze..

FRenkie
Nem network.

Aldaryn
Ejha, ez elég érdekes, network renderelés?

per aspera ad astra

okés, köszi kipróbálom, amugy animációt terveztem belõle, de állóképeken kipróbálom amit mondtál, anim majd csak az uj gépem után, köszi, üdv : Dini
FRenkie
Áhoj!

Mér van az, hogy ugyanaz a VrayDispModdal ellátott ojjekt a sceneben jelenléve, illetve Xrefként máshogy néz ki? Pontosabban más-más erõsségû a displace a 2 esetben.

Free
nah meg is van.

CausticsGenerator

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
ha ezt a képet szeretnéd vizesíteni ne realwflowot használj ha csak nem anim lesz belõle.

Inkább fogj egy planet amit wawewal meg noise val összekuszálsz.. Állóképhez felesleges részecskerendszert csinálni.
És ha jól emlékszem van valami aranyos kis progi ami generál amolyan víz visszatükrözõdéses dolgot fényt. ami hamis visszatükrözõdést generál. meg fogom keresni neked és uppolom.

Ahol lehet csalj mert ha így is kilép neked a max akkor ha még részecskékkel is megbombázod akkor tényleg vége lesz mint a botnak ugyanis a részecskék ha realflowból hozod iszonyú energiákat visznek magukkal. ez tapasztalat.