63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    piszk jó ötlet kösz szépen.
  • nenad
    pizsok jók a szinek
  • nenad
    ok, elkészítettem az uj verzót, olyan mint a searc box a régi selectorban, beirod enter, azonnal kijelőli azokat amelyek nevében az adott string szerepel. Tehát autamata asterix.
  • Free
    a lényeg hogy van egy ember aki nem tudja hogy a villájában milyen legyen a lépcsőház. mi meg megterveztük neki. de csak és kizárólag a falburkolatot.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (fizetnek érte. ez az állapot 10*3*2+5*2 e Ft)
  • ThomasGins
    Ilyesmire. Csak szebbre:)
  • ThomasGins
    Pofás nagyon!
  • Aldaryn
    Naaa, ne szépíccs. Ez inkább 30. Tessék még faragni! (ha nem meló.. ha meló, és ezért már fizetnek, akkor szájbefog részemről. :D)

kis butulás részemről. Munka, "ofcoz". Putyi szerint nem itt kellene a dofnak lennie. Igaz is, de mivel a logót nem akartam a hangsúlyos sarokba tenni, inkább elkentem a maradékot, nehogy csúnyán visszaéljenek itten a képpel mindenféle sötét alakok.
  • Free
    nah akkor az éjszakázás eredménye 95% os készültség.

hogy is lehet eltüntetni a szemcsésséget? nincs se erőm se energiám se kedvem keresgélni google meg f1 tudom majd utána leharaphatjátok a fejem .

• bencsab
    Al nem erre gondolt, hanem felül van egy lenyíló lista, és ott be lehet szűrőt állítani a kijelöléshez (kezdetben All-t látsz ott)
  • nenad
    egyébként ha valakinek valami nagyon fáj az szójlon, hátha ki lehet hozni belőle egy jó kis scriptet.
  • hunkircsi
    A nyakamat rá, hogy itt magasabb szintű fejlesztések folynak, mint az Autodesk-nél.
  • Aldaryn
    Az ikonja lehetne a bohóc arcképe. :D Mik ki nem derülnek...
  • nenad
    ha teledobálod sok nyalánksággal, akkor használható. Magamnak, ha másnak nem jó lesz.
    Ezeket a műveleteket egyébként sem lehet egy kattra elvégezni, ugyhogy nekem jó megoldás a gomb.
    van select mr, vray material (minden class) illetve lesz még egy gyors keres-select, asterix finkcióval, illetve select similar, (verftexszám, esetleg még méret alapján) Ennyi kell. Aztén lehet kibővítem egy komoyabbra a pivot ledobástól kezdve a weld, hide edges stbvel. Sőt.
  • Aldaryn
    Szerintem munkastílus kérdése. Engem például a lebegő boxok jobban zavarnak. Az én ideális munkafelületem max a kicsit khm, nagyképű "expert" mode-ban, csak annyi gond van vele, hogy rengeteg funkciót nem lehet hotkey-ről vagy jobbklikk menüből elérni. Bár a jobbklikk menü rendes beállítása után már majdnem teljesen jól használható a dolog. Jut is eszembe, amikor régebben makrószkripteztem, én kifejezetten jobbklikk-quadmenüs összeállításokat csináltam. Szerintem sokkal kényelmesebb, mint ilyen floaterrel dolgozni.

Volt egyszer egy számomra nagyon kényelmesen konfigolt max UI-m, maximalizált munkafelülettel, és nagyon megbabrált quad menükkel. Aztán voltam olyan hülye, hogy nem mentettem el. Azóta sem volt kedvem újra összerakni. ^_^
  • nenad
    vagy h, select none, és utána category és ok.
  • nenad
    ctlr+a, aztán h, aztán 1-2-3-4-5 katt. ez 1 katt... Én szeretek effecient lenni :D
  • Aldaryn
    Nem szoktad a selection type dropdown-t meg a Ctrl+A-t, vagy a hide by categoryt használni, mi? :P A nincs anyag és sztandard shader nagyon jó ötlet!
  • nenad
    majd elkészítem még kisebben is, illetve több opcióval.
  • nenad
    kis util különböző típusú objektumok kiválasztására, illetve geometria melyhez nincsen anyag rendelve, továbbá geometria standard materiallal. (az annoying max selector elkerülésére)

letöltés
  • nenad
    ez csak kódnév, de egyébként maxwall nem rossz, egyenlőre a wallman lett volna a neve. De lehet MaxWall lesz. Kösz.
  • marcee
    ArchiWall néven már létezik egy ArchiCAD plugin. A MaxWall talán még szabad és nagyon hasonlít egy viszonylag sikeres program nevére is! :D (bár úgy tűnik létez(ett?) egy Max Wall nevű "bohóc" Amerikában)
  • Free
    köszi.
    Igen azt én si néztem de valszeg csak azért látszik így mert meredek a lépcső vagy nem tudom. majd megnézem más szögbő is

most épp a korláttal szívok. kaptam egy fotót és abból kreálom a dolgokat

• npeter
    jópófa ez az archwall
  • npeter
    frankó lesz. nekem kicsit fura, hogy a jobb ablakból a fény nem "megy" fel a lépcsőn, mint ahogy a masik oldalt "lefele". aztán fene tudja, lehet ilyen a valóságban is:)
  • nenad
    mire gondolsz?
  • ThomasGins
    Futtasd vágig egy text spline-on:)
  • Free
    királyos lesz.
    mennyi lesz a licensz ?
  • Free
    tudom hogy nem szekrény de ha már képeket postolunk akkor nesztek

Lehet mondani az építő kritikát. 20 % os készültségi foknál járok vele, de hátha már most nem jó valami :c)

• nenad
    ajtókkal... ;-)
    csakhogy menjen a max topic..

• ThomasGins
    Kipróbálom..

F*sza lesz!
  • nenad
    probáld meg csak a mozgó részekkel. Ajtók.

Na itt az archiwall, - revolucioner 3dsmax alá modelling - :D müködik, igaz egyenlőre csak ablakokkal.

• Mutans Zombi
    Na igen :-)
    Ezt én is megtaláltam, csak hát... - nem azt mondom, hogy minden ingyen kellene, - de amíg próbálkozom addig jó lenne valami, amiért nem kellene fizetni.
    Úgyhogy asszem marad a fényképekből összeollózás...

Ugyanakkor a napokban a mental-ray funckió megszűnt működni a max-ben (2008) - nem egészen tudom, hogy miért. Gondoltam az újratelepítés segít, de annyiban romlott a helyzet, hogy most már a max sem hajlandó elindulni... (a mental-ray.....exe az fut a háttérben, de maga a Max nem, majd adja a szokásos hiba ablakot)
    A felhasználón kívül mi lehet a hiba és hogy lehet orvosolni?
  • ThomasGins
    Akkor egy nfr amig kukák vagytok:)
    Van még benne jópár hiba...
  • nenad
    csak annyit haladtam előre, hogy a külső falakat is megrajzollja, még kell majd az ablakok belső része
    iilletve a lezáró elemek.
    aztán ajtó..
    Aztán első körben kész.
  • Aldaryn
    Postolj konyhát, falat, scriptet, titkos projektet, bármit! :D
  • nenad
    meg van dögölve a max topic emberz!
  • ThomasGins
    Itt lehet vásárolni alapanyagokat:)
  • Mutans Zombi
    Hmm. Nem egészen erre gondoltam, de azért kösz a kommentet. :-(
  • ThomasGins