3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
az ki van kapcsolva
van egy video studio render setup beállításhoz, az alapján állítgatom
azért is bátorkodtam megkérdezni mi lehet a baj mert 9-es max-ben beállítva minden jó, a 2009-esben meg tök fehér lesz minden ugyan azokkal az értékekkel

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

default lightot probálnám meg kikapcsolni elõszõr.
hátha az..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Klon
még egy kérdés: egy objektumot akarok forgatni, de nem a középpontból. hogy tudok más pontot megadni, amikörül forgatni akarok?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Klon
Üdv!
Segítenétek? 😊
Nem bírok rájönni, h hogy kell megcsinálni az alábbi képen jelzett dolgot... 😞

Elõre is köszi!

Lenne még egy bajom: ha a 3 nézetben be van illesztve háttérkép, akkor hogy kell azt megcsinálni, hogy ha bezárom a max-ot, ne kelljen újra betöltögetni, és beállítgatni?
Azon kívül nem értem azt se, hogy amikor ezt a repülõs (beépített max tutor) tutoriált kezdtem, a legelsõ dolog az volt, hogy egy "calibration box"-ot kellet csinálni. Ez miért kell ?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Met
2009-es Max, V-ray 1.50 SP2
Miért van az, hogy ha bekapcsolom az Indirect Illumination-t akkor iszonyat világos lesz a render?
Ha a szaturációt és kontraszt, kontraszt base-t leveszem 0,1-re akkor is nagyon világos.

Ugyan ezekkel a beállításokkal 9-es Max, V-ray 1.5 RC3-al nincs ilyen gond

Aldaryn
Ahhhaaa!

per aspera ad astra

ThomasGins
Az ég ps auto color miatt😊 A zaj meg sss😉

\"So always look on the bright side of death\"

Met
autodesk.com

helló
honnan tölthetem le az 3dsmaxot?
Aldaryn
Nehogy azt mond, hogy utólag tettél rá zajt PSben... Mw-re azért gondoltam, mert kezdetben arra volt jellemzõ ez a rózaszínes ég.

per aspera ad astra

ThomasGins
Vray meg ps😊

Aldaryn
Hmm, milyen renderer? Maxwellke?

per aspera ad astra

Klon
közbe sikerült, de köszi 😊

ThomasGins
attól is függ mit akarsz,csinálj egy potot konvert polyvá és nézd meg elementenként

Klon
kipróbáltam, nekem nem szedi szét 😞
hogy kell? 😊

ThomasGins
ha nem weldeled össze,element-ként kijelölve tudod detaccsolni is😊

Klon
Üdv!

Kérdésem lenne 😊
Ha két objektumot össze attach-olok, azt késõbb szét tudom szedni?

ThomasGins
Kis NFR,mert rég volt...

Aldaryn
Majd mutass példát! Úgy könnyebb mondani rá bármit is! Kellemes idõtöltést arrafelé! 😊

per aspera ad astra

Aldaryn

per aspera ad astra

FRenkie
Akkor lehet h en vagyok a lama, bocs, majd meg fogom nezni, de eddig telleg nem sikerult megoldanom. Lehet a vray sun fenyerossegevel-meg a kamera erzekenysegevel rontottam el vmit.

udvozlet berlinbol a max geekeknek 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Ha annyi angol tutort nétél már, akkor sajnálom, itt sem jutsz elõbbre, mert ugyan azokat a dolgokat mondogatnánk, amiket azokban a tutorokban leírtak. Egyébként MAX-hoz, mióta része a Mental Ray, jár interior bevilágítási tutorial, minta scene-el együtt. Komolyan, enél többet mi sem adhatunk.

Legalább egy képet lökhetnél, hogy helló nagyarcú maxosok, eddig jutottam, ez a bajom vele, serintetek hogya lehetne jobbá, szebbé tenni?

Gyorstalpaló módon nem fogjuk tudni elmondani, mert az ugyanúgy bene volt abban a sok tutorban, amit olvastál. Úgyhogy azzal elõrébb nem leszel. A realisztikus bevilágítás pedig teljesen szubjektív. Ismerek olyan marketingest, aki szerint létezik fehér fal, ami nem ver vissza fényt, fekete anyag, ami világít, olyan üveg, ami átlátszó, de mégsem, és olyan tér, ahol sok a kontraszt, de valahogy mégis lapos. Valamint az ég mindig #0000ff kék. Szóval, ez szubjektív.

per aspera ad astra

hehe😄 deeee mondj kell egy kis cinizmus a topicba😉

raulrm: mar pediglen azok kellenek neked ha nem boldogulsz olyan meses kincsekkel mint a regmult vertex nyelven irodot tutorok akkor hasznald az osi lighting tancot:
google-> 3dsmax interior lighting tutorial varazsszavakkal..meg ki lehet egesziteni egy vray vagy mentalray pecsettel a dolgot..ezzek nyitjak meg a tudas kapujat, ami egy csodalatos vilagba vezet, hol nincsenek sample foltok, ragyognak a virtualis felhok, oromkodnek a polygon novenyek es buszken veszitik vertexeiket a biped manok..csiribi csiriba..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
<#eljen> én már nem is akartam mondani semmit...

per aspera ad astra

Szevasztok!
Valaki tudna adni egy kis helpet a bevilágításhoz? Szóval, hogy van egy szoba, abba besüt a nap, és valami realiszikus belvilág keletkezzen. Annyi angol tutort néztem már, de mint látjátok nem sok sikerrel. Úgyhogy ha valaki gyorstalpaló módján le tudja nekem írni, vagy ha küld egy használható linket, az kérem tegye meg. Elõre is köszönöm.
vagy..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Megtaláltam! VRayToon.

ink&paint material..

Hello!

Olyan problémám van, hogy újratelepítettem a rendszert és a 3ds max-ot is. Tudtam akkor olyan módon renderelni, hogy az éleket feketével jelölte, mintha rajzolva lenne. Sajnos most sehogy sem tudom összehozni. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnék ismét? Egy pár hónapig nem is maxoztam, úgyhogy már nem is tudom hogy csináltam.
Itt egy kép, ami úgy lett renderelve

Aldaryn
Ööö... szerintem félreértelmezted, ugyan úgy tükrözik vissza minden, köze nincs hozzá. Azért Fizikál Kámerá, mert valós életbõl vett paraméterekkel operál ami a beállításokat illeti, meg mert marketing értékkel bír az, hogy "fizikailag megfelelõ" a fényszámolás blablabla, bla blabalabla...

Hidd el, tök ugyan úgy mûködik, mint egy sima kamera, renderelés szempontjából irgalmatlan kicsi a jelentõsége.

per aspera ad astra

lac coo
Nálam tükrözi.Nem sokat szoktam szarozni világítással mindig berakok a renderbeállításnál, az environment-hez egy HDRI mapot azt nekem jó ...Szal mindik így szoktam és nem volt vele gondom soha .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

FRenkie
A környezetet tükrözi, de az enviorment mappját nem. Senki nem használja a vray camerát?

Malakai
Õszintén szólva nem tudom mire gondolsz, tükrözi az az environmentet, max túl sötétek a háttereid, esetleg játsz külön azok multiplierjével...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
A bunda vray fur.

#45601-re valaki?

igen elmeletileg igy kenne csak pont azert nez a kamera fele mert hatterkep..asszonynal kifejezetten minden parancsikon bal oldalon van igy oda felesleges barmit pakolnom😊de vilagitason gyurok meg szerintem😊

FRenkie: jaaj erre emlexem popec maci😊

BaliBoy
Tényleg nagyon jó. A bundáját mivel készítetted?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Ha mondjuk balra nézne a mackó a kép közepe felé, mindjárt jobb lenne a kompozíció. Esetleg a háta mögül egy lapos derítõfény, hogy az elõtte keletkezõ árnyék a kép bal szélének a 90%-ig elmenjen, akkor valami ki is töltené a maradék helyet, és szép kép lesz belõle. Ja, meg intenzívebb színû lámpákat használnék, hogy ne legyen olyan szürke minden. Egy ilyen témába belefér.

ThomasGins
Ez már akkor is állat volt😊

FRenkie
Én is maciztam, de én régebben.

BaliBoy
Én is maciztam nem régiben. 😊)

FRenkie
Természetesen kis csendéleteknél nincs gáz mert mögébaszok egy jépégét, de egy egész égboltot hogy teszek oda? Próbáltam gömbre feszegetni hdriket ldrként, de béna lett... help!

lac coo
Ja, akkor tárhytalan, azthittem be van gyárilag csontozva csak húzogatni kell 😊)))
Csontokhoz nem értek, annyira nem is érdekel ... Köszi .

FRenkie
Aki vrayphisycalcamerát használ, az mit használ tükrözendõ háttérnek? Mert ugye vraysky-t, hdri-t, BG képeket nem tükröznek vissza a felületek VPCamera esetén, mert azok nem rendelkeznek fizikailag létezõ pontokkal.

?

jaja turborol ingye lelehet szedni csak becsontoztam meg az anyagokat uwkat at kell alakitani mert nem az igazi😊

anyaga nem egy nagy valami vraydispel keszult speckle mappal

viszont lehet nem uto jon ra hanem mondjuk gyufas doboz..vagy faforgacsok es egy furesz..nem tudom..szadi maci lesz a vege😊

FRenkie: koszi😉

FRenkie
Ez állat!

lac coo
Jó, kicsit talpa fura, de egészen mackós anyaga van 😊

A fabábú az valami letöltös cucc, sok helyen látom ...?

NFR:
felesegemnek hatterkep😉, de meg lehet jon ra egy baseball uto😊:

BaliBoy
Jah. De legalább tökéletesen egy pozicióba lesznek. Annyi csak a hátulütõje, hogy a két pont távolságának felére húzzaössze a két pontot, tehát a mind a két pont elmozdul az eredeti koordinátáiról. A snap+endpoint sztem célra vezetõbb. (már csak azért is mert hotkey-ként gyorsabb bekapcsolni mint kivinni az egeret a menübe. 😄)

lac coo
De azzal is 2 vertex marad, ha nem tévedek ...

BaliBoy
Csakugyan. Thx, ezt nem ismertem. Mondjuk nem is igazán szoktam line-okkal dolgozni. A Box modeling jobban bejön. 😊)