63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    Nekem ilyen technos.
    Hehe, most nézem a doksiban van zársebesség is redqueenhez, eddig észre se vettem :D

• nenad
    ne komplikálja... :D
    Egyébként jó a kép.

• ThomasGins
    Még egy festékfolyás (takony) gyártmányló eszembeötlött belőle,de ez se jó semmire:D
  • ThomasGins
    Az.
    Ha inset helyett bevel lenne jó kis gomba generátor lenne,amit sose használ az ember:)
  • Aldaryn
    Valóban haláli ötleteid vannak! :)
  • nenad
    ez +meshsmosth+optimize?
    Nem semmi ötleteid vannak
  • ThomasGins
    :P
    izé
  • nenad
    ujabb verzió kevesebb paraméter, több lehetőség, kicsit szebb hatás.
    ujdonság az extrude rnd.

az értékeket, oly modon lehet megdani, pl 15% scale rnd azt jelenti hogy az érték +-/15 százalék lesz
    a max rotation fokban és a max 45 fok.

letöltés
  • tapper
    Köszi ez is jó... .....
    Pauly neked is köszi
  • npeter
    Itt találsz 1 lada samara turorialt. nézegesd többek között ezt is.
  • pauly
    Na ezért mondom hogy menj végig tutoriálokon,vagy ott van a max beépített tutoriáljai,súgó,hogy legalább az alapokat megtanuld...

amúgy keress olyat pl hogy attach...
  • tapper
    Lenne még 1 kérdésem
    Itt van több "object" egymás mellett szorosan abból hogy lehetne 1db-ot csinálni ??
  • pauly
    :)
    Ha gőzöd sincs hogy hogyan lehetne,akkor próbálj meg egyszerűbb dolgokat csinálni először,és ha azok már mennek,akkor jöhet pl autó...De ha mindenképp autót szeretnél,akkor vannak jó kis autó modellezési tutoriálok is,menj azokon is végig,sokat lehet belőlük tanulni...google-ban ha rákeresel,biztos hogy találsz jónéhányat...
  • repvez
    köszi pedig pont az lenne a lényeg hogy maxban tudjam folytatni a modellezést és quadba könnyebb lenne a folytatás.
    Esetleg a modo jo alternativa lenne erre?
    Ha jol tudom abban is lehet vonal alapbol felületet késziteni, csak a polyvá konvertálásrol nem tudok semmit
    esetleg valami tutor cim jol jönne ami a modoban lévö nurbsos modellezéssel foglalkozik.
    Technikai modellekhez nem organikhoz.

• tapper
    A kép linkelve, bocs az előbbiért nem figyeltem
    asd
  • tapper
    Sziasztok
    Szeretnék 1 nagy segitséget kérni !

Miről is lenne szó ? :
    Lada Nivát modellezek és az elejét nem tudom megcsinálni gőzöm sincs hogy hogyan lehetne megoldani.
    Kezdő vagyok a modellezésben ezért is választottam ezt a "kocka" autót de az elejére tippeket, ötleteket

http://m.blog.hu/sa/safetyarea/image/niva3.jpg

A kis lámpi már megvan csak az alatta az a téglalap alakú hogy is mondjam mi kéne :D
  • Aldaryn
    Thumbnaileket természetesen nem generál automatice. :D Azt te adhatsz meg. Nem mindeféle fileformátum, bár ha generikus, úgy a legjobb. Mondjuk kezdésnek max fileok, 3ds-ek, meg vrayproxyk.
  • nenad
    annyit még hogy az importerek nemigen adnak lehetőséget az objektum kezelésére azon felül hogy bedobja valahova a viewportba. Jobb esetben ki van jelölve. Elég nehéz feladat.
  • nenad
    az importnál mindenféla fajta objektumra gondoltál?
    Ez majdnem lehetetlen hacsaknem kersel rá egy célszoftver ami készít ezeknek az objektumoknak ikont. Volt valami ilyesmi.
    Ha maxos file kell akkor annak is be lehet állítani vhogy hogy mentsen thumbnailt. De már nemtom hogy. Régebben ment valahogy. Szóval ez elég komplikált eset lenne.
    De ha nekiugranék 2-3 hétbe beletelenne az biztos. Annyi nincsen, csak hétvége. Kicsi kis toolok.
    Azért kösz.

Mindenestere közben írtam egy advanced attachot, figyelembe veszii az attacholado mennyiséget illetve az egységnyi polzvountot és ezekenek a függvényében takarítja a memóriát.

még a poly attach hátra van. (edit_messel megy egyenlőre)
  • Aldaryn
    Írj staffázs kezelőt. Egyszer nekiláttam, de mivel ugye programozónak még szarabb vagyok, mint látványtervezőnek, ezért nem lett belőle semmi.
    Feladat:
    gyakran használt könyvtári modellek gyors kezelése.
    Megvalósítás:
    Egy ablak listázza a könyvtárban szereplő objektumokat thumbnaillel megjelenítve. Az ablakban név szerint lehet keresni, az objektum thumbnailjét az ablakból a jelenetbe húzva azt automatikusan beszúrja a jelenetbe, amennyiben a elenetben más szerepel az az objektum, akkor a jelenetben szereplő verzióból instancot másol az adott helyre. (ezt én annó ugy teszteltem, hogy van-e hasonló nevű ojjektum, ha van, akkor szól, hogy "úgy tűnik, már van a jelenetben, instancoljam?" )
    Kezeljen VRayproxykat. :)
  • nenad
    vray proxy nem redukálja az objektumot, csak szimplán lemezről tölti be.
  • Lewy_
    Sziasztok! Nálatok Vray proxyban mekkorára redukálja az objektumotokat? Nálam tök mindegy mekkora poligonszámú objektumot rakok be, akkor is 10000 faces az eredmény. Kipróbáltam másik gépen is, és ott is ugyanez az eredmény. Preview from flie -ra van állítva a proxy, ha ez számít, de gondolom nem.
  • nenad
    ezt az attach scriptet már egyébként közreadtam.
  • nenad
    hétvégén nem fogok fejleszteni csak fun projectek vannak, ha van valakinek valamilyem scriptes kérése ami egyszerű azt szívesen. Ami megkönnyiti a munkafolyamatokat azt méginkább,
    pl mi mehet még a toolra, amit készítettem. Bármilyen ötletet szívesen veszek. Természetes olyanok a legjobbak amelyeket lehet automatitálni illetve kevesebb lépésből megtenni.
    pl attach, anélkül, hogy max összeroskadna stb.
  • nenad
    ja , limitálva max fal segmens 3 max window 3 max door 1
    ezzel ki lehet majd tesztelni.
  • Aldaryn
    Valami demo, ami alapjan bele lehet kotni? Azokon kivul, amit mar kotekedtem. :)
  • nenad
    npoweres powersolid vagy rhino to max megoldja.
    a quadba konvertálás megvan de az eredmény általában használhatatlan.
  • repvez
    köszi
    Egy másik kérdés más témába:
    Ha rhinoba nurbs modellt készitek akkor a max azt milyen pontosan és helyesen tudja megjeleniteni és átkonvertálni polygon alapura.(és hogyan kell ezt megtenni)
    lehet valahol állitani, hogy 4 vagy 3 szogu polygonra konvertáljon és hogy milyen sürü legyen a topologia?
  • nenad
    padló mennyezet jó ötlet, az még lehet beteszem.
    A menet szokásos. Rajzolsz egy slinet, a fal belső vonalát.
    aztán a program megjeleníti a falat. Az add window/door ra nyomva lehet uj ablakor ajtot betenni amit szintén a splinera kattinva tehetsz meg. Ekkor felugrik egy ablak ahol beirhatod a parametereit.
    Ezután az objektumra kattintva a modify panelon lehet megváltoztatni a helyzetét, illetve a parametereit.
    ALapvetően ennyi. A padlót illetve a plafont még beletehetem, de igazából a curve rendelkezésre fog állni. A fal mentés után visszaolvasható lesz.
  • repvez
    Nenad: nagyon jol néznek ki amiket csinálsz .A wall-os mutatvány az kifejezetten érdekel, remélem elérhetö lesz majd nemsokára.
    hogy van a menete a fal készitésének?csak kattintgatos modszerrel sacc/kb méretekkel vagy valahol meg lehet addni a pontos méreteket, hogy merre milyen hosszan és milyen vastag legyen a fal?És az ablakok méreteit is hasonloan kell?
    Ez csak a falak készitését könnyiti meg vagy dob hozzá mennyezetet és padlot is?
    köszi és csak igy tovább grat.
  • Free
    állat lesz mester :c)

nekem ínhüvely gyulladásom van a bal kezemen azért nem gépelek sokat. de hűségesen olvasok reggeltől estig.
  • nenad
    mi van srácok, nagyon lecsendesedtetek.
  • nenad
    még1 kép.

• nenad
    ez a scriptes verzio nemigazán arról szól hogy piszok nagyot grebezzél.
    C++ ben kellene megírni.
    Az utolsó verzó stabil.
    néha sokat kell várni, föleg lasabb gépeken, majd készítek progress bart hozzá.
  • npeter
    beszopt@m én is a unitot. 3x fagyott ki az amúgy 'rettentő stabil' max-om :)
  • nenad
    bocsi, volt benne egy kis bug a face countokkal, ez a jól müködő verzió.
    a Unit setup/inset/exture értékre tessék figyelni :D

letöltés
  • nenad
    rotation 0-max rot értékig random
    disbale prev sel, nem használja az előző kijelőlést, azaz a floor szintről is kijelőlhet.

alapvetően inset és scale ugyane, viszont a scalel variácót lehet létrehozni az "inset számára"
    a scale minden tengelye random...

ennyi.
  • nenad

kellemes hétvégét, az esetleges bugokért elnézésüket kérem

letöltés
  • npeter
  • nenad
    itt a hdris verzió, enyhe papír feelingel