3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
nahj elõremutatva ninsc semmi belõve csak és kizárólag az üveggel szórakoztam .
ez lett a jó beállítás.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Kicsi IOR-el ne kezdj el variálni, mert nem esz jó, nem érzi majd a szem üvegnek. (nem véletlen) Jó a téma, egy jobb környezet kellene neki. Az üveget is elsõ sorban a környezete mutatja meg. Engedélyezz rengeteg pattanást az üvegen belül (akár 50 reflect refract sem sok, ha egyszer csak errõl szól a téma!) legyen rendesen beállítva a fog, és jól fog az mutatni!

per aspera ad astra

Aldaryn
A vray camera és a default max camera között nincs semmilyen különbség. Mind a kettõt ugyanaz a camera shader számolja, ha egyszer megnyomtad a render gombot.

per aspera ad astra

FRenkie
A vray camera a szar, nem tükröz normálisan. Putyi magyarázott valamit a gammáról anno 😊 de nem fogtam fel. Viszont sima cammel jól mûködik minden, és a vray cames fícsöröket meg psben lehet utánozni (vignetting, lens distortion...) Szvsz.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
Wip bizbasz, ha vkinek van ötlete mit lehetne kezdeni vmelyik üveggel hogy ki is nézzen valahogy szivesen várom😊 Fejbe jobb ötletnek tünt😊 A jobb oldali tömör üveg jó alacsony ior-ral, a bal, üvegben pohár akar lenni.

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
itt van 1 material script vrayhez. 1-2 kattintás és kész a shader. ott le van írva, hogy kell használni. próbáld ki (ha még nem próbáltad) az 'architectural' shader szerintem jó lenne neked.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Free
OFF:

Hogy a francban van az, hogy régen exteriornál az ablaküvegre ráraktam full refractot és mondjuk 25 % reflectet és tök olyan volt mint az igazi üveg.

Most meg egyszerûen nem látok át rajta. a különbség annyi hogy régen a nap direct ligth volt és normál kamera most vray sun és vray sky adja a fényt és vray ophisics camera a camera...

ilyenkor mi a helyes mat beállítás? nincs kedvem már googlizni mert mindkei mást ír. jah meg ha ki is veszem vray properitiesben hogy ne lássa a Gi akkor átlátok de a fehér függönyt ilyan barnásra festi pedig a nap delelõn is járt már.,

Bocs hogy ennyire noob vagyok meg looser de már napok óta csak 3 4 óra alvás jut osztályrészemûl.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Met
Tudod mennyit próbálkoztam mindenféle háttérrel? Külsõ, studio vagy valami más, legutóbb ilyet de annyira "steril" lett, olyan élettelen.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Ezért szokták a fekete autókat sötét, kontrasztos környezetben fotózni. 😊

per aspera ad astra

Met
Aldaryn: azért jó mert a fekete festésbõl nem lesz szürke, de azt hiszem mégsem fekete lesz a festés, grafitszürke vagy esetleg valami sárga, a General Lee-s festés olyan elcsépelt...

npeter: azén én is elgondolkoztam, hogy miért világos a kocsi alatt középen, de ez még csak úgy is teszt, a világítás ott van ahol a többi autónak, amikor bekapcsolod a rács két oldalt felbukik ezen a képen látszik hol törik meg a rács, de a mechanikát kézzel is lehet mozgatni, ha esetleg találkozol egy ilyennel akkor nyúlj alá, van ott egy tekerentyû 😊

nenad: persze, van 😊

te, van ezen normális fenéklemez?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
inkább az a furi, hogy a talaj "foltos" az autó alatt. A tükrözõdés szeritnem is a talajtól van. Nekem amúgy jobban tetszene, ha pár collal nagyobb kerék lenne alatta;-)
Ja meg vidd közelebb a kamerát, sok a "felesleges" szürkeség 😊
amúgy ezek a jármûveken hol a világítás? már néztem más képeken is, hogy nem látom. sorry, ha bolondságot kérdezek, nem vok charger mániás <#lookaround>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Miért is jó, ha a talaj nem tükrözõdik? O_o

per aspera ad astra

Met
Itt az a Charger modell, az lenne a kérdésem, hogy mitõl van az a szürkés tükrözõdés a kasztni allján? (ki van kapcsolva, hogy látszodjon a plane a GI, reflection, refraction-ban.
V-ray festés van a kocsin.

Aldaryn
Jóez, thx! 😊

per aspera ad astra

tedd át nem overshotba, ha még nem próbáltad meg.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
igen overshootba van, de attól még lennie kéne árnyéknak (rectangel area shadow, de minddel kipróbáltam) másik sceneben simán jó az árnyék oversúttal.

én igen
npeter
találkoztatok már olyannal, hogy max fagyás után elállítódott a UI? Mármint a saját szerkesztett. Imádom az ilyeneket <#falbav>

openfootage.net

Van csomó HDRI map, ha jól látom ingyenesen letölthetõ, és van nagyfelbontású változatuk is.

Ha volt már, akkor nem szóltam 😊
overshot, vray lerendereli az összes árnyék tipust ha jól tudom.

Aldaryn
Adaptive Degradation nincbekapcsolva? (O gomb) A Direct light nincs vélelen overshoot módban? VRay shadow van neki beállítva?

per aspera ad astra

FRenkie
srácok, beraktam 1 direct lightot de nincs árnyéka pedig be van kapcsolva. bug? mert már annyira beszart a jelenetem hogy ha létrehozok vmi új tárgyat akkor nem mutatja csak a gizmóját, így a direct lightot is egy másik sceneben hoztam létre és bemergeltem az elõzõbe.:S

egy ilyen hiba megtalálása ha igaz nem kis meló lehet. Mondjuk a log file sokat elmondhat, minkét oldalon, lehet pr a cucc. Aztán háhá megvan a hiba, vrayesek kiadják. És maxot nem kell frissíteni de a fame megvan. Persze ez csak találgatás.

ezt a szarkavarást. ezek helyett a marketingesek(vagy sales-esek) helyet felvehetnének 2-3 normális programozót és nem kellene ilyen hülyeségeken agyalniuk. ilyenkor a kispál sorai jutnak eszembe:

kis pr munka, s egy perc alatt romló húson selyemszalag

jaja design lett a neve😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Nem vagyok benne teljesen biztos, de azt hiszem, a design... pedig utánaolvastam, de annyira összekavartak mindent azzal, amikor azt mondták, hogy a Viz megszûnik, és az eredeti 3ds max kettébomlik... Gondolom a Viz nem szûnt meg, az lett a design, és kész.

per aspera ad astra

most mi felel meg a viz-nek? a design? annyira fasz elnevezések ezek!

meg nem lehetett animalni jopar modify-t ha jol emlexem😛😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Állítólad a MAX Designnal vannak problémák, olvasni pár véleményt olyanoktól, akik bánják, hogy azt vettek, és nem sima MAX-ot.

per aspera ad astra

régen is volt különbség a viz és a max között. például a viz-nek a memória kezelése igen gyatra volt. egy olyan scene-nél, amit a max simán vitt ,a viz elszállt, mint a vadludak.

a fene se tudja, csak van valami kölünbség.

Aldaryn
A vicc, hogy autodeskkel karöltve éppen azon töprengenek, hogy vajon mi a különbség, amikor elviekben mindkettõben ugyan az a kód van.

per aspera ad astra

akkor szerencsém van a sima 2010-el. Lehet valami különbség ami elkerülte a kóderpápa figyelmét. 😄

Aldaryn
Na, és akkor mondja nekem valaki, hogy pampogok az Autodesk féle fejlesztési policy ellen:
"...crashes in 3ds Max Design 2010; 3ds Max 2010 renders fine on all the machines.

Further on, it looks like a scene that is created in 3ds Max 2010, renders fine if loaded in 3ds Max Design 2010. However, scenes created in 3ds Max Design 2010 itself tend to crash.
" (Hair algoritmusokról by Vlado)

per aspera ad astra

Aldaryn
Szép munka akkor is! 😊 Matte paint skillek csillogtatása! 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Itt az eredeti,annyira nem volt bonyi ám😊

es akkor a nehezebb utat valaszottad?😄😄😄

ThomasGins
Utólag,csak egy sima barna lap volt, nem volt már kedvem texturázgatni maxba.

Aldaryn
Nem mondod, hogy a fa erezetét utólag festetted fel PSben? Ha igen, akkor le a kalappal, nagyon szép lett!

per aspera ad astra

ThomasGins
Saját textura, vmi csillivillipsbrushpontkomról.

A fa mintázat nem látszik odaát?😊

fiatal vagy te még ahhoz ;-)
Én bizakodóan tekintek elõre, legalább van egy jó mental ray benne, amihez tényleg már csak néhány nyalánkság kellene.

Aldaryn
Úgy érzem, az újabb és újabb max verziók nekem már csak érdekesség. Hátradõlök, kuncogok. Ez van. 😄

per aspera ad astra

nem tudom menni van átírva dotnetbe, de hat teljesen az lesz akkor sokkal gyorsabbnak kell lennie péládul a weldnek stb.

Aldaryn
Nem, csak sosem láttam értelmét annak, amikor egy programban valami mûködõ dolog helyett jön valami kevésbé mûködõ, és megpróbálják a torkomon lenyomni, hogy de bizony, nekem az kell, és nekem az a jó. Egyszerûen sajnálom, hogy a kedvelt, megszokott programomat egy idõ után nem fogom majd tudni használni, és nem feltétlen azért, mert pusztulnak az agysejtjeim.

per aspera ad astra

hehe, bazzeg így stimulálod magad?

Aldaryn
Az asztalon van minta?

per aspera ad astra

Aldaryn
Hehe... csakhogy nem a 2009-es selection ablakhoz kell viszonyítani, hanem mondjuk a régi max 6-7-8ashoz. 😄 Ennyi erõvel kiadnak egy iszoynatosan direkte szar fos bughalmaz verziót, hogy aztán egy kicsit ekvsébé bugos meg lassú következõnél verhessék a mellkasukat, hogy ejj, mennyit gyorsult meg stabilizálódott az elõzõhöz képest.

per aspera ad astra

sztem gyorabban jön be a selection ablak, mint a 2009-ben. Nkeem bejön.

Hi!
Grat. szép lett a kancsó. Ilyen vagy hasonló textúrákat honnan lehet beszerezni?? Vagy esetleg te csináltad azt is? ;-)

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.