3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az egyik kitétel aminek nagyon örülök, ugyanis elég gyenge vagyok benne. (illetve abban is)

hehe nem lehet utomunkazni..funnie😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

így van, a backburner-es megoldás is jó. amikor küldöd netrenderre az anyagot, van a network job assignment panelon egy split scan lines opció (ennek semi köze a scanline rendermotorhoz). ez feldarabolja a képet vízszintesen x részre (nyilván átfedéssel), és úgy küldi szét a gépek között, majd a végén magától összeilleszti. memória szempontjából sem mindegy, azontúl egy adott képre sokkal jobban tudja egyesíteni a gépek erejét, mint a vray distrubited rendering (régen ez utóbbi valahogy nem eredményezett olyan drámai gyorsulás, mint ahogy várta volna az ember).

szivesen, de ne ezzel a matekkal kalkulálj, mert elég sok mindentõl függ a nagyobb méretû renderek ideje. amúgy a backburnerben van valami stripe render lehetõség, de errõl a bencsab szerintem többet tud mondani.

Jeah! Evermotion Render Competition! Vray-t is lehet nyerni. Mondjuk nem értem miért kell erre két hónap.

Köszi putyi & Al! Az egyik displace tényleg view dependend maradt korábban és úgy tûnik ezért szállt el a 16k-s render. Ezt kijavítva már lefutott.
Érdekes módon az 1280x800-as kép kb. 11 percig tartott neki, 16kx10k pedig csak 6 óráig, pedig csak a felbontást változtattam, azt hittem volna, hogy lesz vagy egy nap.

egy kulso es egy belsot.
irmapot nem piszkaltam nagyon aa az szinte minimalis max psben buheralok valamit ha nem tetszik..
igen vrimg-be tolom frame buffer nelkul previewal..commandlinebol..amit irtal meg amit Al is irt otletet azt nagyon koszi..
bar nekem ez az exr kimenet mindig furcsa volt mert eleg nehezkesen kapom vissza ugyanazt az eredmenyt amikor 8 bitbe atteszem mintha 8 bites tiffbe renderelem egybol..valahogy sokkal vilagosabb barmit jatszom a gammaval es az expozicioval.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

amúgy mit kell számolni? belsõt, vagy külsõt?
szerintem 6k-nál told az irr mapot olyan -6,-4 be, az aa-t is lveheted 1-4-re. ja és vrimg-be memory frame buffer nélkül.

6300*4490 ben masodik prepass is lefutott meg mar a lightcache is ugye..meg van egy prepass es eddig 1128MB memot evett ez a szosszenet..kivancsi leszek mi lesz a vege...

hunkircsi
Zeno for President! <#taps>

Ki korán kel, poligont lel.

hat ebbe a pillanatba jott a telefon hogy 14K helyet 6K kell azt talan kikopetem..proba cseresznye..faszkivan mindennel egyebkent ha lenne nagy piros gombom hogy kinyirom a vilag 90% eskuszom megnyomnam es utana pingalgatnek kocsog kardfogu tigriseket barlang falra... (ma antiszocc vagyok ) egyebkent meg minden szocializmusbol itt ragadt 50 es tipikus cegvezeto bassza meg magat 5szor egy csakannyal...

Megvan! Snapshot...
Hali, Egyszer régen csináltam egy path constraint-es mozgatással egy virág szárára leveleket, (spirál alakban futott fel a száron) de most nem sikerul. 😞 A mozgatás megvan, csak arra a részre nem emlékszem, hogyan állítom be, hogy minden egyes key-nél csináljon egy másolatot a levélrõl. Tudna valaki segíteni? THX
a chaos-nak van átalakítója, illetve ha a kiterjesztésnek exr-t írsz, akkor abban írja ki.

hát az max jáccani jó, de 14k renderhez nem. az átlag memória használat olyan 5-7gb szokott lenni.

ha lehet vinyóra rendeleni akkor lehet
viszont akkor ujra meg kell nyitni maxban hogy el tudd menteni
vrayimage formatot

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

32 bit of course

2 gb memoria xp 3gb switchnel is?😊

Aldaryn
A nagyméretû képek rendereléséhez nem kell semmilyen script. 17.000px-ig bizton állíthatom, annál többet asszem mostanság nem rendereltünk.

per aspera ad astra

hunkircsi
Én is nézelõdtem a nagyméretû képek renderelése után. Errõl valakinek véleménye, tapasztalata?

Super Render Script

Aldaryn
Bá, putyi ugyanezt írta, sry.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha a displace pixelmérethez kötött, akkor nagyon megszaladhat a memóriafelhasználás nagyobb rendernél. Vagy ne view dependent legyen a displace, vagy igazítsd a pixelméretet annyival magasabbra, amekkorával nagyobban renderelsz.

per aspera ad astra

azért érdemes a bucket méretet, a memória használatot és az irr,illetve lc beállításokat is piszkálni.
a disp-rõl nem is beszélve. gondolj bele, hogy egy átlagos képnél 1-2px-es mintával dolgozva mi lesz a 14k-s képnél.

bucket mode-ot próbáltad, hátha..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nekem csak két apróság jutott eszembe a fákról: ezeken a képeken sem látszik a gyökérzet föld feletti megjelenése, és nem variálódnak túlzottan a levelek színei, aminek pedig az elhelyezkedésükkel összhangban kellene módosulnia.

Megpróbáltam az éjjel lefuttatni én is egy 14k x 10k-s rendert a putyi által javasolt beállításokkal. Szétfagyott a max. Egy korábbi displace fû + téglafal teszt jelenetem, minimális geometriával. FullHD-ben simán lehúzza. Korábban is észrevettem már, hogy a "presampling displacement" folyamat enyhénszólva sem terheli le a processzort, kb 20-50% terhelés között ingadozik csupán. Ez normális? (1.5 SP2 x64, max 2009 sp1 x64, vista x64, 8GB dualchannel ddr2-800, c2q@3600). A memóriafoglalás ebben az esetben nem ment 1GB fölé max részérõl.
Displace esetén gyakran ütközök megmagyarázhatatlan fagyásokba, bár ahogy néztem a vray change log-ot, több esetben javítottak SP2 óta displace-hez köthetõ crash-eket.

Aldaryn
Nem tudom, észrevetted-e, hogy ezt már kb ötször megkérdezted, leglõször régi archmodelses fákkal, atán autókkal, aztán megint autókkal, aztán növényekkel, és most az új archmodelses fákkal. Minden alkalommal ugyan azt válaszoltuk. Kezdd már elhinni kérlek.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez haláli... 😄 Kíváncsi lennék, hogyan készült. Baromi jó.

per aspera ad astra

vrayproxy. nem hinném hogy tulgondolkozták a dolgot.

hunkircsi
Ha már egyszer fák és növények a téma.

Nézegettem az Archmodells vol. 52 modelljeit. Elmondaná nekem valaki, hogy hogyan lehet 100MB-os fa modellekkel dolgozni? Ha fel akarok építeni egy korrekt zöldövezetet, vagy parkot, akkor legalább 10-15 külöbözõ növényre van szükség. Namost akkor egy giga csak a növényvilág modellmérete, és akkor a szép nagyfelbontású textúrákról még nem is volt szó.

😄

egyébként nekem sincs idõm erre..

Aldaryn
A lyukat magyarázd már el nekem, igazat megvallva tök hidegen hagy ez a fagenerátor, meg minden, mert úgysincs idõ mostanság fákkal foglalkoznom, de mire gondoltál azokkal a lyukakkal.

per aspera ad astra

zsír! És ezer köszi mindenkinek de arra sem volt idõm még, hogy levegõt vegyek, szóval remélem eljutok egyszer oda hogy sorba vegyem a tippeket!

Az eredményrõl pedig majd egy render formájában... 😊
onyxnak nagyon jó kis rendszere van, a standoloneról beszélek nem a pluginról. Nekem nem volt olyan nagy dobás ez a fa. Az teteszett benne hogy az ágak jól kapcsolódnak, és nem csak egymásba vannak dobálva mint onyxnál, az alapvetõ különbség ez. A többi nekem nem szembetünõ.
Egyébként izlés kérdése. Részemrõl ennyi.

Aldaryn
Akkor vagy onyxot nem használtál, vagy azokat a képeket nem nézted meg. Alapvetõen más koncepció, az meg, hogy "bah, van rajta egy meshsmoot" ... ne nézd már le ennyire szegényt. Az ágak elrendezése, iránya, formája, az, hogy a levelek ott vannak, ahol egy fán levelek szoktak lenni általában (ha hiszed, ha nem, onyxszal nem lehet ezt egy lépcsõben megoldani, mert vagy felkopasztott fát csinálsz, vagy a törzse mellett is van levél.) Az egész parametrikusan növekszik. Egy darab kis ágacskából lesz a nagy platán is, ami platán mellesleg nem is lehetne platánabb, kb így festene, ha valaki kézzel modellezne egyet. Nem beszélve arról, hogy állítólag nagyon beta szoftver. Én azt kívánom, fejlessze tovább, dolgozzon rajta, aztán meg adja el jól, és lehessen ezt is kipróbálni, használni, megnézni, esetleg megvenni, ha tényleg annyit ér.

per aspera ad astra

sztem nekem elsõdlegesen ez jött le illetve van rajta egy meshsmooth. Kb. Ez a különbség, lehet hogy ez szubjektív. Ami a matekot illeti az is megoldható lenne.. de nem akarom lelõni az ötlet alapját.
A scrtác biztosan full algoritmus megközelítéssel indult neki. A levelekre még gravityt tettem volna. Kicsit müanyagos. Pont ezeket szeretném elkerülni majd.

Aldaryn
Akkor nem nézted meg eléggé. 😛 Egy onyx modellhez képest ég és föld a különbség. Kíváncsi lennék, mik a bemeneti paraméterek. Aranyos, hogy a fejlesztõ azt írta, túl bonyi a kód, nem tudja folytatni. 😄

per aspera ad astra

abból a szempontból, hogy az ágak össze vannak csatlakozva egymással, egyébként nem nagy a különbség sztem.

Aldaryn
Azon az oldalon a GrowFX vagy mi van pár képben linkelve, meglested az elsõ oldali képeket is? Szerintem természetességben veri az eddigi megoldásokat.

per aspera ad astra

ezt tudom, de egyébként a természetesség szintjén nem nagyon lép elõre, én itt szeretnék nagyot alkotni, nem kell sokféle fa, és sok paraméter hanem, piszkosul jó végeredmény. Azt gondolom valahol a matek megöli ezt. Ezért kitaláltam valami nagyon spécit, amit nem is olyan nagyon nehéz megvalósítani.
Két lépcsõs projekt, az elsõben olyasmit outputol mint a onyxtree, csak éppen sokkal temészetesebben. A 2.ban pedig hihetetlenül természetes formájú fák.
Illetve van egy c verzó is, ahol a user rajzolhatja az alapot.

Aldaryn
Ehh, lapozni kell vissza. 😄 Na, mindegy, spammelek itt.

per aspera ad astra

Aldaryn
A TreeForge nemes egyszerûséggel megadott paraméterek alapján progresszíven növeszti a fákat, ahogy telik az idõ, vasagodnak az ágak, eltûnnek a régi leelek, megjelennek újak, stb... gyakoraltilag ahogy az egy fánál megfigyelhetõ, szépen felnõ a kívánt méretre. Linket nem tudok, de pl. chaos fórumon vagy tredyegy link például

per aspera ad astra

Aldaryn
Lyukakkal? Beépített féreg és harkálytevékenység szimuláció?

per aspera ad astra

urled van, nem találom sehol csak referenciákat..

nekem is van egy tree generator tervem, ami sokkal komolyabban készít mint a mostaniak, görcsökkel lyukakkal , de az még nagyon secret project 😄

Aldaryn
TreeForge programot láttátok? Elég impresszív, és kelõen progresszív utakon jár a fejlesztõje a koncepciókkal. Kb, ahogy egy fa generátornak mindig is indulnia kellett volna.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ahhoz annyira nem is kell. 😊

per aspera ad astra

bár van még egy csomó amihez nincsen ui, pl a drotgenerátorhoz.

feltettem a maxscript menüpontba a scripteket. Amit eddig írtam.

Aldaryn
CoderMan to the rescue! Whoooom Shhhhhhhh

( 😊 )

per aspera ad astra

1 az elsõ particle (2 második stb)
50 az utolsó frame
$Camera01.target = camera target neve
$pflow a partcile flow neve.
Az $-t értelemszerûen ki kell hagyni a nezezéskor. azaz az ikonr akattinva jobbra felül csak a pflow-kell beirni.