63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
marcee #52358 Free + npeter: Én csak a verda határait szoktam keresgélni, de úgy látom nem én vagyok itt a legveszélyesebb... -
Delta force bhd, CS nem jött be vmiért.
Ha nem birok aludni, fejbe én is szoktam modellezni,de ott is kifagy a max, kevés a memória:DD -
hát én nem tudom amikor utcán megyek kocsival akkor folyamatosan a homlokzatokat nézem , hogy mennyi minimális polyból lehet megrajzolni :) -
hihi, tán csak nem CS? :P
nekem régen évekkel ezelőtt amikor napokat át játszottam F1-es gaméval be volt kapcsolva az ideális ív mutató (szaggatott vonal), aztán a valós világban is azon kaptam magam, hogy vezetés közben a felezővonalon probálok menni :() na akkor szüneteltettem kicsit a gamét :D -
zenoka #52354 oohh no para azokon lefekves elott szoktam gondolkodni asszony mar alszik en meg fejbe modelezzek:)
multejjel.hu jo hely elfog a nosztalgia jo par storynal:D -
Ez olyan mint egy hét nonstop fps-ezés után, az utcán a tetőket lesni,hogy snipereknek milyen jó hely lenne, hogy leszedjenek:D -
én meg azon szoktam agyalni, h vajon az egyes objekteket subdiv-el vagy milyen eljárással leheten a leggyorsabban lemodellezni :P lehet ez már beteges. főleg rajzfilmeknél van, hogy én pl. hogy oldanám meg ha meg tudnám oldani 
-
öö nemt udom mailben kaptam, de meglestem reprez linkjét valszeg onann vannak :P
némeliyken még most is rohogok :P -
Ott van pár meredek örökzöld... :D -
szeleb #52349 Én a múltkor betéptem és a földön egy növény műanyag zacskóval volt letakarva a fagytól és annyira durván verődött vissza a fény róla(vagy csak úgy láttam) hogy még.Nagyon szép színek voltak, ilyen irizáló lila, piros, rózsaszín, kék, a zacskó amúgy sima fehér.Na mindegy nekem is egyből a modellezés jutott az eszembe, hogy milyen nehéz lenne megcsinálni nekem mivel nagyon kezdő vagyok:)
Én is ilyeneken agyalok állandóan... -
lol -
zenoka #52347 "#85784 -> + (9) - [X]
<GPraylifeN> majdnem este van lassan elerem a varost es latom hogy tiszta kod minden es BAZDMEG az jutott eszembe h a hazakra vajon hany szazalek opacity van kuldve h igy latom oket XDXDXD "
muhaha kinek volt mar hasonloja...en a hulye refract ertekeken szoktam agyalni..:D -
inkább http://multejjel.hu/ :D -
zenoka #52345 ehe..
bash.hu ?:) -

-
1 kis humor (most kamtam mailbe):
"Úgy tünik egyszercsak fordítva vettem fel a pulcsim. Aztán belehánytam
a kapucniba. Soha többé nem iszom."
"Olyan nehéz részegen tampont felrakni. 10 percig ujjaztam magam, mert
elfelejtettem mit is csinálok."
"jajaja itt is nagyon fasza a buli...épp az elöbb hánytam tarkon valakit...szerencsére nem látták h ki volt:D..és most mindenki engem keres..köztük vagyok én is:D"
"A szop@s olyan mint a virág csak pasiknak."
-
zenoka #52342 jaaah vazz tenyleg...jovan normal mapra nem tudom a megoldast:S -
Atenza akar lyukasztani, nem én :)
nekem pöttyös-normal-map-szindrómám van... -
zenoka #52340 akkor nekem most felfoghatatlan hogy mit akarsz lyukasztani es mit nem... -
szóval az úgy volt, hogy gyakorolni akartam a render to texture-t.
csináltam egy low-kockát megy egy high-kockát. a high kockát úgy csináltam, hogy csináltam még egy csomó kis kockát, meg gúlát, meg gömböt, és kidekoráltam velük az oldalait (beletologattam, attaccsoltam, szóval nem a kockából lett kiépítve). erre ment egy skylight, aztán a R-to-T.
bekötöttem normal bumpba a kész normalt és ez lett... mindent úgy csináltam ahogy a nagykönyvben meg van írva,.. ezért nem tom mivan. ha kell belinkelem a normalt is. amikor először láttam, egy netről szedett képet használtam diffuse-nak, abból lett később a normal, és azt gondoltam, biztos valami cseles vízjel, de ezek szerint valami gixer lesz.
-
kekpolos #52338 - olyanok - késő van. -
kekpolos #52337 hát ezek a pettyek olyan mintha a mapon lennének. -
Épp ezaz hogy nem kellenek! -
zenoka #52335 hja ha ilyen kis lukak kellenek akkor inkabb old meg materialbol olvas utana a bump mapnak es a displacement modositonak esetleg. -
Lehet hogy egyszerű a probléma megoldása, de én mégsem tudom, ne nevessetek ki, csak segítsetek.
köszi -
Há' itt a kép!
-
bencsab #52332 create->compound objects->boolean -
Köszi ez hasznos tutorial volt, csak sajnos az alapforma már megvan, amiből ki kell vágnom a lyukakat. Ezek közül az utolsó a legjobb megoldás?
Nagyon szétszedi ez a boolen a modellt? Elég sokat kellene belevagdosni. Parametrikus épülethez kellene... -
zenoka #52330 boolennel tudod megoldani ertelmesebb pro boolent hasznalni DE a legjobb az volna foleg a jovore nezve hogy megtanulod hogy kell lukat modelezni normalisan mert szetfogja szedni a topologiat a boolen
pl
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/video_circular_hole/circular_hole.php -
példa -
Igazából egy nagy felületből kellene kivágnom sok kis karikát, nem tudom hogy lenne a leggyorsabb :S Persze ezek mérete változó.
Arra gondoltam, hogy ahol a hegner belefúródik a kockába, ott azt a karikát vágja ki.
-
kekpolos #52327 bár a henger-kocka eset még nem túl bonyolult, lehet hogy a kézzel való modellezéssel jobban jársz.. -
kekpolos #52326 nem tudom pontosan mire gondosz de van valami módosító, valami boolean vagy cutter, nem emlékszem, és most nincs előttem.. az csinál ilyeneket. lehet paraméterezni hogy mit csináljon a kiválasztott ojjektekkel stb, nem bonyolult -
Elég alap kérdés, de seholse találom 3ds max-ban, hogy hogy lehet pl egy kockából egy henger "kivágni", ha a henger belelóg a kockába, talán intersection a neve :S -
nimretil #52324 Hali!
Karakteranimálással próbálkozom, megcsináltam az alap 3ds max 2010-es tutorialokat, meg párat innen-onnan, de nem igazán találok túlzottan sok mindent a témában. Tudnátok segíteni? (Tutorial, e-book, vagy vmi tipp, hogyan célszerű tovább próbálkozni)
Kössz! -
Sztem ha beszursz egy képet a problémárol lehet hogy lesz rá ötlete valakinek. -
kekpolos #52322 meg azt sem ártana tudni, mivel renderelsz pl.... -
kekpolos #52321 hát elég kevés dolgot írtál le a problémáról, látni kéne, de így elsőre vagy rendersetup, vagy a világítás körül kell nézelődni.. de amúgy az "apró pöttyök" elég tág fogalom, sok dolog belefér, pl a mellbimbó is ide sorolható bizonyos hőmérséklet alatt -
tudtok tanácsot adni a problémámmal kapcsolatban, emberek? :)
M. -
kekpolos #52319 hát nem tudom, lehet hogy iagazad van... mármint a kitartást illetően.
A fiatalt azt meg úgy értettem hogy még nem vagyok "öreg". Sajnos(szerencsére?) már nem vagyok 25 éves