3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

atenza
Köszönöm!

jo multkor vegeztem egy kis kutatast a belsoepiteszekrol es araikrol..a 85% a xyz kamare arjegyzeke szerint tervez ahol az egyedi tervezes 8000 ft m2 tol indul.. tehat abbol az 1500 annyira nem veszes szerintem hogy az ujgazdag emberkek lassak hogy hogyan fog mutatni a plazma (jah azt beszuntetik) vagy elcede tv a bidermajer butoraik kozt😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

az a gáz szerintem, hogy a belsõépítészek átlag 2500-3000000ft/m2 áron terveznek(persze nem az überigényes szállodákat lakásokat). nincs az a belsõépítész, aki a díjának a felét átpasszolná a látványtervezõnek,ha te azt mondod, hogy te meg 1500ft/m2 áron látványtervezel. persze lehet, hogy valamit félreértettem, akkor sorry. ettõl függetlenül persze még igaz,amit aldaryn ír, de a képet erõsen árnyalja, hogy nálunk a válságnak nevezett népnyúzás elég erõteljesen érezteti a hatását.

exportnál ki kell kapcsolni, hogy az éleket is exportálja

azokat mar megcsinaltam😄

jaja kihalasos szakma az is biztos😊

Aldarynnal a pont😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Az ilyeneket el kell küldeni, megfelelõen kiangsúlyozva, hogyha az õ beruházását annyira értékeli csak, hogy megfelel a gagyi hozzá, akkor menjen, és csináltasson gagyit valkivel, aki azt csinál. Te nem akarsz azt csinálni. A gagyigyártás energiáját pedig arra kell fordítani, hogy megleld azokat az embereket, akik nem érik be a legalacsonyabb színvonallal.

per aspera ad astra

Free
jah mester ha aktuálisak még a modellek amikrõl beszéltünk akkor ma este fogok hazaérni ( azóta nem jártam otthon 😊) ) akkor ma oda tudom adni.

A szomszédban lakik egy srác õ is sofõr.
minden olyan házmestertõl aki nem akar a kukákkal szórakozni kapnak havi 5 ropit hogy húzzák ki tolják vissza a kukákat. azt mondta hogy így pluszban úgy jön ki hogy végül is a fizetése a zsebpénz és a minden egyéb az amibõl él. ( nem rosszul hozzáteszem.)

mondjuk azt is mondta hogy csak kihalásos alapon lehet bekerülni.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

en tudom mennyit kapnak..unokanoverem ferje szemetesautot vezet..es erden van szep nagy csaladi haz harleyval jar nyaron telen meg honda jazzal es az unokanoverem nem dolgozik😊)

sajnos tenyleg ez van de hidd el neha akad megrendelo akinek fontos a minoseg is😄

Free
nah a szokásos féléves kiborulásom következik.- aki nem akarja végigolvasni az lapozzon tovább.

Hócipõm kivan. mostanában már a közepes minõségû 3 napos modellezéssel és renderelgetéssel járó munkára ami belsõ tér és az ember 1500 Ft / m2 ért akarja eladni ami már eleve egy nyomott ár. azt mondják drága. nem tudtam hogy miért. hát most megtudtam.

megtehetném hogy idézem a levelet amit kaptam de nem teszem mert nem akarom a földbe döngölni a készítõjét sem a "munkásságát" mert ebben az idõszakban mindenki boldogul ahogy tud.

ArchiCAD normál render enteriõr , beépített magyar letölthetõ szaniterekkel és bútorokkal, amit itt néhányan részegen raknak össze amikor unatkoznak szebb minõségben. nah ezek elkészítési ideje 2 nap. 1000 Ft / m2 és plussz költségért ki is nyomtatják színesben ( mert ügye ez extra) amennyiben a megrendelõ egyedi szanitert akar és az van az adatbázisban akkor 1500 Ft/m2

de könyörgöm ez ArchiCAD tõlem meg megkérdezik hogy egy komplett épület 1 komplett szintje miért kerül 1 hétbe,,,,,,,
vagy hogy egy lakópark lemodellezése és renderelése miért emészt fel 1 hetet.
és õszintén csodálkoznak rajta.

ebbe az országba tényleg gagyi kell. minek törjem magam modellezéssel meg render technikák tanulásával meg fotorealisztikus képek alkotásával ha jön egy fiatal emberke aki " bocsi nem vagyok számlaképes de 1000Ft /m2 ért megrajzolom neked mert "látványtervezõ " vagyok de 1500 ért egyedire is tudom szabni. én meg modellezek mint a gép olvasok mint állat kérdezgetek mindenkit, töröm a fejem hogyan szervezzek le work shoppot ahol tanulhatnánk és 1500 ért nem tudom eladni a munkát úgy hogy ez az 1500 már bruttóm tehát mínusz 20% és csodálkoznak hogy ha kedden megrendeli este szerda délelõtt nincs meg...

tököm kivan ezzel az egésszel ...
elmegyek inkább szemetesautót vezetni azok több kenõpénzt kapnak mint gondolnánk

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Váá, ez baro!
Nekem nagyon tetszik <#worship>

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

atenza
Például azt hol tudom beállítani h az éleknél ne rakjon vonalat, csak az árnyékokból derüljön ki h ott él van?

atenza
Elvileg a sketchupból a konvertálásnál belerak valami kamerát is, körülbelül abból a szögbõl kellene a kép, tiszta fehér materiallal, a többi dolog nem számít...

atenza
Segítséget szeretnék kérni tõletek, ugyanis nem tudom hogyan kell szép képet renderelni.
Készítettem egy egy sketchup file-t, amit szeretnék 3ds max-ba renderelni, ezért elmentettem 3ds fileba, azonban a maxban nem sikerül szépen renderelnem.... Mivel nem értek nagyon hozzá, és az idõ sürget, ezért megkérnék valakit h renderelje le nekem a következõ file-t, amihez mellékeltem egy képet, ami mutatja h körülbelül milyet is szeretnék renderelni. A file 3 mega, szóval aki ért hozzá annak fél perc az egészet megcsinálni...
Nagyon sokat segítene, ha valaki meg tudná nekem csinálni v elmondani h mit állítsak be, 3ds max 2010 trial-al próbálkoztam eddig...

kép
3ds file

Aldaryn
Még szerencse. 😄

per aspera ad astra

nah igy sokkal barasagosabb szerintem😊
tudtok Ti ha akartok😛😊

Aldaryn
Kapcsold ki a JS-t. Már megírtam a megfelelõ degradálódást. E!

per aspera ad astra

neeemtudom innen bentrol bugzik a galeriatok:S meg mindig😄

Aldaryn
Nézz be a galeribe, múltkor megkritizáltad, hogy a fürdõ nem elég happy meg sushine. Feltettem egy sunshine verziót belõle.

per aspera ad astra

en mar unom ezeket az erdo kozepen fuves mezo dobozhaz kombo😊

hunkircsi
Ezek a képek annyira betegek, hogy egyszerûen nem jutok szóhoz.

Evermotion forum - marlasinger pictures

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Nenad felette áll az ilyen póri dolgoknak, mint a keresõ.

per aspera ad astra

npeter
hmm, érdekes. nekem 1ik szóra sem listázza ki nenadnak azt a hozzászólását bármelyikre is keressek rá <#fejvakaras>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Azt nem értem, ezt miért nem listázta, amikor a fórumban a realtime kulcsszóra kerestem.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ó, köszönöm szépen!

per aspera ad astra

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Nenad, nemrég linkeltél ide, azt hiszem te, egy realtime GI-s engine-t bejárható házikóval. Nem emlékszel, mi volt az? Egyszerûen hiába keresek visszafelé a fórumban, nem lelem meg.

per aspera ad astra

ne is hasznald bugzik bar nem tudom megcsinaltak e 2010 re😊

ThomasGins
LOL, fel se tünt h ott is van unhide, soha nem használtam még😊

npeter
akárcsak az archmodels cumók, extra very high poly modellek 😊 hadd izzadjon a gép és az user 😛

teny minden esetbe en szebnek talalom a modelezett cumot mind a dispet..de az a ruufdesijner szarsag hihetetlen feleslegesen sok polyvan dolgozik szvsz😄

FRenkie
Még nem próbáltam de ha elég basic cserépmodellt csinálsz akkor ki kéne hogy bírja a max. az én házamon egy sima téglány cserép van tehát minden cserép egy box. Ha már kicsit hullámzik, akkor is elég szerintem 2-3 törésnyi ív, a cserepek maguk úgy is kicsik lesznek a teljes képhez képest. 1-2 archexterior scenben téglafalak meg téglával burkolt járófelületek is téglánként voltak lemodellezve, és szerintem egyes esetekben jobb is, szebb is, mint a displace.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

en probalgattam nagyobbhazakhoz is..csapnivalo a polygon kezelese egy atlag 160-200 nm alapteruletu haz tetoszerkezetenel letre hoz masfel millio polygont..broaff..de nagyon kicsi hazakhoz jo..amire viszont hasznalhato hogy automatikusan beuwza a tetot..es akkor mehet mar ra a disp cserep😄

npeter
van jó kis cserép plugin max.hoz, ha estleg nem ismertétek volna. igaz élesben még nem használtam csak úgy próbaképp.
roofdesigner

Aldaryn
Párszor készítettem MAXban kézzel 3D-s cserepet. No, azt sem nagyon szerette kedvenc 3D-s programunk.

per aspera ad astra

Sziasztok!
Az mitõl lehet, hogy a perspecitve nézetben nem látszik az anyagok opacity-je. pl. üvegnél csak renderelésnél látszik, hogy üveg, pers-ben sima basic a material :-(

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

FRenkie
Köszi a kommenteket emberek!

Al: A tondachnak meg a bramacnak van ilyen tetõfedõ pluginja, megcsinálja a cserepeket, gerinc- és kúpcserepeket, hófogókat, meg 1-2 plusz elemet is tud pl. antenna kivezetés. Vápát is tesz 2 polygonból.

Illetve van egy tetõvarázsló alapból az AC-ben, ami a szarufakiosztást csinálja meg egy általad tervezett tetõ alá szelemenekkel, állószékekkel, torokgerendákkal. Az is elég hasznos.

Továbbá van egy plugin max alá, ami az importált cad fájl vertexeit weldeli össze, illetve egy kis anyagkezelõ is van hozzá amivel egybõl kicserélheted az importált materialokat sajátokra. Persze ha hozod a 3ds cserepezést, akkor annak a weldelésénél beszarik a max.

Én - hacsak nem valami Makovecz féle organikumot kéne modellezni - biztos hogy ACvel kezdeném el.

Aldaryn
Hmm, ha mégis van, akkor szóljatok, és szobrot emelünk neki a Kossuth-téren.

Egy kis khm, illegális csemege, aki tudja mi ez, az gondolom értékelni fogja. 😉

per aspera ad astra

Aldaryn
Azt sajnálom csak, hogy idehaza nincs az a megrendelõ, aki kifizetne annyi pénzt, ami ilyen minõségért és munkamennyiségért járna. Ezért mondogatom Frenkinek, hogyha neadj' valaha kiteszi a lábát az országból, akkor minimum tíz évre tegye ki.

A cserepeket Archicadben toltad? Régen láttam még, hogy van hozzá valami nagyon frankó parametrikus tetõfedõ plugin, szerkezettel, szigetelésekkel, parametrikus cserepezéssel, lemezfedéssel, mindennel 3D-ben, és mindig elgondolkozom rajta, hogy egyszer ki kellene próbálni, mit tud egy ilyen cucc, hátha megkönnyítené a napi munkát pl. családi házaknál, amibõl nekünk ugyebár olyan rengeteg van. 😄

per aspera ad astra

vertex modban tolj egy unhide allt ez nem bug hanem feature..leht polymodban is kell tolni..

ThomasGins
Abban van vmi logika h az objektumom felén nem tudom kijelölni a vertexeket? Edge polyt kijelöli csak jópár vertexet dot-ot nem jelenit meg, reseteltem ujrainditottam setupba álitottam a méretét de csak ennél az egy objektumnál csinálja.

ThomasGins
Nagyon fényképszerûek a szinek, grat!

nekem b.szottul tetszik..es dicseretes hogy mennyi energiat oltel bele!

npeter
szép munka. a végletekig részletes. ha munka volt, akkor külön grat érte.
kis kötöszködés azért 😊
- a (közeli) fû nekem (sem) tetszik annyira, (tudom nehéz igazán frankó füvet létrehozni)
- kicsit sok, erõs talán a "dombocska" a talajon
- az esti kénél nálam túl világosak a falak a fényviszonyokhoz képest, de ez lehet monitor miatt is (crt-n néztem)
DE, még 1x grat a képekhez.

Szép, legjobban nekem a keret tetszik, az hogy keszult?
Nehez lehet amugy funyirozni azt a sok buckat <#vigyor2>

Met
Szép, csak a fûvön látszik, hogy nagyon mû. Meg az esti képen ahogy világít az ablak.
De én még ilyet se tudok, úgyhogy <#taps>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

FRenkie
Raktam fel még képeket a házikómról: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=132&t=755704
ennyi volt, majd jövök legközelebb újabb projekttel!

csak foldtanim es viztanim van es azis 4 giga darabokban:S

valakinek nincs egy szintvonalas kárpátmedence térkép? nem kell részletes, kb 100m-es szintek elegendõek, csak nincs kedvem térképet átbögyörészni.

jiiiiiiiiiihaaaaaa😊