63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #52118 nem volt felhaborodas csak kerdes a tisztanlatas vegett...
egyebkent szerintem logikusabb renderlassulasnal szoftverre gyanakodni (foleg ugye azt irtad most hogy ertesz is hozza) mint hardverre
-
kissgy1028 #52117 Nem kapok semmi pénzt érte, mivel a szakdolgozatomhoz csinálom az egészet. Egyébként megoldódott a dolog, sajnos hardveres gond volt. Az egyik ramom ment tönkre, amit azóta ki is cseréltem. Azóta normálisan tudok a vray-jel dolgozi. Egyébként sok dokumentációt áttanulmányoztam a használata előtt, és úgy gondolom annyira értek is már hozzá, amennyire szükséges számomra.
Sajnos nem értem a felháborodásodat, hogy miért gond az, ha valaki segítséget kér egy fórumon.
Tudtommal a fórumok többsége pont arra való, hogy a fórumozók megosszák egy mással a tudásukat, véleményüket, nézeteiket, stb, és én nem azt kértem tudtommal, hogy végezzétek el helyettem a munkámat, csak egy vélteményt szerettem volnta, hogy mi okozhatja a problémát.
Biztos veled is fordult már elő, hogy valami problémát nem tudtál segítség nélkül megoldani, és aki segített a problémád megoldásában, fizettséget sem várt el érte.
Üdv.! -
Szeki26 #52116 Megkérdezhetem hogy merre van ez a cég ? Csak azért mert én egy szegedi bútorgyárban dolgozok,és az országban elég sok helyre gyártunk konyhaszekrényeket,és rengeteg ilyen rajzot látok.Néha megrémiszt milyen emberek nyitnak bútorboltot ebben az országban.Szerintem némelyik előtte perecet árult,aztán váltott,mer ebben jó üzlet van.Már akinek :) -
Atkatáska #52115 Helo,
nagy gondom van inverz kinematikánál-csontozásnál..
a testemhez hozzáadtam a phisique modifiert, envelope -vel állitgatom a csontokat, de az ujjaknál elakadtam :F,nagyon kéne a help ,má pár forumon megkérdeztem mindezt, de csak néztek..
Egy helyen azt mondták ,hogy phisique-vertex-el bejelölöm a kimaradt vertexeket ,és assing to linkkel hozzáadom a csonthoz ,akkor szuper lesz minden. ( http://img18.yfrog.com/i/vaffankulo.jpg/ igy segitettek :)
2. Oké ,most bejelölöm a kérdéses részt, és hozzáadom az 1. ujjperchez vertex-assig to link-el..(ez csak proba)
http://img134.imageshack.us/i/anyad2.jpg/
3.Megnézem hogy müködik. Teljesen szar. látszik, hogy a csont eddigi envelope pontjai összevissza vannak,amit most jelöltem be az assign to link-el ,azok max strength-el figyelnek.
http://img502.imageshack.us/i/anyad3.jpg/
4.ha mozgatom ,akkor az assignolt rész normálisan megy ,a többi pont alig reagál ,mint az envelope jelölésen is látszik ,halványabbak.
http://img192.yfrog.com/i/anyad34.jpg/
5. Ha megváltoztatom a strength értékét,hogy ne ilyen szerencsétlenül jelölje be, akkor megin visszaugrik az eredeti állapotba, (amit még vertex előtt ,az assignél állitottam be) , ami ritka idegesitő..
http://img442.imageshack.us/i/anyad5.jpg/
pls help ,ty:) -
#52114 Köszönöm!
Lenni nagy siker -
#52113 ez talán segíthet -
pauly #52112 Ha jól emlékszem akkor igen trackview,keress olyat hogy visibility track,ezt hozzá kell adni az objecthez,majd ehhez kell egy on/off controllert társítani...Valahogy így kell ha midnen igaz :) -
#52111 Egy láma kérdés. Egy animnál hogy oldható meg hogy egy tárgy adott pillanatban hide vagy unhide legyen, azaz ne renderelődjön le. Gondolom track viewnél kellene,de nem tudom mit keressek. -
aeuser #52110 hát köszi szépen, azt hittem hogy egyszerübb lesz hozzá jutni egy ilyen cuda apps-hoz.
na akkor várok még és figyelem a torrenteket :) -
#52109 Megkaptam a segítséget. 3ds ben is jobb lett volna, mert van pluginem amivel be tudom tölteni, de az obj az jobb. Mégegyszer kösz. -
Midas #52108 sivatagi pot vagy desert pot -
#52107 A sivatag hajója:) -
#52106 Hello.
szükségem lenne egy kis segítségre. Volna nekem egy csontvázam max fileban valaki megtenné, hogy elmenti nekem 3ds be? Mert csak az megy bele mayába. Van maxom is feltehetném, de csak ezért...
írjon privit aki ki tudna segíteni. köszi. -
kekpolos #52105 ezmiez? -
#52104 jah, a program elborult:D
-
#52103 Putyi mutatta reggel, teljesen elborult prog... :) -
#52102 AP oldalon kint lévő meshmixer nagyon beteg:) -
#52101 Kicsit olvass utána, hogy mit jelent adott processzorkörnyezetre fejleszteni, és hogy mi az a CUDA. A 3ds MAX x86 és x64 processzorarchitektúrára Windows környezetbe lett írva/fordítva, ezen működik. A hozzá tartozó renderelők, pluginek is ezen futnak. Ez azt jelenti, hogy nem ilyen processzoron, és nem ilyen szoftverkörnyezetben csak ezt a processzort és szoftverkörnyezetet emuláló virtuális gépen lehet futtatni. Ergó, ha te a GPU-n a CUDA segítségével szeretnél bármit is futtatni, akkor olyan programra van szükséged, amit CUDA-ra compileoltak. A VRay RTnek létezik olyan verziója, amit akár erre a rendszerre is lefordítottak, de ez nem publikus, sőt, zárt ndaval védett beta csoport teszteli. Még warez verzió sincs belőle. Innentől az érvényes, amit alább írtam. -
aeuser #52100 na erre voltam kiváncsi. szoval van valahol egy speciális CUDA progi, amit direkt 3dstudiora irtak. ezt kéne megtalálni. ha jol értettelek.
cuda apps
itt elég sok van, de ugye ezek közül 3ds-hez semmi se jo? -
aeuser #52099 olcson sikerült beszerezni. -
#52098 Még ha úgy is lenne, akkor sem lenne szabad megmondani senkinek. :D -
Geccoka #52097 Al, te beta teszterkedsz amugy? -
#52096 nekem siman mukodik a CS4 illustrator ugyan ilyen win-en probalj beszerezni mas verziot :) -
#52095 Szükséged van olyan szoftverre, amit erre írtak. Egyre többet találsz. A videóban szereplő cucchoz pedig venned kell egy VRay RT-t, és ha ez megvan, akkor jelentkezni beta testernek a GPU-s verzióhoz. -
#52094 Szia!Itt van 2 oldalnyi tutor. -
Geccoka #52093 Nem is ertesz hozza, es vettel egy nvidia quadro fx 5600-t? -
#52092 szerintem ilyet tudo vray-t meg nem adtak ki, de lehet h en vagyok lemaradva :) -
aeuser #52091 sziasztok, ujra itt :)
a multkori problémám még aktuális, ezért vettem egy nvidia quadro fx 5600-at.
a kérdésem a következö:
hogy müködik a CUDA ilyen karival?
mit kell csinálni hogy müködjön?
valami ilyesmit szeretnék mint itt:
CUDA rendering -
Kakaduduka #52090 Sziasztok!
Nem igazán tudom hogy hova való az én problémám, de talán ide. Tömör leszek...Van egy tank, ami szépen meg van modellezve, de textúra nincs hozzá. Na most, sikerült megcsinálnom hozzá az uvw mappot, szóval szétszedtem darabjaira, és már csak a festés kéne. És itt az én problémám, hogy nem tudom hogy hogyan is fogjak hozzá. Ez a tank egy játékhoz (Red Orchestra) kéne, de nem tudom hogy is kéne ezt megfesteni. Szóval ugyan nem idevágó, hiszen ez rajzolás, festés, de máshol nem igazán foglalkoznak ilyennel, már szétnéztem rendesen a neten, de egyelőre még nem találtam semmi használhatót. Gondolom van közöttetek olyan aki csinált már hasonlót. Ehhez kérném a segítségeteket, ha tudtok egy oldalt, videót, vagy bármi használhatót küldeni azt nagyon megköszönném.
Üdv Kakadu -
#52089 Már a tablók se analógok?! -
#52088 off: ezt de rég hallottam :)
copycon Windows himnusz -
zenoka #52087 megfogod a kamerat bekapcsolod az autokeyt
0 keyen nyomsz egy kulcsot
elso pozicion (ahonnan induljon a kamera) nyomsz egy kulcsot (ugye ekkor meg nulla a forgasi pozicio)
ra alsz a masodik poziciora es elforgatot a kamerat 180 fokot
es voala csak a ket kivant pozicio kozott fog forogni
-
Sanya2007 #52086 Sziasztok,
Problémám az lenne, hogy 3ds-maxban a CAMERÁT akarom úgy mozgatni, hogy 2 KEY között forduljon csak a tengelye körül 90°-ot, akár hogy is szeretnám úgy beállítani, nekem már a legelső key-től kezdve szép lassan el kezd forogni, és én nem így szereném, Hanem 2 kijelölt key-közt forduljon csak.
Itt egy kép a problémáról:
KÉP A PROBLÉMÁMRÓL -
Midas #52085 nagyon jo -
#52084 pl
-
nenad #52083 jóhogy! -
#52082 nem csinálunk valami karácsonyi giccs speedet?:) -
#52081 Köszi, sikerült. -
nenad #52080 hehe. ez max topic volt, hát igen az egyedülélők sora, de ettől függetllenül minden fasza! -
nenad #52079 sikeresen emuláltam a PS2-őt, néhány óra szívás után a pc-n. a GT4-el nyomtam egy két kört
minden működik, kisebb problémák még vannak. Megrpóbálom nagyobb felbontásban és aa val is, hátha fut.