63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#52438 :) Az enm fordulhat elő, a statikus pool előbb kerül allokállásra, mint a dinamikus. A startikust féligmeddig a max hozza létre a geometria export alatt, a dinamikusat pedig már a renderelő ezekután. -
bencsab #52437 Én is arra a megállípításra jutottam, hogy csak a max-ot tudom vele tehermentesíteni. Amúgy nem volt gond a rendereléssel, mert a BSP tree megfelelő paraméterezésével elkészült az animáció minden gond nélkül 20 féle növénnyel is. Csak valahogy van egy olyan legenda a vrayproxy körül, hogy csidákra képes vele az ember, és megdöbbentő volt láni, hogy az instance-olt geometria hatéknyabb.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy nem minden esetben érdemes a dynamic memory limitet magasra állítani, mert ha túl sok cucc van benne, akkor az egyéb geomentriának nem marad benne hely. -
#52436 Egy bizonyos verzió óta a VRay dinamikus memóriakezelése támogatja az instancolt mesh-eket. A dinamikus memóriakezelésre tekints úgy, mintha az egész jelenetet proxyba, vinyóra tolnád, és onnan mindig csak azokat a chunkokat olvasnád be, amik az aktuális adag ray kiszámolásához kellenek.
Ebből következik, hogy a proxykat sokszor nem feltétlen a render gyorsítására, hanem a MAX gyorsítására használja az emberfia, mert lehet, hogy a render megbirkózik a gigamennyiségű fával, bokorral, a MAX viewportról mindez nem igazán mondható el, nem beszlve olyan voodoo dolgokról, mint a snap és társaik... :D
Komplex jeleneteknél, ahol sok glossyban esetleg sokminden látszik bármilyen ray útvonalon, gyakorlatilag nagyon kicsivé zsugorodik annak előnye, hogy csak a szükséges mennyiségű geometria van a memóriában. (ugye, ha kell az összes, akkor sokat nem ér, hogy ki be swappelgeti... sőt, még lassít is, mintha minden a memben lenne konstans, és nem törődne láthatóságvizsgálattal, lemezművelettel)
Itt is igaz, és ezekből következik, hogy nem a mennyiség, hanem a variációmennyiség az, ami számít. Lehet, hogy egy darab fából százmilliárdot is könnyedén renderelsz (mert ha egy instance belefér a membe, akkor onnantl mindegy) de húszból már húsz darab is sok.
Amit tehetsz, hogy először is, megnézed, mennyin van a dinamikus memória limit. (Független, hogy épp Autón, statikuson, vagy dinamikuson van a mem, mert a proxykhoz, ugyanúgy, mint a displacehez, minden esetben dinamikus pool kerül foglalásra) Érdemes ezt olyan magasra feltenni, amennyire csak teheted, akár virtuális memóriába is belenyúlva. Ha ez nem elég, akkor jön a favágómunka. :) Kiszedsz pár fajtát a proxykból. Lehet, hogy nem kell oda az a húsz féle fa, elég csak tizenöt, de nagyobb színvariációval, stb... főleg, ha háttérkitöltő fákról van szó. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
És mindig ott a legjobb, igazi profi megoldás. Veszel még ramot.
-
bencsab #52435 Kérdésemet, illetve megfigyelésemet azokhoz címezném, akik vrayproxy-ban jártasak:
Korábban készítettem egy munkát, amiben erőteljes növényzet volt a területen, körülötte erdő (kb. 20 féle növény szétszórva nagy területen). Első megközelítésben instance-olt edit mesh objektumként használtam őket, majd amikor kezdett már húzóssá válni a renderiő/memóriahasználat, akkor átkonvertáltam mindent vrayproxyba (természetesen nem az egész erdőt egyben). Ekkor ért meglepetésként, hogy sem renderidőt, sem memóriahasználatot nem nyertem a művelettel, hanem még lassabb is lett egy kicsit.
Na, erre varrjatok gombot, ez mitől lehet? -
#52434 hehe, de rossz sorrendben van :P
na hazafelé jövet beszereztem egy ilyet
hmmm, fincsi, 1 kis pálesz, meg két pohárka után csak úgy weldelődnek a vertexek mint a fene :P )
de komolyan tényleg finom, nekem már-már szinte túl édeskés is.
-
Midas #52433 beteg :D -
#52432 degyönyörű -
#52431 Jóaz. :) Kis otthoni asztaltársaság is egyetért ebben. -
#52430 sztem Cseszegesd Thomast :) ő tartja karban a linkek részt ott ez is szerepelt csak valami disznó telerakta minden szarral azóta használhatatlan ,. kéne valami új link gyűjtő motor -
#52429 jah ismerős a 4 tablettás aszu :) -
#52428 hilltop nevezetűt már ittam én is, hűh az tényleg fincsi.
(jah ne is mond fősulis évek allatt mi szinte csak "gondűző" nevezetű kannásat ittunk, gondlom a neve mident elmond:P másnak mardt 1 kis zacc a kanna alján mindíg) :) -
zenoka #52427 jo az nagyon is! kerdezd meg Al-t
egyik leginkabb kedvelt nalam a hilltop pinceszet irsai-a nem egy tul eros/savas bor de nagyon finom (foleg hogy en csak szaraz feheret iszom) ilyen osszeullos beszelgetos estehez remek nem lereszegedeshez (ejj a boldog fiatalsag amikor meg kannas bort ittunk ami nem latott eleteben szolot) -
Geccoka #52426 Szerintem ezt ki kéne tenni a bannerba, minden második ember ezt kérdezi :) -
#52425 köszi! -
#52424 ehun-e ni -
#52423 Helló!
Az a problémám, hogy amikor egy autó modellezéséhez a blueprint-et rárakom egy plane-re, akkor sokat veszít a kép a minőségéből. Kérdésem hogy hol tudom ezt beállítani, hogy jobb minőségű legyen a kép?
-
#52422 még nem ittam olyat, jó az?
ki az az Irsai Oliver egyaltalan? Rokona Danko Pistanak? -
zenoka #52421 tisztara mint a fonokom o is elvarja hogy gondolat olvaso legyek es latnok:)
laaatom a jovot ma irsait fogok inni..de egyenlore homalyos a kep nem latom a mennyiseget tisztan...:D -
#52420 még a végén le leszel b@szva, hogy nem tudod fejből rögtön megoldani másnak a problémáját
fiatalsag bolondsag :P -
#52419 hülyéskedtem :D nehogy már komolyan vedd :P ha tanácsot kérek, én is szívesen adok, ha sor kerül rá természetesen :) -
zenoka #52418 looooooool! hat erre nem tudok mit mondani tovabbi sok sikert a portfoliohoz. -
#52417 A nap folyamán azért rájöttem mitől durvult be a render.. nem paraméter miatt. De azt hiszem a tapasztalatomat megtartom magamnak zenoka Einstein idézetére hivatkozva ;) Mindenből lehet tanulni :) -
zenoka #52416 tudod az autoszerelo sem tudja rogton megalapitani telefonbol hogy azert nem indul a kocsi mert a kedves felhasznalo lakaskulcsal probalkozik beinditani a kocsit..mondtam toltsd fel a jelenet.:) -
bencsab #52415 hát, ha az ember egy hét alatt össze tudna hozni egy rendes portófliót, akkor még kevésbé lenne értékes szaktudás a látványtervezés.
Egy portfólió egy olyan szellemi értéknek a képviselője, ami a készítőjének a tudását tükrözi. Ez egy kezdő esetében általában hosszú hónapokig tartó tanulást jelenet. Szóval ne sokkald az egy hetet, hanem lásd be, hogy több idő szükségeltetik hozzá, amibe már az is belefér, hogy meg tudod oldani egy ilyen render paraméterezésének problémáját. -
#52414 Gondoltam előbb megtanulom az alapokat, aztán jöhet az igazi alkotómunka, aztán a portfólió..
Durva is lenne ha arra lennék vagány hogy lenéztem néhány beállítást a netről, meg beraktam egy típotot az ablakba :D
Megcsinálom mégegyszer az egészet, aztán megnézem mi lassítja a rendert (ha már itt a profik nem vágják fejből :P) - akinek nem inge, persze ;)
-
Midas #52413 hu en hany eve pakolom mar a kepeket a portfoliomba :) mondjuk ez nallam ugy megy hogy ki be mert megcsinalom tetszik eltelik egy kis ido aztan mar nem is anyira aztan delete :D -
zenoka #52412 haat portfoliohoz ez keves meg de kezdetnek nem rossz
nem lhet hogy a mterialok vagy az arnyek subdivje giga nagy? azt szoktak meg felre utni.. jelenleg az ertekekre ertem az optimalizalast.. foleg ennel a modelleknek nincs nagy szerepe -
nenad #52411 ez kezdetnek nem is rossz. -
#52410 Ja, ezt akartam beszúrni:
-
#52409 Az optimalizáláson melyiket érted: az értékek beállítását (gi, fg, stb) vagy a scene-ben szereplő modellek egyszerűsítését?
Ma reggel csináltam egy szép mr-es képet, 320X240, renderidő: 51 perc!! Pedig nem olyan szar a gépem.. Ha kell megadom az értékeket amiket használtam..
Én nagyon szívesen optimalizálnék, mert így egy hétbe is belekerül mire összehozok egy rendes portfóliót :(
-
nenad #52408 csá, azon vaciláltam ma reggel, hogy vajon a solverek miért nem multicoreosak? Alapjában véve nagyon egyszerű lenne megcsinálni, hiszen csak ki kell osztani a melót mind a 4 core számára, és csak meghatározni, hogy melyik core mely vertexeket/objektumokat számolja. -
zenoka #52407 mee valszeg valamelyik erteket nagyon elalitottad es memo hiba lesz.
vagy toltsd fel a scene-t amit hasznlasz vagy printscreen a hiba uzirol vagy valami vagy barmi.. -
#52406 sziasztok!
ez alapján csinálnék egy rendert :) de kifagy a max :( valami kilobyte-tot írt azthiszem :D
ha valaki tudja mér az szoljon :P -
nenad #52405 scanelineal kezd :D
1,2,3 pontos megvilágítás, utána GI-ozz, így több lehetőséged lesz, illetve jobb bevilágítést is hozhatsz létre.
azon a gépen sztem nem windows fut.
-
#52404 Asszem ez lesz az :)
http://www.sg.hu/cikkek/71533/szuperszamitogep_hagyomanyos_pc_alkatreszekbol -
zenoka #52403 bmw vagy audi?
egyebkent barmilyen hardveren ki lehet hozni hosszu orakat renderidore ha nincs optimalizalva es a legtobb atlagos gepen fel ora ala lehet tolni a renderidot ha jol van optimalizalva.. egyebkent ami a csovon(penztarcan) kifer tobb nagyobb szebb annal kevesebbet kell gondolkodni. -
#52402 -
#52401 Hi!
kérdés:
mr vagy V-ray?
az is érdekelne, hogy minimum milyen hardver kéne hogy ne keljen fél órát várnom egy kép-renderre?
köszi. -
#52400 http://roller.student.utwente.nl/tut/texturesize/
itt a megoldás,ha meg nem jársz ide ráfáztál:P -
Cronvell #52399 Tisztelt olvasók. Olyan kérdésem lenne, hogy az miért van és hogy lehet megváltoztatni hogy mikor 3dsmax-ba betöltök egy nagyon jó felbontású blueprintet akkor is, mikor rárakom a dobozra mintának a kép nagyon rosz minőségüvé változik. Ha bárki tudna nekem segítteni kére írjon egy üzenetet az e-mail címemre: [email protected]