3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Al:
"és még a kamera ISOjának csökkentésétõl sem riadtak vissza, hogy azért zaj ne legyen annyi." erre bizonyitekot akarok hogy hol ki csinalta LOL😊))
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
De néha nem értem, hogy az EVERMOTION-os banda hogyan képzeli az ilyen jeleneteket. Melóhelyen egy ilyen egyszerû épületnél ekkora renderidõvel úgy rugnák ki Õket, hogy a poligonjuk nem érné a vízszintes koordináta Grid-jét. Jó, persze, ezektõl a készjelenet gyûjteményektõl már megszokhattam volna ezt a "kis" szépséghibát. <#szomoru1>#szomoru1>
Ki korán kel, poligont lel.
A VRay Sun ugyanazt a light shadert használja, mint az összes többi fényforrás. Ez a ó egy generikus modelben. A VRay kamera ugyan azt a camera shadert használja, mint az összes többi kamera, ha VRay-en keresztül rendereled le. Az okok egyszerûek, a következmények kiábrándítóak, nincs semmiféle varázslat, nincs semmiféle vudu, nincsenek tündérek, semnem gonosz manók, akik elszaladnak a renderidõvel. Az az evermotionös jelenet nem a vraysuntól lesz lassú. Elhiheted.
per aspera ad astra
Arra akarok ráállni, hogy minél kevesebb fotosopp utómunka szükségeltessen, plusz ne nagyon kelljen szórakozni a gamma korrekcióval, és azzal, hogy az exponential color mapping kimossa a kontrasztot a fenébe. Ezért örültem ezeknek a jeleneteknek, hogy majd lehet belõlük okulni, de így hogy ilyen irreális rendertájmok jönnek ki a végére, így megint nemszeretem a VRaySun-t. <#confused>#confused>
per aspera ad astra
Boncolgatott valaki már Evermotion Archexterior jeleneteket? Az alábbi kép max fájl-ját nézegettem, mert baromira érdekelt, hogy hogyan a csudába bírják így összelõni a VRaySun és a VRayCam-ot hogy ilyen eredményt kapjanak gamma korrekció és exponential color mapping nélkül.
Elsõ fázisban kivettem a 3D-s VrayDisplace-eket, meg áttállítottam a primary GI-t Irradianc-ra. Az alábbi kép mégis több mint 7 óra alatt készült el. Néztem a materialokat, átlagban 16-os subdiv-ek, tehát ez annyira nem lehet az oka. Az egyetlen amire tippelek az a VraySun-nál a "photon emit radius" 5000-es értéke.
Plusz azt sem értem, hogy nálam a katalógusban lévõ képpel ellentétben miért vannak beégett részek a falon. Semmi olyan beállítást nem változtattam, ami ezt indokolná.

per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Házbol is van bonyolultab és kocsibol is egyszerübb, ez relativ.
\"So always look on the bright side of death\"
(Egyikhez se értek, de én autót szeretnék csinálni)
Szerintetek melyik verzióját töltsem le a programnak???
És ha lenne hozzá valami segítség, leírás , magyarosítás akkor azt is megköszönném.
Elõre is kössz
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
délelõtt óta megfejtettem, hogy hiába érti a patch a 3szögbõl kialaított felületet, esetenként hullámokat tesz bele összekötõ felületnek. ha kiegészítem négszöggé, akkor mindjárt hibátlan lesz. persze ez utóbbi megoldás helyenként barkácsolást eredményez, de hát ha ez az ára...
szívesen felteszem a jelenetet a 2 forma összehasonlításához.
még annyit tennék hozzá, hogy nem elég hogy az origoba rakjja a tárgyat, kamerát, akármit, még a 100-ik kockára tesz 1 kulcsot is. Mintha animálni szeretném. Vmit nagyon elnyomhattam, nincs vmi default reset gomb ezen a max-on? ;-)
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
per aspera ad astra
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Ezek az önhatalmúlag generált "búbok" a felületeken teljesen illogikusak.
F1-et Senna halála óta nem nézek, most már rally-t se nagyon 😞
I will use google before asking stupid questions.
A szabály lehetõséget ad kinetikus energiavisszatápláló rendszer alkalmazására (+80 lóerõ, gombnyomásra, körönként 6,7 mp-ig, szinén hasznos elõzéshez). Ez persze nem mûködik még tökéletesen senkinél, itt még van hova fejlõdni. Sajnos a tesztelések is a költségcsökkentés áldozatául estek, egyszerûen betiltottak minden tesztlehetõséget, így a fejlesztés, felzárkózás sokkal nehezebb lesz. Érdekessé teszi majd a végjátékot, hogy büntetlenül maximum évi 8 db motort használhat ezentúl egy pilóta a 17 futamon, amibõl nagy valószínûséggel a társaság fele ki fog csúszni.
Az elsõ három verseny kaotikus volt, az elsõ mondjuk mindig az, ausztrália nem mérvadó (amúgyis utcai pálya), de ezúttal a másodikat félbe kellett szakítani és a mostani, kínain is szakadt az esõ végig. Szóval tutira még nem lehet venni, hogy minden futam ilyen izgi lesz, de úgy tûnik felborultak az erõviszonyok teljesen, van a kalapban 5-6 rendkívüli képességû pilóta, akiknek a tudása többet számít most egy kicsit, mint pár éve, amikor a technika nagyobb arányban játszott szerepet.
Szóval én imádom, és jópár embert sikerült már rászoktatni.
Volna 1 gondom, minden új object az koordináta közepéntõl, 0-tól hozza létre. Vmi bill-t tuti elnyomtam. Mi lehet a bibi? vkinek 5lete?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
per aspera ad astra
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ugyanis ha beintenek egy sárga zászlót, márpedig ha baleset van akkor beintik, bemegy a pace car és az mögött összeáll a mezõny, majd kezdõdik elõröl a helyezkedés elõzgetés.
A laikus csak azt látja amit írtál, de 180 mérföldes sebességgel, centikre egymástól körökön keresztül autózni eléggé fárasztó és izgalmas
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
per aspera ad astra
per aspera ad astra