3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Az lehet, de ugyanez az UI engine van AutoCADben is, és ne tudd meg, mennyit szidalom éri, pedig azt lassan fél éve használjuk. CSak összehasonlításképp, ami nálam (AutoCAD 2008) észrevehetetlenül gyors mûvelet (pl. kijelölés, object property, File menü (!) ) az a másik gépen, ahol 2009-es van, az új hipiszupi UIval nem, hogy nem villámgyors, de sokszor több másodperces, míg az új UI rutin kirajzolja. Nem vicc. Nagyon meg tudja fogni a munkát az ilyesmi.

Frenkie: Jól döntöttél! 😊

per aspera ad astra

FRenkie
hm fincsi...

off: na köszi emberek, gazdagodtam egy nikon d40-nel 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
Vray render.

A minta sima bump. Asztallal már csaltam a minta ps-be került rá😊

\"So always look on the bright side of death\"

pl megfogod a szélénél, és lehuzod majd jobboldalt az x-el kikapcsolod.
Sztem jó a cucc, ne huzzad le nagyon. Meg fpogsz leõdni menyivel stabilabb a viewport kezelés.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

atenza
min-ot ha 1-re vagy nagyobbra állítom akkor homályosítja el a feliratot, viszont máshol meg szebb lesz a kép :S

Aldaryn
Displace a mintának?

per aspera ad astra

npeter
Frankó. Tök jó a textúra. Kicsit talán furi a bögre belseje. <#worship>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

atenza
Mivel renderelted?

ThomasGins
Kicsit kicsicsáztam még a kannám.

Aldaryn
Rettentõen zavar, idióta keretek, idióta tooltippek, idióta keretek, meg még keretek... gyááá. Hülye kontrasztválasztás, csökkenõ hasznos munkaterület. És ezen kell a jövõben dolgoznom. Valaki megint jól kicseszett velem.

per aspera ad astra

ThomasGins
nekem ps filingje van,de elég idegesitõ

Aldaryn
Ez ocsmány bakker... O_o. Már majdnem olyan ronda, mint a maya.

per aspera ad astra

atenza
Ha a qcm rate-et leszedem 5-re akkor nem mosodik el a felirat az árnyékos részeken, de az árnyék maga meg foltos lesz :S 5ös érték felett pedig szebb az árnyék de a felirat elmosódik :S

Aldaryn
Na, feltettem max 2010-et. Hogy is lehet kikapcsolni ezt a ronda UI-t? 😄

per aspera ad astra

min1 max 2-sztem elég.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

bocs, 2009 😊

2008:
http://www.benkodesign.hu/_data/boltozat01.zip

atenza
Erre gondolsz?

Aldaryn
Hmm, ja, hogy így. 😊 Akkor ott az image samplerelésen kell állítani. Huh, hogy is hívták azt brazilban...

per aspera ad astra

atenza
Alul van a tükrözõdõ rész, ott éles, felül viszont elmosodik, szinte nem is látni semmit a szövegbõl... Az a furcsa h nincs mindenhol így, általában az árnyékos helyeken...

Aldaryn
Bitmp shader paraméterek köztt filteringet kapcsold ki.

per aspera ad astra

atenza
Oké nem tudtam, nem nagyon ismerem ezeket a programokat, csak photoshoppal készítettem egy autóskint és azt szeretném renderelni, most épp próbálgatom a riót h melyik beállítás mit változtat a képen. Valamiért a feliratok egy picit elmosódnak, és nem találom azt a beállítást amivel élesebbek lennének :S

Aldaryn
2008? 2009? dobd már fel ezt az objektumot valahova, van tippem, hogy miért, de nem tudom rendesen megfogalmazni. Mostanában teljesen rácuppantam a patch modellezésre, miután felfedeztem, hogy jéé már nem fagy egyhuzamban. (Még anno max 2-3-4-ben próbálgattam, szerettem volna, de kb minde 5. mûvelet után dobta be a törülközõt, ráadásul akkor még autoback sem volt így, mint most)
esetleg egy képet nem tennél fel arról, hogy állnak a tangensek? (edit patch tangent modeben)

per aspera ad astra

próbáld meg az alap spline-okat úgy osztani, hogy minden töréshez tartozzon egy vertex.

a rio emiatt ingyenes. régen 640*480 volt. tessék örülni! amúgy a blow up renderrel ki lehet játszani, csak macerás.

hmm akkor nincs mese kulon kell patch es utolag polyval osszekotni:S fapados..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sajnos polyban is ott van a búb. I love you MAX!

atenza
Ha Rio-val renderelek nem engedi 1024*511-nél nagyobbra állítani a képet, ezen lehet valahogy segíteni? Mert így elég pici a kép...

edit polyve alakitas utan is? lehet hogy csak valami megjelenitesi bug..vagy megint hulyeseget beszelek😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

az okés, régóta dolgozom már patch felületekkel. az érintõk is rendben vannak, éppen ezért nem értem ezt a búbot. magyarán szólva a búb kilép bármelyik határoló érintõ síkjából, ami számomra nem indokolt.

npeter
wolrd3d-n találtam:

"Autodesk ki vagy a CAD/CAM mennyekben
Szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te Mayad
Legyen meg a te Max10ed
Miképp Windows7en, úgy Linuxon is
Mindenévi distrib-ünket add meg nekünk ma
és bocsásd meg warez release-einket
miképpen mi is megbocsájtunk a bugjaidat
És ne végy minket Blenderbe, de szabadíts meg a Lightwave-tõl
Mert tiéd a CAD a CAM a Mudbox
Mindörökké, LOL!"

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

edit patch móddosító és ugyanúgy szerkesztheted az érintõket, mint a spline-oknál. amúgy arra kellene ügyelned, hogy a spline-okon annyi vertex legyen, ahány törésponttal akarod összekötni, mert úgy egy szép quad felületet kapsz és ne kezd el interpolálgatni a surface.

koszi a valaszokat.
En is ugy hallottam, h maxban eleg siralmas, probaltam mayat, de annak meg sokkal lasabb a mukodese, nem ertem miert...
koszi
Ért valaki a patch modellezéshez (történetesen spline cage+surface módosító).

felülnézet

oldalnézet

az oldalnézeten látszik a kínom. mi a bánatnak tesz bele búbot a surface módosító, amikor a spline-ok által meghatározott felület számomora egértelmûen egyirányban ívesre leképezhetõ lenne...

Aldaryn
Ejj, az ilyesmi maxban csak kínkeserv. Azzal is messzebbre mész, ha splineokból surfae modellezéssel csinálod meg ugyanezt. Bár ott nincs trim, meg blend, meg ilyen nyalánkságok.

per aspera ad astra

ThomasGins
Itt általában nincs senkinek nurbs gondja mert nemigen használjuk, elég kaki a max-os,szoval rhino ha nagyon ragaszkodsz hozzá😊

bocsanat ulurol ilyen:
alulrol
van egy kis nurbs gondom:
kep1
van egy ilyenem az 1es feluleten van egy curve, es arra van raultetve a 2es felulet.
Alulrol igy nez ki:
=http://kep.ivpicture.hu/80994.jpg]kep2

a gondom az ami az elso kepen latszik, h szeretnem ossze 'weld'elni lyuknal talalhato pontokat, de nem igazan lehet. Ezek utan megprobaltam az 1es feluletbol vetitessel kivagni egy teglalap alakot, h az eleihez igazitassam a 2es feluletet, (majd ehhez a 3ast es akkor szepen osszeforr), de nem engedi vmiert trim-elni. Probaltam a multicurve trimmed surface-el is, de ugy sem akarta.
Mit lehet tenni?
koszike
Free
mákos pite csikehússal

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Kempingbringások!

per aspera ad astra

sziasztok!
ehe csak vicces kedvu vagyok ma😄

nem próbáltam, szinte biztos, hogy nem
script szempontból (dot net), a clearslection() -t érdemes felválatani a max select none-ra. egyébként nem megy. Ennyit találtam.

Aldaryn
Ezt most komolyan kérdezed?

per aspera ad astra

tenyleg 2009 kompatiblis a 2010 el ? vagy csak megint egyiranyba jarhato az ut...

whahaha. 😄
Egyébként az ambientel van valami, ao-s secent próbálok összehozni mindenféle layeres flancolás nélkül.

Aldaryn
No, csak nem megpróbáltál benne dolgozni is? 😄

per aspera ad astra

kikasztottam 😄 elõszõr. 1,5 hét uttán.

Aldaryn
😊

per aspera ad astra

nálam a stabilitása nagyon bejon.