63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#52198 Vegyen karácsonyra Aldaryn-Magyar, Magyar-Aldaryn szótárt, csak most egy vákumcsomagolt ajándék fotonnal! -
#52197 én ezen írásaitok nagy részén vagy átlapozom vagy beillesztem a Google fordítóba..
bár tény így sokkal egyszerűbb lenne :P -
#52196 erről az jutott eszembe, amikor még fősulin első C++ órán kellett irni/rajzolni 1 folyamatábrát, amin pattog 1 "a" betü a monitoron. voltunk 3an vidéki srácok, akik pc-t még csak maximum supermariora használták abban az időben. mondanom sem kell 1 árva vonalat nem tudtunk húzni a folyamatábrából :P
Következő órán a tanár óra végén kérdi: Érti mindenki az órán elhangzottakat? "Ti is ott hárman??"
Na paff neki égtünk mint a rongy :P
Attól függetlenül a fősülis éveg voltak a legjobbak :P -
#52195 Ez a másoknak rész kifejezetten tetszik.Ezt bevezethetnék máshol is. -
nenad #52194 khm, "renderelési eljérás alapjai" nem eljárás. :D
Egyébként ezt megint nem a nagy nevek fogják implementálni szerintem. Az olyanok mint kray, redqueen stb.. -
#52193 Nem új renderelési eljárás, hanem új mintadisztribúciós stratégia monte carlo raytracer rendszereknek. Ez csak azért fontos, mert így implementálható meglévő rendszerekbe, nem kell alapjaitól íjraírni a dolgot.
Másoknak.: azért érdekes ez, mert egy renderernél legtöbbször nem az a nagy szám, hogy kilő hetvenezer mintát adott idő alatt, hanem az, hogy azt a hetvenezret hová lövi, mennyire gazdaságosan elosztva, hogy a lehető legkisebb zajszintet produkálja.
Amúgy tök jó. :) Bár az importance samplingből sem látni sokat manapság, pedig voltak ígéretes próbálkozások. :( -
nenad #52192 lol, pont ez kerülte el a figyelmemet :D -
nenad #52191 új redelési eljárás alapjai. Adaptive Wavelet Rendering
link -
zenoka #52190 rss ?:) -
nenad #52189 volt valami hozzászolás figyelő program vagy valami ilyesmi, nem tud róla valaki valamit.
-
nenad #52188 esetleg nézzél még szét a catalystben hátha ott van a probléma.
Viszont a memoria interface-e 128 bites ami nem biztos hogy elég. nekem 4850-van és megfelelő a framerate. 256 bites mem interface-el. -
nenad #52187 max 2009-ben nincsen hardware shading, max 2010-ben van. -
#52186 Max 2009, 64 biten.
Közben próbáltam olyat, hogy vray proxys fákat átraktam dobozos megjelenítésre, akkor kicsit feljebb ment az fps, de akkor se volt kielégítő számomra. 10-20 fps egy új VGAtól... jó lehet csak középkategóriás, de akkor is. A notiban lévő ati X1400 is kb hasonlót tud...
Ja és direct3D-ben csak a directX 9-el jó, 10-el felbont mindent 3 szögekre, igaz jóval gyorsabb, de folyton kifagy, ha más megjelenítési módra váltok pl wireframe vagy bármi eltérőt a jelenleginél.
OK, leszedek valami benchmarkot közben...
Nenad: relax, vicc, bár a hozzászólásoddal nem sokat tudtam kezdeni. -
nenad #52185 nemtom komolyan kérdezett e vissza.. -
#52184 Hanyas MAX? Amúgy csak a teszt kedvéért, telpíts valami benchmarkot, vagy egyszerűen valami újabb gamét, told fel maxra, indítsd el, nézd meg, nem driver szinten döglött-e az ügy. -
#52183 Senki? :) -
Midas #52182 Mikor en megnezem a star trek egy egy reszet mindig elamulok hogy mit kihoztak 20 evvel ezelott.
Pl pont par napja neztem meg a final frontier-et es abban a bolygo a vegen meg ma is siman elmenne akarmelyik filmben.
De meg van par hasonlo erdemes neha megnezni egy egy regebbi darabot en mindig elamulok mit kihoztak akkoriban is.
Biztos jo lett amugy az avatar egy ket ismerosom mar irta facebookon hogy lenyugozo de mondjuk en James Cameron-tol vartam is :) -
nenad #52181 valaki tegye be a bannerba "Kapcsold be a hardware shadinget" :DDDDDDD -
nenad #52180 kpacsold be a hardware shadinget... :D -
#52179 nah akkor kérésre egy kis infó.
Fisch jóvoltából volt szerencsénk megnézni premier előtt az AVATAR című alapművet. mondom alapmű mert ugyan 160 perc de a film végével be tudtam volna ülni és újra végignézni. mindezt 3d-s minőségben..
sztem az utolsó 50 év legjobb filmje nem az a mostani tipikus elfér a sztori egy a5 ös lapon de rohadt látványos cg filmet alkottunk .
maga a történet a sztori a látvány minden top 10.
hosszú ideig nem lesz nem hogy jobb vagy hasonló de még csak olyan film sem ami megközelíti.
javaslom minden CG rajongónak . az egész film blue és green boxos technikával készült. hihetetlen brutális a környezet és a dinamika a filmben .- egyszerűen odaszögez az üléshez. nálam még nem volt olyan fílm hogy a közepes popcorn és közepes cola elfogyjon általában a végén még ki is dobtam ( e közben gondoltam az afrikai árvákra) nah most sikerült az első 15-20 percben meginni és felzabálni mindent mert annyira odatapadtam a vászonhoz.
ennek meg is lett a következménye mert a film felétől úgy kívánkozott ki a cola dolga végeztével hogy azt hittem belekönnyezek de nem mertem kimenni nehogy lemaradjak egy jelenetről.
Ha valaki azon töri a fejét hogy letölti valami Ts verzióba ne tegye el kell menni meg kell nézni. 3 nap telt el azóta mióta néztem de mocskosul sokkolt.
ha a CG sek ezt az irányt még fejlesztik szegény színészeknek annyi.
minden szereplőt meg lehet majd oldani virtuális technikákkal mindenféle gond nélkül.
én nem tudom mennyi gép meg mennyi ember dolgozott a filmen de az oscar nagy részét tarolni fogják.
ezer dolgot kiemelhetnék és elmesélhetném de nem megy sajna nincsenek szavak a látványra amit alkottak és ez nem ömlengős túlzás. szóval akinek van pénze energiája ideje akkor nosza ünnepek között irány a mozi. én már most tudom hogy még 2 szer meg fogom nézni moziban ... -
#52178 Hali skacok!
Olyan problémám van, hogy vettem egy asztali gépet, minden fasza csak a videókártya nem akar elég gyors lenni, kb oylan lassú mint a notebook VGA-ja. Egy ASUS EAH5770-ról van szó. Win 7 64 biten. Max, vray 64 biten. Új driver is va nfelrakva, direct3d-ben valamivel gyorsabb mint openGL-el, de egyik sem kielégítő...
Mit tudnék variálni, hogy kihasználja a VGA-t a gép? Valami tesztben 10-15x gyorsabb volt mint a notis kártya, mégis ugyanannyi FPS-el döcög.
Al: király a kép! Majd kéne beszélni... Írj ha ráérsz.
TíDzsé: a tied is, jók a színek!
Előre is köszi! -
Fisch #52177 Free: AVATAR review PLS! :D -
#52176 Ech a kis genya max.ini-be irt be valami -
nenad #52175 ezzel az objektummal valami történt...
nem lehet a trasnformot sem mást resetelni. Sztem legalacsonyabb szinten történt vele valami.
-
#52174 Ezzel nincs is baj, az ilyen fajta mágia nem állit meg, csak én vagyok a hülye hogy inkább órákat tökölök a megfejtésével mint az ujrarakással.:) -
#52173 Ezeket hívják nehezített körülményeknek. Profik így dolgoznak. VG igazi profi, ő így is tudja. :) -
#52172 nekem "fagying up" van ha megnyitom :-( -
nenad #52171 export obj, ha más nem. -
#52170 Itt a scene max2009-es, 2010be is azt csinálja, és mergelve is:) -
#52169 ehune.
Sok nem látszik rajta. Felraktam azt a vgpack scriptcsoportot,ott eszetlenül végigzongoráztam a lehetőségeket és azóta csinálja. Azaz erre a -57,296 szögre forgat mindent, amiből csak 90 fokonként lehet elforgatni és a +/-1cm res gridre rak mindent, és move se működik csak 1 vagy -1-re tudok pakolni. -
#52168 Nagyon jó lett!
A problémára ötlet így elsőre semmi, de talán tedd fel ide a jelenetet, ha lehet, és akkor nekiesünk. -
#52167 Erre akkor nincs ötlet? Ráfrissitettem maxra akkor is ugy maradt.
Ja és nem lehet mozgatni semmilyen uj tárgyat, a jelenet régebbi tárgyai mozognak. Amennyire körbenéztem a tulajdonságait semmilyen különbséget nem láttam. -
#52166 Köszi!
Igen sima,plusz PS:) -
#52165 tök jók, nekem a párja tetszik jobban :)
a homok az sima displace? -
zenoka #52164 wow nekem tetszenek hangulatosak! -
#52163 Egy kis nfr...
és a párja. -
zenoka #52162 szar napjaim vannak..
leszek majd -
#52161 Kipróbáltam a lentebb emlitett scriptet,azóta minden uj ojjektumot 60fokos dőlésszögben és a 0pontra rak. Hol lehet ezt orvosolni? -
#52160 jah páromnak is mondtam este, hogy itt is elkezdett esni a hó, Ő is csillogó szemekkel nézet, aztán visszaaludt :)
Reggel viszont szomorúan konstatálta, hogy a kis gépjárművét nyakig belepte a hó -
nenad #52159 rossz szokás, tegnap este én is csillogó szemekkel szemléltem a hóesést.