63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ilyenkor mindig kicsit furán érzem magam, mert szeretem a havat, sőt, lelkendezek, ha nekikezd a hóesés, és aztán szembesülök azzal, hogy tizenöt életév év felett ennek örülni nem szokás.
  • Free
    én szeretem a havat. meg kiásni az autót és a kiásott havat a szomszéd autójára dobin :d:d:d
  • kekpolos
    ezt én is sziorgalmazom mert utálatos elfoglaltság a kocsi kiásása főleg ha az ember késésben van
  • Klon
    nagyon eltűntél msn-ről... :(
  • zenoka
    nagyon szepen kerlek valtoztasd vissza a kepet nyari hangulatuva mert ugy nez ki varazsphotoshopotok van es igen kemenyen leesett a ho.......
    neeem akarom!
  • nenad
    reflection sajnos default additive in redqueen míg vrayben valamilyen speciális curve van (magas reflekciónál a diffuse gyengül), ezért a kromos materiálok kicsit túlvilágosak.
  • nenad
    tátá,
    vray-rq beépített material konverterrel.
    eslő kép. Semilyen korrekció, ez a render output. 7 perc, 2048 samples/pix, 5milla photon/emitter (2), 16 samples/pix AA

• Free
    OFF:
    elnézést nem reklám de akit érint és tudja hogy érinti akkor az nézzen el a 3dmaxdothu ra infóért ami érintheti
  • ThomasGins
    Pöpec!
    Egyszer azért megnéznék tőled egy PS utómunka hogyan készült tutort is.
  • npeter
    tök jó lett.
  • Aldaryn
    Ott is van a bejáratnál az Audis... :P
  • kekpolos
    zsír

leszámítva hogy az ilyen komplex-umok parkolóit főleg tragacs piros szuzukival vagy fehér opellel flangáló romagyerekek töltik be, arról nem is beszélve hogy az audis fószer (a kép bal oldalán) nem a parkoló hátsó részében keresi a helyet hanem kibssza az elakadásjelzőt (vagy még azt se) ott ahol a kocsikat lehetne tolni, a bejáratnál.......

Ezen kívül minden zsír.
  • Midas
    nagyon jo :)
  • Aldaryn
    Egy is megszokott favágás kicsi lélekkel feldobva (Nyári képből PS pöcsöléssel téliesített kép) , ezel kívánva itten mindenkinek kellemes ünnepekre készülődést!

• Jim Morrison
    Letöltöttem a trialt és ilyen félig kész műveket lehet letölteni valahonnan, mert szerintem még bele kelll tanulno... A bannerben a linkeket mindjárt megnézem azért.
  • npeter
    köszi, majd este megnézem otthon.
    amúgy próbálgattam 4,0 ghz-en is, menni ment csak ott már komolyabb számításnál kifagyott :-(
    most visszavettem 3,6-ra.
  • nenad
    nyomj rá egy intel burn testet maximumon. Ha ott stabil akkor megéri otthagyni. Egyébként lehetséges,hogy a normal teszten átmegy de a maxon már megbukik, kb 10 perc allatt fut le maxon.
  • nenad
    ha kiméred a befogalaló méretet akár egy boxal vagy tape-el akkor nem nagyon tusz már mellényúlni
  • nenad
    sztem, ha megvan a splineháló, akkor már relative könnyű
  • repvez
    spline-nal gondolotam, hogy a panelvonalakat körberajzolva és hozzáigazitva hoznám létre a formát és patch vagy 2-rail felületet hoznék létre az igy létrehozott vonalakbol.Majd mikor már kész van igy egy nagyobb egység akkor egyesitve oket egy polygonhálová alakitva egy objektumot hoznék létre.

maxban jo a poly, de nem tudok benne pontos és mérethelyes részleteket késziteni, rhinoban viszont könnyebb mechanikai dolgokat késziteni és a boolean müveletek is jok.ezt a 2 kellene osszehozni valahogy .
  • Met
    Valahol láttam egy tutorialt, hogy kell v-ray materialt csinálni, de közben törölték.
    Valaki nem tudja hol lehet elérni? Autó festést szeretnék...
  • Free
    szép lett
  • nenad
    sztem maxban és rhinoban is, bár rhino nem igazán poly modeller de ott is lehet polzkat létrehozni stb.
    Viszont akkor miért nem azonnal jó topológiával idulsz neki, pl kezd el felépíteni curve-el, vagy spline-al és utána poligonok, ugy könyebb átlátni, egyébként kérdezd meg a vertex tologatos művész urakat... hátha, esetleg ap-n is kérdezősködhetsz.
  • repvez
    nenad: Hamár ugyis csak te jársz erre mostanába lenne egy kérdésem hozzád.Lehetséges rhinoban vagy maxban vagy valamelyik progiban olyat csinálni, hogyha egy részletes 3 nézeti rajzrol panelenként késziteném el a modellt akkor a végén a nagyobb egybetartozo részeket egyesiteni és ujratopologizálni, hogy kevesebb és egységesebb polygonhálot kapjak amibol könnyebb lesz majd a részleteket kidolgozni?

Ha lehetséges akkor pár lépésben elmondhatnád, hogyan kéne esetleg milyen tutor foglalkozik ilyennel hogy rá tudjak keresni
  • nenad
    na látom begyilkoltam a fórumot... :D néztem az AP-on a fotókat némelyik hihetetlenül profi.
    Na aszzem valamelyik nap megírom a vray-rq material konvertert.
  • nenad
    annyi még, hogy ez vray lightos, na nem spammelek többet.
  • nenad
    az eredetit egyébként vrayel volt., kb 8 perc egy képkocka elég jó minőségben.

• nenad
    nincsen direct light, csak indirect. Ezért is brutál jó a renderidő, mert minden árnyék gi shadownak felel meg ami más renderekben, csak óriási renridő által elérhető.
  • nenad
    egy meló, redqueen path tracing engine-jével, 2 perc 20 másodperc.

• nenad
    köszi!
  • bencsab
    ebben van egypár hasznos cucc, többek között átméretezésre és forgatásra a hiánypótló cad-szerű megoldások:
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/vgpack
  • nenad
    maxban, ha egy object editable mesh, akkor hogy lehet a legkönyebben átméretezni pontosan.(méretre) A transform type in-t nem lehet valahogy meghekkelni hogy ne relative értékeket mutasson?
  • nenad
    király cucc!!!
  • npeter
    core i5 750 (2,67 Ghz)
  • nenad
    mennyi volt az alapórajel? Én is 1ghz-et tuningoltam.
  • Midas
    10000 mhz XD
  • npeter
    próbálgattam kicsit húzni a gépen, most cinebench: 18853 pont.
    3700 Mhz, XP 64 bit
  • bencsab
    nem feltétlenül fagy a gép hibás ram esetén. nálam hónapokig ment egyik gépem úgy, hogy időnként teljesen váratlan pillanatokban eldobta magát a render, néha meg jól ment. aztán egyszer lefuttattam rajta egy memtest86-ot, és egy bizonyos pattern kombinációnál jelentkezett hiba a tesztben.
  • kissgy1028
    Végül, már nem csak lassan renderelt a gépem, de amikor itt a problémámat leírtam, még csak ez a tünet jelentkezett. Akkor kezdtem el a ramra gyanakodni, mikor már a renderen is észrevehető lett a hiba, legvégül már semmit sem voltam képes kirenderelni, és különféle hibaüzenetekkel leállt a 3ds max. De az első tünet a renderelés lelassulása volt.
    Számomra az a legfontosabb, hogy a ram cseréje után végre normálisan tudok dolgozni, és a renderelés is megfelelő sebességgel zajlik.
    Üdv.!
  • nenad
    ha hibás a ram, akkor általában kifagy, ha meg attól lassulna be, akkor biztosan megjelenne valamilyen formában a renderen is, feltéve hogy a ram hibázik, vagy rengeteg hibaüzenet, persze ez attól is függ, hogy az alkalmazás mely memória területeket használja. Általában fagyás a vége. Lassulásos dolog még vlado-t is érdekelné szerintem :D