63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Midas
    bann kick
  • FRenkie
    szasztok,

kicsit off:

win7 x64-en kéne belepiszkálnom a hosts fájlba (hogy fusson a krekkelt illustrator cs4 :) de a system32/drivers/etc mappában csak egy sample hosts fájl van amit ha átírok ugye semmi sem változik.
    van egy syswow64/drivers mappa is de abba meg nincs etc. Valaki találkozott már ezzel? A guglin csomó fórumon kérdezik ezt, de nem találtam sehol épkézláb magyarázatot.

köszi
  • ThomasGins
    bannoljuk
  • qetuol
    már nem jó a link, ami nem is csoda, hiszen 4 éves
  • nenad
    SetSelection #face #(...) , selectElement() kombinációval megtudjatod. Ha kijelölsz egy face-t, és utána az element (paraméter nélkül) akkor azok a facek lesznek kijelölve amelyek az adott elemnthet tartoznak.
    Tehát, ha face 10 element 1 hez tartozik, akkor setSelectio.n #face #{10} utána selectElement() és kijelölődik az összes face ami az elementhet tartozik, összegyüjtöd getFaceSelection-el a facekat és így tovább aztán a végén összerakod. Más módot nem tudok. Direktbe kijelölni, pl selectElement 5 sajnos úgy tünik nincsen.

• Nyers
    Milyen maxscript utasítással lehet lekérni hogy adott face melyik elementhez tartozik a meshben? A detachfaces körül keresgéltem de még nincs meg a módszer. Köszi.
  • Midas
    gyo van sami szep munka csak igy tovabb :)
  • ThomasGins
    Persze, töltelék épületeknek tökéletes. Csak kezd olyan lenni mint amikor egy kisgyerek vmi édesség boltba van,hogy minden kell neki. Figyeld meg lesz még ebben galamb is guánóstul is:)
  • Sámán
    Szerintem ahova a háttérbe kell "csak úgy" pár (jópár...) épület, amik lehetőség szerint ne tökugyanúgy nézzenek ki... arra nem rossz... -mert tény hogy sokat nem kell vele tökölni -ránézésre... (vagy igen... ??? Mert akkor hááát...)
  • Sámán
    Teljesen rigged, sétálni már tud... a többire ugyan még "meg kell tanítani"...
    Kozmetika ráér... -az majd úgyis a többi cuccához (meg a környezethez) lesz igazítva...

ThomasGins -jah... teljesen jó... mindenre lehet mondani hogy "ez direkt ilyen"...
  • ThomasGins
    Vagy most kellene mudbox-al zbrush-sal nekiesni:)
    Az ufótéma mindig hálás,nehéz elrontani:)
  • zenoka
    wire, rigging, textura, probaanim? ez igy karcsu nagyon...
    egyebkent grat hogy nem menekultel el:)
  • Sámán
    De-de -csak úgydöntöttem ezt az "élvezetet" meghagyom a munkahelyemre -otthon egyrészt másra is tudom használni a gépet, másrészt sokkal normálisabb dolgokkal is tudok foglalkozni, harmadrészt itt bent meg elég nemnormálissal találkozok... belefér még ez is bőven... -és ("sajna...") mivel parancsba adták hogy az összes szabit ki kell adni évvégéig, ez a hónap elég lájtos lesz...

Jelenleg ufókat gyártok egy animációhoz... egyenlőre ő a legesélyesebb a főszerepre... :
  • zenoka
    fuu mi fugawi-t hasznalunk gps-es cumokra garminok csipik (regebbiek tuti) es siman meglehet vele csinalni hogy ha ugyis viszel terepre laptopot akkor a dwg-t is betudod huzni a fugawi-ba.
    tehat a loptopon fut a fugawi amire ravan kotve a gps-es es rogton a dwg-n is mutatja a poziciodat.
  • nenad
    link
    Próbáld meg ezt a linket, hétha tudtok a formátumok közül valamelyikbe menteni.
  • repvez
    Köszönöm lehet hogy probálkozok vele egy kicsit .

Egy OFF jellegü témában hátha tudtok segiteni.Egyik kolégám kérdezte, hogy autocad-es formátumbol (DWG,DXF) lehetséges e valahogy GDB vagy GPX formátumba alakitani a rajzot.Mivel autocades formatumba kapott kordinátarajzot szeretné GPS által emészthetö formátumba hozni és MApsource-val megjeleniteni.
  • zenoka
    jah majdnem elfelejtettem: fizetos vagy nem fizetos a melo mert ha fizetos es ingyenes segitseget kersz idegenektol akkor az nem szep dolog, kellet neked elvallalni megfelelo tudas nelkul/ a segito ember hova kuldheti utana a szamlat..... (ez szigoruan az en velemenyem)
  • zenoka
    arrol beszelj hogy milyen jelenet mennyi poly, az anyagok subdivje mennyi fenyforassok rendersetup.. mert igy ez keves a geped nem rossz de valszeg nem ertesz arender setuphoz az a baj..szoval vagy bator leszel es megosztod a jelenetet (akar texturak nelkul is) vagy szepen screenshotokat losz a legfontosabb dolgokrol: jelenet, vray setup, leginkabb elofordulo anyag problemak: irtozatoss glossy subdiv, refrakciok subdivja, fenyforassok subdivja.
    ui: ha nagyjelenet hasznalsz e instanceokat, groupokat, proxykat..
  • nenad
    az elhelyezésüket, lehet bitmap és a polygonnal is szabályozni, a részletesség is szabályozható.
  • npeter
    hali!
    inkább a renderbeállításokról írj vmit, hátha lehet optimalizálni. irmapot használsz?
    esetleg egy kis segítség: link
  • kissgy1028
    Sziasztok!

Van egy 3ds max rendereléssel kapcsolatos kérdésem.
    Egy honlapot készítek, és az index.html-re egy modellt terveztem maxban, melyet flasben actionscripttel fogok vezérelni. A modell teljesen kész az animációkat is teljesen elkészítettem, kamerákat elhelyeztem és útvonalaikat is meghatároztam.
    V-ray-t használok a rendereléshez, de iszonyatosan lassan készíti el a videókat 800X600-as felbontáson a gépem. Ha nem használom a V-ray-t, akkor viszon nagyon gyorsan tudok renderelni. Egy képkocka elkészülte kb 5-10 percbe telik. A videóim teljes hossza körülbelül fél perc lenne, de ha ilyen lassan renderel a max, akkor nem tudom mikorra leszek vele kész.
    Egyébként a gépem az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
    Intel core 2 quad q9300 cpu
    asus p5q alaplap
    2x2 GB geil ram
    saphire radeon 4850 512mb videókártya
    Oprendszer: Windows xp pro.
    és lapozófájl métretét már 20 Gb-ra állítottam.

Esetleg az segítene, hogy lecsökkentsem a renderelési időt, ha Windows 7 64 bitest teszek fel, és egy 64 bites 3ds max-ot?
    Vagy az én konfigurációm csak ennyire lenne képes?
    Van esetleg vmi ötletetek a problémámra?
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • ThomasGins
    0.5ös verzió óta még nem volt időm rendesen kipróbálni,elvileg minden ki-be kapcsolható. Eléggé polyzabáló azért. Térkép alapján nem tudom lehet-e előbbi verziókba path mentén pakolható volt, de nálam nem nagyon sikerült ez.
    ezt már linkeltem,szal ezt is valahogy megoldották:)
    De itt a készitő oldala:)
  • repvez
    Arrol tudni valamit hogy mennyi polygont generál , ill. hogy lehet-e szabályozni hogy mennyi legyen?
    lehetne használni játékba város térkép alapján generálni épületeket?Csak az elhelyeszkedésüket nem pontos formára gondoltam
  • npeter
    hóhó!! és a földön kívül?? :P
  • lac coo
    Természetesen a "zsidót" úgy értettem ,hogy fogtechnikus, nem mint nép vagy vallás stb ... !
    Semmi bajom senkivel a földön ! ;)
  • Midas
    Biztos lesz kulfoldon igazabol ilyen osszegeken nem gondolkozik senki ha neki idot sporol meg es munkat miert ne.
  • Met
    Ezért pénzt kér? Van olyan hüje aki ki is fizeti?
  • zenoka
    1.0 pay 30 dodo if you want use it..
  • npeter
    pixelpuncik fognak integetni az ablakokból a függönyt elhúzva :P
    vagy lesz 1 create new sity gomb :)
  • ThomasGins
    De már a 0.6 -ba is belenyom függönyt, akkor mi lesz a full 1.0-ba?
  • zenoka
    ahogy thomas mondta most kell lementegetni mert tuti elobb utobb fizetos lesz
  • Aldaryn
    Hihetetlen, mennyi energiát tolt már ebbe bele. :) Nagyon fasza kis program.
  • nenad
    király a cucc. Talán nekem is kellene nyomnom vele valamelyik nap egy komolyabb jelenetet.
    Köszi.
  • ThomasGins
    building generátorba megint van pár ujitás, kezd elmebeteg kategóriás lenni
    link
  • npeter
    jaja: no warez, no politika

amúgy amelyik megrendelőnek megfelel az alanti papír minőség, vessen magára :P
  • zenoka
    az utolso mondatot en kernem hogy ne folytassuk a topicban ha lehet..
  • lac coo
    25 000 -öt kér egy ilyen rajzért ! :DDD
    Beajánlottam neki, hogy 5-ér megrajzolom neki KD-val, de azt sokallja ... :)))))

A zsidó-hülyék viszik előre a világot ! :DDDDDD
  • Midas
    nc XD hat igen isten szereti a hulyeket mivel van par beloluk
  • Free
    látod az elég papírból alakult ki a 3d nyomtatás is :)))))))
  • Free
    " egy kreatív elme "

nem kell fikázni ezt a dolgot. mindig az egyszerű és lusta emberek vitték előre a világot.
    lehet hogy épp ebből az elgondolásból fog valaki kifejleszteni egy új bútorgyártási eljárást

na jó mondjuk erre kicsi az esély de hátha :)))))))))