3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ehehehehehe😄
wtf orokmozgo😄DD
piazasba benne vagyok😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
" dezsavû" hm,ezt a szót mintha már hallottam volna <#vigyor1>

\"So always look on the bright side of death\"

Mi a cimbimmel csináltunk nyóccker felmérést pár éve. Besétáltunk önkormányhoz csütörtökön, hogy szét kellene szórni, néhány levelet, hogy jönnénk mérni, de GYORSAN. Azt a választ kaptuk, hogy "dehát csütörtök délután van" Mondtuk, hogy tudunk róla, de ez miért érdekes? Azt a választ kaptuk, hogy aznap már nem kézbesítenek, másnap már majdnem hétvége, hétfõn nem szoktak dolgozni, de _talán_ kedden kivihetik az értesítéseket.
Most amúgy dezsavûm van, mintha ezt már írtam volna. Sajnos seggg részeg vagyok, így nem bírok vissszakeresni. Abban sem vagyok már biztois, hogy ez válsaz valmeély felvetásedre, de valamiért kijött.

Ugye az Örökmozgó Modellt meg szabad csonkítani, ez ellen nem emeltek szabályt.
Bazzger, ezt húsz percig pötyögtem. Menjünk már el inni, úgy sokkal könnyebbb lennbe. Thomas útját megszervezzük persze....

Hello, engem a Creating Cartoon Characters in 3ds Max dvd érdekelne, hogy én mint kezdõ 3d max os tudom e használni vagy inkább egy teljesen alap cd vel kezdjek.
meg kenne nezni hogy a unit setupok hogy vannak beallitva ahol csinaltad az eredeti filet es abba max fileba ahova be akarod hivni az ojjektumot...szerintem unit setup problema magyaran...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

thomasthomas
Hi!

Átkonvertáltam elöbb pár más formátumba is(vtx, ismét 3ds, obj), de mindegyiknél ugyanezt csinálja..Minden más program megnyitja, csak ez nem...egyre jobban bosszant, mert nem kis munkám volt benne..bár igaz mûködik a játékban, de módosítanomkllene egysmást..egyébként így néz ki, amikor megnyitom a fájlt:Elõre is köszi.Link
Nem tud valaki erre megoldást, gondolok itt azokra akiknek volt már ilyen problémájuk?

Elõre is köszi.

Hát ez a büdös életben nem jutott volna eszembe. Örök hálám!

a birth startnál ird be -200 (frame)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hát ez szép beköszönés volt...<#zavart2> Bocs, de valaki retinaleválásig végig robotolta a hetet, és kicsit dekoncentrált vagyok!<#vigyor4>

Sziasztok!

Halló!
Particle generátoroknál megoldható valahogy a "prerun" funkció? Itt arra gondolok, hogy a 0. képkockánál a Particle lefolyása már 100%-on legyen. Tehát ne kelljen megvárnom mondjuk 200 képkockát - amíg a részecskék elérnek a kameráig, és akkor elindítanom a tényleges animációt -, hanem rögtön a 0. képkockánál az összes részecske le legyen már generálva. Thx
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Üdv!

ThomasGins
valami 3d konverter progival próbálj más tipusú fájlt csinálni belõle,hátha

thomasthomas
Hi!

Egy játékhoz a 3dsmaxban szerkesztgetek,és mopstanában akadt vele egy gondom..elmentetem egy 3ds kiterjesztésû fájlt, semmi gopnd nem volt idáig..a játék rendesen megnyitja a fájlt, még az Anim8ator is, de a 3ds max-al nem tudom mûködésre bírni(annyit csinál, hogy bejön mind a négy látószögbõl egy szürke színû kép, és ennyi...biztonsági mentést nem csináltam, mert még sosem volt nekem ilyen.Érdekes hogy ezen kívül minden modellezõprogram meg tudja nyitni, csak ez nem..(én pedig csak a max-hoz értek..Tudnátok nekem segíteni, hogyan lehetne megoldani a probhlémámat?

Elõre is köszi.

mifelenk a csutortokot meg kispenteknek😄 tehat dolgozni csak hetfotol szerdaig dolgozunk😊😊

ThomasGins
Haveromék kisszombatnak hivják a pénteket😊

pentek delutan nem is dolgozunk.😄😄

lobig
kicsit ráértem így péntek délután, nem kezdtem már bele semmi komoly melóba, majd hétfõn... 😊

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Aldaryn
Extrém béna vagyok, de a max trial downloadsban simán letölteti velem a 2009-et. Mondjuk *annyira* nem érdekel. Csak furcsálltam. 😊

per aspera ad astra

sztem visszatették, a 2009-et lehet a 64 bit hiánya miatt...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Elsején nem rémlik, hogy láttam volna azt a feliratot, de nem is próbáltam leszedni, szóval lehet ott volt, sry akkor. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Lol... sitejukon folyamatosan az van kiírva, hogy még csak 2009 demót lehet szedni, tessék várakozni, amíg feltöltik a 2010-et.

per aspera ad astra

Malakai
Autodesktõl is pl.
Április 1-én lõtték fel. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

fuu hany oldalt olvastal vissza😛😄 hat az ilyen berhazakban talalhato jarolapok csiszolasatol fugg egyebkent..van ahol ennyire tukrozodik..de van ahol murvasabb es elnyeri..a kepen inkabb aza problem hogy nincs kornyezet😊)

lobig
a képen valóságos az, hogy ennyire látszik a jobb oldali ablak tükrözõdése a padlón ilyen (nap)fényviszonyok között? nem kötözködni akarok, csak furán hat....

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Aldaryn
Lehet már szedni 2010-et? Honnan?

per aspera ad astra

én nyomok majd egy sonkát, de csak nagyon majd mert el vagyok havazva szóval a spíd csak átvitt értelemben 😊
a polyboostbool csak a generate topology-t találtam meg a többi maradt. Pedig azzal még én is szívesen modelleztem volna. Csak subscritonokonak?

Sziasztok!

Nézegettem ezt az evermotion-os kiírást. Nem igazán vagyok perfect angolos, az lenne a feladat, hogy a letoltott epület modellt kicsit ki kell csicsázni, 1-2 fa,bokor és nyomni 1 frankó rendert? Itt gondolom a kihívás az utómunka nélküli szép render elérése lesz a legnehezebb 😊

más:
nézegettem a parancssorból való render indítást. ennek voltaképp mi értelme van? memóriatakarékosság? gépigény takarékosság? render idõben nem vettem észre gyorsulást, semmit.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

annyi még, hogy jelentõsen lasabban töltõdik be, de ha betöltõdött akkor elég jól keni. Sztem az egész ui mostmár dotnetes. Ha kisebbre veszem az ablakot és cibálom meglepõen gyors.

megnéztem a max2010-et, sajnos az iterative rendering nálam nem ment, vagy nem sikerült normálisan beállítani. Mental rayben van némi váozás, a rendering nem lett gyorsabb, viiszont hasznos opciók bekerültek. A max viewportba végre jó kis funkciók bekerültek mint pl azoknak az objektumoknak a szinezése amelyeknek cooplanar facejuk, open edge stb van. Elég sok ilyen funkció van benne. Ezután nem kell használni az stl modifiert hogy lecsekkoljuk azt.
Mintha gyorsabb is lenne a viewport egy kicsit. Illetve van egy ujdonság ami nagyon hasznosnak tünik, a konténerek használata. Ezekbe a kontérekbe lehet helyezni azokat az objektumokat amivel nem szeretnénk már foglalkozni illetve már készen vannak. Ezeket kinyomja a memóriából, de elõtte el kell mentenünk lemezre, load/unloddal lehet betõölteni. Így kisebb gépeken is szerkeszthetünk komolyabb jeleneteket. Ez hasznos funkciónak tünik.

npeter
én bedobom a tavalyit: tojglik
<#integet2><#smile>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Egy tojás/sonka/nyúl szpíííd, ha már husvét lassan...?😊

Malakai
A moondragon egy garázsfejlesztõ csapat volt, de az se mûködik már nagyon régóta. 😊
A 3d csak hobbi (jelenleg).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

en ugy tudom moondragon entertrainmentes vagy volt..meg fiatal😄 es RPG-s😊

Aldaryn
És mint kiderült, a világhálón található 3d warezt õ egyes egyedül rakja oda. 😄 (Amiért örök hála!)

per aspera ad astra

npeter
😊
lehet, hogy itt némelyik nick mögött tényleg 1 unatkozó milliárdos emberke ül 😊 bár ez nem valószínû ;-)
én pl. malakai-ra lennék kíváncsi. szívesen megnézném a munkáit ,de eddig még (tudtommal) nem láttam. ritkán szól hozzá, de akkor midnig okosságokat mond, látszik érti mirõl is van szó.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Free
én nem indulok rajta. még ez az idõ is túl kevés nekem rá ( tele vagyok mint a délibusz kéne még egy élet)

De nektek szurkolok erõsen. remélem valaki innen fog nyerni :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

e egy poen kedveert en neki megyek😄

Akkor mi már ne is próbálkozzunk? <#vigyor5>

ehehe hajra hajra😄

Aldaryn
Hajrá mindenkinek. Lehet bepróbálkozom én is.

per aspera ad astra

velem megszopják, kapnak egy acii rQ formatot. 😄

Aldaryn
Ezen a fórumon elõbb utóbb mindenkirõl elõasnak mindent. Múltkor pedig tutira vettük, hogy a kekpolos nick egy unatkozó myagr születésû, most épp saját szigetén henyélõ milliárdost takar. 😄

per aspera ad astra

o_O bankszektor?! o_O tenyleg azt hittem valami kreativabb szakmaban vagy😛😊

Gondolom be akarják rakni a következõ Evermotion Archexterior pakkba, azért tiltott az utómunka.

Én ezen tuti elindulok. Nyilván nem lesz sok esélyem, de ennél testreszabottabb feladatot már nem is tudtak volna nekem készíteni. Én általában ilyen munkákat szoktam csinálni, az építészek megcsinálják a modell archicad-ben az esetek nagy százalékában (néha én csinálom), nekem meg fel kell díszíteni, bevilágítani, anyagozni, renderelni. (ha van rá idõ, mert többnyire nem szoktak hagyni kibontakozni, vagy nem fér bele a leadás elötti fél éjszakába, így le is szoktam tiltani a nevem a projectrõl 😄). Mondjuk ide mindenképpen kelleni fog néhány egyedi modell, amit élesben kész példányokkal szoktam megoldani, szóval mégsem olyan nagy baj, hogy van rá idõ.

gugli elsõ találat. Múltkor is bnp-t mondtam bmp helyett aztán nagyot néztek 😄
en szerintem elindulok..meglatjuk mi jon ki belole😄
kekpolos: bnp?!?! mijen szakma ahol bippegnek folyamatosan a gepek?😄😄

bnp ha-ha-ha szakmai ártalom. 😞 Szóval bmp 😄
Egyszer kéne indulni ilyenen. Már többször megfogadtam, de még egyszer sem sikerült valahogy nekilátni. Pl ez az utómunka cucc tetszik nagyon! Pl a last békán sincs utómunka csak bnp-bõl jpeg-be optimalizáltam..
ez egyszerû feladat, indul valaki?

en is..foleg ugy hogy elnezve az evermotionos rendereket a 90% nal az van hogy egy basic epulet es szetvan utomunkazva..amit mint munka teljesen megertek foleg hataridonel mert gyorsabb mint a nyersrenderbol olyat kihozni..de igy contestnel ez jobb..bar ha jol olvastam olyan tipusu utomunka megengedett mint a contraszt..szaturacio..etc.