63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Midas #52078 bann kick -
#52077 szasztok,
kicsit off:
win7 x64-en kéne belepiszkálnom a hosts fájlba (hogy fusson a krekkelt illustrator cs4 :) de a system32/drivers/etc mappában csak egy sample hosts fájl van amit ha átírok ugye semmi sem változik.
van egy syswow64/drivers mappa is de abba meg nincs etc. Valaki találkozott már ezzel? A guglin csomó fórumon kérdezik ezt, de nem találtam sehol épkézláb magyarázatot.
köszi -
#52076 bannoljuk -
#52075 már nem jó a link, ami nem is csoda, hiszen 4 éves -
nenad #52074 SetSelection #face #(...) , selectElement() kombinációval megtudjatod. Ha kijelölsz egy face-t, és utána az element (paraméter nélkül) akkor azok a facek lesznek kijelölve amelyek az adott elemnthet tartoznak.
Tehát, ha face 10 element 1 hez tartozik, akkor setSelectio.n #face #{10} utána selectElement() és kijelölődik az összes face ami az elementhet tartozik, összegyüjtöd getFaceSelection-el a facekat és így tovább aztán a végén összerakod. Más módot nem tudok. Direktbe kijelölni, pl selectElement 5 sajnos úgy tünik nincsen.
-
#52073 Milyen maxscript utasítással lehet lekérni hogy adott face melyik elementhez tartozik a meshben? A detachfaces körül keresgéltem de még nincs meg a módszer. Köszi. -
Midas #52072 gyo van sami szep munka csak igy tovabb :) -
#52071 Persze, töltelék épületeknek tökéletes. Csak kezd olyan lenni mint amikor egy kisgyerek vmi édesség boltba van,hogy minden kell neki. Figyeld meg lesz még ebben galamb is guánóstul is:) -
#52070 Szerintem ahova a háttérbe kell "csak úgy" pár (jópár...) épület, amik lehetőség szerint ne tökugyanúgy nézzenek ki... arra nem rossz... -mert tény hogy sokat nem kell vele tökölni -ránézésre... (vagy igen... ??? Mert akkor hááát...) -
#52069 Teljesen rigged, sétálni már tud... a többire ugyan még "meg kell tanítani"...
Kozmetika ráér... -az majd úgyis a többi cuccához (meg a környezethez) lesz igazítva...
ThomasGins -jah... teljesen jó... mindenre lehet mondani hogy "ez direkt ilyen"... -
#52068 Vagy most kellene mudbox-al zbrush-sal nekiesni:)
Az ufótéma mindig hálás,nehéz elrontani:) -
zenoka #52067 wire, rigging, textura, probaanim? ez igy karcsu nagyon...
egyebkent grat hogy nem menekultel el:) -
#52066 De-de -csak úgydöntöttem ezt az "élvezetet" meghagyom a munkahelyemre -otthon egyrészt másra is tudom használni a gépet, másrészt sokkal normálisabb dolgokkal is tudok foglalkozni, harmadrészt itt bent meg elég nemnormálissal találkozok... belefér még ez is bőven... -és ("sajna...") mivel parancsba adták hogy az összes szabit ki kell adni évvégéig, ez a hónap elég lájtos lesz...
Jelenleg ufókat gyártok egy animációhoz... egyenlőre ő a legesélyesebb a főszerepre... :
-
zenoka #52065 fuu mi fugawi-t hasznalunk gps-es cumokra garminok csipik (regebbiek tuti) es siman meglehet vele csinalni hogy ha ugyis viszel terepre laptopot akkor a dwg-t is betudod huzni a fugawi-ba.
tehat a loptopon fut a fugawi amire ravan kotve a gps-es es rogton a dwg-n is mutatja a poziciodat. -
nenad #52064 link
Próbáld meg ezt a linket, hétha tudtok a formátumok közül valamelyikbe menteni. -
#52063 Köszönöm lehet hogy probálkozok vele egy kicsit .
Egy OFF jellegü témában hátha tudtok segiteni.Egyik kolégám kérdezte, hogy autocad-es formátumbol (DWG,DXF) lehetséges e valahogy GDB vagy GPX formátumba alakitani a rajzot.Mivel autocades formatumba kapott kordinátarajzot szeretné GPS által emészthetö formátumba hozni és MApsource-val megjeleniteni.
-
zenoka #52062 jah majdnem elfelejtettem: fizetos vagy nem fizetos a melo mert ha fizetos es ingyenes segitseget kersz idegenektol akkor az nem szep dolog, kellet neked elvallalni megfelelo tudas nelkul/ a segito ember hova kuldheti utana a szamlat..... (ez szigoruan az en velemenyem) -
zenoka #52061 arrol beszelj hogy milyen jelenet mennyi poly, az anyagok subdivje mennyi fenyforassok rendersetup.. mert igy ez keves a geped nem rossz de valszeg nem ertesz arender setuphoz az a baj..szoval vagy bator leszel es megosztod a jelenetet (akar texturak nelkul is) vagy szepen screenshotokat losz a legfontosabb dolgokrol: jelenet, vray setup, leginkabb elofordulo anyag problemak: irtozatoss glossy subdiv, refrakciok subdivja, fenyforassok subdivja.
ui: ha nagyjelenet hasznalsz e instanceokat, groupokat, proxykat..
-
nenad #52060 az elhelyezésüket, lehet bitmap és a polygonnal is szabályozni, a részletesség is szabályozható.
-
#52059 hali!
inkább a renderbeállításokról írj vmit, hátha lehet optimalizálni. irmapot használsz?
esetleg egy kis segítség: link
-
kissgy1028 #52058 Sziasztok!
Van egy 3ds max rendereléssel kapcsolatos kérdésem.
Egy honlapot készítek, és az index.html-re egy modellt terveztem maxban, melyet flasben actionscripttel fogok vezérelni. A modell teljesen kész az animációkat is teljesen elkészítettem, kamerákat elhelyeztem és útvonalaikat is meghatároztam.
V-ray-t használok a rendereléshez, de iszonyatosan lassan készíti el a videókat 800X600-as felbontáson a gépem. Ha nem használom a V-ray-t, akkor viszon nagyon gyorsan tudok renderelni. Egy képkocka elkészülte kb 5-10 percbe telik. A videóim teljes hossza körülbelül fél perc lenne, de ha ilyen lassan renderel a max, akkor nem tudom mikorra leszek vele kész.
Egyébként a gépem az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
Intel core 2 quad q9300 cpu
asus p5q alaplap
2x2 GB geil ram
saphire radeon 4850 512mb videókártya
Oprendszer: Windows xp pro.
és lapozófájl métretét már 20 Gb-ra állítottam.
Esetleg az segítene, hogy lecsökkentsem a renderelési időt, ha Windows 7 64 bitest teszek fel, és egy 64 bites 3ds max-ot?
Vagy az én konfigurációm csak ennyire lenne képes?
Van esetleg vmi ötletetek a problémámra?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#52057 0.5ös verzió óta még nem volt időm rendesen kipróbálni,elvileg minden ki-be kapcsolható. Eléggé polyzabáló azért. Térkép alapján nem tudom lehet-e előbbi verziókba path mentén pakolható volt, de nálam nem nagyon sikerült ez.
ezt már linkeltem,szal ezt is valahogy megoldották:)
De itt a készitő oldala:) -
#52056 Arrol tudni valamit hogy mennyi polygont generál , ill. hogy lehet-e szabályozni hogy mennyi legyen?
lehetne használni játékba város térkép alapján generálni épületeket?Csak az elhelyeszkedésüket nem pontos formára gondoltam -
#52055 hóhó!! és a földön kívül?? :P -
#52054 Természetesen a "zsidót" úgy értettem ,hogy fogtechnikus, nem mint nép vagy vallás stb ... !
Semmi bajom senkivel a földön ! ;) -
Midas #52053 Biztos lesz kulfoldon igazabol ilyen osszegeken nem gondolkozik senki ha neki idot sporol meg es munkat miert ne. -
#52052 Ezért pénzt kér? Van olyan hüje aki ki is fizeti? -
zenoka #52051 1.0 pay 30 dodo if you want use it.. -
#52050 pixelpuncik fognak integetni az ablakokból a függönyt elhúzva :P
vagy lesz 1 create new sity gomb :) -
#52049 De már a 0.6 -ba is belenyom függönyt, akkor mi lesz a full 1.0-ba? -
zenoka #52048 ahogy thomas mondta most kell lementegetni mert tuti elobb utobb fizetos lesz -
#52047 Hihetetlen, mennyi energiát tolt már ebbe bele. :) Nagyon fasza kis program. -
nenad #52046 király a cucc. Talán nekem is kellene nyomnom vele valamelyik nap egy komolyabb jelenetet.
Köszi. -
#52045 building generátorba megint van pár ujitás, kezd elmebeteg kategóriás lenni
link -
#52044 jaja: no warez, no politika
amúgy amelyik megrendelőnek megfelel az alanti papír minőség, vessen magára :P -
zenoka #52043 az utolso mondatot en kernem hogy ne folytassuk a topicban ha lehet.. -
#52042 25 000 -öt kér egy ilyen rajzért ! :DDD
Beajánlottam neki, hogy 5-ér megrajzolom neki KD-val, de azt sokallja ... :)))))
A zsidó-hülyék viszik előre a világot ! :DDDDDD
-
Midas #52041 nc XD hat igen isten szereti a hulyeket mivel van par beloluk -
#52040 látod az elég papírból alakult ki a 3d nyomtatás is :))))))) -
#52039 " egy kreatív elme "
nem kell fikázni ezt a dolgot. mindig az egyszerű és lusta emberek vitték előre a világot.
lehet hogy épp ebből az elgondolásból fog valaki kifejleszteni egy új bútorgyártási eljárást
na jó mondjuk erre kicsi az esély de hátha :)))))))))