63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    szerintem a blurscript pakkban van ilyen replacer de nem vagyok benne biztos
  • ThomasGins
    Csak a megsoxorozott ojjektumok utólagos távolságának módositására kellett volna.
  • zenoka
    path menten spacing tool (bar a regebbi verziokba felb@szta neha az agyam)? vagy mire gondolsz/mihez kell/screenshot:)
  • ThomasGins
    nincs maxban array-hez hasonló modify véletlenül, amit nem ismernék?:)
  • Lt.Balu
    Kezdem feladni ezt a nurbs-ös dolgot, mert pl a szárny végi lekerekítést 4 görbével tudtam csak megoldani,és biztos vagyok benne,hogy lenne rá egyszerűbb megoldás is. Ötlet esetleg? Köszönöm amúgy, hogy segítetek:)
  • nenad
    készre modellezd, aztán konvertáld át editable meshbe. Utána alkalmazd a nornal.
  • Midas
    mayaban sincs vele semmi gond
  • ThomasGins
    Maxba elég sz*r a nurbs, minél bonyolultabb dolgot csinálsz annál több bug jön elő ( szerintem ). Ha nurbs a cél akkor rhinót használj, ha max tanulás, akkor meg felejtsd el a nurbs-öt.:)
  • Lt.Balu
    Köszi a választ,sajna nem nagyon boldogulok. Ha pl a szárnyat vesszük, van egy darabja, ami a többi részével ellentétesen viselkedik. Ha külön arra az elementre is rádobom a normal módosítót, akkor sem változik az eredmény.. no ez nem tudom,mennyire érthető:)
    Kép:

• nenad
    (valszeg az intel ujabb trükkje, hogy lehuzza az AMD-t ;-)
  • nenad
    úgy néz ki ugyanez a probléma megoldódik winxp64 alatt, négy (!) linpack egyidejű futtatása is megegyező eredményt ad.
    a linpack futtatása után a kérdésekre a válasz.

10000
    10000
    10
    100000

Mindez mivel a linpack sokkal hamarabb kimutatja a hibát mint más stabilitás tesztelő. Érdemes command lineból indítani.
  • nenad
    flip normals.
  • nenad
    csak egy érdekes info az intel burn test-ről. Tegnap teszteltem megint a gépet és winxp64 alatt hibat jelzett, atmentem vista alá, és négy teszet futtatam egymás melett, és minden rendben volt. Majdnem biztos, hogy a keretrendszer okozza a problémát, esetleg a winxp64 ben van valami probléma, illetve a linpack 64 bitzes verziójával van baj. A vista 32 bites volt. Csak azért szólok, hogy vigyázzatok vele.
  • Lt.Balu
    Sziasztok!

3-4 napja próbálkozom a Max-szel, és egy kis tanácsra lenne szükségem:
    A mellékelt ábra szerinti modellt próbálom összepakolni NURBS-vonalak palástolásával, azonban a renderelt képen hiányoznak szeletek a modellből. Mit kellene beállítanom, hogy működjön? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

• Aldaryn
    Az adaptive DMC AA előnye nagyon megnől, ha sok glossy dolgot kell samplerelni, mert a glossy effektek samplereléséhez használt mintákat szétszórja, és az AA-t is azokból alakítja ki, ha már egyszer úgyis kell venni több mintát egy DOF, reflection, area light, vagy ilyesmi miatt.
  • nenad
    ennek ellenére még mindig hasznos, és elég jól megbírkozik a zajos jelenetekkel is, mivel, egy két éve óta amióta megjelent az 1,5 megváltoztatták a müködését. Sokkal gyorsabb lett.
    Régebben kinszenvedés volt Area Light-al stb használni, az újban alig lassul be töle.

Lehet butaság de ugy gondolom, régebben mintha nem jó helyen helyezkedett volna el az antialiasing kódja, olyan érzés volt mintha sokkal többet kellett volna dolgoznia, azaz pl, AA az árnyákokat, aztán a textúrákat stb, és utána összeblendelni. Ma mintha egy lépésben hajtaná végre az egészet.
    Talán valami ilyesmi lehetett a probléma. Sztem még mindig az egyik leghasznosabb AA. Persze a reflection/refraction-nél belassulhat.
  • Aldaryn
    Az adaptív AA már csak a backward kompatibilitás miatt van ott. Az adptive DMC AA sokkal fejletebb, és okosabb, főleg, ha akad más glossy samplerelt effekt is (akár csak egy area shadow, ) ami ugye elég gyakran akad.

Szvsz a teszt elvégzése magában összemérhetetlenül kisebb számítás, mint egy plusz mintát venni, tehát alapesetben a tesztelés, hogy hol kell plusz minta, a lehető legkifinomultabb lehet, és nincs szükség állítani.
  • nenad
    elkészítettem egy test jelenetet checkerbox texturával és adaptive aa val teszteltem. -1/2 9 másodperces, 0/2 8 másodperc.. LOL Gyorsabb volt undersampling nélkül... :D
    A color treshold, normal treshold stb-nek nincs a renderidőre hatása, ami arra enged következtetni, hogy a tesztet vagy mindenképpen elvégzi, vagy nem mérhető a hatása kisebb jelenetekben.
  • nenad
    azt még jó lenne megtudni, hogy ki lehet e kapcsolni valamely funkciót a vray image samplerben. Például nem kell color treshold, vagy normal treshold, csak object outline-t szándékoznék használni. Így még lehet, hogy gyorsíthatnánk az AA-n.
  • npeter

scatter vagy PF
  • repvez
    Lehet ehhez is jol jönne egy másoknak rész, mert mindent értek csak a scatter+ PF szavakat nem és hogy hogyan lehet összekeverni bennük a dolgokat
  • ThomasGins
    Lehet szerncsésebb csinálni x tipusu házat és scatterel vagy PF-ben összekeverni.
  • nenad
    pedig itt van. Az elejen röviden kicsit lejebb részletesen leirja mi mennyi.
    http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_params_imagesampler.htm
  • FRenkie
    Azt, hogy mi alapján dönti el, mennyi mintát vegyen, nem találtam :S
  • repvez
    nenad: Neked volt egy ilyen házkészitö sripted, ezt mennyire lehet arra használni hogy minimális polygon felhasználásával lehessen sokféle épületet gyorsan generálni?MErt leszedtem a bulding generatort, de az egy kicsit bonyolult már számomra ilyen célra.
    Egy programba kéne minél több és változatosabb low poly épületet gyártanom (házak ,panel, templom gyár, erömü stb..)
    Létezik valahol ilyen script vagy plugin ?Vagy hogyan lehet a fenti generátorral lecsokkenteni a polygon számot?nem kellene falvastagság meg átlátszo ablakok sem
  • nenad
    vray help?google? ha onnan nem megy akkor szivesen
  • FRenkie
    Úgy látom ma este magamban beszélek. Még lenne egy kérdésem, az adaptív subd samplernél hogy dönti el gép hogy a minimum és maximum minta/pixel keretei között mennyi mintát vesz?

na valaki jöjjön és magyarázza el! :)
  • FRenkie
    Rájöttem valmire,

vray dome light és vray phys camera esetében ha nincs gi, akkor hiába állítasz bármilyen paramétert hogy világosabb legyen a kép, akkor a fixed és dmc sampler esetében egyszerűen véges szintű a világosság. Egyedül subd samplerrel működik normálisan. Ha gi-t bekapcsolom akkor viszont mind3 samplerrel normálisan működik. Ez miért lehet?
  • FRenkie
    csaó,

miért lehet az, hogy a vray dome lightom intenzitását sehogy sem tudom átállítani? Se a multiplierrel, se a kamera expozíció állítgatással.

kösz
    F
  • zenoka
    hja ez mar csak ilyen de pl azt megteheted ha egy sikba vann sok lukk akkor felosztod a sikot annyi reszre amennyi lukat szeretnel az egy kis reszen modelezel egy lukat es utana masolod a polykat..
    sajnos nem sajnos ilyen ez.. de gyakorlassal rutin lesz.
  • atenza
    Amit linkeltél videót, abban több megoldás van, azért kérdeztem, hogy az utolsó-e a legjobb... Gondolom igen, de elég macerás, főleg ha sokat kellene lyukasztani.
  • zenoka
    hehehe
  • nenad
    te még fiatal vagy, te még a sex utánmeész, mi már azt nézzük melyik az amelyik megbizható ;-)
  • ThomasGins
    Mert mi már öregek vagyunk és láttuk az összest:)
  • npeter
    vajon a nőgyőgyász vagy a plasztikai sebész mit nézeget az utcán? :P főleg nyáron, amikor a hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban nővexik a látható bőrfelület nagysága is:P
  • Free
    volt pár igen drága próbálkozásom.. de hála az égnek sokat tanultam belőle......

na nem azt hogy lassabban menjek hanem hogy m,ár km -ekről kiszúrom a traffipaxot :)
  • Free
    látod ez a különbség.. én a homlokzatokat a csajok meg engem néznek.... :)

".. mit nézeget ez a marha olyan magasan ....." ".. figyeld mindjárt nekimegy az oszlopnak...." "... ezt a birkát...."
  • Aldaryn
    Nem értelek titeket. Én az utcán a csajokat nézem.
  • Midas
    of course
  • nenad
    fent van meg valaki.