63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• martyr
    Köszönöm.
    Munkát nem tudsz adni? :P
  • Aldaryn
    Én nagyjából négy éve saját munkáimban (Maxwell renderer első bétái után kicsit megkésve felfedezve a koncepciót, hogy a legjobb, ha minden lineáris és hdr egészen az utolsóutolsóutolsó output color mappeléséig) hivatalos munkákban pedig két éve mindenképp. Valójában nem "előremutató" megoldás, hanem "A" megoldás. Mivel fényterjedés és energiamegmaradás végett az az egyetlen, ami hiteles, ha a renderelési folyamatban, és utómunkában amíg csak lehet minden input és minden output lineáris, és renderoutput lehetőleg hdr is. Aztán postban a végén color mappeléssel azt csinálsz, amit csak akarsz.

Aztán az egészhez az is hozzá tartozik, hogy a jeleneteket a valóságnak megfelelő arányokkal rakod össze. Minden az arányokon múlik, mert skálázni az egészet egyszerre bárhogyan lehet, de a jelenet egyes elemeinek egymáshoz viszonyított értékeit nem lehet független változtatgatni. (És ezalatt értendő, hogyha pl. van a jelenetben egy sor 50Wos izzó, akkor azoknak mindegy, mekkora fényerőt állítasz be, de ha van egy pár 50es, meg mellettük egy sok 1200Wos ívlámpa, akkor már lényeges, hogy a kettő arányaiban stimmeljen, de az is, hogy egy fafelület fényvisszaverési tulajdonságai úgy viszonuljanak egy papírlapéhoz, ahogy azt tennék a való életben is, et cetera, et cetera...) Végső soron ez a munkafolyamat kontroll és kényelem, mert előre tudod, hogy mit és miért kell betenni, hogy azt vedd ki, amit akarsz. :)
  • Geccoka
    AL: nagyon jók a munkák. Sztem a gomba se rossz, jó lenne, ha már valamit kezdenének vele, mert elég ronda látvány így, ahogy most van... Ti akkor most 2en vagytok? Nem értem, hogy bírjátok ezt a tempót, ilyen minőségben! Grat.
  • Geccoka
    Én abban dolgozom, bár C4D-ben. Mit értesz az alatt, hogy előremutatóbb?
  • ThomasGins
    Frankó igy nagyon!
  • repvez
    köszi mégegyszer az infot. Megvan az informátor is :P üdvözlöm .Még majd lehet hogy jelentkezek .
  • bencsab
    a jelenlévők közül ki dolgozik linear workflowban rendszeresen élesben? én még mindig oldschoolban nyomom, de próbálnék áttérni valami előremutatóbb megoldásra.
  • martyr
    high:
  • ThomasGins

Low polynak jó ez!
  • martyr
    Teszek rá egy légzőcsövet, azt' porszívónak jó lesz :)
  • martyr
    Hi!
    Új modellem:

Vélemény?
  • nenad
    de még milyen billentyűzetet! még windows billentyű sincs rajta!
  • Aldaryn
    És nyomogatjuk a billentyűzetet! Mert az egérrel csak célozni lehet, wasd kell a mozgáshoz. :)
  • zenoka
    jaja egesz nap csak kattingatnak nem vegeznek tenyleges munkat mint a banyaban :))
  • nenad
    á, nem tudnak ezek semmit sem... csak mennyomjak a rendergombot és annyi. :DD
    én is eljárok arrafelé nézelődni egy kicsit.
  • zenoka
    jah de ciki volt a szitu:))
  • npeter
    tök jó ez script, köszi a linket :)
  • Aldaryn
    Miért, az, hogy az ügyvezető húga, még nem zárja ki, hogy csinos legyen. :P
  • zenoka
    errol az jutott eszembe hogy anno volt egy kozos projectem egy latvanytervezo ceggel es a project utan nezegettuk a kepeket az irodajukba es mindig feltunt egy leany a kepeken. egesz dekorativ volt. es mivel mar a sracokkal kozvetlen volt a viszony bedobtam hogy hellooo ki ez a csajszi a kepen mert igazan atraktiv (peresze nem ez a szohasznalat)
    mire az ugyvezeto mondta hogy:
    - a hugom.

mondjuk a jo kapcsolat megmarad de azota ovatosabban nezem a cutout peoplekat:D
  • Aldaryn
    El sem tudod képzelni, mennyire kardinális probléma ez itt is.
  • zenoka
    szerintem van koztuk nem egy 3d-s emberke is . nekem is bejottek az uj melok Putyieknal egyedul a "gomba" nem marmint szerintem vlt ra vagy egy orajuk:DDD
  • npeter
    szeretem nézegetni a munkáitokat. szép, kidolgozott képek.
    nektek tök jól néznek ki az emberkék a képeken, nekem meg szinte sosem sikerül közel olyan nézetből fotót találni ami jó lenne, főleg ülő emberkét :-(
  • Sámán
    Repvez:
    Titkosak...
    Mondjuk a legeslegegyszerűbb szerintem -még ha nem is túl elegáns- hogy ha ilyen "6lapos ház" dolgokat kell csinálni...
    ha van egy "épületfalad", mondjuk 20x30m (mindegy), akkor csinálsz hozzá egy pl 200x300 pixeles PS-es texturát, és csak arra az egy lapjára "ragasztod rá"
    (ha adsz az egész épületnek egy alap texturát -pl a legelső mintarekeszt a material editorban, utána a következő rekeszeket már csak 1-1 polyhoz (vagy amennyit egyszerre kijelölsz) is hozzárendelheted, ott meg megadhatsz bármilyen képet, csak a kijelölt lapokra fogja rátenni -végülis a "házfal" méretéhez tudsz PS-ben olyan "pixel méretű" texturát gyártani, vagy egy fotót akkorára méretezni -ha szebb vagy pont bénább textura kéne rá akkoris csak ezeket a méreteket kell felszorozgatni vagy leosztogatni)

TG/szeleb -nem gondolkozni kell az ilyesmiken, de amúgy sok-sok jó -szeleb "megoldása" sem rossz persze
  • ThomasGins
    Nekem ez is elég hasznos kis script texturázáshoz.
  • repvez
    ugy is az a bajom hogy mindig látok valami olyan dolgot egy progiba ami könnyünek tünik aztán kiprobálom és kiderül hogy mégsem ugy van az ahogy látszik.Szinte már az összes ilyen progit kiprobáltam , de az user gyengéit egyiksem potolja :P
    Amugy kik az informátoraid akiknek eljárt a szája :D
  • szeleb
    Itt a tavasz, dagad a fasz!!
  • ThomasGins
    Neked mi jut eszedbe a tavaszról?
  • Sámán
    Amúgy ha kipróbálgatod az összes ilyesmi 3d tervezőprogit, és (ha jók a beépített informátoraim... ) repülős szimulátorhoz kellenek az épületek... ne hagyd ki EZT sem... -ez tulajdonképpen pont ilyenekre (is) készült -nem lehet vele hiperextra effektekkel renderelni, nem kezel mindenféle übersokpoly-s módosítókat, de viszont ingyenes (csak regisztrálni kell), legális, és ehhez van az a tutoriálom is... (főleg ha megtalálom... ) -és pl a Flight Simulator-ba is rengeteg kieg ezzel készült -mindenhol lehet találni anyagokat, hogyan kell belerakni a progiba (nem csak FS-be) amiket ezzel csináltál (mi pl hangárokat, helipadokat stb... )

3ds Max-al szemben a legelső dolog amit imádok benne... ebben minden nézetben JÓK!!!!! a koordinátairányok... -nem pakolgatja az "alap jelzéseket" össze-vissza... igazából ezt csak az afogja érteni aki kipróbálja -mert nyílván mindenkinek az a király amit megszokott...
  • Sámán
    Van rá többféle megoldás is -ha pl van egy kész texturád, ami nagyjából odapasszol, rá is lehet igazgatni, vagy ha ezt a "kicsomagolásosdit" akarod, és PS-be a "zöld körvonalak közé szabni" a texturát, ahonnan majd Max rápakolja -de nekem pl sokat segített a "hivatalos tutorial" is -igaz angolul van, de nem olyan iszonyat vészes és elég részletes -nem muszáj az egészen átrágni magad, én pl simán kihagytam ami aktuálisan nem kellett, elég érthetőek külön-külön is az adott részek:

Innen szedd le a materials and mapping (-meg ami hozzá tartozik kieg anyagok -ha meg is akarod csinálni a tutorial-okat -de csak simán a pdf is elég érthető) -elmondva marha hosszú -van benne low poly épülettől kezdve a repülőig, meg a repülő pilótájáig minden ilyesmi, aminek textura kell...
    (nekem a többi innen leszedhető tutorial közül is sok bejött...)

(Pont ilyen épületes, nagyon low poly, nappali-meg éjjeli texturázós magyar tutoriálom volt valahol -ha megtalálom elküldöm... -bár még Gmax-hoz készült... nem tudom mennyire lesz használható 3ds Max-hoz... -kb holnaputánig nem nagyon leszek itthon -és 2 régi vinyót meg 1-2 régi dvd-t kéne átnéznem -ha egyáltalán megvan még... )
  • repvez
    ti hogy szoktátok ezt csinálni ? Az alap texturán a fekete háttéren és a zold körvonalakon kivül nem látszik semmi a PSbe igy a vertexek sem .
  • ThomasGins
    vertex painttel elvileg lehet ilyet, és polyboostban is volt hasonló firkálási lehetőség.
  • repvez
    abban még valaki tud szegiteni, hogy hogyan lehet beazonositani könnyen az unwrapolt texturán a kiteritett részeket hogy a modellen hol melyik és milyen pozicioban is van, föleg már PS-ben értve.Mert ha uresen átviszem psbe akkor nem tudom hova kéne tenni rá a megfelelö texturát.
    Esetleg valahogyan meg lehet jelölni a részeket maxon belül?
  • bencsab
    hát, mostanában inkább elúszni szoktam...
  • Aldaryn
    Csináltunk kisebb ápdétet. Inkább csak amolyan szintentartó jelleggel.
  • Free
    Ne feledd.....

MINKET NEM LEHET KIRÚGNI....

... a rabszolgákat eladni szokták....
  • ThomasGins
    Akkor ki vagy rugva:P
  • bencsab
    nekem meg a repülés... :)
  • zenoka
    jaja oszt johetnel at..megint ujabb szomszedok vannak:P
  • Free
    jöhetne már a tavasz hiányzik a motorozás :(