63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• acsati
    Sziasztok
    Régen volt egy dvd-m amiben egy autómodellezést tartalmazott, egy mustangon mutatta be, hogyan kell autót modellezni. Tudja vki ennek a címét?
    Másik kérdésem, hogy mostanában melyik a jó 3dsm + vray verzió amit használtok? :-)
  • ThomasGins
    Ez se olyan rossz megoldásnak tűnő, bár lehet nagy területre atomerőmű kell.
  • putyi
    te sem dolgozol ingyen.
  • nenad
    ez sem ingyenesm már, régebbi verziói ingyenesek voltak.
  • npeter
    thx, majd meglesem a nat.graph könyveket.
  • zenoka
    semmi extra alap dslr-m van meg egy jo 20 eves objectivem:) (meg most vettem ket kulso 45 w-os vakut)
    haat ha csak igy bele bele kostolni szeretnel es mit hogyan miertet akkor national geographic konyveit ajanlom en. van sima teljesen kezdoknek tok jol leirnak mindent. ha meg komolyabban bele akarsz melyedni akkor irany egy antikvarium es par szaz forintert tok jo komoly regi tankonyveket lehet kapni fotografia temakorben
  • npeter
    jópofa kis script, lehetne vele pofás dolgokat művelni :)

zenoka: tök jó lett a kép. gondolom vmi komolyabb géped van, + objektív meg számomra ismeretlen dolgok.
    Nekem "csak" 1 Finepix S5700 van. Számomra megfelelne csak kicsit bele kéne merülni a fotózás rejtelmeibe. Apropó fotózás, milyen könyvet, ebook-ot, stb ajánlanátok, hogy kissé jobban elmerüljek a fotózásban. Na csak úgy, hogy pl. nyaralás, család, stb képek a fentebb említett géppel a legtöbbet kihozva tudjam fotózni. NEm szándékozom venni hozzá semmi extárt, csak amolyan hobbi szinten.
  • zenoka
    aaaacsi foto:)
  • ThomasGins
    Ugye nem render?:D
    Jópofa!
  • nenad
    csak 3dsmax feliratot rá kellett volna tenni, egyébként piszok jó
  • zenoka
    uj hatter kep 16:10 re 1440*900
    itt:)
  • putyi
    hull a pelyhes...

http://www.zwischendrin.com/en/detail/107
  • CseNo
    Azta Ez nagyon jó lett! :)
  • ThomasGins
    Köszi!
    Sziromnál valamiért nagyon sok hegyesszöget benyomott, és pár normal flippet is,azokat utólag kiszedtem, de ha kell majd rakok ki egy wire képet az eredeti meshről.
  • nenad
    adtál is vele egy új ötletet...
  • nenad
    yeee, egyértelmű.
  • Aldaryn
    Ez nagyon frankó lett! Gratula!
  • npeter
    jópofa tényleg :)
  • ThomasGins

Benyomhatom ap-n a topikodba is?:)
  • zenoka
    aaa te dog:) lenyultad az otletem en is viragot akartam csak en cserepest:)) popec:)
  • nenad
    SZUPER FANTASTICO! Nekem tetszik.
  • ThomasGins
    Csak ennyire futotta, a viz elég gáz lett. :D

• Free
    ezért kell nagy asztal .. én terveztem és építettem magamnak olyat ami nekem kell :)

Amúgy meg már most is olyan vállam van :)))))))
  • putyi
    ezektől a tács monitoroktól egy hónap múlva akkora vállad lenne, mint swarzenegger-nek. a három monitorhoz tessék hozzászámolmi az asztalt is. most néztük, hogy egy 160x80-ason nem fér el 3 23 colos.
  • Free
    Mondjuk amit láttam ilyen tervező rendszer az volt az ideális.

89cm átmérőben touch monitor. ezen dolgozott .
    mellette fele akkorában monitor rajta a referencia kép ( CAD foto- akármi)
    ugyanekkora touch monitor a másik oldalon amin az UI volt.

majd ha nyerek a lottón én is összedobok egy ilyet :)
  • Free
    nah erről beszélek
    igen a 3 monitor lenne az ideális. én már nézegettem hogy mi mennyibe kerülne.
    de nem túl favágó megoldás így átpakolni az Ui t? :(

Erre lehetne valami jót kitalálni. egy csomó prg van már ami támogatja a több monitoros megjelenítést

nem tudom max miért nem normálisan
  • bencsab
    az a zune téma default háttere
  • martyr
    Kezdő vagyok 3D téren, de valahol akkor is el kell kezdeni.. hány százezret költsek még, mire haladó leszek? Fejlődni munkahelyen lehet a leggyorsabban, de bejutni egy melóhelyre többéves tapasztalat nélkül hogyan, amikor gyakornokot sem keresnek?
    Elég szar a helyzet és csak magamra (meg az ilyen fórumokra) számíthatok, ha fejlődni akarok.. legalábbis ez most a meglátásom, de az is lehet hogy rosszul látom. :)
    Küldök pár képet mélben, nyitott tudattal fogadok mindenfajta kritikát.
  • Geccoka
    A legújabb vrayekben már van automata lwf mod nem? Legalabbis a ma megjelenő 1.2-es vrayforc4d-ben mar lesz, es akkor nem kell semmit molyolni a texturakkal, meg shaderekkel, csak benyomsz egy kapcsolot, hogy auto lwf es beallitod a gammat, a vray meg magatol aukonvertal mindent a megfelelo gammara a render soran.
  • Midas
    rakd melle a monitorod es majd meglatod :) nekem sokkal kenyelmesebb es a szinek is sokkal jobbak rajta. Masik sokra mar rakotheted a gepet is igy joval nagyobb felbontast kapsz. De amugy ha hd kabelel olssze kotod mar akkor is tu eles kepet kapsz :)
  • npeter
    kis off:
    létezik olyan, hogy a hardverkulcs beadja a derekát??
    minden előzmény nélkül nem indulnak archicad-ek :-( "nem található vagy érvénytelen bla bla bla..."
  • nenad
    elméletileg megoldható maxcriptel,hogy az adott vray material class-t lemásolod és létrehozol egy módosított változatot ahol van bitmap gamma is. Sok értelmét nem látom, mert az egész egyzserűen nem hozza azt az értéket amit kellene. Maximum sima color-nál számítható ki.
  • Aldaryn
    Ha jól emlékszem, nem. Sajnos nem globális az input gamma dolog, hanem minden bitmap shaderhez külön tartozik, a globalban csak a defaultot adod meg. bitmap megnyitáskor van lehetőség, hogy megadd, milyen gammájú a kép, ha utólag kell állítgatni, akkor vagy "újranyitod" az adott bitmapet, vagy manual módba kapcsolod, és úgy adod meg neki. Sajnos hiába van ott a "default", az is csak egy statikus értéket képvisel, ami érték az, ami anno eredetileg beállított volt a bitmap shader legutolsó betöltésénél.
  • nenad
    ez ilyen, így müködik, kell hozzá utólagos korrekció, vagy a textúráidra nem 2,2-őt állítasz hanem 1,8-at pl. Lődd be úgy, hogy minimálisan kelljen állítani.
  • bencsab
    lwf gurukhoz lehetne még egy kérdésem?

ha mindent átállítok a maxban a szokásos módon lwf munkához (beleértve a bitmap input gammát is 2,2-re), akkor az már magában foglalja, hogy linearizáltan tölti be a bitmapokat? vagy még color correction-el inverz 2,2-re korrigálni kell egyesével őket?

ezt csak azért kérdezem, mert ha egy meglévő kültéri jelenetet átállítok lwf-re, akkor nagyon fakó lesz rajta minden. vagy ez így ebben a formában nem járható út, és nem lehet csak így kapásból átkonvertálni? csináljam egyesével az összes anyagot?
  • zenoka
    mi az a noi fejbub bulihatter?:)
  • bencsab
    nekem ez az elrendezés jött be:
    2 monitor

ez 2db 19-es monitor képe. ez az elv, mint amit te mondasz.
    amúgy 3 monitor lenne az ideális:
    1. munkaterület
    2. beállítópanelek
    3. cad monitor
  • zenoka
    ket monitor 2880*900 mindenre eleg egyiken ahogy irtad max masikon cad vagy referencia kep oszt pa
    mondjuk ugy a legidealisabb ha ket ugyanolyan tipusu moncsi van.
  • nenad
    nekem ez a felbontás bőven elég. A fényerő az ami kicsit necces.
  • putyi
    de a felbontás csak 1920x1280. innentől inkább monitor.