63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #52679 valamelyik nap én is néztem, piszok nagy felület és éles a kép, megondolandó választás, csak túl drága monitornak. -
putyi #52678 mitől van több helyed? csak a pixelek nagyobbak. -
Midas #52677 vegyel egy hd tv-t en is azon tolom mar sokkal kenyelmesebb mint ket monitor es tobb helyed is van. -
nenad #52676 Fasza házsártos hangulatban kezded a hetet :D - Nem mintha én jobb hangulatban lennék ma.
Ami max-ot illeti, szetem óriási hibát követnek el azzal, hogy nem az elejétől írják ujra. Teljesen szétkalapált lesz az egész.
Ami node -ot illeti néha talán jobban átlátható de alapvetően az egyszerű anyagok rendszeres létrehozására problémás megoldás.
Ezt leszámítva még mindig zsongok a gpu gyorsított rendererekrtől, Van valakinek olyan Gforce kártyája amin kipróbálhatja az alább található új renderert?
Az új ui nekem bejön, stabilabbanak tünik mint a régi, én szeretem a nagy ikonokat, ugyse teszek ki sokat belőlük.
-
putyi #52675 ja csak egy képernyőnyi gomb és csúszka között matatni nem túl hatékony. mi a két monitort arra használjuk, hogy a másodikon a cad prg megy és így a rajzot és a modellt egyszerre láthatjuk. vagy psp, vagy akármi. -
#52674 Nem volt az olyan rossz ám.
Amúgy amit én hiányolok a maxból vagy legalábbis nekem nem jött össze maradéktalanul, hogy az UI t másik képernyőre tenni.
Lassan nincs olyan ember sztem ezen a földön aki ne két monitorral dolgozna.
Jó lenne ha hibátlanul meg lehetne oldani, hogy pl az UIn csuszkák gombok panelek stb a bal monitor maga a rajz a jobb monitor.
Próbálgattam ezt megoldani de nem igazán jött össze úgy ahogy én akartam . mert habár a paneleket lehet külön külön pakolgatni de valahogy mégsem úgy ahogy kellene.
Aztán lehet én vagyok a pancser és béna és ezt meg lehet már most is valósítani normálisan. -
putyi #52673 mondjuk azért vannak benne reményt keltő dolgok, de az a task specified workspace az elég nagy szopi lesz.(szerintem) -
putyi #52672 na, végre nekiálltak azt is elbaszni, ami eddig jó volt. a gyomrom már görcsbe ugrik, amikor meghallom az "intuitív felület" hívószót. ez így, elsö ránézésre hatékony munkára alkalmatlan, mint általában a node alapú modelezésre kihegyezett dolgok. minden esetben a munkafelület nagyon kis százaléka csak a tényleges rajz, a többi pedig node, gomb, csúszka. lassan visszajönnek a régi 3ds4-es idők. lesz 2dshaper, 3deditor, 4dkeyframer és 3dlofter ja, és material editor. tök jó lesz kapcsolgatni közöttük... -
nenad #52671 sztem megcsinálják, csak fene se tudja mikor.
Nekem ami igazán hasznos volt az a multithreaded viewport, a többi nem túl lényeges. -
zenoka #52670 mar olvastam rola azt hittem hogy csak keszul valami aprilis 1 ei trefa:D -
nenad #52669 A következő generációs 3dsmaxról...
excalibur -
marcee #52668 A másik, hogy nagyon lecsökkent a kontraszt, olyan fátyolos lett a kép. Ezzel mit lehet kezdeni? -
marcee #52667 Elkezdtem próbálkozni (végső elkeseredésemben) a LWF-val, mert állandó problémám volt, hogy a renderelt színek még csak nem is hasonlítanak a a textúrákéira illetve a mateditorban visszajelzettekre. Azt írtátok, hogy LWF-val a viewportban látottakra hasonlít a végeredmény. Én apróbb sötétség-finomhangolásokat az anyagon a bitmap output colormappinggal szoktam állítani, de ennek a változtatása nálam nem hat a viewportra. Meg lehet ezt valahogy oldani? (max2009, d3d9) -
#52666 Én még MAX8-nál tartok.. :DDD
Valóban kész lettem volna vele, csak érdekelt a megoldás ...:)
Próbáltam azt is, hogy a betűknél nyomtam egy inset-et, majd gondoltam a közel eső vertexeket weld-elem, de nem jött be van amit nem lehet összekapcsolni ... -
nenad #52665 néhány betűt megrajzolni úgy, hogy a betűket beteszed a háttérbe tényleg csak perces meló... Már régen készen lehettél volna vele. -
zenoka #52664 acad speciel betutipus tulkep a legjobb mindenre hasznlahato mivel splineokbol epitkezik ugye es azokhoz tudsz tulajdonsagokat rendelni
lac coo: miaz hogy nem nyitja meg importalni kell a dwg-t max 2009 tol mar kezeli az osszes acad formatumot. -
#52663 Elég ritkán proxyzok,de az normális,hogy csak preview-ra kapcsolva renderelődik le? -
Midas #52662 kaosz unikornis lol :D csinaltam egy beszed animaciot amugy egy noi fejen majd nezz fol msnre es megmutatom -
#52661 Első ötletem ez volt, de mondjuk egy "T" vagy "G" bető körvonalából melyiket hagyjam meg ? :)Mert ugye az alap terültetre semmiféle háló nem kerül .
Mindenhogy szívás... akkor inkább edge snap-el rajzolok egy hálót a betű területére . -
#52660 Ő mindezeket a lépéseket szeretné kihagyni. -
#52659 Midas: áááh... angolul még valamicskét tudok, de kóreaiul...
(különben meg a szörnyfejek már alakulnak... de a lófejek... -tény hogy létezik néhány világban káosz unikornis is... ) -
#52658 3ds Max-ban az összes kreált textet első körben "körvonalként" jeleníti meg, amivel aztán azt csinálsz amit akarsz -akár editable spline-á is alakíthatod, aztán meg simán használhatod "út"-nak egy loft-nál.
De ha úgy van beállítva hogy térben csinálja, akkor ami megtetszik neked betűtipus, azzal megcsinálod a szöveget, átalakítod editable poly-vá, kijelölöd edge szinten hogy melyik körvonal tetszik belőle, aztán create shape from selection,és megcsinálja külön (objektumnak) "vonalnak" -aztán az eredeti "szöveget" törlöd és megmaradnak a körvonalaid -szintén mehet editable spline-nak és megintcsak jó lesz útnak... -
#52657 Nem egyszerűbb, ha ezzel a betűtípussal ír egy szöveget MAXban? Vagy ez ACAD internal cucc, nem jelenik meg fontként? Emlékeimben úgy van, hogy ACAD egy adag betűkészletet is feltesz a telepítésével. -
#52656 Elvileg sikerült, de nem tudja megnyitni a max...
Inkább megrajzolom azt a néhány betűt:)))) -
#52655 Ok, megpróbálom, bár CAD-hez (is) hülye vagyok :DDD
THX ! -
zenoka #52654 beirod a szoveget autocadbe amit szeretnel rendelsz hozza egy romans betutipust majd tolsz egy ilyen:
express->text->explode text
vagy csak kiadod a kivetkezo parancson: txtexp es voala van egy csomo szoveged splinebol:D -
#52653 Értem. Hát rajzolni nem igen akarok, egyszerű logo lenne barátoknak, csak érdeklődtem van-e megoldás . :)
Zenoka, mit mivel kell robbantani ? :D -
zenoka #52652 autocad romans betutipus felrobbantod es a dwg-t kimented. -
#52651 Egyszer összefutottam egy ilyen feladattal, találtam is sima egy vonalból álló betűket (műszaki rajzos betűkészletek voltak) de a forma nem volt megfelelő, és mivel elég sok szöveg kellett, így rajzoltam gyorsan egy saját betűkészletet, nem nagy ördöngősség. Azt, hogy az a hol a pitlibe van, most nem tudom, ez inkább csak amolyan bátorítás, hogy végső esetben az sem olyan rettentően sok munka. :) -
#52650 Hello !
Valaki ismer olyan betűkészletet aminek nincs "szélesség", hanem csak egyszerű vonalak ?
Magyarul amiből egyszerűen loft-al tudnék 3d-s betűket gyártani ?
Esetleg valami más megoldás, amiben nem kéne egyenként line-al megrajzolnom a karaktereket?
THX ! -
zenoka #52649 nem kotekefes cask kivancsisag meg lehet nezni valahol a meloidat? kivancsi vagyok mivel probalnak az emberek elhelyezkedni. -
Midas #52648 te nem mesz az ncsofthoz kifejleszteni par uj unikornist? :d -
#52647 EZ valami kis Amcsi cég... sürgősen keresnek alul a piros felkiáltójellel jelölt státuszokba emberkéket, valami játékok fejlesztgetéséhez...
(de van még a neten pár száz találat... közelebbiek is... ) -
Midas #52646 Sztem ahhoz kell nemi xp :) meg egy kamionyi papir es valakinek legyel a rokona is. -
#52645 Mindegy, csak már el kéne kezdeni valahol izomból melózni...
-
nenad #52644 Ez az év a GPU rendererek éve lesz.
Lux renderre is lészül a GPU gyorsítás.
Ez a renderer teljesen gpu-n fut és unbiased.. http://www.refractivesoftware.com/index.html
indigo is kétszer gyorsabb lett valószínüleg ők is ilyesmivel tuningolták a renderert stb. -
#52643 akarsz menni ubisofthoz? -
#52642 Modolás is annak számít? :D -
#52641 Van itt olyan valaki aki dolgozott / dolgozik játékfejlesztésben? -
zenoka #52640 :DD a fo problemam a szinkronzsinor nelkuli vaku elsutes ebbe a rohadt gepben nem lehet beallitani hogy ne legen elovillantas es az elsuti a vakukat..noh holnap megoldom.