63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #52599 looool:) -
nenad #52598 hehe, a vicc, hogy tényleg meghúztam valamit ami piának tünt de aztán kiderült, hogy svéd csepp... :D -
#52597 ha vkinek nem tetszene a mostani select menu, így lehet lecserélni régire
most olvastam csak, lehet más már rég tudta, akkor sorry -
bencsab #52596 na, akkor a belső után a külső tesztképek:
vray rheinhard color mapping
vray lwf
az első kép hagyományos módon lett bevilágítva (egy korábbi munka): environment color+direct fény
a második már vraysun+vraysky (vagy mi... :D )
minden anyagot nem volt időm átbuherálni, csak a legfontosabbakat. érdekes, hogy a tükröződések mennyivel jobban előjönnek lwf módszerrel. -
putyi #52595 mit ittál? -
nenad #52594 no muti! -
#52593 Nah tolok vele egy nfr-t, de wire képet ne kérj:D -
nenad #52592 ama fura maxscriptr errorba botlottam ami olyan mint amikor az ember el szeretné dönteni mi volt először a fa vagy a magja..
ha a funkció van definiálva előszőr, és a rollout utána akkor a rollout problémázik. Ha utána akkor a funkció. Nincs mit tenni ekkor kell előszőr fakebe funkciót létrehozni, majd utána a funkció.
Ez egyébként nem az első eset, hogy ilyen problémával találkoztam.
Rizsát rövidre fogva ez nem jajgat rollout miatt.
wireizer -1 bug
További szép estét és toljatok valami szép és érdekes formát eme csodálatos scriptel.
A helpet olvassa végig az aki nem tud beteljesülni a használatában :D -
zenoka #52591 holnapi nap projectje lesz meglesem:) -
nenad #52590 ez ilyen, túl sok a vertex és sokat kell számolni.
Hozz létre egy low poly verziót belőle. -
zenoka #52589 nah majd kuldok nekik valamit:)
egyebkent nem nagyon sikerult normalisan mukodesre birnom nagyobb ojjektumoknal primitiveknel igen de mondjuk bonyibb objecteknel 10-15 perc utan sem vegzet sima alap beallitason sem -
nenad #52588 azé mert ez sima script, reklamáljá az autodesknél. LOL.
Na nemsoká lesz update. -
#52587 -
#52586 ilyenkor ez a jelenet ugrik be nálam:)
Bálint Ferenc alias Aldaryn a Tóth Szabolcsot még keressük aki leforditja magyarra a nézöknek :D -
zenoka #52585 erdekes mert nem az egesz mesh wireizalta hanem csak egy egy elementjet..lehet azert mert nem egybol keszult hanem ugy attacholtam ossze..viszont a sima teapotnal a csort sem csinalta meg 2 szer.. -
zenoka #52584 rakuldtem egy csaladi hazra..basic hause kivancsi leszek mit dob ki:P -
zenoka #52583 jah nenad a wireizer miert csak egy szalon szamoltat? most tesztelgetem lehet kiakasztottam a gepet vele:D -
#52582 most kellene a másoknak rész:) -
bencsab #52581 Egy korábbi jelenetem tesztrendere:
vray buhera exponential color mapping
vray linear workflow
Főleg a sötét tartományokban látható az eltérés (meg persze a színekben).
A photoshop egyől kilyukasztotta az alphánál a képet, pedig a color picker látja, hogy van ott adat. Channel persze nem látszik. -
#52580 A max bitmap inputját állítjuk 2.2-es gammára, valamint a globális gammakorrekciót. Így a material edittorban és a viewportban "jól" látjuk a színeket, anyagokat. Az input 2.2-re azért van szükség, mert a legtöbb bitmap eleve nem lineáris térben van, et linearizálni kell előtte. Hiszen a lényeg, hogy minden input és output lineáris legyen egészen a végéig.
VRayen belül nem használunk semmilyen color mappolást, mindent nagyunk alapértéken, egyedül a gamma van 2.2-re állítva, de az is csak adaptation only módban (így tényleges colormappelést nem végez, de a mintavételezésnél figyelembe veszi, hogy milyen lesz kb a kimenet, ez ugye az intelligens mintavételezés hatékonyságának megtartása miatt kell) A renderelésnél VRay framebuffert használunk, amiben van egy sGB kapcsoló, azzal lehet a lineáris buffert megnézni "valós" színekkel. Az exr fileok alapból lineáris fájlok. Ha olyan programban nyitod meg őket, amik ezzel tisztában vannak, az eleve gammakorrekcióval fogja megjeleníteni előtted. -
bencsab #52579 Al, írtál, 2 kérdést vet fel bennem:
az általad lineárisnak említett munkafolyamat, valamint azt jelenti, hogy a renderelést linear color mappinggal készíted? gondolom a exr formátumban mentitek akkor a képet. ha így csináljátok, akkor hogy oldjátok meg a preview rendereken az anyagok, fények ellenőrzését?
emelett még a 2,2-es gammakorrekciót is maxon belül alkalmazzátok, vagy akkor az is postban készül? (ennek csak a neve linear workflow, vagy ez most ugyazazt jelenti, amit ti is használtok)
(ha a válaszok között van műhelytitok, akkor nem gond ha nem árulod el) :P -
CseNo #52578 Elkészült az Axor-om :)
-
nenad #52577 egyértelműen tőled függ. Az alkotói szabadság. :D -
nenad #52576 aha, nekem nem jelent meg ez a hiba mert a rollout már bent volt a memben.
Este javítok. -
Midas #52575 ha kulonbozo szinuek akkor sztem elkepzelheto :) -
#52574 És szerinted átlátható lesz a nagy kuszaságban, hogy mit is ábrázol a kép? -
nenad #52573 az ötlet a sima wireos megjelenítésből ered, de igazából szeretnék egy egész interiort összehozni, ami csak wireirezed objektumokból áll. -
nenad #52572 privatba ird meg legsyi mit ir ki. -
#52571 ( max9-be nem megy :-) -
zenoka #52570 du tuti ezzel fogok jatszani otthon:P
jaja meghackelted az AP-ot nem tudjuk torolni a 2 hozzaszolast:D:D:D -
#52569 eltörted az artistpubot. :( -
#52568 F*sza!
Ez egy olyan script amit még ki kell találni, hogy mire is jó:D -
zenoka #52567 jo multkor amikor itt beszeltuk arra a vegkovetkeztetesre jutottunk hogy meglehet de a biztonsag kedveert collapseold ossze a modositokat ha van a legvegen. -
bencsab #52566 simán oda vissza meg lehet nyitni bármelyik irányba. dolgoztam már együtt emberrel így, és nem volt semmi gond. -
nenad #52565 Itt az első publikus verzió. Lehet benne pár bug.
editable meshel müködik.
következő verzóban lehet lesz pick vertex, hogy be tudd állítani honnan kezdődjön a generálás.
Van benne help is alul, igaz ángilusul irtam.
wirezer -
#52564 Hello, azt szeretném kérdezni hogy a 64-bites MAX-ban csinált dolgokat meg lehet-e nyitni 32-bites progival? Van valamilyen kompatibilitási problem?... nem értek hozzá, azért kérdezem... :$ :D -
#52563 Főzünk sok kávét nekik:) De egy final kép tutorért még rágjuk a fülét:) -
#52562 elmennék azért hozzátok gyakornoknak . csak ott ülni és nézni hogy dolgoznak a mesterek . mert a felét nem értem annak amiket írsz :)
Beszélek is majd Putyival mennyit kér azért hogy napi 8 órában ott rontsam a levegőt heti 1 2 alkalommal :) -
#52561 Azt sajnos nem:( -
#52560 Köszi! Van közöttük olyan, amire több, van amire kevesebb idő jutott, és sajna a pénz is meghatározza, mennyit lehet egy-egy projekttel foglalkozni. :(