63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#52639 gyakorolj Asszonyon :) -
zenoka #52638 :D:D:D -
#52637 próbálkozz akt-al, az legalább élvezetes is -
zenoka #52636 fuu gyerekek lwf vagy szemre beallitas ide vagy oda azert most este radobbentem hogy lenyegesen konyebb vilagitani 3d-ben mint egy rohadt normalis targyfotot osszehozni hiaba van 2 kulso vakum grrr -
nenad #52635 nem értettem, hogy az előző hsz-ban miért hoztad a fizikat? Egyébként ugy tünik mi is magasan teszünk a LWF -meg a többire. Csak működjön és kész. :D -
Midas #52634 wehehe ez jo -
zenoka #52633 abbol a tarsasagbol (kb 10 ember akik egyszerre mentek) egy volt csak balek vagy a tobbiek nem meseltek rola:) -
#52632 [URL=http://kuvaton.com/kuvei/its_a_trap.jpg]^_^[/URL] -
putyi #52631 létezik olyan ember a nyugati világban, aki thaiföldön járva nem dugott meg majdnem egy fiatal fiút? -
zenoka #52630 fuu errol van egy sztorim de inkabb nem meselem el csak cimszavakban: cimbora, thaifold, fizetos szolgaltatas, meglepetes....:))) -
#52629 Első látásra nő. Másodikra is, harmadikra is... :) Annyira nem jó nő, de nő. -
#52628 első látásra durva jó
másodikra az ereszek
3. ra a displace a téglafalon negyedikre a jobboldali üveges ajtó feletti vízszintes áthidalónak nekitolatott egy kamion.
de mindezektől eltekintve vagyon állat lett a kép .. tetszik :) -
zenoka #52627 nahbazz nem elfogsz kesni:) -
#52626 -
#52625 nem mertünk szólni, hát Lqrtad
amúgy meg a végtelenben minden vonal találkozik :) -
#52624 ...de nem tűnt fel senkinek hogy nem párhuzamos az utca:P -
#52623 Egy kapus cégnek lett, valahol leltek egy hasonló képet egy garázssorról és annak a mintájára készül. Ja disp kicsit beleronditott, nem volt időm finomitani,majd ha még hozzá kell nyulni megcsinálom.
Kicsit higanyeső utáni a kép:D -
bencsab #52622 erre csak ezt tudnám mondani, mint a macskajajjban garga pitics: "a mienk jobb, mint az eredeti..." -
#52621 jópofa. az eresz tényleg kicsit vastag,:P
ez ilyen nfr féleség akar lenni amúgy?
a téglafal élét elhúzta a displace? ;-) -
#52620 Én teszek magasról, hogy fizikailag korrekt-e, vagy sem, mert nem attól lesz jó a kép. Viszont, ha minden úgy viselkedik, mint a való életben, akkor kiszámíthatóbb, hogy mi jön ki a gépből, mire számítsak, és ez időt, energiát spórol meg, nem is keveset, én ilyen irányból szemlélem a dolgot, mert erre szorít a napi rutin.
Az, hogy a végén mappeled nem különbözik sokban attól, ahogyan mondjuk fotózni fotóz az ember. Van egy világ, aminek vannak egész egyszerű törvényességei a felszínen, ebből lecsapódik egy kép a filmen, ami kép kialakulására a filmnek addig semmi hatása nem volt. A film lesz a mappelés, hiszen kémiai folyamatok indulnak meg, amik leképezik a világ által előállított fényhalmazt egy másfajta térbe. Ha a fényképezőgépemen be lehetne állítani, hogy a látott szobában a falról visszavert fénynek mekkora legyen a szaturációja, akkor működne úgy, mint ahogy Te javaslod a piszkálódást.
Bencsab képeinél pedig nekem is a régebbiek tetszenek inkább. De ebből vitát rendezni teljesen felesleges, mert nem ettől lesz szép egy kép. -
zenoka #52619 gyere mar ma msn ha van idod:) -
Midas #52618 tiszta jo lett a csatornak tenyleg kicsit vastagok :) -
#52617 eddig valamiért nem tünt fel hogy elég vastagok lettek,csak ahogy felraktam a képet:) -
Geccoka #52616 Az ereszcsatornak kicsit viccesek, amugy nekem rogton a Silent Hill game jutott eloszor eszembe a voros ruhas csajrol -
#52615 Volt egy ilyen melóm, kicsit kapkodós lett ez látszik is rajta,csak gondoltam megmutatom:) -
bencsab #52614 Ja, most nézem, nenad is írt hasonlót. -
bencsab #52613 Az a meglátásom, hogy kicsit megmosolyogtató fotós szemmel ez a linear workflow.
A fotósoknak az az állandó problémája, hogy nagyon nehéz kiegyenlíteni egy belső térben a fényviszonyokat, hogy kellemes legyen a szemnek. Minden féle izzócserés-softboxos technikával
próbálják ezt áthidalni. Fehéregyensúlyról nem is beszélve.
Erre nekünk itt egy olyan eszköz a kezünk alatt, amiven lényegében azt csinálunk a fénnyel, amit akarunk, de nekünk ez nem jó, olyat akarunk, amivel aztán kínlódunk visszafelé, mint a fotósok.
Persze én ez utóbbit kedvelném pont a kiszámíthatósága miatt, de azért mégiscsak vicces szerintem. Amíg nem ismerték az lwf fogalmát az emberek, addig is készültek gyönyörű, élethű képek.
Azért a jövő mégiscsak valahol az, hogy a fizikailag korrekt fényszimuláció felől közelítsük meg a látványtervezést, és ne egy fiktív arányrendszer alapján. -
nenad #52612 ez rendben is van akkor viszont ne állítsál rajt a végén, mert akkor nem adhatnád el mint a fizika törvényeit követő rendert...Ugyanis belepiszkáltál a fénydisztribucióba... Egyébként ha belegondolsz régebben is ez volt amikor még linear workflow-nak se híre se hamva nem volt. Sok textúra túl világos a linear workflow-hoz. nekem is ez a tapasztalatom. Most így ezzel plusz meló minden textúrán a gammát állítani vagy a végén a color curves-el szenvedni. Ami nem kis müvészet mivel igazán jól használható color curves controll-t talán még nem is láttam.
Ezért nem hinném igazából, hogy egy képet ilyen módon meg lehetne itélni. Egyébként nekem személy szerint mindkettőnél a másik kép jön be, sokkal jobb a kontraszt aránya az én izlésem számára.
De ez nem a linear workflow problémája, valószínüleg minden textúrának is hdr-nek kellene lennie ahhoz hogy pontos képet kapjunk. Valami ilyesmi lehet a bibi benne. Egy jól hangzó szlogen amit könnyű bevenni.
-
#52611 A linear workflownak pont az a lényege minden máshoz képest, hogy nem piszkálsz bele a fizikába egészen addig, amíg az algoritmusok teszik a dolgukat. Aztán a végén már azt csinálsz, amit akarsz, de nem akarod kényszeresen megmondani a renderelőnek, hogy szerinted hogyan terjed a fény. :)
Pont ebből fakad az egyszerűsége, azt kapod, amit beteszel. Kiszámítható. Mindennapi melóban ez az, ami kell. -
nenad #52610 annyit még a wireizerhez,hogy nem működik együtt jól nyitott objektumokkal. Ezt majd a jövőben fixálom.
-
nenad #52609 sztem ay Irradiance map Gammáját kellene 2,2-re állítani vagy ehhez közel a többi maradhat. Én cinema 4d-ebn max ezt állítom. Illetve ott a secondary is mehet 100% energiaérték főlé. -
#52608 zenoka: igen használom.
bencsab: köszi, közben láttam én is, hogy vmeik textúrát alapból úgy állítja be, vmelyiket meg a saját gammájával. -
bencsab #52607 ha rányitsz a mapra, akkor választ a use system gamma beállítást -
zenoka #52606 color correction plugint hasznalod?
-
#52605 még nem vettem észre, igaz még eddig nem is nagyon használtam. most nézegetem és szopikázok vele :-(
1. mat.editorban a textek nagyon sz@rok gamma 2.2nél. biztos lehet vele vmit kezdeni.
2. a ps-be betolt exr file nagyon homályos, világos, és csak 1 layert tol be :-(
-
bencsab #52604 Nálatok is szarakodik a vray frame buffer? néha eltűnik, de ha visszaklikkelek a max fejlécére, megint előkerül. -
Geccoka #52603 Én mondjuk nem ennyire professzionálisan használom az lwf-t. A Textúrákat linearizálom 0.4545-ös gammaval manuálisan (1.2-es vrayforc4d-ben ez már automatikus lesz, most hétfőn fog megjelenni, 25-én) és a vray color mappingjában a gammat 2.2re állítom, általaban reinhardot használok. A végső rendereket 16 bites tiff-be mentem, ezt effetezem AE-ben. Sajna hdr képekbe menteni tényleges lineáris formában nincs idő az alkalmazott munkafolyamat miatt (majdnem minden nap küldeni kell rendereket az építésznek, így alakul ki a végső kép), de szerintem nincs is rá igény itt. -
nenad #52602 kérdezd meg Al-t hogy milyen mértékben állít a color curves-eken utána, mert a nyers kimenet nagyon ritkán használható. Jó hogy az lwf világos meg minden, de így kimosott feelingje van, ami lehet a textúrák világosságának a számlájára is írható -
bencsab #52601 én is ugyanígy látom, de direkt nem akartam utómunkázni rajta, hogy látni lehessen a nyers végeredményt -
#52600 a két képből kellene 1et összehozni:) a második jobb lenne kontrasztosabban (szvsz)