3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

al, szólj be légyszi vladóéknak, hogy kell demo mert nem tudjuk megnéznk a vray RT-t.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mert meg nem ertek hozza <#vigyor>
npeter
hátteret miért nem rakod be utólag ps-ben? png-be mented a renderelt képet ott az alpha csatornát is tudod kezelni

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

vegre van feny 😊 most ket bajom van, az egyik, h a gombon/egbolt latszodik a visszavert gi. Ha viszont kikapcsolom, vagy lejebb veszem a gomb receive gi -jet, akkor elhalvanyul/nem latszik a hatter. Ezt hogy szoktatok csinalni? Raktok be meg lampakat, ami szort fenyt ad?

Masik, h a vraysun az epulet talajan vakito, a tenger vizen meg alig latszik
cast shadows kikapcsoltam, de halvany korvonalak latszanak
egyszeruen nem ertem, nezek bele a napba, mar meg kellene, h vakuljak.. <#merges2>, vraysun nem megy ha vm van korulotte??
npeter
NÉzd meg ezt a kis progit.

crazybump

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

A gömbön kapcsold ki a cast shadows-t

Csinaltam egy gombot, de valamiert a vraysun nem akar mukodni, pedig a gombon belul van 😞
tiszta fekete a kep, ha nincs gomb akkor megy
aham, koszonom
Lehet krealni normal bumpot sima kepbol? Egyaltalan lehet-e ra szukseg nem jatekhoz, vagy eleg a grayscale bump?
Aldaryn
Hehe, nagyon jó. 😊 Azért van benne jó adag marketinges bullshit, ami a látványt illeti, de alapjában véve fasza. 😊 Bakker, egyszer szívesen csinálnék valami ilyen munkát is. Jó móka lehet.

per aspera ad astra

ThomasGins
sztem elég pofás,nyomják most nálunk is link

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
nenad igy gondolta.És a gömbre a hdri

Thomas & Nenad: Hogyan? Hogyan? Nem ertem... <#miaz>
ThomasGins
...vagy egy dome light full dome-ra kapcsolva,és abba rakva a hdri,de ez nem tuti😊

tegyél be egy gömböt és onnan rendereld, ha megoldható

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hali

orthographic modban nem rendereli re az environmentbe rakott hdri-t, perspective es kamera nezetekben igen. Vissza lehet vhol kapcsolni?

koszi
ezt hallgassátok meg, jobb mint egy izgalmas foci kommentátorral.
http://gamepod.hu/hir/starcraft_2_battle_report_3.html

Atika :o)
Sziasztok nem tud valaki egy olyan oldalat ahol mental rayhez vannak materialok mint van vray-re is?? Koszi elore is

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

nem eléhetõ az RT sehogy sem. Az RT aktív shade nem választható.

Aldaryn
Ez egész fasza lett. 😊 Grat!

per aspera ad astra

ThomasGins
...ja,Youth féle hdri,csak nehogy bepereljen😊

ThomasGins
Akkor egy NFR-ke

Aldaryn
Jé, tényleg... hmm, akkor kellhet hozzá egy SP3, gondolom a támogatott feature-ök és a shader modell miatt. Bár nem hiszem, hogy bármi gixer lenne, annyi minden nem változott SP3-ban. Mellesleg Idén szeptemerben indul a VRay 2.0 zárt bétája, elég aranyos dolgok kerülnek elõtérbe, többek között a régóta fejlesztgetett progresszív fotonmappelés is. Tudom, tudom... de egy ideje már benne van a tesztverzió, kb egy éve, a jelenlegi buildekben is, csak nagyon kezdetleges formában, inkább csak mutiba az érdeklõdõknek. Maxscripten keresztül lehet elérni.

per aspera ad astra

nekem nem települ normálisan azt írja ki, hogy "vray is too old"' vagy vray in not installed...

Aldaryn
Az RT teljesen független a MAXba telepített VRaytõl, nem használ belõle semmit. Az RT egy ActiveShade renderplugin connection egy standalone VRay executablehez.

per aspera ad astra

vray SP2-t össze lehet valahogy linkelni vray RT-vel?

Nagyon nehéz véleményt mondani, nekem,
a 3. kicsit munkácsis szinek, az elsõ nagyon modern és kommersz, a 2.ik kellemes.

Aldaryn
Ezt a filmet észre sem vettem. Ejh, épp ideje volt már egy Emmerich féle CGorgazmus világvégére, régen volt a legutolsó. Szerintem lassan már stock anyagból dolgoznak, és procedurálisan robbantható Föld modelljük is létezik. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Na jó, én most reggel frankón azt hittem, hogy MAX 2012...

per aspera ad astra

lac coo
2012 elõzetes .... Ha már volt , bocsi. Elég megdöbbentõ a látvány !<#wilting>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

npeter
gondolom már láttátok, de azért linkelem az evermotion-os verseny végeredményét. A 3. helyezett mellesleg magyar csávó :-)

Free
még vagy 5 évig ne számíts javulásra,
a multik is nagy gondban vannak.
az utolsó téglagyár pl a hónapban termel utoljára.
a munkadíjjak a béka popsija alatt vannak az anyagárak meg még sosem látott magasságokba törnek.
Sajnos én azt látom a környezetemben ami nem kicsi ezen a területen , hogy aki tényleg ért hozzá az szép lassan elmegy külföldre, komplett cégek költöztek el, aki meg nem értett eddig sem hozzá az vált , és mással kezd foglalkozni, már ha van egy kis kreativitása.
Pl.: 16 éve mûködõ építõipari cég kitette az összes fizikai munkását, és L kezdett gipszkartonozás helyett takarító szereket forgalmazni, lévén takarítani mindig kell

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

off:
hmm, vrayscatter vagy sárga csekk befizetése, nem is tudom...
😄
na viccen kívül, inkább a vray-re adnék ki most pénzt, mint erre, hamár programot vásárolnék, de most egyenlõre a túlélésre megyünk, amíg az építõipar kilábal ebbõl a hullámvölgybõl, gondolom másnak is ismerõs a helyzet

nem rossz kis cucc ez.

Section Tool valóban zseniális pl.
Aldaryn
Egészen más koncepció ez a SketchUp vonal. Persze azt hiszem sírnék örömömben, ha lehetne így dolgozni Maxben... 😄

per aspera ad astra

tök vicces, hogy egy ilyen belépõ szintû programba mennyi hasznos funkciót bele tudnak tenni, ami az általunk évek óta használt nagytesóból már 1000 éve hiányzik. érdemes megnézni a videókat róla:
http://www.bonzai3d.com/bonzai3d_video_640N.html

a <#csodalk>, igazad van, ilyen csufsag meg nem esett meg velem 😞, most azt sem ertem, h lett ebbol mesh??? en polyban szoktam ugykodni...
ennyi hibat azert nem kovetek el, foleg h tobbszor atneztem, szerintem az export utan lett ennyire gany, megneztem az eredeti mentesben es nem talatam szetesest es ott meg polyban van
ThomasGins
Nézd meg element módban vagy 10darabbol van a ládikó,weldelni kellene,meg hát négyszögek😊

koszi, h megnezted! Az elek egymas hegyin hatan azt jelenti, h tul kozel voltak? A lebego vertex, meg, h nincs hozza el? Az 50306 -ban ahova a y tengely feje folotti lap, az 5 oldalu lett igy, z nem gond?
Aldaryn
Sajna ez néha ilyen. Tegyél le egy dobozt (vagy bármit...) 0,0,0-ba, és attachold hozzá a geometriádat, akkor a pivotja is oda fog kerülni.

per aspera ad astra

amúgy mit akarsz modellezni, mert errõl a képrõl is látszik, hogy meshsmooth után eléggé szét fog esni. a semmibe futó éleket ki kellene törölni. ha ez egy fogantyú akar lenni, akkor ezer egyszerûbb megoldás van, bár az is igaz, hogy úgy nem tanulod annyira a sub-d modellezést, cserébe hamarabb kész leszel.

Bocs, a második helyes kép ez:
Nos. Megoldottam valamennyire, de rengeteg "lebegõ" vertexed volt, az élek összevissza egymás hegyén hátán:

Ebbõl én valami ilyesmit csináltam:

Próbáld meg ugyanezt lenn, a háromszögeket meg felejtsd el. Bogarászd ki a vertexeket, hogy mi minek a sarka, és használd a target weldet!
de kiprobaltam, ugyse jo, egyszeruen nem ertem, ennyit nem szivtam meg
de akkor 5 oldalu lesz a 'negyzet'...
a 2009-es maxnál az a bug, hogy állandóan átállítódott hotkey-alkalmazásoknál a nézetek, az SP1 max 2009 patch nekem úgy né ki megoldotta.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

melyikekre gondolsz?
nemtom mérnem rakja kis a képet.