63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    És arra rájött már valaki (egy régebbi probléma ez a maxban nálam), hogy ha megnyitom a material/map browsert, amiben library-nek megvan nyitva egy maxfájl (vagy kettő), akkor betesz az aktuális jelenetembe a másikból egy direct01 fényforrást (vagy kettőt), vagy vraysun-t. Gondolom ez amiatt lehet, hogy a beolvasott vraysky sunnode-ja az adott lámpa.

Meglehetősen bosszantó, főleg ha elfelejtem kitörölni és az éles renderben veszem csak észre.
  • sanyicks
    Én inkább úgy vettem észre hogy egy bugos fos (ez is). Nálam is 5 fps-el ment a viewport modell részletességtől függetlenül, miközben semmi sem terhelte a gépet(és a többi 3d alkalmazás gond nélkül megy). Aztán valamitől néha megjavul, és sokáig semmi gond. Úgy vettem észre opengl renderernél nincsenek ezek a "szeszélyek", viszont hiányzik abból a módból pár feature. dx10 mód meg full bugos, a modell kifordítva látszik, stb.
  • bencsab
    Tök érdekes, leteszteltem a főgépemet és az egyik rendergépemet cinebench 11.5 opengl tesztjével. a fő gépem 7× jobb eredményt hozott ki, mint a rendermasina az alap grafikuskártyával. mégis, ha elindítok mindkettőn 3dsmaxot, alig 10-20%-al gyorsabb a főgépem 3d megjelenítésben (zoom/pan->fps). ezek szerint a max viewportja ennyire a processzorra támaszkodik, és szinte mindegy milyen grafikus kártya van a gépében az embernek?
  • nenad
    az érdekes rész 4:35 -től van.
  • nenad
    ez mind megvan most maxban is. Bár kicsit lasabb a gépem... :D

slg realtime obj editing (transformation)
  • vinc3nt
    van benne vmi
  • nenad
    döglött a fény árnyék de egyébként jó.
  • vinc3nt

végleges, mert mostanába sok dolgom lessz.
  • zenoka
    hdr kepeket sima pssel meg tudsz nyitni es onnantol kezdve azt a reszet teszed be kesobb a kep hatterenek amit akarsz
  • Met
    Csak ehhez a hdr-hez nincs backplate, vagy van valami program amivel lehet backplate-et menteni panoráma képből?
  • zenoka
    semmi.. sima enviromentbol szed ki tedd be vray enviromentbe ha akarod (azaz szamit a rendernel mint "fenyforras") egyebkent renderelj alpha mapot es psbe tedd be hatterbe.. utomunka mindig kotelezo mint a fotozasban..
  • Met
    Találós kérdés, miért lesz az Environment-be rakott, amúgy ps-ben tökéletesen éles, hdr panoráma homályos a renderen?
  • npeter
  • zenoka
    hasznalj boolent csodakra kepes egyszeruen lenyugozo...
  • sanyicks
    ha-ha idiótaságon kívül más?
  • zenoka
    van egy ilyen gomb szuperdupernek hivjak az extrak kozott talalod meg..
  • sanyicks
    Arra létezik valami megoldás(modifier, vagy valami compound object) maxban, hogy mondjuk egy jármű külsejéhez illeszkedő belső teret csináljak?
    Tehát van egy jármű, aminek megvan a külseje, és mondjuk ebbe berakok egy téglatestet, majd átalakítja úgy hogy illeszkedjen a külsőhöz.
  • sanyicks
    áá megvan
  • sanyicks
    Pivot-nál az align to world, miért működik néha másképp? (Az egyik objektumnál rendben a világ koordinátarendszeréhez állítja. A másiknál viszont pont fordítva a világ rendszeréhez képest)
  • CseNo
    Köszönöm, átnéztem a súgót, találtam benne újdonságokat. De rájöttem magamtól, baromi egyszerű, és nem vettem észre... Van egy gomb a mat editorban rögtön a mat neve mellett "Pick Material from Object", bekapcsolva klikkelek a modellre és már hozza is a mat editor :)
  • zenoka
    gombok alatti sorban legszelere kattintasz ott kivalaszthatod hogy mit mutasson a jelenetben szereplo materialokat vagy azt amit epp kivalasztottal objecthez tartozo materialokat etc. erdemes a sugobol megnezni a material editor fejezetet mert eleg sok mindenre valaszt ad a kesobbiekben...
  • CseNo
    Sziasztok! Lenne egy költői kérdésem, eddig nem vettem még észre.. Ha a material editorban nincs annyi slot, ammennyire szükségem lenne, azt lehet orvosolni valahogy? Működik a dolog, fel tudom textúrázni (most 32 textúra van használatban) de nem tudom visszakeresni a korábbi matokat, mert az újakat csak a régi helyére tudom berakni. Nem írja felül a régit, mert új materialt hozok létre, csak nem látom a szerkesztőben a korábbiakat.
  • nenad
    töltsd le a 2,2 es ati stream drivert és a legujabb catalyst-ot. Gyorsabban is futtatja a meglévő kódot illetve van benne pár új dolog is.
  • Aldaryn
    szekrényt...
  • Aldaryn
    Léteznek már erre megoldások, Vlado is vázolt valamit devlevlistenmég a nyár elején, nem emlékszem rá pontosan mi volt, valami holland csávó elmélkedése aról, hogyan lehet áthidalni a memóriakorlátot, és indirekte használni a gép memóriáját a lehető legkisebb sebességveszteség mellett. Valamint a path tracing, mint olya, eleve nem igényel annyi memóriát.

Érdekesség: VRay RT-ben BPT nagyon szépen muzsikál már. Nagyjából egyforma sebességgel tisztul a zaj a lamberttől egészen a full indirekt specularig, ami, szvsz elég jó előjel. Sajnos GPU-n nem tudom kipróbálni, valamiért szétfagynak a gépemen bizonyos openCLes alkalmazások. :( Van, ami hibátlanul lefut, de van (az ATI-s példaprogik között is) ami el sem indul, kifagy.
  • nenad
    a karival az a gond hogy a jelenetnek bele kell férnie a kari memóriájába... Olyan kari még nem sok van sajnos. Majd amikor 4-8 GB memória lesz rajtuk
  • nenad
    a 2x gyorsabbat arra értettem hogy a 4850esem eredményeihez képest. Ahhoz az eredményhez több karesz kelett.
  • nenad
    megvan - Luke Kelly Springhill Disaster
  • Aldaryn
    Még mindig olcsóbb venni egy jobb vidkarit, mint lecserélni egy egész gépet majdnem mindenstül!
  • nenad
    az http://index.hu/ -n van egy video alul, 12.54 az "in the town of springhill" című nota szól de ezt a verziót még nem halottam, nem tudja valaki ki énekli? Kösz.
  • ThomasGins
    Logónak indult, és fekete-fehér képnek,aztán nem volt időm kidolgozni a texturákat hát hányásig ps-eltem. De ugy gondoltam egy nfr-t megér.:)
  • zenoka
    fain nagyon! ha normalis kulcslyuk lenne meg azt is el lehetne hinni hogy szetps-elt (trendi) foto!
  • FRenkie
    Kellemes!

Batch renderrel hogy lehet az rgb-n túli többi csatornát is kimenteni?
  • npeter
    pöpec,viszont talán nekem kicsit soknak tűnik a dof, meg glossy.
    jah meg miért a kulcslyukon van a fokusz, ha kilincs a kép neve?
  • ThomasGins
    NFR
  • nenad
    nekem kb 2x gyorsabb a gf4850-en. De ehhez lassan már 5xxx sorozat kell sajnos.
  • nenad
    na ezt sasoljátok.
    Brütal speed, igaz egyenlőre még csak diffuse.

• FRenkie
    Ú kösz mindenkinek!
  • nenad
    fasza ingyenes map type
    http://www.ylilammi.com/BerconMaps.shtml
  • VisualHarmony
    http://www.archibaseplanet.com/gdl?category=23

Esetleg ezeket is lesd be ha még nem találtál:)