3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
selarray = selection as array
for cnt=selarray.count to 1 by -1 do (
if classof selarray
)
selarray = selection as array
for i=selarray.count to 1 by -1 do (
if classof selarray != dummy do deleteitem selarray i
)
clearlistener()
selarray = #()
counter = 0
for obj in selection do (
if classof obj == dummy do (
counter +=1
selarray
)
)
eztután az arrayon végigfutva mehet a többi is
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ezután a ciklus az array elemein fut végig.
Latom azert egyketten szepen maxscriptelgettek is, igy vsz tudjatok mit kene mashogy csinalnom, hogy rendesen mukodjon amit berheltem.
Elore vetitem nem ertek a maxscripthez, lehet igy is tele van huleseggel...
ez lenne maga a script (csak 1 ciklus):
for obj in selection do
(
pngfile="c:\\"+obj.name+".png"
png=bitmap 800 480 filename:pngfile hasAlpha:true
selection.visibility=false
obj.visibility=true
render camera:$probacam to:png vfb:off
save png
)
Ez igy mukodik is, amit kijelolok objecteket eltunteti, es egyenkent lathoatova teve lerendereli es lementi. Ez nekem majdnem jo is lenne, a problemam az, hogy nekem ~szaz objectem lenne elesebe grouppokba szervezve, es nekem groupponkent kene kirenderelnem, viszont a jelenlegi allapotaban ha grouppok vannak, belemaszik a ciklus object szinten es teljesen nem azt csinalja amit szeretnek.
A grouppok csak 1 szint melyek, es el szeretnem kerulni az attacholast a grouppolas helyett, a kesobbi modosithatosag erdekeben...
Van erre valami egyszeru megoldas?
u.i.
objects, selection halmazt talaltam, groups-ot nem, csak group fuggvenyt
the world is mine
pont ma gondolkoztam rajta, hogy lemodellezem a kutyám, aki egy angol szetter, fehér, fekete foltokkal és gondba voltam elméletbe a színezésével 😄
De amugy a gnomonak van nagyon jo high poligon model videoja igaz abban szornyet gyart nem repulot.
the world is mine
Csak a hogyannal vagyok egy kicsit meglöve, mivel nem ismerem ehhez a trükköket amivel sokkal egyszerübben sokkal szebb formát tudnék kialakitani, nem mint most hogy szinte minden polygon más irányba néz és igy eléggé hepehupás lesz a felület.
De a low politol ne varj csodat az ugy is fog kinezni 😊
the world is mine
the world is mine
the world is mine
A másik kérdés, hogy hogyan tovább , tippeket tanácsokat kérnék , hogyan lehet részleteket hozzáadni .Láttam néhol hogy minden egyes részegységet külön objektomként készitettek, ez mennyire jo megoldás vagy jobb ha egy egységbol áll az egész ? A mozgo felületek kivételével?
Hogyan lehet simitani a felületet, hogy ne torzitsa el a modellt és le legyen kerekitve ahol kell .
Probáltam subD vel de az nagyon deformálta, legalábbis ilyen kevés poly mellett .
Csak tudnám hogy akkor külföldi forumokon hogyan csinálják subD-vel hogy kevesebb él látszik mint az enyémen és teljesen alakhü és részletgazdag a modell
saját modell
Várom a kritikákat, meg tanácsokat hozzá 😊
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
\"So always look on the bright side of death\"
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
immáron sebezhetõbbé vált... 😄
the world is mine

the world is mine
En meg elkeztem top gun-ozni .

the world is mine

viszont nem sikerül sehogy se elõcsalogatni 😞
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Egy Vray tutort szerettem volna kipróbálni, de a képen jelzett részek nekem hiányoznak...
1.5 sp2-t használok. valamit be kell állítani?
kép
De szép mindenképp!
Zénó az a kékség az miaz?PS?
Az lenne a problémám, hogy egy ideig szépen alakult, csak aztán volt benne egy kis hiba mikor letükröztem, egy fölösleges háromszöget tette bele a tükör képbe, ezt kicsit korrigáltam a polyk mozgatásával, aztán elmentettem, és utána rendereltem, és akkor vettem észre ezt:
a letükrözött fél és az eredeti közti csík erõsen elõtûnik :/ Elõtte jó volt, egyáltalán nem lehetett észre venni, de most meg bármit próbáltam csinálni, nem tudom visszacsinálni. Valakinek bármi ötlet?
the world is mine
tiszta jo devianton betettek vmi listaba
the world is mine