3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
áááááááálllat!

\"So always look on the bright side of death\"

beteg😊))))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hiába öregszem.. bocs.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sponza wireized, igaz lerenderelni már nehezebb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sg leszedi az i-t ugyhogy legyen másik variable

selarray = selection as array
for cnt=selarray.count to 1 by -1 do (
if classof selarray != dummy do deleteitem selarray cnt
)

rövidebb verzió bár sokan szeretik az elõzõ metódust nekem ez jobban fekszik.

selarray = selection as array
for i=selarray.count to 1 by -1 do (
if classof selarray != dummy do deleteitem selarray i
)

így szedd össze és akkor nem kell group, gondolom nem használsz dummy objectet, mivel a group sajnos dummy classosak.

clearlistener()
selarray = #()
counter = 0
for obj in selection do (
if classof obj == dummy do (
counter +=1
selarray = obj
)
)

eztután az arrayon végigfutva mehet a többi is

Malakai
Utána a loop elejére még érdemes tenni egy vizsgálatot, hogy az adott elem nem-e a headnode, hogy ne rendereljen plussz egyet felesbe. Pl.: if isGroupHead obj then continue

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ez azért van mert a ciklusod minden objektumra vonatkozik, ha elõszõr összeszeded a groupokat, és utána ciklusolsz az más. Tehát az objektumokat arrayba helyezed de csak azokat melyek group classok.
Ezután a ciklus az array elemein fut végig.

Szevasztok!

Latom azert egyketten szepen maxscriptelgettek is, igy vsz tudjatok mit kene mashogy csinalnom, hogy rendesen mukodjon amit berheltem.

Elore vetitem nem ertek a maxscripthez, lehet igy is tele van huleseggel...

ez lenne maga a script (csak 1 ciklus):

for obj in selection do
(
pngfile="c:\\"+obj.name+".png"
png=bitmap 800 480 filename:pngfile hasAlpha:true
selection.visibility=false
obj.visibility=true
render camera:$probacam to:png vfb:off
save png
)

Ez igy mukodik is, amit kijelolok objecteket eltunteti, es egyenkent lathoatova teve lerendereli es lementi. Ez nekem majdnem jo is lenne, a problemam az, hogy nekem ~szaz objectem lenne elesebe grouppokba szervezve, es nekem groupponkent kene kirenderelnem, viszont a jelenlegi allapotaban ha grouppok vannak, belemaszik a ciklus object szinten es teljesen nem azt csinalja amit szeretnek.

A grouppok csak 1 szint melyek, es el szeretnem kerulni az attacholast a grouppolas helyett, a kesobbi modosithatosag erdekeben...

Van erre valami egyszeru megoldas?

u.i.
objects, selection halmazt talaltam, groups-ot nem, csak group fuggvenyt
nincs mit neten biztos van hozza valami tutorial hogy kell ilyen mapot maxban csinalni 😊 vagy itt vmi pro elmondja majd 😄

the world is mine

Slipknot14
hmm, köszi a tippet, meglesem majd.
pont ma gondolkoztam rajta, hogy lemodellezem a kutyám, aki egy angol szetter, fehér, fekete foltokkal és gondba voltam elméletbe a színezésével 😄

en zbrushban szoktam feltolni nem esznelkul csak nyomkodni hanem megvannak azok a lepesek amik utan emelheted a poligon szamot.
De amugy a gnomonak van nagyon jo high poligon model videoja igaz abban szornyet gyart nem repulot.

the world is mine

repvez
A turbo smoothot én is meg tudnám nyomkodni párszor ha azt szeretném hogy sok polybol áljon, de inkább ugy vagyok vele hogy csak oda kerüljön több polygon ahova máshogy nem lehet a formát kialakitani.
Csak a hogyannal vagyok egy kicsit meglöve, mivel nem ismerem ehhez a trükköket amivel sokkal egyszerübben sokkal szebb formát tudnék kialakitani, nem mint most hogy szinte minden polygon más irányba néz és igy eléggé hepehupás lesz a felület.
Lehet gondolom ez ember fuggo en vegul is az alap format csinalom meg lowban aztan 20-30 ezer poligonig meg sem allok a vegeredmeny altalaban 70 es 200 ezer kozott mozog attol fugg mi az a dolog.
De a low politol ne varj csodat az ugy is fog kinezni 😊

the world is mine

repvez
jo de igy kezelheto marad a model és vannak bizonyos helyek ahol meg vannak szabva hogy menynire lehet elszálni a polygonszámmal.
most nem azert de 830 poligon nallam egy sima negyzet tobb poligont tartalmaz.

the world is mine

furhoz altalaban lehet ilyen color mapokat krealni sztem max is tudja es akkor kedved szerint szinezhetsz bizonyos reszeket. amugy zsir lett.

the world is mine

repvez
kérdésem a következö lenne , miért nem lehet látni az oldalnézet referencia képet , már többször ujratöltöttem , de nem akarja megjelentiteni .Már a viewportot is defaultra raktam .

A másik kérdés, hogy hogyan tovább , tippeket tanácsokat kérnék , hogyan lehet részleteket hozzáadni .Láttam néhol hogy minden egyes részegységet külön objektomként készitettek, ez mennyire jo megoldás vagy jobb ha egy egységbol áll az egész ? A mozgo felületek kivételével?
Hogyan lehet simitani a felületet, hogy ne torzitsa el a modellt és le legyen kerekitve ahol kell .
Probáltam subD vel de az nagyon deformálta, legalábbis ilyen kevés poly mellett .
Csak tudnám hogy akkor külföldi forumokon hogyan csinálják subD-vel hogy kevesebb él látszik mint az enyémen és teljesen alakhü és részletgazdag a modell
saját modell
Slipknot14
tudom nem nagy durranás, de csinálgattam unalmamba egy medve fejet. Ez az elsõ teljesen önálló modellem ami kész 😊
Várom a kritikákat, meg tanácsokat hozzá 😊

Klon
köszi 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Aldaryn
A brute force ugyanaz.

per aspera ad astra

ThomasGins
hátha, de annyira nem is fontos😊

Klon
Miért nem tudom így beállítani a Vray-t?kép

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

nekem így jön le.-

hiba

ThomasGins
Milyen hiba? Itt jó.

rosszul tetted fel a képet, hibás..

ThomasGins
51-es bolygó nagyok kész kis mesefilm, lessétek meg. És van benne kanna😄

npeter
mintha eddig nem lett volna az <#eplus2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hwsw : Megerõsítette az IE sebezhetõségét a Microsoft...
immáron sebezhetõbbé vált... 😄

jah ok 😊

the world is mine

Slipknot14
persze azt tudom, csak még odáig nem jutottam el 😄 De majd holnap egy UV mapolós segédletet keresek aztán csinálok rá valami normálisat 😊 addig is ez megteszi 😄

alakul de ezt a bort sztem csereld ki elege muanyag hatasa van

the world is mine

Slipknot14

Slipknot14
😄

Nekem kicsit alacsonynak tunik a poligon szam es a texturan dolgozz meg 😊
En meg elkeztem top gun-ozni .

the world is mine

Slipknot14

upsz bocsi, elirtam

Slipknot14
kész az elsõ fej modellem😊 tudom elég kezdetleges meg gyér a tieitekhez képest, csak gondoltam megosztom veletek, hogy hátha kapok jó tanácsokat 😊

Klon
köszi 😊)
viszont nem sikerül sehogy se elõcsalogatni 😞

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

sp2 nel ket fule van a vraynek ez a masodikon van es be kell allitani hogy az elsodleges es a masodlagos phton biszbasz mi legyen.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Klon
Üdv!
Egy Vray tutort szerettem volna kipróbálni, de a képen jelzett részek nekem hiányoznak...
1.5 sp2-t használok. valamit be kell állítani?
kép

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ThomasGins
Gondoltam hamár fénykép a csõr ( ami le se esett elsõre )akkor igazi,de olyan furcsa volt.
De szép mindenképp!

Slipknot14
1000 kösz😊 levolt véve 0-ára

fustolo fustje😄

ThomasGins
A symetry modifidnél a weldet kikapcsoltad szerintem.

Zénó az a kékség az miaz?PS?

Slipknot14
sziasztok, 3DS maxba elég új vagyok még, és hát elkezdtem C4D-s és Maya-s tudásommal egy arcot modellezni( elég kezdetleges még)
Az lenne a problémám, hogy egy ideig szépen alakult, csak aztán volt benne egy kis hiba mikor letükröztem, egy fölösleges háromszöget tette bele a tükör képbe, ezt kicsit korrigáltam a polyk mozgatásával, aztán elmentettem, és utána rendereltem, és akkor vettem észre ezt:

a letükrözött fél és az eredeti közti csík erõsen elõtûnik :/ Elõtte jó volt, egyáltalán nem lehetett észre venni, de most meg bármit próbáltam csinálni, nem tudom visszacsinálni. Valakinek bármi ötlet?

nekem egy intuos 3 as van es megvaltoztatta az eletem mondhatni marmint az alkotas beli reszet 😊 mind rajzolasban es ha formazod a modelt is utolerhetetlen.

the world is mine

I would like to inform you that a piece of your work has been featured in my monthly newsletter 'Under Appreciated Art' <#vigyor>
tiszta jo devianton betettek vmi listaba

the world is mine