63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #55041 Foltosodas lehet
1 dupla polygon miatt
2 rossz uw
3 jelold ki az összeset és tolj egy autómat smooth groupot mert annak a hiánya is okozhatja -
Blum #55040 Üdv!
Újabb problémába ütköztem a renderelés során. Szóval az a gondom,hogy (mint a képen is látható) a hűrőrács egy jó nagy része igencsak foltos. Próbáltam rá több materialt is,de mindegyikkel ilyen. Ha megfordítom azt a részt,ahol van egy folt (Flip paranccsal),akkor ugyan jó,csakhogy több száz ilyen rész van benne és hát...nem szeretnék vele ennyit tökölni,mert bízom benne,hogy van valami épkézláb megoldás. Ami érdekes az az,hogyha elrejtem a többi alkatrészt (tehát csak a hűtőrács marad) és úgy renderelem,akkor viszont tökéletes.
V-ray-el renderelem.
Render beállításokban a az Indirect illumination fül alatt az Irradiance Map beállítás Very High-on van. (Ha low-ra rakom,vagy bármire,akkoris ilyen.)
Mit tudnék vele kezdeni? -
#55039 AC3D-vel szórakoztam valamikor, az egész jó volt és egyszerű, sok mindent tudtam vele összehozni, csak a fény eléggé gagyi, árnyék meg nincs is... render meg pláne nincs, legalábbis nem találtam :D
Az a bajom a Help-el, hogy nem tudok valami jól angolul... németes voltam világéletemben -.-
Ismeritek a AC3D-t? -
#55038 Igen, a MAX elég sokoldalú, annyira, hogy az már szinte gömb. Mondjuk olyan 60as subdivvel. -
#55037 Érdemes több progit kipróbálnai, vagy youtube-on utánanézni, és amelyik kézreáll azt kell használni.
Ha már van maxod,akkor a help könyvtárát nézd át mindenképp. -
#55036 Üdv emberek, lehet, hogy csúnyát fogok kérdezni, de...
Még soha nem volt alkalmam 3D-s szoftvert használni, de szeretném megtanulni. Mit ajánlotok, melyik szoftverrel kezdjem? Most 3Ds Max 8-am van, mert régi a gépem, de eléggé nagyonsok oldalú egy program :D -
#55035 esetleg még érdemes lenne beállítani a 3GB switchet. (feltéve, ha nincs még meg)
De tény, hogy nekem se nagyon fagyott még ki 64 bites rendszeren, csak néha-néha, de azt betudom max feature-nak :P
32 biten többször is kilépett akár hibaüzenet nélkül is, csak úgy lazán kidobott asztalra :P -
nenad #55034 32 bites windows nem szereti a 4bg memoriát. Minden hiedelemmel ellentétben nem tudja jól levágni, hacsak nem bios tudja. Előbb vagy utóbb mindig kiakad. -
#55033 Azt hiszem ezt hívjátok ti NFR-nek :D
Követező scene szereplői: FÁK -
Blum #55032 Na,megoldottam.
Tehát ezt a modellt én egy másik programban (Zmodeler) pakolgattam össze és onnan raktam át 3DS-be. És most néztem Wireframe nézetben a modellt és észrevettem,hogy háromszögekből épül fel. (Pedig tegnap határozottan emlékszem,hogy Quad-okban volt)...na mind1.
Szóval most Zmodban átkonvertáltam háromszögekből Quadokra,átraktam 3DS-be és láss csodát..jó lett. Viszont most minden szir-szar alkatrészt rakhatok át egyenként. :S
Azt viszont nem értem,hogy hogyan tudott átállítódni háromszögekből Quadokra. Na mind1...mostmár lényegtelen.
Köszönöm nektek a segítséget! -
#55031 Mi ezeket a térnek jobban megfelelő képarány, valamint nagyobb fov használatával szoktuk megoldani, ügyelve arra, hogy a széleken ne nagyon maradjon olyan tárgy, ami egyértelműen árulkodik a nagy fov okozta torzításról. -
#55030 Hát engem 6biten még sose vágott ki az asztalra 32biten viszont mindig.
Esetleg nem került be memória zabáló textura tömeg vagy displacement a scenbe tegnap óta? -
Blum #55029 32bit op. rendszer és 32bit-es max.
(64bit en is szar a 64bit-es max)
Tegnap még vígan rendereltem 32bites op. rendszeren 32bites maxxal. -
#55028 Hány bites op és hány bites max?
32bites maxot nem fogod tudni futtatni 1500MB memória igény felett.. -
Blum #55027 Igen,erről én is olvastam. 4GB RAM-om van,arra azt írták,hogy rakjam 3000MB-ra. Át is állítom,nyomok F9-et és minden szó nélkül kilép a Max. Mondom ok,visszavettem 1500-ra,elkezdte csinálni,örül a fejem,erre megint kilép. Visszaveszem 1000-re,kicsit tovább jut,de nem fejezi be,megint kilép.
:(
Érdekes,mert op. rendszer újratelepítése előtt a dinamikus memóriához hozzá sem nyúltam és tökéletes volt. Próbáltam már azt is,hogy kikapcsolom az adott meghajtón a lapozófájlt,de akkor sem kóser. -
#55026 talán ha a dinamikus memória méretét növelnéd, lehetséges, hogy segítene.
-
Blum #55025 Sziasztok!
Újabb problémába ütköztem!
Szóval elkezdtem renderelgetni V-Ray-el (V-Ray 1.50 SP4) és eddig hibátlanul ment.
Ma délelőtt újra raktam az op. rendszert (ugyanaz,ami eddig is volt). Felraktam ugyanazt a 3D Studio Max-ot,hozzá ugyanazt a V-Ray-t. Nyomtam 1 F10-et,ugyanúgy beállítottam mindent,mint eddig nyomok egy F9-et . "Building light cache" elkezdődik,végigmegy,utána jön egy olyan,hogy "Unloading Geometry",ami elkezdődik,majd megáll és csak számol a végtelenségbe,de nem halad semmit.....
Ez az "Unloading..." eddig nem is volt,szépen elkezdett dolgozni,aztán végzett. De ez csak áll 1 helyben és nem csinál semmit. Mi ilyenkor a teendő,valakinek ötlete? -
#55024 http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13571450 ezzel esetleg? -
#55023 Oksa megfogadom én is alkalmaztam előszeretettel ezt a egy irány potos dolgot, de itt v.hogy nem adta annyira(persze ebben benne van az, hogy mikor pl fényképezőgépet ragadok se igazán találom meg mindig a témát).
Bőrről annyit, hogy psben a renderket itt-ott meg kellet okosítani mert túl sokszor ismétlődött a textura és ez kiadta magát rendesen az egyforma glossy és bump map miatt.
Másik örök problémám, hogy mi van akkor amikor qrva kicsi a szoba és egyszerűen a sarkokba bemászva is alig látszik v.mi? Ezt ki, ki hogy oldja meg?
Én próbáltam:
-a modellel csalni és mindig az adott kamera mögött kihúzgálni a falat nagyobbra
-játszani a Clipping-el
-és végül a radikálisabb FOV vagy focal lenght és hasonlók
Problémák:
-amikor nagyon szűk határidő volt(4dservice-nél kb 90%ban) nem volt időm minden képet egyesével renderelni más más scenekből hanem egy scene, batchrender (aztán reggel örül, hogy tudott aludni is, a képek is kész lettek, és még dolgozni is van energy aznapra) és sokszor nem fért volna be 12-18* ugyan az a scene a gépbe.
-nem mindig használható mert ez az belóg félbemetszi stb
-egész egyszerűen csal és nem minden megrendelő szereti
Van más okosság erre a dolgokra?
-
#55022 Hát azzal sajnos nem tudom befejezni a modellemet. -
#55021 Screenshot nem elég egy működő maxról?:D -
#55020 valaki privátban tudna küldeni linket müködő 3ds maxról? -
#55019 Belsőnél érdemes egy iránypontos perspektívákat felvenni, merőlegesn egy falra, elrendezés tengeléyre, stb,... stúdiószerűbb, komponáltabb lesz a kép, jobban előtérbe kerülnek a berendezési tárgyak és a tér viszonyai.
By the way, a bőr shader gyönyörű. -
#55018 Hi mindenkinek:)
Megrendelő sajna nem volt, ezeket a képeket és az egész scene-t portfólió bővítésként készítem mivel az elmúlt 1évről semmi referenciám nincs az előző munkahelyemen kötött szerződés értelmében :(
Szal itt a design és minden is az enyém(annyi kötöttségem volt, hogy egy meglévő épületet modelleztem tele kávézónak), másoknak se tetszik a design, így sokszorra nézegetve kissé cipőbolt feeling :D
Kamerák és az amatőr fotózás...elég amatőr "fotós" vagyok én magam is, gyakorolnom és nézegetnem kell még jó pár képet, hogy meglássam a modellben az igazán jó nézőpontokat(erre valami olvasni valót vagy valami igazán jó fotós linkjét vagy nem tudom akármit tudnátok ajánlani?).
Párnák sajátok:)
Remélem a következő design jobban bejövős lesz majd, és köszi a kritikát és persze az elismerő szavakat is!:)
Üdv, Adam -
nenad #55017 nekem a párnák vonalvezetése szúrt szemet. Kicsit szoftosabb, a többi viszont fasza.
-
#55016 Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tényleg szépek a textek, fények, színek. Főleg az első 2 kép tetszik. Igaz vmivel még fel lehetett volna dobni.:)
Azok a párnák nagyon frankók, jól eltalált anyagok, modellek, igaz nemtom saját-e vagy vmi archmodels-es, DE ezt a megrendelőt úgysem érdekli :) A kamerákon tényleg lehetett volna állítani kicsit, főleg a belsőkben. Némelyik képen nagyon "makettosnak" tűnnek a dolgok, valszeg a kevésbé előnyös kameranézet végett. -
#55015 Nagyon szép anyagok, fények, kellemes képek, jó nézni őket!
(A kritika.: a kamerákon lehetett volna kicsit állítgatni, hogy ne ennyire amatőrfotós hangulatúak legyenek, és a design nekem nem bejövős, de ez utóbbi erősen szubjektív, és nem is neked szól. :) ) -
#55014 Hehe köszi, minden 3d(még a kávézó ajtajában a kilátás is:)).
De jöhet ám a negatívum is had fejlődjek! -
#55013 azt kell mondjam, csak azok a csoki gurigak vannak szamitogeppel csinalva? -
Midas #55012 owned -
#55011 Belső képek nagyon állatok! -
#55010 No ezt számolgatta a héten a gép:)
Várok minden féle kritikát, észrevételt, tanácsot etc.
Összes kép: http://dl.dropbox.com/u/405131/coffeeall.jpg
(Raktam volna fel normális képet is, de azt mondja a szabályzat:
- 20 Kbyte a VIP joggal nem rendelkezőknek) -
nenad #55009 új cinema 4d, végre teljes cm/m sb mértékegység támogatással. Nekem kb ez hiányzott belőle eddig.
cinema4d -
Atkatáska #55008 kösz nagyon :D nem tudtam hogy a neve blueprint:) asse gondoltam hogy meg lehet találni az összes létező autóét:P -
GixEr #55007 Lehet en ertem felre. Ritkan irok ide, de ha minden megy akkor mi a gond? :S
Blueprinthez csillio oldal van. Tutorial oldal is. Programokbol is szep keszlet all rendelkezesre.
De hogy lasd nem csak kotekedni akartam:
Blueprint
Az egyik ~6-7-10 eve kozismert oldal
Tutorialnak:
Fiat 500 -
Atkatáska #55006 Helo ,egy autot szeretnék csinálni ,minden megy , a fényezés ,materialok ,modellezés, stb ,de szeretnék hozzá pontos, jó viewport backgroundokat , mint ezek : http://img841.imageshack.us/gal.php?g=carback.jpg
Így megrajzolni szeretném , csak nem tudom hogy kezdjek hozzá..
Nem tud valaki erre is egy jó tutort ? :P vagy milyen programmal ,és módszerrel csináljam ezt ? kösz előre is -
#55005 nekem a 10-es AC jött be a legjobban, 11-12-t ki hagytam, 13-nak meg van 1-2 kisebb baja a jó tulajdonságai mellett. -
bencsab #55004 :)
érdekes, én pont a 11-ről éreztem ugyanezt -
nenad #55003 archcad már 14-nél jár, lehet az lesz a megoldás hogy utánnajársz annak. -
putyi #55002 mondjuk nem azzal kellene próbálgatni, mert az a verzió fergetegesen szar lett. nekem legalábbis úgy tűnt.