63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Met
    Jaa, köszi a tanácsokat, az a bajom, hogy ha külön renderelem akkor elüt az autó a backplatetől. Ha meg berakom a háttérbe a panoráma képet akkor az meg el is üt ráadásul még homályos is.
    Amúgy próbáltam plane re rakni háttérbe a panoráma képet de az is homályos, pedig amúgy a kép tű éles.
  • nenad
    Screen Space realtime photon mapping.
    Talán ezzel a gi végfleg betör a játékok világába.

videoweboldal
  • Met
    1.
    2.
  • npeter
    nekem sincs komplett játszótér, csak archmodels-es rönkhintaágyak :(
  • zenoka
    kerestem sehol sincs dosch dobott ki egyet kid's playground neven de nem tudtam "megvenni" sehonnan sem.
  • FRenkie
    van valakinek játszótér modellje?
  • zenoka
    ne tanitsd hulyesegre a boolennek semmi ertelme egy letoresnel..

Mirp: neked az kell hogy editable polyt varazsolsz eloszor a kockadbol aztan edge modban megkeresed a chamfer modositot/gombot..
  • kwili
    Mirp ha a testből utólag akarsz letörni azt több féle képpen
    tudod megtenni, ha még standard primitive akkor a legegyszerűbb a boolean-nel
    amit a compound objects alatt találsz. ez boole algebrával tud összeadni, vagy kivonni
    tárgyakat egyiket a másikból. írd be a google-be a részletes lecéért. world 3d-n pl találsz hozzá
  • kwili
    ps-ben max akkor, ha álloképről beszélünk, ha van kameramozgás akkor
    max texturázáshoz ps-ben szerkeszted meg a képet amit uvw-vel texturázol
  • MirP
    Sziasztok! Hogyan tudom egy kockának az egyik élét letörni mondjuk 45 fokba?
  • tilbury
    PS-ben utólag egyszerűbb, kezelhetőbb lenne az egész hátteret betenni.
  • kwili
    szia
    az environment-ben a background legyen kipipálva
    ha viewportban látszik az más, attól még nem lesz háttér
    egyébként ha hátteret akarsz pl több rétegben, akkor beraksz egy egyszerú plane-t
    ami akkora, és olyan szögben áll ahogy neked jó, vagy egy kifordított cylindert ami körpanorámát
    ad és uvw-mappel rátexturázod amit látni akarsz a háttérben (pl ha fák vannak és utána az ég akkor
    célszerű ezt használni, és nem csak egy képet betenni egy rétegben)
    http://klebik.netau.net/modellek/3dmodell.htm itt is így csináltam pl a bal felső képen a hegyeket a 3d
    házak mögött. remélem segített egy kicsit.
    üdv,
    Wili
  • kwili
    sziasztok
    max-ben csináltam egy autót, amihez akarok egy rövid jelenetet. arra gondoltam, hogy nem
    fogok cécózni az egész környezettel, meg a mozgatással egyszerűbb lenne game engine-nel.
    nem tudjátok, hogy milyen autós játékot lehet könnyen szerkeszteni ami jól is néz ki?
    korábban vice city-hez csináltam egy modot, de a nagy poly szám miatt ezt nem írom bele
    meg azzal az engine-nel nem lehet igazán szép környezetet alkotni. köszi a segítséget
    Wili
  • npeter
    Environment-be is beraktad?
  • Met
    Csinálnám ezt a tutorialt és az a baj, hogy nem jelenik meg a renderben a háttér, a camera viewportban látszik de renderben már nem.
  • Aldaryn
    Még az anno VRay 2.0 sneak previewhoz:

Shade map nagyon jó dolog. Egy prepass render után pl. dof-ot renderelni nagyon gyors így. Friss builddel próbálva a prepass render 1:08, ezután DOF nélkül, de AA-val a render 0:11, DOF-fal pedig, úgy, hogy szétkentem direkt a kép majdnem egészét 6:23, shade map nélkül a DOF render 22 perc. Szerintem kellemes az 1+6 perc a 22 ellenében ugyanazon zajszint mellett.

BPT is alakul.
  • tilbury
    hali!
    nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy elmentettem pár bokrot-fát proxyként. Csak az a bibi, ha egy új fájlba akarom behozni a vrayproxy-n keresztül, akkor a textúrát nem "hozza" magával, csak valami random szint kap az egész objektum.Van vVmi megoldás erre, vamit tuti nem jol csinálok :(
  • MirP
    Sziasztok! Tök kezdő vagyok még a 3DS Maxban (na jó, alapokkal tisztában vagyok) és egy kis parkot szeretnék létrehozni kis utakkal, fákkal, füves térrel és egy kis tavacskával meg egy épülettel... Na de nem tudom hogy kezdjek bele, mert eddig kb. csak gépalkatrészeket modelleztem és ilyesmit még nem... Tudnátok segíteni vagy valamilyen tutorialt adni, ajánlani, stb... bármi segítség jól jön :)
  • nenad
    a gpu only legalább 3-4x olyan gyors mint a kombos...
  • nenad
    de van, de most dolgozom rajta. Az acceleratorra figyelj ha exportert használsz.

Egyébként ez egy komplex probléma. Mivel itt a gpu és a cpu együtt dolgozik, annyira nincsen kihasználva a gpu. Most jön ki majd slg-be a gpu only verzió. Itt lesz igazából kihasználva a gpu.

Ha esetleg a gpu ilyen jellegű sebességét szeretnéd tesztelni akkor a native threadet 1-re vagy nullára állítsd és a opencl.gpu = 1 , majd a opencl.renderthreadet 2,3 vagy 4 re tedd. így jön le leginkább a gpu sebessége. De mint mondtam ittt a cpu tolja az adatokat a gpunak... Tehát a gput teljesen kihasználó alkalmazásra még várni kell egy hetet. Mivel uj opencl verzó van ezért nem érdemes használni a régi demokat.
  • ThomasGins
    ...de láma vagyok,ma fedeztem csak fel hogy lehet vraybe is round corners-t csinálni
  • marcee
    Nenad! SLG-ből windows-ra nincs 1.3-nál újabb public release? OSX-re találtam már 1.7.x-et is. Csak mert kijött a 2.2-es Stream és ezen már megy rendesen újra az SLG, nem találtam valami vihar sebesnek, néha alig terheli a gpu-t. (hd 4850)
  • nenad
    irj ra szkriptet.
  • Met
    Normál kamera, az a festés is megvan csak annak a kékje nem elég kék :)
    Al-nak van igaza, az egyik map méretét kisebbre vettem és most eltűntek a foltok.
  • VisualHarmony
    Nekem is lenen egy kis problémám...valószínűleg valamit nem okosan túlhúztam amire nem lett volna szükség.
    A belinkelt két képen egyértelmű lesz mi a bajom(fekete pöttyöződés). Ez elő jön szinte minden képen kisebb nagyobb mennyiségben attól függően mennyi a közeli textura.
    Valami textura dologra gyanakodtam, de ha gyengébb minőségnél nem jött elő akkor gondolom valami köze van ehhez a render setupnak is.
    Minden anyag setup ugyan az kivéve a subdivs(ez 8ról 12-16ra lett felhúzva)+ a háttérben lévő falat, de az ugye nem lényeg ez esetben.

Valami ötlet?

Képek:http://dl.dropbox.com/u/405131/para.jpg
  • Aldaryn
    Hogy az mekkora szopacs, hogy MAXban nem lehet natívan anim keyeket másolni egy objektumról egy másikra (ugyanolyan controlleren belül... ) szopóág.
  • sanyicks
    Cső!

Elég noob modellező van még, 2 hónapja kezdtem az egészet 0-ról.
    Összehoztam egy 35k polis modellt, amire ha ráengedek egy stl checkeket ír pár hibát. Legtöbbet open edget, aminek egy része érthető, mert az elemek nem látható felületeit levagdosom, de ezeknél sokkal többet ír (saccra). Néztem a kijelöléseket, és oda is open edget ír ahol egy folyamatos felület van. Van pár multiple, és double face meg edge, de mivel a modell darabokból van attacholva, tényleg lehet átfedés hogy ne legyen rés.
    Szóval ez a modell egy játékba készül. Okozhatnak gondot ezek? Rendernél semmi gond nincs (legalábbis daylight fénnyel, mert skylightnál bizonyos távolabbi döntött éleken ilyen árnyék szerű pacák jelennek meg meg), és simán a szerkesztő nézeteken sincs semmi anomália.
  • Aldaryn
    Az anyagban van benne a "foltosság", ha megnézed az anyagmintát, akkor a talpazat bal felső sarkában láthatod is. Az anyagban bizonyos paraméterek gondolom egy noise-al vannak mappelve, ezeknek a méretét kell kisebbre venned. Vagy egyszerűen felnagyítanod a modelled. :P
  • VisualHarmony
    Nekem is volt ilyen csak még durvábban mikor átmentem az új Vrayre...
    Ha kilőttem a Vray Psychical camerát az segített asszem, de nekem is HDRInél volt gáz(alapvetően) ott meg a gammát ha felhúztam 2.2 vagy fölé akkor megint javult a dolog.
    Ha sima camot használsz akkor nem szóltam csak a vignette kicsit psychicalról árulkodik.

Ebben meg van egy halom más színű(és nem csak csíkos) metál fényezés, nagyon szép anyagok szerintem lesd be:)
    http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1172
  • Met
    Miért ilyen foltos ez a festés?

Itt már kaptam választ csak ebben a renderben nincs hdr, alap vray render beállítással is foltos.
    Amúgy ez a festés
  • VisualHarmony

Én beérném egy
    i7(3.33GHz persze)
    12giga memóval
    megy egy GeForce 9800 GT :)
  • nenad
    ki milyen gépet álmodna magának. Ezen nevettem tegnap ahogy nézegettem az árakat.
    2 x 12 magos opteron 6174.
    2x hd5850
    2x8gb mem

• nenad
    biztosan úgy gondolták hogy megkönnyítiok a dolgodat ha már minuszt adsz meg.
    Egyébként kapják be.

Slg -ben már minden objektumot lehet mozgatni telneten keresztül, Gyakorlatilag behányod az objektumokat maxba, mindnek adsz egy alap materialt és mehet a szerkesztés...
    Kib@szott jó!

Persze ezt nekem még ki kell szenvednem maxból.
  • bencsab
    azt ki tudja nekem megmondani, hogy mi a logika abban, hogy a 2011-nél ha duplaklikket nyomok egy számon valamelyik értékbeviteli mezőben, akkor a "-" jelet nem jelöli ki, csak a abszolút értékét? semmi logika, ezek a programozók egyre hülyébbek...
    természetesen az évek rutinja a kezemben autmatán adja a mozdulatot, hogy duplaklikk, majd értékátírás, de ezt most el kell felejtenem.
  • vinc3nt
    "max" topikgyilkos
  • bencsab
    fórumgyilkos...
  • bencsab
    nekem is volt ezzel gondom, van rá importnál egy opció, hogy ne a fájlból olvassa a normalokat, hanem generálja, vagy valami ilyesmi. ott jobb oldalt középtájon rémlik egy kapcsoló.
  • FRenkie
    Nekem Al bácsi javasolta a 11-et :) no meg ahhoz volt újabb vray krekk.
  • nenad
    mindik szar a maga nemében... :D
    töltsd le a szerviz packet hátha, illtve nézd meg van e ilyen javítás benne.

(Egyébként én is 2009-es maxot használok sztem max9 után az a legjobb, csak max9 sztem lassú a viewportja 2009-hez képest)
  • FRenkie
    oj!

a 2011-es max obj importere másvalakinek is szar? invalid normalra panaszkodik, míg a 2009 hiba nélül behozza. WTF?