3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Letoltheto a demoja egy osi peldanynak, epp azt nyomogatom, de csomo minden hianyzik belole. Gyakorlatilag csak Obj import van benne, meg az anyagok ami mukodik. De nem talalok benne semmit ami a kamera beallitasra vonatkozna (Dof, exposure, environment stb) a nodok benne vannak, kotozgethetoek is. De a demo videokon latszik, hogy + kene lennie egy Preview Confiuration fulnek is es ott kene osszerakni ezeket (vagy en vagyok bena).

off:
Jo dolog ez a CUDA, mar be is izzitottam a gepen a SETI-t is rajta. Gyakorlatilag a videokartya legalabb 4 csomagot szamol le mig a processzor 1-el vegez...
kezded Te is ezt az Aldary fele erthetetlen szoveget tolni😊
megint szerezhetek valami szotarat😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Megoldódott. Nem feltételeztem, hogy exponential color mappingnál nem tud lebegõpontos értéket képezni. Mondjuk így belegondolva logikus, mert a felsõ clamp-elt értékhez képes exponenciális, különben nem tudná, hogy hol fejezze be a görbét.

nem gyenge kepek 😄

the world is mine

Egyvalamit nem értek, tudnátok tanácsot adni, mitõl lehet?

Ha jól tudom a clamp output kacsolónak az a lényege, hogy ha nem nyomom be, akkor hdri kimenetet tudok képezni a renderbõl. Akkor hogy lehet az, hogy a vray framebufferben rámérek egy világos falfelületre, akkor ott kb rgb 240-es értékeket ad, float 0,9et, de ha a rámérek egy szarrá besült felületre a lámpa mellett akkor rgb 255 mellett is csak float 1-et ad, holott kb 10× annyi fények kellene ott lenni.

Sziasztok.

Nenad ezt nezted mar? Erdekes, de a realtime-tol elmarad 😄.
Octane GPU renderer (CUDA)
here

the world is mine

ThomasGins
Mutatsz wire képet is?😊

\"So always look on the bright side of death\"

jo ez nem 1 nap alatt keszult el 😄 elmondom neked a gombot 3 napig hergeltem mert eloszor tul hullamos volt a viz es nem latszott benne semmi aztan vegul mar nem torzitott aztan ott volt az uveg eloszor nagyon tukrozott szoval a csajszi nem latszott, szoval azt is be kelett loni hogy szep csillogo legyen de ne tulsagosan.
En eleg sokat hasznalok rajzpadot wacom es azzal eleg gyorsan lehet az arcat alakitani, meg izmokat stb nem nagy kunszt csak lusta dog vagyok 😄

the world is mine

ok
nah most van itt az ido hogy elinditsd a maxot es megnyomd az F1 et es vegig olvasd..vagy iratkozz be az immi-hez 😄😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nem lehet azt meg csinálni hogy 2 vagy akár 4 kamerá állás legyen vagyis azt meg tudom csinálni csak azt nem tudom hogy kell azt hogy ugy mentse el hogy váltogassa a kamárát
azt tudja valaki hogy lehet meg csinálni ha meg lehet?
de igy nem fejlodsz:S tessek kevesebb kep tobb belefektetett munka!

Atikah:
??? mondjuk:
http://www.youtube.com/watch?v=njmCzCLjliY

Atikah
Valaki elmondaná nekem a vonalak húzásának a titkát? <#gonosz1> ergó ne feketedjen be

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

egyet alakitgatok mivel kis alakitasal vagy bevilagitasal is maskebb nez ki 😊

the world is mine

RQ-abn nem lehet gammát állítani illetve a texturákat lehet multiplikálni valamilyen HDR szinnel.
Itt a az ALBEDO azaz a fény távolsággal arányos csökkenésével lehet mahinálni egy kicsit. Egyébként egyfajta multiply az albedo is, továbbá a path tracernél a távolságot amig a bounce-t számolja lehet beállítani. viszont tud 32 bitbe menteni és ha minden ok akkor be lehet szépen lõni mindent.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mar meg akartam kerdezni toled minden egyes kepednel uj human modelt krealsz vagy van egy es azt alakitgatod ossze vissza mindig?

Ez nem nfr de ma fejeztem be 😊 asszem meg krealok valami hasonlot nem gomben hanem hengerben szoval itt a link Alice
remelem nem gond 😄

the world is mine

na már sikerült má csak azt kéne tudnom hova menti el vidin néztem hogy kell
le is játszotta miután elmentettem de azt nem mutatja hova menti má tiszta ideg vagyok
nem tudja valaki hova menti el a videót?
kovesd a nagy teapot szavait es akkor te is megfogod tudni gorbiteni a teret es idot....

Igen azt latom en mindig az ilyen komplexebb dolgokba maszom bele inkabb 😄

the world is mine

van benne egy csomó stopperóra gomb, azzokkal tudod animálni a paramétereket. de sztem ne sajnáld az idõt rá, hogy végigrágd a kezdõknek szóló videót, megéri, mert elsõre eléggé bonyolult program, de jó tutorialokkal hamar el lehet vele érni látványos eredményt.

éne egy segítség
leszettem egy csomó videót lynda.com-osat ijen progikhoz van mind az adobe after.....
és ehez is van mindent meg mutat de nagyon sok videó és inkább meg kérdem mindhogy kikeressem

hogy tudok mozgóra meg csinálni?
ugy hogy ha mozgatom és azt lejátsza?
ha értitek mire gondolok
Atikah
valaki nemtudja mér csinálja ezt a max?! akarok be rakni egy második képet blueprintnek, és egyszerûen nemtudom be rakni mivel állandóan ezt az .ifl cuccot adja be 😞

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

npeter
nem csinálunk mást csak nfr-en agyalunk 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Hogy van idotok ilyen kepeket is renderelni 😄

the world is mine

nagyon szép kiegyenlítettek a fények. az lwf-nek ez a része elég jól nyomonkövethetõ számomra is. számomra ott kezdett problémás lenni a használata, hogy némely textúrám jó összhatású volt benne, másik meg teljesen kifakult (pedig figyeltem arra, hogy a megfelelõ gammával legyenek beolvasva). ha egyszer lesz több idõm megint fogok vele kísérletezgetni, de egyenlõre maradtam a hagyományos munkamódszernél.

Free
fekete Fehérben egy elsõ teszt verzió volt felpakolva belõle . jól emlékszel kb. úgy 7 hónapja. aztán megállt a dolog aztán ment megint 1 hetet aztán most megállt végleg 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

jó programod a fényviszonyok állítására. pl (picturenaut) de megbarátkoznék vele ha lenne még pluszban komoly curev controlls, shadow,midtone, highlight számára.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Egy kis lwf nfr a sponza atriumon. Sima módban a zaj gyakorlatilag láthatatlan, 32bit/channelben viszon érzékelhetõ. Az egyetlen hasznos dolog ha van egy pjó programod a fényviszonyok állítása.

npeter
ez nem volt már fent? mintha már láttam volna régebben <#conf>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Legszebb, legjobb. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Jó lett! Egy camera correction modifit azért rátennék, de ez nem kritika😄

youre fucking awesome mate <#nyes>

the world is mine

Free
szintén halott projekt így már ki lehet tenni

amúgy értem a kritikát de nem szeretem szóval csak dicsérni szabad. az önbizalmam amúgy is a béka segge alatt van 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

rontom a levegot 😄 es megteritem az embereket 😊
Jo ez plane dolog en pl csinaltam mar dzsungelnel kodot vele ( ekezetet kepzeljetek oda)
Itt a kep rolla link

the world is mine

ettol fuggetlenul kifejezetten fasza lett a fust!

a füst hulla egyszerû: egy plane-re feszített bitmap, opacity mappal
azért ágyúval nem lövök verébre, hogy állóképhez atmoszférius effektbõl gyártsak füstöt. 😊

jogosak a kritikák, akkor pontosítok: egy munkaközi melléktermék

npeter
ez is tetszetõs darab lett. igaz nálam kicsit mintha beégett volna (fõleg a hamutál környékén, meg a boroscimkén) meg innen nézve a bal pohárnak mintha króm shader lenne. de ez lehet csak "optikai" csalódás.
a füst sz tényleg frankó nagyon

meg te ronda maya-s vagy nem is ertem mit keresel itt😊

mond hogy a cigi fust post work!!

akkor én is teszek ide egy mellékterméket:

az, a c4d végül bevált, de a phyton az nem, bár nem is próbáltam..

nagy c4d és pithon fan volt.

ja-ja nyuszika volt.

En logok ki egyedul akkor 😄

the world is mine

npeter
volt itt régen vmi petersilver vagy milyen nicken vki aki gamekba autokat keszitett. ö is eltünt.
érdekes hogy szinte 85-90%ban "csak" látvánnyal foglalkoznak az itteniek.
nemhiába dübörög az építõipar <#eplus2>

Aldaryn
Beolvadtak különbözõ fiú neveken a többiek közé. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Volt itt még nagyon régen valaki nõnemû Nyuszi név félén, Õ vele mi lett?