63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
l0b1g #54881 aham. és melyek ez az újabb rendererek? -
nenad #54880 ujabb rendererek már támogatgatják a gpu val gyorsított renderelést is.
btw, néztem vray 2,0 demo videot, nem voltam elájulva. Ami hasznos nekem lejött a postban glare meg ilyenek. A többi a szokásos cucc,illetve 1-2 apróbb érdekesség.
Ami igazán fasza lett volna, gpu gyorsított irradiance cache, gpu gyorsított ambient occlusion. Ambient occlusion beépítése a shaderbe - bár ez már lehet megvan közben. GPU gyorsított detail enhancment.
Kicsit gyorsabb glossy.
A phoenix viszont tetszett -
l0b1g #54879 most lehet, hogy nem vagyok teljesen képben, de nem a proci teljesítményétől függ a renderelés gyorsasága? -
#54878 5850 most annyira nem éri meg, gtx460 végre egy jól eltalált kártya nvidiától, árban 5830-hoz áll közelebb, viszint van hogy 5850-et is veri, persze azt egy kisebb tuningal, mert ahogy néztem lehet rendesen tuningolni. (nagyobb a tuningpotenciál benne mint az 5850-ben) Bár ez sem lesz annyira jó vétel évvége felé, mert elvileg jön a HD6**** -
vinc3nt #54877 uhh, bocs, na még1x
-
#54876 Tök jó. :) Léteznek lézeres scanner rendszerek, amik hasonló elven működnek, és olvastam már pár papert arról, hogyan lehet ezeket otthon, házilag előállítani. :)
De miért basic? :) -
BaltásRém #54875 bocs, előbb elírtam !
http://mastergy.fw.hu/3ds1
http://mastergy.fw.hu/3ds1 -
#54873 Üdv!
Lehet hülye kérdés, de szerintetek milyen videókártyát vegyek renderelni? -
vinc3nt #54872 itt tartok,kicist bóvli még a függöny... -
nenad #54870 az 5850-re gondoltam speciel, az nincs olyan messzire a csúcskategóriától, viszont árban is megéri.
-
#54869 szerintem a 4850 és az 5850 es kártyákra gondol, azok jobban a mostani kártyáknál, persze ha nem kell a dx11 -
bencsab #54868 hát az x850-es sorozat ha jól látom a google-ben, egy jóval régebbi kártya, mint az enyém. vagy valami másra gondolsz? -
nenad #54867 max szar, egyébként legalább a x850-es sorozat kell, hogy igazán jó teljesítményt kap. -
zenoka #54866 nezd meg hogy a " regi rajz nal amikor gyors volt" is csinal ilyet met lehet hogy a mostani dwg-d a hibas.. gondolok itt olyanra hogy nem plineokbol hanem splineokbol van felepitve valami akkor az lelassithatja mert a max nagyon nem szereti a spline-okat. -
bencsab #54865 Ja, az újabb kártyám amúgy cinebench szerint 4× gyorsabb. -
bencsab #54864 Sziasztok!
Egy kis közvélemény kutatást tartanék grafikuskártya ügyben.
Előzménynek annyi, hogy oprendszer váltá miatt le kellett cserélnem a lassan 6 éves Quadro Fx 1300-as videókártyámat egyújabbra, mivel megszűnt a driver támogatása. A számtech boltban rábeszéltek egy Radeon HD5750-es kártyára, hogy ár/teljesítmény viszonylatban milyen szuper (eredetilet egy Nvidia 250gts kártyát szemeltem ki.)
Namármost az új kártyám shaded megjelenítésben szuper gyors, de amikor beimportálok egy dwg fájlt, akkor durván belassul. Egy 400m2-es családház látványterveit csinálom éppen, és az alaprajz+homlokzatok beimportálva 5-8fps-re lassítják a megjelenítést. Megjegyzem, hogy a korábbi quadro kártyámnak egy 50× ekkora épület összes rajzra sem feküdte meg a gyomrát ennyire. Ez reális lehet? Nektek mi a tapasztalatotok? -
vinc3nt #54863 haladok, csak nagyon lassan, sokat szöszölök, pedig itthon már látni szertnék a végeredményt :D -
#54862 Hajráhajrá! Bevilágitás jóféle szerintem. Aztán majd kiderül mi lesz belőle:) -
#54861 Szerintem én dobok majd v.mit ha lesz időm:) -
#54860 van bizony :)) -
zenoka #54859 sracok apos muhelymunkara van kedve valakinek?
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=3291
-
vinc3nt #54858 diliházban is van studiomax? :D -
zenoka #54857 neem nincs joindulatu fikazas van kritika nincs
keezd fogyni a frittmanom morcos leszek..... -
vinc3nt #54856 nem is vártam amúgy agyondicsérést láttam itt már olyan képet amitől tényleg leesett az álam... -
vinc3nt #54855 fikázás meg kritika között különbség van nem? -
zenoka #54854 ha ne fikazzuk miert toltod fel?:)
agyondicserni nem fogjuk messze van ez a kesztol meg az uberfaszatol:)
Frittman Irsai Oliver jo barat velem van e kesoi orakban:P:) -
vinc3nt #54853
Na megosztom veletek amin dolgozom, első ilyen jellegű képem, ne tessék fikázni.Balra az a plane függöny lesz tehát még erőteljesen "wip." kép. -
vinc3nt #54852 huh megvan... -
vinc3nt #54851 sziasztok! az lenne a kérdésem vray renderben hol lehet beállítani hogy a színek ne legyenek túl kifakultak? -
Midas #54850 Azert ott ez eleg surun elofordul. -
#54849 Birom,hogy beirtok valamit és fél óra guglizás után értem meg:) -
#54848 elég félelmetes lehetett még az autóban is -
nenad #54847 off:
érdekes viharfotók az indexen.
link -
#54846 Dede pedig igy kell. Az LCA azert alakul ki mert a kulonbozo hullamhosszok fokuszsikja nem esik egybe. Nagy rekeszen kozeli fokusznal jelentkezik leginkabb. Tobbnyire zold es lila bokeh halokat jelent a fokuszsik elott es mogott. -
#54845 Anno mikor még nem tudtam, hogy van Psbe beépítve CA akkor én úgy készítettem a CA-t, hogy RGB csatornánként különböző mértékben raktam rá spehrize "torzítást".
Ha jól értem ugyan ezt mondod csak DOF-ot kell alkalmazni.
1.Zdepth mapot rakok be új csatornának
2. r-g-b csatornánként külön-külön, más-más Blur Focal Distance értékkel blur
3. Örül? :D
Így kipróbáltam és asszem erre gondoltál, de nekem túl elmosett lett tőle a kép majd még próbálgatom.
Ha nem így kell majd írd le légyszi, hogy is van ez szakszerűen :) -
#54844 Amivel esetleg eljátszhatsz, hogy longitudinális CA-t teszel a képre, az RGB csatornákat kicsit különböző fókuszponttal dofolod. Ez létező jelenség, és nagyon jót tesz a szűk dofos képek hihetőségének. :)
szöszökre meg ott van a max jó kis PFlowja, vagy bármelyik részecskerendszere, modellezel 4-5 különböző koszt, porszemet, szöszt, ilyesmit, és had szóljon. Azt nem fogja látni senki, hogy az most ott pont ráfekszik-e, vagy sem. :)
Nenad: melyik ötlet homályos? Használd már azt a válasz gombot. :P -
#54843 Nah oksa, ha lejönnek a renderek majd ezek alapján b@sztatom a képet.
Az meg tökéletesen igaz, hogy jó sok dollár megy a gépek fejlesztésébe és a hibák kiküszöbölésére, de én meg nem tudok elég valósat csinálni ezek nélkül(bár még ezekkel a kis cselekkel se :D). Nah szal nekem kell az CA meg a kis szöszök meg a vignette mert máskülönben még kevésbé hihetők a képeim :(
Akartam kis szöszöket is rá(valami szimuláció vagy nem tudom), de sehogy se sikerült valakinek ötlet?
Amúgy meg kaptam én már ilyet is: "CA is the new lens flare" és persze igaz is :D -
zenoka #54842 jaja ahogy Al mondja kell dof csak ne ott a legyen a kokusz...
Al: pont ezt fejtegettem par hete VH-nak msn de meggyozhetetlenek a mai fiatalok a kromatikus abberaciorol:) mindenki tolja orba szajba neha tulsagosan is (mondjuk ennel a kepnel engem spec nem zavar), remelem lefog csengeni mint a lensflare. -
nenad #54841 nekem kicsit homályos de tetszik az ötlet! -
#54840 Kellemes kép, nagyon. A doffal sincs semmi baj, csak ne ott legyen a fókusz, ahol, de egy ilyen képre mindenképp kell, ne hagyd le.
A kromatikus aberráció egy kicsit szerintem sok. Annyira vicces, hogy amíg a fényképezőgépeket folyton a minél tökéletesebb, tisztább, egyenletesebb kép létrehozására fejlesztették, nem kevés pézeket ölve abba, hogy eltűnjenek a becsillanások, az aberrációk, a diffrakció minimális legyen, ne legyen peremsötétedés, ésatöbbi, addig a renderelés pont ellenkezőleg, egyre inkább egy gagyi fényképezőgépet akar utánozni. :)