63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    a legujabb blender bár még beta nagyon igéretes, átdolgozták a grafikus feleületet is, amit egyébként ki nem állhattam.
  • bencsab
    archicad 12
  • putyi
    mi az az ac12
  • bencsab
    Jó is az a program, sztem már utolérte tudásban a 3ds max-ot.
  • Jim Morrison
    Nem is mondtam, hogy idén lesz nekem 3D grafika órám, csak nem ezt használjuk majd, hanem a Blendert. Ezt a létező ilyesfajta programok letetejére írtuk :D
  • bencsab
    W7-x64, HD5750, Cat 10.7, AC12 szaggat mind2d-ben, mind 3d-ben
    W7-x64 Geforce 7300GS, AC12 hasít

na, erre varrjatok gombot :)
  • marcee
    W7-x64, HD4850, Cat 10.7, AC12-13, opengl: hasít és hibátlan.
    Max viewport-tal én sem vagyok elégedett. Annó valamelyik régi, gagyi (addigra túlhaladott volt mire megszereztem) nv kártyámat sikerült softquadro-sítani és maxtreme driverrel használni kitudjamármelyik max-ot, nah' ahhoz semmi nem volt fogható eddig azóta sem.
    Egyik irodában egy gainward 9500gt-vel szívok, mert SketchUp és AC alatt (opengl) is bugzik, fagy erőssen, de a karinak semmi baja, tökéletesen megy D3D-ben. Az egyedi dizájnra gyanakszom, de így nem lehet gariztatni. Nem ezt várná az ember egy nv kártyától. (hejj, ha nem minden irodában szarból akarnának várat építeni...praxisomban elég gyenge az arány legalábbis)
  • Midas
    nvidia olyan mint az igas lo sztem jobb valasztas mint az ati.
  • nenad
    szerintem jó az opengl-e is legalábbis a z 4850-em cinebenches tesztjei alapján., jobb mint az nvidia gtx 280 ami azért nem rossz kártya... Valami driver prbléma lehet archicadnél, forumot nézted?
  • bencsab
    Nekem nvidiával gondom még nem volt soha, még a fapados kártyáik is jól teljesítenek. Ellenben radeonom eddig kettő volt. Az egyik egy 9600pro, aminek amúgy természetesen megszűnt a driver támogatása win7 alá (szintén "kedves" húzás az amd-től)meg az a mostani, hd5750, amivel nem tudok dűlőre jutni archcad alatt. Egyébként dx-es benchmarkok alatt kitűnően muzsikál, csak hát cseszhetem, amikor én nem játékra használom a gépem.
  • nenad
    Egyébként ugyanilyen problémák vannak az nvidiával is sajnos. Arról nem is beszélve hogy többet fogyaszt.
  • bencsab
    én feltettem már a megjelenés napján, de nem változott semmi. a problémák tekintetében sem. többet tutira nem veszek radeon kártyát
  • nenad
    hajnalban feltoltam a catalyst 10.8 -at úgy szétkapta a gépet mint a pinty. Ahogy elnézem a fórumokon van pár ilyen jellegű probléma, úgyhogy nem érdemes feltenni..
  • zenoka
    nah...:D
  • npeter
    van sok jó magyar (is) tutorial a neten, de itt van egy régihez letölthető: pdf
  • sanya200
    tudtok valami oktató cd-t magyar nyelven a programhoz?
  • npeter
    enélkül meg túl 1xerű lenne az élet:P mindenki max-ozna
  • bencsab
    hát, sok általad felsorolt dolog miatt szívunk itt egy páran, de hát mit tud tenni egy mezei halandó, mint mi... reménykedik
  • VisualHarmony
    - Browse
    -Configure External Fiel Path ablak fog felugrani
    -Add gomb
    kitallózod a mappát ahova raktad őket (Use path)és már működik is:)
  • VisualHarmony
    (És még is maxozol :D)

Az más, de mihez kell ekkora render?
  • sanya200
    Sziasztok tudnátok nekem segíteni nagyon kezdő vagyok a 3ds max-el.Haverom csinált nekem egy karaktert és elküldte csak a textúrák hiányoznak, vagyis elküldte de nem tudom hogy kell betölteni őket eddig eljutottam.
    kép
  • Ackro
    a blowup elsősorban erre való mivel a max képtelen nagy méretben renderelni. még üres képet sem tud létrehozni tizenikszezer felbontás felett.
    mondjuk nem értem azt sem, hogy ezt a funkciót miért kellett egyáltalán kirakni gui-ra (biztos akkoriban még kevés gui komponens volt a renderpanelen és nem nézett ki úgy mint egy űrhajó műszerfala).
    ha nagyobb méretet írsz be mint amit ő le tud kezelni, automatikusan feldarabolhatná és leszámolná maga csöndességében a darabokat ahogy tanulta, aztán meg összerakná és kidobná a végeredményt vagy lefagyna ahogy szokott, de legalább nem kéne itt őrködni mellette. ráadásul ez a nyakatekert logika, hogy megadod a render panelen a blowup region méretét, a viewport configban meg ennek annyiadik részét, ahogy a végleges kép arányul a regió méretéhez ahelyett, hogy megadnád a végleges méretet a render panelen, a blowup region-nál meg egy darab méretét és pozícioját és ezt az értéket venné alapul a render méretnél.
    még sok évek óta benne lévő dolog sem működik úgy ahogy kéne, de már a 2011-es változatot adták ki. 2009-óta pl szar a loft. nem működött normálisan a shell soha. spline divide-nál nem lehet megadni, hogy vertex súly alapján vagy szegmens hossz alapján ossza fel a szegmenst. nincs benne alapból egy rakás alapnak számító modellezési technika. nincs benne seamless noise. a default értékek általában a ritkábban használt esetekhez van állítva (pl: apply mapping->off loftnál - mivel miért akarnád letextúrázni azt a szerencsétlen objectet? amikor meg már collapsoltad kicsit késő bánat)
    szar a group extrude is (ha nem egy irányba állnak a normalok) ennek kb ugyanaz a baja mint a shellnek. az unwrap új feature-ei is csak keddenként 7 és 8 óra között működnek normálisan meg egy rakás ilyen kis apró kellemetlenséggel van tele.
    de a csillivilli hülye új felület a 2010-ben az fontos volt....meg a memoria gyilkos viewcube vagy mia kolera az is nagyon jó lenne, ha nem fosná össze tőle a rendszer magát pár óra használat után.
    nna kisírtam magam megyek kínlódok tovább... :)
    lehet írok egy blowup scriptet...
  • nenad
    Brütal jó car anim slg-vel. Blendernek egész komoly tooljai vannak.

link
  • ThomasGins
    több ezer pixeles felbontású képnél jóljön azért.
  • ThomasGins
    manualdesk
    Viewport configba be lehet lőni számokkal is. De hát jah...
  • VisualHarmony
    Szerintem ez(region) egy kényelmi funkció lenne, hogy ne kelljen egy kis módosítás után újra az egész képet leszámoltatni csak egy-egy részletét.
    A blowup pedig az általad megadott felbontásra és képarányra számolja le azt a kép részletet amit megadsz neki. Bár lehet tévedek, de ha így nézzük nem arra való, hogy egy képet szétvágjon X felé majd azokat batchrender szisztéma szerint autómatikusan kiszámolja és lementegesse.
  • Ackro
    ááá! ez a blowup region mekkora egy szar! há mér nem tudja ez automatikusan felosztani megadott X*Y méretű részekre a képet és leszámolni és lementeni a darabokat külön fájlba?
    komolyan egyesével kell beállítgatni a régiók pozicióit kézzel és egyesével lementegetni őket? bakker ez a 21. század! remélem a jövőre kjövő max 2300-ban már lessz automatikus blowup... hááát komolyan gyerekek még nekem is menne ennek a résznek a leprogramozása pedig nem vagyok programozó. még assemblyben is menne egy osztás leprogramozása ezek mi a fenét csinálnak ott az autodesknél? manualdesk-et?
    szétmegyek!
  • Ackro
    köszönöm, tényleg a shadow miatt volt, de csak a materialon kellett bekapcsolni az affect shadow pipát.
    (nem akartam az egész ablakot kivenni az árnyékvetésből és szét detachelni sem )

• npeter
    ha jobb gomb, properites-> cast shadow elől kiveszed a pipát? mármint ha az üveg van kijelölve.
  • Ackro
    szevassztok, vray guruk! gyors segítség kellene. nincs időm és kedvem végigmatatni a spot3d-t...
    mi okozhatja, hogy az üvegen nem világít át a nap? vray sun, vraymtl->reflaction->fehér reflection 18-as szürke. úgy tűnik, a fény átmegy az üvegen, mert nincs teljesen sötét mögötte, de ez szerintem csak a secondary bounce. 'éles' napfény nincs mögötte. mit állíthattam el, vagy mit nem állítottam be?
    thx előre is
  • Midas
    nice :D
  • Klon
    pf...
    munkamániás .... ;)
  • nenad
    ne meg is voltam, s most már várom a hideget.
  • npeter
    StarCraft fanoknak: torta
    :)
  • zenoka
    en mar azt varom hogy 6 kor mar sotet es hideg legyen... nyugodtan lehet akkor dolgozni otthon es nem uvoltenek a gyerekek az udvaron
  • nenad
    hmm, úgy tünik ma van az utolsó meleg nap, holnaptól illetve estétől komolyabb lehűlés lesz. Egy utolsó csobbanás a körösben... :D
    Meg van halva a topic vagy mindenki az ameriaki nagybácsival beszélget a google-én keresztűl?
    :D
  • nenad
    google ismét üt...

http://www.google.com/chat/voice/compare.html

internetes telefon hívás az egyesült államokba: ingyenes... :D

• zenoka
    melyik masik a "masik"ban is csend van..
    hogy haladsz a M fele cumoval?
  • ThomasGins
    A végén másik topikba fogunk beszélgetni:)
  • npeter
    Nekem meg az a bosszantó, hogy hiába állítom be a perspective/camera nézetben a default light-ot, állandóan visszaállítodik, beég, stb. De csak mostanában kezdte vmiért.