3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az elõzõ atmoszférája nekem jobban bejött. De ez sem rossz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Jobb ötletem nincs, editpoly/border módban create shape gombbal kiszeded az éleket, spline módban renderingnél bekapcsolod hogy láthatóak legyenek, és erre valami világitó material.
Végeredményt megmutathatod majd, kiváncsi lennék rá😊

\"So always look on the bright side of death\"

csak kotekszem😄
nagyon fasza kis kep!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Bocs a kezdõ kérdésért, de egyszerûen nem találok egy opciót (már ha egyáltalán létezik): Egy kiválasztott polygont (mondjuk egy paralelogrammát szeretnék felvágni 3*3 (vagy (x*y) ) darabra úgy hogy négyszögek keletkezenek és szabályosan.
A slice és cut eszközökkel létre tudok hozni ilyesmit, de azt csak úgy szemre. A Meshsmooth nem jó mert nem akarom hogy "smooth" legyen. A loop/connect stb szintén nem jött be: vagy nem akarnak ott vágni ahol szeretném vagy máshol is vágnak. Hogy lehetne megoldani, amit szeretnék?
Köszi.
Lehet ezt valahogy ugy beállítani hogy lássam a takarásban lévõ vonalakat? Nézegettme de nem találtam.

Valami ilyesmit szeretnék kihozni:

npeter
páromnak is jobban tetszik így.
Met: igaz, az ott kicsit elcsúszott, majd orvoslom
Zenoka: azok csak design elemek 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Met
danke, mennyivel gyorsabb így😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
Hangulatosabb azért igy szerintem!

ThomasGins
ALT+X

Met
Az átlátszóságot melyik billel lehet gyorsan változtatni?
Mert nézem a videókat és rohattul nem úgy csinálják mint én, jobb klikk, object properties...<#zavart1>

nyar van sut a nap zold a fu...de miert hullanak a levelek?😄
nekem bejon a kep!
mas nezetbol van e?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
Kicsit megcsúszott a fal textúrája 😊 (a bal szélsõ kéménnyel egy vonalban kb.)

npeter
Hi!
Nah alakítgattam kicsit a múltkori képen, remélem elõnyére vált: haziko

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Katun
Sziasztok!

Elég gyenge vagyok még ebben a programban, sõt kifejezetten hozzá sem szagolok. A lényeg, hogy csináltam egy Text modell-t fények nélkül szépen rendereli, igaz nem úgy ahogy én szeretném. Ha viszont dobok hozzá egy lighting-ot egy free lighting-ot akkor meg teljesen fekete képet renderel. úgy hogy beállítom a gyári Light Tracer-t. Ez miért van? A másik hogy hogyan lehet beállítani, hogy ne fekete legyen a rendereléses fekete háttér hanem valami más. Vagy ezt csak úgy tudom megoldani ha készítek egy "alap"ot a modellnek?

Köszönöm elõre is!! <#wave>

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

érdekes, elkerülte a figyelmemet, hogy az északi híd és a ht, kb 400mhz lassabban futott az alapnál. Most 400 al gyorsabban fut 2400mhz (4,8ghz HT) és a video teljesítményre igen áldásos volt. 6-8fps el több lett a unigine heaven bechmarkjában. Így 30fps körül van 1920x1080 16x anisotropyval. Minden maxon kivéve AA, ami oFF. A proci viszont most csak 3ghz fut.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hoh?

the world is mine

Kinyirtam a forumot<#rinya>

nyert😊

atenza
Hogyan lehet két bitmap textúrát egy tárgyra rátenni? Ugyanúgy material id-val mint pl sima színes materialnál?

npeter
hát a színvilág sem az én elképzelésem volt 😛 nekem sem jön be annyira, munkatárs erõltette
(haverjának tervezte a házat). nekik tetszett, de itt azért ugye más szemmel nézik az emberek egy-egy képet, mint a laikusok xD
ja az lesz, azokat a lámpásokat lecserélem vmi normalisabbra, meg szegélykövet, térburkolót is készítek, de majd csak 7végén. a továbbiakban már (úgyis csak) a magam kedvéért fogom még gyúrni kicsit.

nenad!
én az egyesre szavazok, egy kicsit kisebb dof-fal

mostanában elõvettem a 80-as évekeben készült fényképeket. azoknak volt ilyen színük. tudom, hogy direkt ilyen, de szerintem egy kicsit nyomasztó. annyira viszont nem, hogy mûvészetnek lehessen nevezni. az építészetbe nem szólnék bele, de azok a bollardok nagyon durvák és sûrven vannak. szerintem valami szegélybe épített lámpával kellene operálni.

npeter
jah vmi szegélykõféleség vagy mit lehet kellene még rá.

az a bajom hogy tul nagyok a hupplik igy ranezesre nem az hogy el lett mosva. meg nem szoktak valami "terelvalasztot" tolni a fu-s resz es a felhajto koze?

Fasza, nekem inkább a növények színe túl élénk a fû színe jól illeszkedik a napszakhoz.

npeter
van rajta displ. csak kissé el lett mosva a kép azért tûnhet ilyennek.
jah jófajta ez az autograss 😊 gyorsabbnak is tûnik, mint pl. grassomatic.

ThomasGins
A fû szinét én még élénkebbre venném,de ez már izlés dolga😊

gyanus az az autograss😄
szepecske lett! jo a feeling egyedul az "aszfalt" furi nekem😄

ThomasGins
Jól néz ki!
Kis disp vagy bump elférne a téglákon és a tetõn

npeter
nincs bekapcsolva.

közben egy kis:

vörk

ThomasGins
Nincs bekapcsolva a preferences/files -nál a compress on save?

Aldaryn
Nagyon jók!

per aspera ad astra

hunkircsi
Tééényleeeg? <#wow1>

Fele királyságomat egy 64bites rendszerért!

Ki korán kel, poligont lel.

npeter
frankó, 2. és 3. között vacillálok tetszés szerint. talán 3. felé dõl a mérleg.

kis off:
szoktam néha két gépen is max-ozni. Mármint nem 1xerre, hanem 1xer ezen, 1xmásikon ugyanazon fájlon. azt figyeltem meg, míg a 32 bites rendszeren egy adott 'max' file pl. 142 mega, addig ugyanaz 64 bitesen mindössze 51 mega lett.

3-as lájvolom szupcsi lett!😊

LuxRender Splash screen contestre. Másodiknál két színvariációval. Hmm? :-)

na végre 😄 Ez csak 2011-re lesz vagy megcsinálják 2010-re is? Nincs kedvem emiatt felrakni a 2011-et:S
Aldaryn
Ah, épp most ment körbe a devel levél, hogy szedhetjük a friss, openCL-es buildeket. Nyami, nyami. 😊

Kiváncsi leszek a policyre licenszelést illetõen, pár nda-s dolog azt sugallja, hogy lesz itt még örömködés.

per aspera ad astra

5c0rp330n
ez a cucc mar kint is van vagy meg csak fejlesztik?

YES YES YES, vray RT uses OPENCL!

vrayRT

hogy jött idõ a renderidõ?😊 a viewportban észrevehetõ fps-re gondoltam. A videokártyákat a realtime renderelõk szokták használni, kivéve Vray-RT😞
tenkenorman
nem úgy vollt hogy a renderidõ nem függ a videókártyáktól?

http://www.tenke.hu

nem tudjátok véletlen, hogy a max támogat-e 2 videokártyát ill. ki tudja-e használni? Crossfireben összekötöttem 2 ATI kártyát, de semmi észrevehetõ különbséget nem tapasztaltam a nehezebb jeleneteknél :S
Aldaryn
Ez száz kínos fórumcsendre megoldás.

per aspera ad astra

ThomasGins

megjelent a kedvenc tonemapperemnek a legujabb verzója. 3 újabb tone mapper algoritmussal egészült ki a funkcionalitása, illetve a multicore (bárhány proci mag) felhasználáson is javítottak.
Akit érdekel:

picturenaut

Met
nem kell leszedni, szerintem a fél vraymaterials.de autófestés részlege már itt van 😊
plusz még az evermotion-os packok is

akkor hajrá mert attól sokkal reálisabb lenne, szedj le egy vray car paint materialt és állítsd át egy kicsit. Sztem sokat dobhat rajta.

Met
nincs 😊
ez a matt dolog az én fejembõl pattant ki, igazából nekem ez is kicsit túl fényes, de ennyi kell mert különben meg nem látszik a kasztnin semmi

a burkolattal tennék valamit, kicsit talán túl matt. Van esetleg referencia képed?