3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

végleges, mert mostanába sok dolgom lessz.

hdr kepeket sima pssel meg tudsz nyitni es onnantol kezdve azt a reszet teszed be kesobb a kep hatterenek amit akarsz

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
Csak ehhez a hdr-hez nincs backplate, vagy van valami program amivel lehet backplate-et menteni panoráma képbõl?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

semmi.. sima enviromentbol szed ki tedd be vray enviromentbe ha akarod (azaz szamit a rendernel mint "fenyforras") egyebkent renderelj alpha mapot es psbe tedd be hatterbe.. utomunka mindig kotelezo mint a fotozasban..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
Találós kérdés, miért lesz az Environment-be rakott, amúgy ps-ben tökéletesen éles, hdr panoráma homályos a renderen?

npeter
<#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hasznalj boolent csodakra kepes egyszeruen lenyugozo...

ha-ha idiótaságon kívül más?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

van egy ilyen gomb szuperdupernek hivjak az extrak kozott talalod meg..

Arra létezik valami megoldás(modifier, vagy valami compound object) maxban, hogy mondjuk egy jármû külsejéhez illeszkedõ belsõ teret csináljak?
Tehát van egy jármû, aminek megvan a külseje, és mondjuk ebbe berakok egy téglatestet, majd átalakítja úgy hogy illeszkedjen a külsõhöz.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

áá megvan

Pivot-nál az align to world, miért mûködik néha másképp? (Az egyik objektumnál rendben a világ koordinátarendszeréhez állítja. A másiknál viszont pont fordítva a világ rendszeréhez képest)

Köszönöm, átnéztem a súgót, találtam benne újdonságokat. De rájöttem magamtól, baromi egyszerû, és nem vettem észre... Van egy gomb a mat editorban rögtön a mat neve mellett "Pick Material from Object", bekapcsolva klikkelek a modellre és már hozza is a mat editor 😊

http://truckgamesmods.atw.hu &#1071; &#1083;&#1102;&#1073;&#1083;&#1102; &#1090;&#1077;&#1073;&#1103;!

gombok alatti sorban legszelere kattintasz ott kivalaszthatod hogy mit mutasson a jelenetben szereplo materialokat vagy azt amit epp kivalasztottal objecthez tartozo materialokat etc. erdemes a sugobol megnezni a material editor fejezetet mert eleg sok mindenre valaszt ad a kesobbiekben...

Sziasztok! Lenne egy költõi kérdésem, eddig nem vettem még észre.. Ha a material editorban nincs annyi slot, ammennyire szükségem lenne, azt lehet orvosolni valahogy? Mûködik a dolog, fel tudom textúrázni (most 32 textúra van használatban) de nem tudom visszakeresni a korábbi matokat, mert az újakat csak a régi helyére tudom berakni. Nem írja felül a régit, mert új materialt hozok létre, csak nem látom a szerkesztõben a korábbiakat. <#help>

http://truckgamesmods.atw.hu &#1071; &#1083;&#1102;&#1073;&#1083;&#1102; &#1090;&#1077;&#1073;&#1103;!

töltsd le a 2,2 es ati stream drivert és a legujabb catalyst-ot. Gyorsabban is futtatja a meglévõ kódot illetve van benne pár új dolog is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
szekrényt...

per aspera ad astra

Aldaryn
Léteznek már erre megoldások, Vlado is vázolt valamit devlevlistenmég a nyár elején, nem emlékszem rá pontosan mi volt, valami holland csávó elmélkedése aról, hogyan lehet áthidalni a memóriakorlátot, és indirekte használni a gép memóriáját a lehetõ legkisebb sebességveszteség mellett. Valamint a path tracing, mint olya, eleve nem igényel annyi memóriát.

Érdekesség: VRay RT-ben BPT nagyon szépen muzsikál már. Nagyjából egyforma sebességgel tisztul a zaj a lamberttõl egészen a full indirekt specularig, ami, szvsz elég jó elõjel. Sajnos GPU-n nem tudom kipróbálni, valamiért szétfagynak a gépemen bizonyos openCLes alkalmazások. 😞 Van, ami hibátlanul lefut, de van (az ATI-s példaprogik között is) ami el sem indul, kifagy.

per aspera ad astra

a karival az a gond hogy a jelenetnek bele kell férnie a kari memóriájába... Olyan kari még nem sok van sajnos. Majd amikor 4-8 GB memória lesz rajtuk

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a 2x gyorsabbat arra értettem hogy a 4850esem eredményeihez képest. Ahhoz az eredményhez több karesz kelett.

megvan - Luke Kelly Springhill Disaster

Aldaryn
Még mindig olcsóbb venni egy jobb vidkarit, mint lecserélni egy egész gépet majdnem mindenstül!

per aspera ad astra

az http://index.hu/ -n van egy video alul, 12.54 az "in the town of springhill" címû nota szól de ezt a verziót még nem halottam, nem tudja valaki ki énekli? Kösz.

ThomasGins
Logónak indult, és fekete-fehér képnek,aztán nem volt idõm kidolgozni a texturákat hát hányásig ps-eltem. De ugy gondoltam egy nfr-t megér.😊

\"So always look on the bright side of death\"

fain nagyon! ha normalis kulcslyuk lenne meg azt is el lehetne hinni hogy szetps-elt (trendi) foto!

FRenkie
Kellemes!

Batch renderrel hogy lehet az rgb-n túli többi csatornát is kimenteni?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

npeter
pöpec,viszont talán nekem kicsit soknak tûnik a dof, meg glossy.
jah meg miért a kulcslyukon van a fokusz, ha kilincs a kép neve? <#nevetes1>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

nekem kb 2x gyorsabb a gf4850-en. De ehhez lassan már 5xxx sorozat kell sajnos.

na ezt sasoljátok.
Brütal speed, igaz egyenlõre még csak diffuse.

FRenkie
Ú kösz mindenkinek!

fasza ingyenes map type
http://www.ylilammi.com/BerconMaps.shtml

VisualHarmony
http://www.archibaseplanet.com/gdl?category=23

Esetleg ezeket is lesd be ha még nem találtál😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Met
Jaa, köszi a tanácsokat, az a bajom, hogy ha külön renderelem akkor elüt az autó a backplatetõl. Ha meg berakom a háttérbe a panoráma képet akkor az meg el is üt ráadásul még homályos is.
Amúgy próbáltam plane re rakni háttérbe a panoráma képet de az is homályos, pedig amúgy a kép tû éles.

Screen Space realtime photon mapping.
Talán ezzel a gi végfleg betör a játékok világába.

videoweboldal

Met

npeter
nekem sincs komplett játszótér, csak archmodels-es rönkhintaágyak 😞

kerestem sehol sincs dosch dobott ki egyet kid's playground neven de nem tudtam "megvenni" sehonnan sem.

FRenkie
van valakinek játszótér modellje?

ne tanitsd hulyesegre a boolennek semmi ertelme egy letoresnel..

Mirp: neked az kell hogy editable polyt varazsolsz eloszor a kockadbol aztan edge modban megkeresed a chamfer modositot/gombot..

Mirp ha a testbõl utólag akarsz letörni azt több féle képpen
tudod megtenni, ha még standard primitive akkor a legegyszerûbb a boolean-nel
amit a compound objects alatt találsz. ez boole algebrával tud összeadni, vagy kivonni
tárgyakat egyiket a másikból. írd be a google-be a részletes lecéért. world 3d-n pl találsz hozzá
ps-ben max akkor, ha álloképrõl beszélünk, ha van kameramozgás akkor
max texturázáshoz ps-ben szerkeszted meg a képet amit uvw-vel texturázol
MirP
Sziasztok! Hogyan tudom egy kockának az egyik élét letörni mondjuk 45 fokba?

PS-ben utólag egyszerûbb, kezelhetõbb lenne az egész hátteret betenni.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

szia
az environment-ben a background legyen kipipálva
ha viewportban látszik az más, attól még nem lesz háttér
egyébként ha hátteret akarsz pl több rétegben, akkor beraksz egy egyszerú plane-t
ami akkora, és olyan szögben áll ahogy neked jó, vagy egy kifordított cylindert ami körpanorámát
ad és uvw-mappel rátexturázod amit látni akarsz a háttérben (pl ha fák vannak és utána az ég akkor
célszerû ezt használni, és nem csak egy képet betenni egy rétegben)
http://klebik.netau.net/modellek/3dmodell.htm itt is így csináltam pl a bal felsõ képen a hegyeket a 3d
házak mögött. remélem segített egy kicsit.
üdv,
Wili
sziasztok
max-ben csináltam egy autót, amihez akarok egy rövid jelenetet. arra gondoltam, hogy nem
fogok cécózni az egész környezettel, meg a mozgatással egyszerûbb lenne game engine-nel.
nem tudjátok, hogy milyen autós játékot lehet könnyen szerkeszteni ami jól is néz ki?
korábban vice city-hez csináltam egy modot, de a nagy poly szám miatt ezt nem írom bele
meg azzal az engine-nel nem lehet igazán szép környezetet alkotni. köszi a segítséget
Wili
npeter
Environment-be is beraktad?

Met
Csinálnám ezt a tutorialt és az a baj, hogy nem jelenik meg a renderben a háttér, a camera viewportban látszik de renderben már nem.
<#help>

Aldaryn
Még az anno VRay 2.0 sneak previewhoz:

Shade map nagyon jó dolog. Egy prepass render után pl. dof-ot renderelni nagyon gyors így. Friss builddel próbálva a prepass render 1:08, ezután DOF nélkül, de AA-val a render 0:11, DOF-fal pedig, úgy, hogy szétkentem direkt a kép majdnem egészét 6:23, shade map nélkül a DOF render 22 perc. Szerintem kellemes az 1+6 perc a 22 ellenében ugyanazon zajszint mellett.

BPT is alakul.

per aspera ad astra

hali!
nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy elmentettem pár bokrot-fát proxyként. Csak az a bibi, ha egy új fájlba akarom behozni a vrayproxy-n keresztül, akkor a textúrát nem "hozza" magával, csak valami random szint kap az egész objektum.Van vVmi megoldás erre, vamit tuti nem jol csinálok 😞

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.