63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#56563 Az error megoldódott editpoly-vá alakítással. -
Ezzel lehet kezdeni valamit? :/
+lenne egy olyan problémám is, hogy földgömböt szeretnék animálni, és akkor ugye egy kb. 15 fokos tengely kéne forognia a gömbnek. Nah most, ha a pivotját is megdöntöm akkor rotate-elni tudom ezen a tengelyen, de amint be animálom már nem úgy forog ahogy szeretném. Gondolom elég amatőr kérdés, de fontos lenne... :/ -
JackMeadow #56561 Most tanulgatom a maxot
-
#56560 Konkrétan arra vagyok kíváncsi, h tudok e realflow-al számoltatni fluidokat maxon belül, úgy ahogy pl. a fumefx-el, mert csak olyan segédleteket találok amivel nem tudom kikerülni a különálló realflow program használatát. Pedig jó lenne ha a plugin-nal eltudnám végeztetni az egészet... :/ -
#56559 Valaki nem tud jó maxos realflow tutorialt? Guglizok közbe, csak azért írtam hátha valaki pont tud egyet(értem azt nem várom senkitől, hogy helyettem keressen :D). -
#56558 GiXer és npeter!
Hmm. Mindkét eljárás lényegesen könnyebb, mint amiket alkalmaztam.
Köszönöm! -
37lz55 #56557 nem próbáltam, lehet tudod használni http://www.scriptspot.com/files/explodedview.mcr -
37lz55 #56556 sziasztok mesterek,
nem tudja valaki része az ozone 5 a vue 9 xStream-nek? -
#56555 Borzalmasan fogalmaztam, remélem azért érthető... -.-' -
#56554 Sziasztok! Adott egy olyan helyzet, hogy van egy több darabból álló objektumom. Ezt úgy akarom beanimálni, mintha összerakódna. Mivel centrálisan kéne így úgy is megoldható, hogy széthúzom bizonyos távolságban az elemeket a semmiben, de a kérdés az az, hogy van e valami instant megoldás ami gravitáció nélkül küldené szét az elemeket a térben? Mert ugye ez ugye megfordítva utána úgy nézne ki mintha összerakódna. -
#56553 máskor az ehhez hasonlót érdemes megrajzolni az alap "útvonalat" spline-ből, majd nyomsz rá egy sweep módosítót, aminek a porfilja lesz a nálad vörös vonallal jelzett alakzat.
aztán azt akár convertálhatod poly-vá is. -
Accca #56552 Sikerült megoldanom :) Ha tudtam volna, hogy csak nagy minőségű fénytörés és tükröződés kell... :D -
GixEr #56551 Esetleg "Bevel Profile"-al hamarabb elkeszultel volna es kevesebb osz hajszallal uszod meg. -
#56550 Szóval:
Az 1. jelölt testből szerettem volna extrude-álni egy olyan alakzatot, mint amit a 2. jelölt görbék alkotnak, a front nézet irányába: Front , perspektív / front
Időközben rájöttem, hogy sokkal könnyebben meg lehet oldani jelen esetben, mint ahogy eddig szerencsétlenkedtem (persze ti lehet tudtok még ennél is egyszerűbbet):
Szimplán a testet vízszintesen alkotó edge-eket kijelölöm, connect-tel összekötöm, és a connect által létrehozott függőleges edge-ekből kialakítom azt a formát, amit ki kell onnan nyújtanom:
Megoldva
Azért köszi, hogy érdeklődtetek, hogy mi a szenvedésem problémája. Majd még lesz :-) -
GixEr #56549 Nincs egy kep amire felrajzolnad mit szeretnel? Ez igy eleg zavaros. -
#56548 Hi!
Itt találhatsz nagyon sok tutorialt textúrázáshoz.
-
#56547 Valaki tudna linkelni olyan tutorialt amibe a textúrázást mutatják be?Csak olyant találok amibe egy lapot textúráznak, de én egy összetett elemet szeretnék -
#56546 nem igazán értem mit szeretnél készíteni.
a plugin-t meg megleled az alábbi helyen:
"This plugin is a tool, look for it in the Utilities panel."
Ezt írja is az oldalon ahonnan letöltötted.
-
#56545 Köszi még egyszer!
A shapemerge-re gondoltam, de sajnos nem lehet vele megoldani, amit szeretnék.
Nem tudom, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy testet egy bizonyos görbe alakjában kettévágjak. Próbálkoztam azzal, amit a youtube-n láttam, hogy az előtérben van a görbe, a háttérben a test (mondjuk szemből nézetben), a testet kijelölöm, a snap toggle-ben aktiválom a vertex-t, és miközben a poly-ban bekapcsolom a "Cut"-t haladok végig a görbén. És mivel a vertex aktív, így pontosan a görbe mentén haladok. Ez jó is lenne, csak nem mindent metsz el a cut, pl. ami az adott nézősíkra merőleges.
Most a "loft"-tal próbálkozom, de némi szokást igényel a használata. Az nem világos benne egészen, hogy milyen logika határozza meg, hogy az adott útvonalon milyen formát fog ölteni a görbe.
Lehet rosszul gondolom, de én a "pivot point"-ra gondolok, de nem világos még, hogy azokat hogy kellene állítani, hogy egyből az legyen a végeredmény, amit szeretnék.
Azt a kis plugin-t hogyan lehet életre kelteni, ha be van másolva a megadott könyvtárba? -
#56544 shapemerge-re gondolsz?
es/vagy van itt ez a kis plugin: glue -
aqa #56543 Szerintem a könyv is ok. Nagymamám pl mindig jó magasan magaelé tartja, hogy jobban lássa. Ez nála ilyen megszokott. Szerintema többi öregnél is. Meghát... vigyázni kell, le ne hamuzza.:) -
#56542 Hogy hívják azt a parancsot, amivel egy zárt görbét egy test felületére tudok vetíteni?
Előre is köszi. -
#56541 Jó kép, a bőr anyaga különösen tetszik. -
#56540 Szia!
Minden nagyon szép lett, viszont engedd meg, hogy belekössek egy picit.
A könyv szerintem nagyon magasan van, legalábbis szerintem senki nem fejmagasságban tartja a könyvet mikor olvas a fotelben, hanem mondjuk az ölében vagy hasonló, de mindenképp lejjebb mint a képen.
Amúgy like! :) -
bencsab #56539 Szia!
Tényleg nagyon mutatós a kép, szépek az anyagok, jó az ötlet. Ami nekem nem tetszik:
- A jobbról belógatott lámpa nem illik stílusában a bútorzathoz. Ide egy hagyományosabb fazonú állólámpát tennék, esetleg érdemes lenne megnézni, hogy ha csak az asztali lámpa világítana az milyen lenne. Jobbról meg jöhetne hideg színű holdfény.
- A kamerabeállítás nem okés, túl sok padló van a képen. Vagy ha így csinálod, akkor legyen rajta valami, hanyagul ledobott papucs, vagy ilyesmi. -
Csicsó3d #56538 Ahh, ne is mond :D tüdőt meg léugtakat akartam, aztán valahogy úgy voltam vele hogy ezen a hétvégén le KELL renderelnem, szóval kénytelen voltam azt kihagyni :/
A füst a csávó feje előtt van, kipróbáltam úgyis a fumeFX szim-et, hogy volt bent egy low-poly fej, de nem volt változás :/
köszi, örülök hogy tetszik :) -
#56537 tetszik , jó lett.
Esetleg én is csak azt tudnám még javasolni mint Aldaryn vagy azt , hogy a fust kirajzolná a fejét ahogy száll a füst -
#56536 Üdv!
Tényleg jó lett nagyon, főleg a fotel tetszik. -
#56535 Pöpec nagyon! -
#56534 Üdv itt (is) ! :)
Azért a szekrény befigyel... :D
hehe, jó lett, jó lett, esetleg egy füsttel teli tüdőt tehettél volna még rá. :D (nem feltétlen 3D-ben, de akár, vannak légutakat ábrázoló sematikus rajzok neten, abból valamit odafestegetve) -
zenoka #56533 noh csakhogy megszolaltal:D jo lett, itt is mondom:) -
Csicsó3d #56532 Sziasztok!
Már egy ideje csendesen olvasgatok de nemszerettem volna csak úgy beállítani.
Szóval had mutatkozzam be ezzel a képpel azoknak akik nem ismernek Ap-ról vagy w3d-ról vagy akárhonnan :)
Csicsó vagyok a hírhedt Hódmezővásárhelyről ez pedig itt a legfrissebb képem: a láthatatlan ember
u.i.: a füst a csávó előtt van, meg lehetne oldalni hogy oda is kerüljön ahol a feje van, de nem szeretnék már vele bíbelődni :/ :)
keep in touch! -
GixEr #56531 Ha jol veszem ki alapbol van benne ase, 3ds, dxf es 3dm (Rhino3d) export. Kerdes, hogy ezek scene vagy object szintu exportok-e es mennyire viszik magukkal az anyagbeallitasokat.
File formats -
gregtom6 #56530 Üdv all!
Hogy lehetne Moray-el készített mdl kiterjesztésű scene-t átvinni 3d studio maxba? -
#56529 De csak egy objektum a 4-ből? És csak akkor tűnik el amikor symmetryzem?
-
#56528 sztem ez a max "featureja"
Ha megnézed a #56482 hsz-embe lévö tutort akkor abban is eltünik a modelje a srácnak és a menü is és csak akkor jon visszaneki ha rákattint vagy fölé viszi az egeret. -
#56527 Faszkivan, valaki mondja meg mi a gond mert megint eltűnik és ugyan úgy csinálok mindent mint máskor. -
#56526 Hát nem, csak akkor tűnt el ha a Symmetryt bekapcsoltam, töröltem, újra ráraktam és most jó (legalábbis azt hiszem) csak annyit csináltam, hogy kihúztam a tetőt.
Nem szekrényt modellezek -
Az lehetséges, hogy számít a modifierek sorrendje?
Mert a hűtőrácson T.Smooth - Symmetry volt a sorrend a kasztnin Symmetry - T.Smooth-volt, felcseréltem úgy mint a hűtőn van és most nem tűnik el. -
Accca #56524 A tutorialt nem, mert CD-n van. Viszont itt a fájl a kész jelenettel. [http]://www.myspore.hu/jelenet.rar