3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊
érdekes, én pont a 11-rõl éreztem ugyanezt

archcad már 14-nél jár, lehet az lesz a megoldás hogy utánnajársz annak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mondjuk nem azzal kellene próbálgatni, mert az a verzió fergetegesen szar lett. nekem legalábbis úgy tûnt.

a legujabb blender bár még beta nagyon igéretes, átdolgozták a grafikus feleületet is, amit egyébként ki nem állhattam.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

archicad 12

mi az az ac12

Jó is az a program, sztem már utolérte tudásban a 3ds max-ot.

Jim Morrison
Nem is mondtam, hogy idén lesz nekem 3D grafika órám, csak nem ezt használjuk majd, hanem a Blendert. Ezt a létezõ ilyesfajta programok letetejére írtuk 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

W7-x64, HD5750, Cat 10.7, AC12 szaggat mind2d-ben, mind 3d-ben
W7-x64 Geforce 7300GS, AC12 hasít

na, erre varrjatok gombot 😊

W7-x64, HD4850, Cat 10.7, AC12-13, opengl: hasít és hibátlan.
Max viewport-tal én sem vagyok elégedett. Annó valamelyik régi, gagyi (addigra túlhaladott volt mire megszereztem) nv kártyámat sikerült softquadro-sítani és maxtreme driverrel használni kitudjamármelyik max-ot, nah' ahhoz semmi nem volt fogható eddig azóta sem.
Egyik irodában egy gainward 9500gt-vel szívok, mert SketchUp és AC alatt (opengl) is bugzik, fagy erõssen, de a karinak semmi baja, tökéletesen megy D3D-ben. Az egyedi dizájnra gyanakszom, de így nem lehet gariztatni. Nem ezt várná az ember egy nv kártyától. (hejj, ha nem minden irodában szarból akarnának várat építeni...praxisomban elég gyenge az arány legalábbis)

nvidia olyan mint az igas lo sztem jobb valasztas mint az ati.

the world is mine

szerintem jó az opengl-e is legalábbis a z 4850-em cinebenches tesztjei alapján., jobb mint az nvidia gtx 280 ami azért nem rossz kártya... Valami driver prbléma lehet archicadnél, forumot nézted?

Nekem nvidiával gondom még nem volt soha, még a fapados kártyáik is jól teljesítenek. Ellenben radeonom eddig kettõ volt. Az egyik egy 9600pro, aminek amúgy természetesen megszûnt a driver támogatása win7 alá (szintén "kedves" húzás az amd-tõl)meg az a mostani, hd5750, amivel nem tudok dûlõre jutni archcad alatt. Egyébként dx-es benchmarkok alatt kitûnõen muzsikál, csak hát cseszhetem, amikor én nem játékra használom a gépem.

Egyébként ugyanilyen problémák vannak az nvidiával is sajnos. Arról nem is beszélve hogy többet fogyaszt.

én feltettem már a megjelenés napján, de nem változott semmi. a problémák tekintetében sem. többet tutira nem veszek radeon kártyát

hajnalban feltoltam a catalyst 10.8 -at úgy szétkapta a gépet mint a pinty. Ahogy elnézem a fórumokon van pár ilyen jellegû probléma, úgyhogy nem érdemes feltenni..

nah...😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
van sok jó magyar (is) tutorial a neten, de itt van egy régihez letölthetõ: pdf

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

tudtok valami oktató cd-t magyar nyelven a programhoz?

npeter
enélkül meg túl 1xerû lenne az élet😛 mindenki max-ozna<#papakacsint>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hát, sok általad felsorolt dolog miatt szívunk itt egy páran, de hát mit tud tenni egy mezei halandó, mint mi... reménykedik

VisualHarmony
- Browse
-Configure External Fiel Path ablak fog felugrani
-Add gomb
kitallózod a mappát ahova raktad õket (Use path)és már mûködik is😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

VisualHarmony
(És még is maxozol 😄)

Az más, de mihez kell ekkora render?

Sziasztok tudnátok nekem segíteni nagyon kezdõ vagyok a 3ds max-el.Haverom csinált nekem egy karaktert és elküldte csak a textúrák hiányoznak, vagyis elküldte de nem tudom hogy kell betölteni õket eddig eljutottam.
kép

Ackro
a blowup elsõsorban erre való mivel a max képtelen nagy méretben renderelni. még üres képet sem tud létrehozni tizenikszezer felbontás felett.
mondjuk nem értem azt sem, hogy ezt a funkciót miért kellett egyáltalán kirakni gui-ra (biztos akkoriban még kevés gui komponens volt a renderpanelen és nem nézett ki úgy mint egy ûrhajó mûszerfala).
ha nagyobb méretet írsz be mint amit õ le tud kezelni, automatikusan feldarabolhatná és leszámolná maga csöndességében a darabokat ahogy tanulta, aztán meg összerakná és kidobná a végeredményt vagy lefagyna ahogy szokott, de legalább nem kéne itt õrködni mellette. ráadásul ez a nyakatekert logika, hogy megadod a render panelen a blowup region méretét, a viewport configban meg ennek annyiadik részét, ahogy a végleges kép arányul a regió méretéhez ahelyett, hogy megadnád a végleges méretet a render panelen, a blowup region-nál meg egy darab méretét és pozícioját és ezt az értéket venné alapul a render méretnél.
még sok évek óta benne lévõ dolog sem mûködik úgy ahogy kéne, de már a 2011-es változatot adták ki. 2009-óta pl szar a loft. nem mûködött normálisan a shell soha. spline divide-nál nem lehet megadni, hogy vertex súly alapján vagy szegmens hossz alapján ossza fel a szegmenst. nincs benne alapból egy rakás alapnak számító modellezési technika. nincs benne seamless noise. a default értékek általában a ritkábban használt esetekhez van állítva (pl: apply mapping->off loftnál - mivel miért akarnád letextúrázni azt a szerencsétlen objectet? amikor meg már collapsoltad kicsit késõ bánat)
szar a group extrude is (ha nem egy irányba állnak a normalok) ennek kb ugyanaz a baja mint a shellnek. az unwrap új feature-ei is csak keddenként 7 és 8 óra között mûködnek normálisan meg egy rakás ilyen kis apró kellemetlenséggel van tele.
de a csillivilli hülye új felület a 2010-ben az fontos volt....meg a memoria gyilkos viewcube vagy mia kolera az is nagyon jó lenne, ha nem fosná össze tõle a rendszer magát pár óra használat után.
nna kisírtam magam megyek kínlódok tovább... 😊
lehet írok egy blowup scriptet...

Brütal jó car anim slg-vel. Blendernek egész komoly tooljai vannak.

link

ThomasGins
több ezer pixeles felbontású képnél jóljön azért.

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
manualdesk<#zavart1>
Viewport configba be lehet lõni számokkal is. De hát jah...

VisualHarmony
Szerintem ez(region) egy kényelmi funkció lenne, hogy ne kelljen egy kis módosítás után újra az egész képet leszámoltatni csak egy-egy részletét.
A blowup pedig az általad megadott felbontásra és képarányra számolja le azt a kép részletet amit megadsz neki. Bár lehet tévedek, de ha így nézzük nem arra való, hogy egy képet szétvágjon X felé majd azokat batchrender szisztéma szerint autómatikusan kiszámolja és lementegesse.

Ackro
ááá! ez a blowup region mekkora egy szar! há mér nem tudja ez automatikusan felosztani megadott X*Y méretû részekre a képet és leszámolni és lementeni a darabokat külön fájlba?
komolyan egyesével kell beállítgatni a régiók pozicióit kézzel és egyesével lementegetni õket? bakker ez a 21. század! remélem a jövõre kjövõ max 2300-ban már lessz automatikus blowup... hááát komolyan gyerekek még nekem is menne ennek a résznek a leprogramozása pedig nem vagyok programozó. még assemblyben is menne egy osztás leprogramozása ezek mi a fenét csinálnak ott az autodesknél? manualdesk-et?
szétmegyek!

Ackro
köszönöm, tényleg a shadow miatt volt, de csak a materialon kellett bekapcsolni az affect shadow pipát.
(nem akartam az egész ablakot kivenni az árnyékvetésbõl és szét detachelni sem )

npeter
ha jobb gomb, properites-> cast shadow elõl kiveszed a pipát? mármint ha az üveg van kijelölve.

Ackro
szevassztok, vray guruk! gyors segítség kellene. nincs idõm és kedvem végigmatatni a spot3d-t...
mi okozhatja, hogy az üvegen nem világít át a nap? vray sun, vraymtl->reflaction->fehér reflection 18-as szürke. úgy tûnik, a fény átmegy az üvegen, mert nincs teljesen sötét mögötte, de ez szerintem csak a secondary bounce. 'éles' napfény nincs mögötte. mit állíthattam el, vagy mit nem állítottam be?
thx elõre is

nice 😄 <#eljen>

the world is mine

Klon
pf...
munkamániás .... 😉

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ne meg is voltam, s most már várom a hideget.

npeter
StarCraft fanoknak: torta
😊

en mar azt varom hogy 6 kor mar sotet es hideg legyen... nyugodtan lehet akkor dolgozni otthon es nem uvoltenek a gyerekek az udvaron

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hmm, úgy tünik ma van az utolsó meleg nap, holnaptól illetve estétõl komolyabb lehûlés lesz. Egy utolsó csobbanás a körösben... 😄
Meg van halva a topic vagy mindenki az ameriaki nagybácsival beszélget a google-én keresztûl?
😄

google ismét üt...

http://www.google.com/chat/voice/compare.html

internetes telefon hívás az egyesült államokba: ingyenes... 😄

melyik masik a "masik"ban is csend van..
hogy haladsz a M fele cumoval?

ThomasGins
A végén másik topikba fogunk beszélgetni😊

npeter
Nekem meg az a bosszantó, hogy hiába állítom be a perspective/camera nézetben a default light-ot, állandóan visszaállítodik, beég, stb. De csak mostanában kezdte vmiért. <#falbav>

És arra rájött már valaki (egy régebbi probléma ez a maxban nálam), hogy ha megnyitom a material/map browsert, amiben library-nek megvan nyitva egy maxfájl (vagy kettõ), akkor betesz az aktuális jelenetembe a másikból egy direct01 fényforrást (vagy kettõt), vagy vraysun-t. Gondolom ez amiatt lehet, hogy a beolvasott vraysky sunnode-ja az adott lámpa.

Meglehetõsen bosszantó, fõleg ha elfelejtem kitörölni és az éles renderben veszem csak észre.

Én inkább úgy vettem észre hogy egy bugos fos (ez is). Nálam is 5 fps-el ment a viewport modell részletességtõl függetlenül, miközben semmi sem terhelte a gépet(és a többi 3d alkalmazás gond nélkül megy). Aztán valamitõl néha megjavul, és sokáig semmi gond. Úgy vettem észre opengl renderernél nincsenek ezek a "szeszélyek", viszont hiányzik abból a módból pár feature. dx10 mód meg full bugos, a modell kifordítva látszik, stb.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Tök érdekes, leteszteltem a fõgépemet és az egyik rendergépemet cinebench 11.5 opengl tesztjével. a fõ gépem 7× jobb eredményt hozott ki, mint a rendermasina az alap grafikuskártyával. mégis, ha elindítok mindkettõn 3dsmaxot, alig 10-20%-al gyorsabb a fõgépem 3d megjelenítésben (zoom/pan->fps). ezek szerint a max viewportja ennyire a processzorra támaszkodik, és szinte mindegy milyen grafikus kártya van a gépében az embernek?

az érdekes rész 4:35 -tõl van.

ez mind megvan most maxban is. Bár kicsit lasabb a gépem... 😄

slg realtime obj editing (transformation)

van benne vmi

döglött a fény árnyék de egyébként jó.