63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    az esetek többségében a legacy autocad import az ami jól működik. a másik esetében a sokat markol keveset fog törvény valósul meg legtöbbször. a méretet pedig legcélszerűbb autocadban beállítani a drawing setup és a scale segítségével. azonkívül azt sem árt leellenőrizni, hogy az origó nem timbuktuban van-e, mert ez is komoly problémákat okozhat a max-nek(mivel csak egyszeresen pontos)
  • tilbury
    próbáltam már én is a dwg importálást, de nekem sosem rakja be rendes méretarányban, hiába állítok be akár 1 m-ert, akár 1 cm-ert az importálásnál. Amúgy ti mit kezdetek a beimportáld dwg-vel? segédvonalaknak jók csak nem? homlokzatot is érdemes beimportálni amúgy?

Mutans Zombi:
    úgy modellezed le az adott tárgyat/témát ahogy neked az jól esik/tetszik/kézreáll. Lehet több elemből persze, úgy legalább könnyebb textúrázni, kezeli őket.
    a nomral maphoz meg van egy ps plugin, amit te láttál a video-n: itt utána tudsz nézni
  • Mutans Zombi
    Helló ismét!

1., A Subdivision Surface panel-t csak most fedeztem fel és az érdekelne, hogy igazából érdemes ezt
    használni, vagy jobb a turbosmooth (mert pl. nem kell poly-vá konvertálni), vagy egyiket sem, hanem egy harmadikat? Vagy felhasználója válogatja? Mert a Surface panelen a render fül szimpatikus, csak hát a poly-vá konvertálás ugye...

2., Mennyire kell törekedni, hogy egy tömbből legyen kiszobrászkodva egy modell?
    Gondolok itt arra, hogy ha pl. egy szekrényt kellene modellezni, és ha az ajtó több elemből van összerakva, mert pl. kazettás üveges, akkor az üvegek közötti deszkák is külön legyenek, mint a valóságban, vagy mivel azok nem elmozdíthatóak a rendeltetési helyükről (mint egy polc), hanem fixek az ajtón belül, ezért azok menjenek egybe?
    Ha van valami faragvány a fa felületén, akkor azt a modellből kell kialakítani, vagy (lehet hülyeséget
    írok) normal map segítségével szerencsésebb megoldani?
    (Erről a normal map-ről láttam egy videót, ahol egy érdekes mintát tett a delikvens a modellre, amit Photoshop-ban rajzolt meg (csak neki PS-ben volt valami egyedi opció a Filters-nél, amitől azt a sajátos kék színt felvette, nekem meg nincs)).
  • zenoka
    en vagyok az ufo mondom
    autocadben kipucolod a terveket elmented es behivod maxban es kesz.. soha semmi problemam nem volt pedig nem egyszer kaptam archicadbol extportalt autocad filet es az lett maxba behuzva (es nem csaladi haz hanem szep nagy irodahazak kornyekestul mindenestul).. amire egyedul oda kell figyelni hogy spline objectumok ne legyenek az autocadfileba (brezier ivvek) mert azt a max nem szereti helyette legrosszabb esetbe a splineokat atrajzolod arc objectte.
  • hunkircsi
    Azzal tisztában vagyok, habár AutoCAD 2010-el dolgozok azért 2007-es AutoCAD verziójú DWG-t mentek el. Amúgy vicc az egészben az, hogy szépen kipucoltam MAX-ben a terveket, csak a fontos vonalak maradtak, tehát nem több ezer line. Ilyenkor a MAX olyat produkál, hogy minden művelet előtt (zoom, nézetablak forgatás, bármilyen gombra kattintás, jobb klikk, stb, stb) megáll és tölt pár másodpercet. Ez valami piszkosul idegesítő és el is lehetetleníti a munkát, amikor azonban egy objektumot kijelölök a jelenetben (tökmindegy, hogy micsodát) ez az idegőrlős töltögetős hiba azon nyomban megszűnik és minden megy szépen, flottul, simán. Kész vagyok ettől a programtól.
  • putyi
    talán mert max 2009-cel akarsz autocad 2010-es rajzot megnyitni. és most a számokra és a sorrendre kell figyelned.
  • SZilaJMaGGoT
    Ha leraksz valami alap primitívet az is ilyen lesz? Mert akkor csak át kell állítani valamit, h mit azt már nem tudom(sry :/)...
  • Atika :o)
    Sziasztok az mitol van, hogy ujrainstalaltam a gepem a maxot es ha kinyitok egy regi 3D modelt akkor a szpe polyk helyett haromszogek vannak :(
  • ThomasGins
    hehe
  • hunkircsi
    Úgy csináltam, hogy a cégtől kapott DWG-t megnyitottam az AutoCAD2010-ben, majd kipucoltam a számomra felesleges vonalakat a tervrajzból, aztán elmentettem egy 2007-es AutocadDrawing formátumban (DWG). No és ez a file viselkedik így. Nem tudom hogy mit szúrtam el, de utolsó dühömben a cégtől kapott DWG-t beimportáltam a MAX-ba, és azzal meg nincsen semmi baj. Röhej.
    Az AutoCAD2010-et a 64bit miatt tettem fel de azóta nem igen használtam másra csak a fájlok tervrajzok nézegetésére, úgy látszik, hogy valamit nem tudok az új verziókkal kapcsolatban.
  • zenoka
    Nem lehet hogy ez a dwg a hibás csak? Probaltad régebbi dwgnel is ahol normálisan működött?
  • hunkircsi
    Hali, van valakinek arra ötlete, hogy miért fekszik meg a 2009-es 64bites MAX-om mindössze annyitól, hogy egy tök üres jelenetbe egy DWG tervrajzot beimportálok?
    Mindig így csináltam 32biten, hogy beimportáltam az adott nézetekhez tartozó tervrajzokat, aztán elkezdek modellezni. Mindig egyetlen objektumként importálom a teljes DWG-t, majd Editable Spline-é konvertálom. Most meg az importálás jó pár másodpercig eltart, aztán már egyetlen tervrajztól szembetűnően akadozik a nézetablak mozgatása. Az EditableSpline konvertálás aztán eltart fél percig is, de a java csak ezután jön, mert némi mozgatás után egy az egyben megfekszik az egész MAX. Kifagy és kész. Kérdem én, hogy most akkor így hogyan dolgozzak, amikor a munka legelső és legegyszerűbb fázisánál is ilyen akadályba ütközök.
    Plíz HELP!
  • Metwork
    ezaz! köszi

npeter, Neked is köszi
  • VisualHarmony
    Nem arra gondolsz, hogy a material editor olyan legyen mint a kép jobb oldalán lévő hagyományos?
    Ha igen akkor a kép bal odlalán látható módon tudod azt megváltoztatni.

KÉP

Üdv, Adam
  • npeter
    A material editoros gondról volt régebben szó itt
    Igaz nincs fent 2011-em, nem tudom műxik-e.
  • Met
    Kikapcsoltam, de most jut eszembe, hogy amikor a pickup-ot csináltam nem volt ilyen gondom és akkor már bőven megvolt a win7 (lassan 1 éves) ami esetleg számíthat, hogy felraktam múlthéten az SP1-et a winre.

Más, 2011-es Max-ben a kis ablakokat (bevel, chamfer, extrude stb.) nem lehet vissza állítani a régi kinézetére? Ez annyira nem fontos viszont a Material editor ablakot nagyon vissza kellene rakni régi kinézetre mert nagyon idegenül néz ki :)
  • Aldaryn
    Hehe... elegáns.
  • Met
    Igen, észrevettem :)
    Mindegy, átállok 2011-re...
  • zenoka
    Ejj en nagyon régen mondtam utoljára de látom megfogta a fantáziád:))

Jobb klikkes téma 2011 alatt szokta csinálni nekem is de van amikor egy sima max restart segit.
  • Malakai
    Aero kikapcs.
  • Aldaryn
    Btw, nem tudjátok ki gyártja azt a csaptelepet, ami egy lapos téglatest, végén felülről belevágott lyukkal, amin keresztüllátni, a téglatest üreges, és ahol a lyuk kilyukasztja, ott a peremen egy nagyon szép alakzatban folyik ki belőle a víz. Keresgéltem guglin,d e nem jártam sikerrel. Évekkel ezelőtt láttam, és azóta ez a "legszebb csaptelep" az emlékeim között, jó lenne megtudni, mit is tartok szépnek.
  • Aldaryn
    Nem, de ha valaki tud rá megoldást, ne fogja vissza magát! :D Amúgy nem tudom, megfigyelted-e, hogy csak eltűnik,a funkcionalitása ottmarad. Tehát ha vagy annyira penge, hogy vakon használd, akkor teljesen jól működik. :)
  • VisualHarmony
    Ilyen jobb klikkes nekem is volt, de csak 2009 és 2010 alatt 2011nél nincs ilyesmi.
    A másik kettőnél is csak akkor volt amikor ment teamwiever vagy skype vgay msn.
  • VisualHarmony
    Nah szép...még hogy perverz...nem tom ki emlegeti egyfeszt az analintrudert:D
  • Met
    Na, srácok, senki nem tud megoldást arra hogy miért tűnik el a jobbklikkes menü?
    Kurva idegesítő
  • zenoka
    A render teljesen rendben van kurva jól néz ki de az a design.... Tényleg perverz vagy:)) Vagy csap vagy szökőkút de a kettő egyut:)))
  • npeter
    Rajzi szempontból tényleg jól néz ki, a design viszont nagyon nem tetszik nekem se. De hát nem vagyunk 1formák.
    amúgy simán elmenne fake or photo témában
  • Aldaryn
    Mi ebben a funkció? A PR duma szerint a "tervező szeretett volna egy szögben álló vízfüggönyt, ezt valósította meg a .." Nekem ez ugyanolyan design. :) Én úgy érzem, ez elég használhatatlan képződmény csapnak. Mint szobaszökőkút teljesen rendben van.
  • VisualHarmony
    Köszi:)
    Nekem bejön ez a csap. Mindig azt mondom, hogy a design nem egyenlő a funkcionalitással. Itt viszont pont a "funkcionalitás" ami vitte a külső kialakítást ha lehet hinni a PRnak.
  • Aldaryn
    A render ( anyagok, víz, fények, beállítás ) szuper, minőségi, belefér bármilyen igényes katalógusba. A csaptelep pedig szerintem borzadály.
  • VisualHarmony
    Hideg meleg víz meg úgy egyáltalán a termékről:)
    http://www.hansa.hu/HANSALATRAVA.5280.0.html

A víz az egy mesh, boxból kialakítva+ shader+ bump+ egy kevés photoshop.
  • youth #56572
    Szia!
    A vizet hogy csináltad?
  • Papirzacsi
    Nekem tetszik, fogékony vagyok az ilyen újfajta formákra, ötletekre, de az ilyen design dolgoknál mindig előbújik belőlem a műszaki és felmerül a kérdés, hogy a kedves designer hogy gondolja megvalósítani a hideg-meleg állítást, hol keveredik a víz, és egyáltalán ennek a vízsugárnak a létrehozását. Meg úgy egyben az összeszerelést. :) Mert álmodni én is tudok nagyokat.:-) De nekem azért tetszik.
  • VisualHarmony
    Csináltam egy ilyen csapot, gondoltam feldobom hátha van akinek tetszik a forma vagy bármi:)

http://dl.dropbox.com/u/405131/HansaLatrava.jpg

Üdv, Adam
  • Csicsó3d
    ennek a cikknek bizony igaza van. Akinek Kingston SSD-je van az olvassa el és tegye meg amit kell. Az enyém elszállt múlthéten..mégjó hogy "csak" rendszer vinyó volt és nem adat
    http://ipon.hu/?news=16300
  • GixEr
    Most neztem, az official oldalon vannak tutorialok: Tutorials
  • SZilaJMaGGoT
    Még mindig úgy van ahogy mondod... :D Nah mind1 megoldom valahogy... :)
  • GixEr
    Csak onallo programkent tudod hasznalni. A keletkezett eredmenyt meg pluginnal "visszaolvasni". Legalabbis amikor utoljara neztem meg ez volt. Bar inkabb a Realvawe-el foglalkoztam anno.
    Pflow nem jo??
  • SZilaJMaGGoT
    Ezt én is tapasztalom.
  • Met
    Az milyen hibára utal, hogy néha eltűnik a jobbklikkes menü?
    Kattintok, megjelenik a menü aztán eltűnik és ahogy fel le mozgatom az egeret megjelenik 1-1 sor.