63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #56643 Szerintem az Autodesk egy hatalmas politikai pártá szeretne felfejlődni, és úgy gondolják, hogy ehhez a szoftverfejlesztésen keresztül vezet az út. Nagyon ügyesen csinálják azt, hogy eszméletlen hírverést csinálnak egy terméknek, ódákat zengenek róla, és leírnak egy csomó olyan dolgot róla, aminek a fele sem igaz. Hányszor írták már, hogy speed improvement, meg major bug fixes, aztán egyre szarabb a program.
A stratégiájuk az, hogy a marketingbe fektetik az energiát, az meglöki az eladásokat, aztán mire visszaesnek az eladások, addigra jön az újabb verzió. -
#56642 sikerult megtalalnod a legutolso meg jol mukodo drivert? -
#56641 Sziasztok.
Nincs valakinek ötlete arra, mi lehet a gond, ha a a 2011-es 3DSMax üresen is kb 15 fps-t produkál dx9 alatt? Dx10 alatt 400 fps körül, de ha egy primitív kockát hozok létre, akkor is érezhetően akad a cucc. Kilépéskor pedig bezárja az ablakot, majd pár másodperc múlva egy max osszeomlásos ablakkal köszön el. Eddig semmi baja nem volt, pár napja cseréltem videokártyát (9800GT-ről GTX560-ra). Videokártya drivereket már akkor frissítettem, Maxot most újraraktam, nincs ötletetek mivel lehet még gondja? -
#56640 Szédeületes, milyen iszonyatos baromságokat produkál a viewport, villog, az UI-t újra meg újrarajzolja egy-egy memóriaműveletnél, stb... Mindezt úgy, hogy alig van a képen valami, csak kicsit összetettebb DX shaderek, de könyörgöm, ha egy Crysis-t legmagasabb beállításokkal röpít a konfig, nehogy az én gépem legyen a szar. -
#56639 hátha érdekel vkit és még nem látta:
evermotion-on új pályázati lehetőség interior és exterior témakörben: link -
nenad #56638 a videokaresszal van a gond, ők profi kareszban gondolkodtak.. LOL
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/cert?siteID=123112&id=16391880&results=1&product_group=6&suite_group=&release=2012&os=8192&manuf=2&cclass=&card=&opt=0 -
zenoka #56637 nah az eddigi tapasztalatok alapjan a 2012 kimarad nalam es megvarom mi lesz a 2013nal.. nem kell minden evben mindig raprobalni ugyanarra a szarra:D -
#56636 Kis kiegészítés, a shaderek különböző tulajdonságai már egész jól megjeleníthetőek a viewportban. Bump, reflection, (persze csak map, nem valódi. :) stb... Sajnos falloff mapekkel még mindig nem tud mit kezdeni, pedig a lehetőség adva vagyon.
A MassFX nagyon jó. Kár, hogy csak rigid body számolását tudja, annak ellenére, hogy annyira hirdetik, hogy ruha, folyadék, kötél, softbody minden egy kalap alatt. Gondolom, erre még várni kell. Robosztus, egyszerű szituációkkal nem lehet megfektetni, nagyon bonyolultakkal pedig kis tweakelés után szépen elboldogul. Egy befőttesüvegek megtöltött majd négyezer pénzérmével tizenöt perc alatt úgy, hogy csak minimális hiba volt a számolásban. -
#56635 Egyetértek.
Továbbra sem többszálúsítot, egy nagyobb instance kijelölésbe belefagy, stb, stb, stb... alapvető core bugokat nem javítanak évek óta. Szánalmas. -
#56634 Sanya2007 és Met: itt találhattok sok studio render setup-ot, lessétek meg, hátha találtok vmi kedvező beállításokat magatoknak a kívánt eredményhez: link
Kifli: manapság már van sok tutorial magyarul is a neten, de a többsége angol, nem árt, ha azokat is nézegeted, mert ugyebár a program is angol nyelvű.
-
#56633 Kérdésem lenne:
Vannak-e angol 3dsmax-al magyarul jó tutorialok?
Illetve, a tutorialok többségében melyik verziót használják? Melyiket érdemes egy kezdőnek használnia? -
#56632 Nos, ezzel a beállítással 2 óra 32 perc 59,6 mp-ig renderelt, min állítsak, hogy gyorsabban végezzen?
Számít, hogy v-ray vagy normál kamera?
A parketta egyszerű v-ray textúra :)
-
Sanya2007 #56631 Sziasztok Grafiku Barátaim!
Következő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott ez a Renderkép:
F1 Renault 2011 - Render
Nekem is van egy idei 2011-es Ferrari modellem, de nem sikerül még találni neki megfelelő rendérbeállítást. Nos, tudnátok nekem tanácsot, adni, hogy hasonló végeredményt kapjak mint ami a belinkelt képeken is van?
Mental Ray és Vray is szóba jöhet.
Viszont úgy tudom hogy ez a Renault Vray-el lett renderelve.
Nagyon szépen megköszönnék, ha tudnátok segíteni.
További renderképek itt!!
-
nenad #56630 Na erre visszaírok még.
a végeredmény: a szokásos mocskos hazug kurva anyádat autodesk. LOL
500 mega körül indul, nem különösebben gyorsabban.
Nézetablak ugyanolyan tetű lassú...hd 4850 alatt
Mental Ray kapott pár procedurálisat
Érdekesnek tünő szimulációs engine multithreadet is támogatja. De lehet polyfüggő mivel a physx-es
4,0 -as dotnet kell alá. Sok akadásra és a szerkesztőablak kifehéredésére lehet számítani, a vontattott másolás pokol lesz. Ezt leszámítva biztosan jobb... Nem is vesztegetek több időt rá... Uninstall. -
DerStauner #56629 sziasztok!
van egy modell, ami 3ds max 2009-ben készült. Semmi extra, sima textúrák, pár fényforrás, semmi animáció. Ezt kellene exportálni egy korábbi verzióba (3ds max 9).
Hogyan lehet ezt? Mi kell hozzá? -
#56628 2012-t valaki nem tesztelte még?:) -
#56627 nah így sokkal jobban néz ki, csak most meg a camera nem igazán jó, túl messze van a kocsi, alig látszik a részletek, nagy az előtér. jah még élethűbb lenne, ha látszana vmi ülés, kormány. próbáld ki esetleg , hogy kifordítod kicsit az első kereket, meglásd rögtön másabb képet fog mutatni.
a parketta az fasza :) -
#56626 Hát csak ilyen elnagyolva volt betolva pár szögletes modell a beltérbe, így az enyhén átlátszó szélvédőkön/ablakokon bepillantva "árnyakként" láthattad a sofőrt, üléseket, stb... :D Szóval ilyen 5 perc szarakodás kábé... :D -
#56625 Belső térrel nem akarok tökölni, milyen volt az NFSUG-ban? Játszottam vele de nem emlékszem :) -
#56624 Lehetnének az ablakok kicsit átlátszóbbak, ha nem akarsz beltérrel szenvedni csinálhatnál valami "kamu" belsőteret mint az nfs underground-ba. :D Egyébként fasza nagyon, csak egy ötlet részemről! :D -
#56623 Na, így már azért jobb a helyzet....ugye?
-
#56622 köszi, ezt este meglesem :) -
Csicsó3d #56621 csinálsz egy külön króm materialt csak a felniknek és a maps alatt van olyan hogy environment ;) oda be tudsz rakni bármilyen HDRI-t és akkor csak arra az egy bizonyos anyagra fog hatni -
#56620 -
#56619 Egy kis OFF :D
-
Vertigo #56618 ...igy picit gaz, de ha mondjuk matt design lenne akkor beleferne (esetleg lehetne avval probalkozni, hogy a kullok szinesek a perem krom, ha nem szivesen szaladsz el a kromozassal, de ott is mondjuk az lenne utos, ha kullok matt fekete, perem pedig krom esetleg bronz lenne) -
#56617 hogy?
Én is krómoznám csak a szar tükröződés miatt most annyira nem sikerült -
Csicsó3d #56616 ha már kérdezted én krómoznám :) Meg lehet azt oldani, hogy a krómnak legyen külön HDRI-je ;) -
#56615 Gázul néz így ki hogy színes a felni?
Ha krómra festem akkor csak a fehérség látszik rajta.
-
#56614 Koszi az infot :) -
zenoka #56613 hehe:S fasza:S lassan elokenne venni a vesot, kalapocsot, kotablat.. -
#56612 Hali!
No csak megoldódott a rejtélyesen lassú és feleslegesen töltögetős nézetablaki problémám az importált AutoCAD rajzokkal. Kihúztam a 3DCONNEXION SpaceNavigator nevű cuccomat és letiltottam a vezérlőprogramját, és láss csodát, az egész jelenetem (komplett áruház-modell, AutoCAD line-okkal egyetemben) a MAX-ban csodálatosan, a legkisebb akadozás nélkül pörög-forog.
A múlt héten töltöttem le a legújabb drivert a 3D-s "egeremhez", talán hiba volt. -
#56611 Amire használom a progit....
A HDR Light Studio Standard V1.5 hol tárolja az indító file-ját? Fel van telepítve de a startmenüben nem találom csak az uninstallját, és a program files könyvtárban sem van. -
#56610 Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy miért írja ki a program 2011-es verziója XP SP3-nál, hogy nem találja az összetevőket és indítsam újra a gépet, majd próbáljam meg újra, de akkor is ugyan ez a hibajelenség. Valami ötlet esetleg? -
#56609 Csak egyet? :D -
#56608 felfedeztem egy idegesítő dolgot a 2011-es Max-ben, amikor megnyitok egy materialt a mateditorban akkor a material nevét nem írja be -
#56607 megjavult :)) -
#56606 sajna nincs :(
vray-t már újraraktam, de nincs változás... :( -
#56605 Ilyen se nem van, ha odatutujgatod az egeret? -
#56604 segítséget kérnék!
eltűnt a render setup panel :) ill. ennyi látszik belőle:
max 2011 x64
win restart megvolt, max reset volt, win aeor kikapcsolva.
valakinek van ötlete? nem akarom újrarakni....
köszi