3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
\"So always look on the bright side of death\"
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
V-Ray 2.0 is Coming on December 6, 2010 - Includes: V-Ray 2.0, V-Ray RT and V-Ray RT GPU
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
link
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
1. lehetõség volt a nyertes! 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
1 dupla polygon miatt
2 rossz uw
3 jelold ki az összeset és tolj egy autómat smooth groupot mert annak a hiánya is okozhatja
Újabb problémába ütköztem a renderelés során. Szóval az a gondom,hogy (mint a képen is látható) a hûrõrács egy jó nagy része igencsak foltos. Próbáltam rá több materialt is,de mindegyikkel ilyen. Ha megfordítom azt a részt,ahol van egy folt (Flip paranccsal),akkor ugyan jó,csakhogy több száz ilyen rész van benne és hát...nem szeretnék vele ennyit tökölni,mert bízom benne,hogy van valami épkézláb megoldás. Ami érdekes az az,hogyha elrejtem a többi alkatrészt (tehát csak a hûtõrács marad) és úgy renderelem,akkor viszont tökéletes.
V-ray-el renderelem.
Render beállításokban a az Indirect illumination fül alatt az Irradiance Map beállítás Very High-on van. (Ha low-ra rakom,vagy bármire,akkoris ilyen.)
Mit tudnék vele kezdeni?
Az a bajom a Help-el, hogy nem tudok valami jól angolul... németes voltam világéletemben -.-
Ismeritek a AC3D-t?
per aspera ad astra
Ha már van maxod,akkor a help könyvtárát nézd át mindenképp.
\"So always look on the bright side of death\"
Még soha nem volt alkalmam 3D-s szoftvert használni, de szeretném megtanulni. Mit ajánlotok, melyik szoftverrel kezdjem? Most 3Ds Max 8-am van, mert régi a gépem, de eléggé nagyonsok oldalú egy program 😄
De tény, hogy nekem se nagyon fagyott még ki 64 bites rendszeren, csak néha-néha, de azt betudom max feature-nak 😛
32 biten többször is kilépett akár hibaüzenet nélkül is, csak úgy lazán kidobott asztalra 😛
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Követezõ scene szereplõi: FÁK
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
Tehát ezt a modellt én egy másik programban (Zmodeler) pakolgattam össze és onnan raktam át 3DS-be. És most néztem Wireframe nézetben a modellt és észrevettem,hogy háromszögekbõl épül fel. (Pedig tegnap határozottan emlékszem,hogy Quad-okban volt)...na mind1.
Szóval most Zmodban átkonvertáltam háromszögekbõl Quadokra,átraktam 3DS-be és láss csodát..jó lett. Viszont most minden szir-szar alkatrészt rakhatok át egyenként. :S
Azt viszont nem értem,hogy hogyan tudott átállítódni háromszögekbõl Quadokra. Na mind1...mostmár lényegtelen.
Köszönöm nektek a segítséget!
per aspera ad astra
Esetleg nem került be memória zabáló textura tömeg vagy displacement a scenbe tegnap óta?
(64bit en is szar a 64bit-es max)
Tegnap még vígan rendereltem 32bites op. rendszeren 32bites maxxal.
32bites maxot nem fogod tudni futtatni 1500MB memória igény felett..
😞
Érdekes,mert op. rendszer újratelepítése elõtt a dinamikus memóriához hozzá sem nyúltam és tökéletes volt. Próbáltam már azt is,hogy kikapcsolom az adott meghajtón a lapozófájlt,de akkor sem kóser.
Újabb problémába ütköztem!
Szóval elkezdtem renderelgetni V-Ray-el (V-Ray 1.50 SP4) és eddig hibátlanul ment.
Ma délelõtt újra raktam az op. rendszert (ugyanaz,ami eddig is volt). Felraktam ugyanazt a 3D Studio Max-ot,hozzá ugyanazt a V-Ray-t. Nyomtam 1 F10-et,ugyanúgy beállítottam mindent,mint eddig nyomok egy F9-et . "Building light cache" elkezdõdik,végigmegy,utána jön egy olyan,hogy "Unloading Geometry",ami elkezdõdik,majd megáll és csak számol a végtelenségbe,de nem halad semmit.....
Ez az "Unloading..." eddig nem is volt,szépen elkezdett dolgozni,aztán végzett. De ez csak áll 1 helyben és nem csinál semmit. Mi ilyenkor a teendõ,valakinek ötlete?
Bõrrõl annyit, hogy psben a renderket itt-ott meg kellet okosítani mert túl sokszor ismétlõdött a textura és ez kiadta magát rendesen az egyforma glossy és bump map miatt.
Másik örök problémám, hogy mi van akkor amikor qrva kicsi a szoba és egyszerûen a sarkokba bemászva is alig látszik v.mi? Ezt ki, ki hogy oldja meg?
Én próbáltam:
-a modellel csalni és mindig az adott kamera mögött kihúzgálni a falat nagyobbra
-játszani a Clipping-el
-és végül a radikálisabb FOV vagy focal lenght és hasonlók
Problémák:
-amikor nagyon szûk határidõ volt(4dservice-nél kb 90%ban) nem volt idõm minden képet egyesével renderelni más más scenekbõl hanem egy scene, batchrender (aztán reggel örül, hogy tudott aludni is, a képek is kész lettek, és még dolgozni is van energy aznapra) és sokszor nem fért volna be 12-18* ugyan az a scene a gépbe.
-nem mindig használható mert ez az belóg félbemetszi stb
-egész egyszerûen csal és nem minden megrendelõ szereti
Van más okosság erre a dolgokra?
By the way, a bõr shader gyönyörû.
per aspera ad astra
Megrendelõ sajna nem volt, ezeket a képeket és az egész scene-t portfólió bõvítésként készítem mivel az elmúlt 1évrõl semmi referenciám nincs az elõzõ munkahelyemen kötött szerzõdés értelmében 😞
Szal itt a design és minden is az enyém(annyi kötöttségem volt, hogy egy meglévõ épületet modelleztem tele kávézónak), másoknak se tetszik a design, így sokszorra nézegetve kissé cipõbolt feeling 😄
Kamerák és az amatõr fotózás...elég amatõr "fotós" vagyok én magam is, gyakorolnom és nézegetnem kell még jó pár képet, hogy meglássam a modellben az igazán jó nézõpontokat(erre valami olvasni valót vagy valami igazán jó fotós linkjét vagy nem tudom akármit tudnátok ajánlani?).
Párnák sajátok😊
Remélem a következõ design jobban bejövõs lesz majd, és köszi a kritikát és persze az elismerõ szavakat is!😊
Üdv, Adam
Azok a párnák nagyon frankók, jól eltalált anyagok, modellek, igaz nemtom saját-e vagy vmi archmodels-es, DE ezt a megrendelõt úgysem érdekli 😊 A kamerákon tényleg lehetett volna állítani kicsit, fõleg a belsõkben. Némelyik képen nagyon "makettosnak" tûnnek a dolgok, valszeg a kevésbé elõnyös kameranézet végett.
(A kritika.: a kamerákon lehetett volna kicsit állítgatni, hogy ne ennyire amatõrfotós hangulatúak legyenek, és a design nekem nem bejövõs, de ez utóbbi erõsen szubjektív, és nem is neked szól. 😊 )
per aspera ad astra
De jöhet ám a negatívum is had fejlõdjek!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
the world is mine
Várok minden féle kritikát, észrevételt, tanácsot etc.
Összes kép: http://dl.dropbox.com/u/405131/coffeeall.jpg
(Raktam volna fel normális képet is, de azt mondja a szabályzat:
- 20 Kbyte a VIP joggal nem rendelkezõknek)
cinema4d
Blueprinthez csillio oldal van. Tutorial oldal is. Programokbol is szep keszlet all rendelkezesre.
De hogy lasd nem csak kotekedni akartam:
Blueprint
Az egyik ~6-7-10 eve kozismert oldal
Tutorialnak:
Fiat 500
Így megrajzolni szeretném , csak nem tudom hogy kezdjek hozzá..
Nem tud valaki erre is egy jó tutort ? 😛 vagy milyen programmal ,és módszerrel csináljam ezt ? kösz elõre is