63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• JackMeadow
    legutsó melom nem egy nagy etvasz
  • zenoka
    jaja rambol mindig annyit amennyi a gepbe es a penztarcadba belefer vagy jol meg kell tanulni optimalizalni:) de inkabb tobb ram..
  • tilbury
    Vannak itt srácok, akik a CET-et modellezték, lehet elárulnak neked 1-2 modellezési tippet ;-)

JackMeadow : RAM-bol sosem elég, főleg ha ugye egyre nagyobb projecteken dolgozol.
  • JackMeadow
    most tervezem hogy veszek még 4 giga ramot a másik4 mellé, sztetek megéri? vagy be lehet lőni valahogy h töb ramcit használjon?
  • Teafilter
    Sziasztok!
    Viszonylag kezdő Max-os vagyok. A beépített tutoriálokat csináltam már...
    A modellezés alapjára kérdeznék rá.
    pl: milyen módszerrel állnátok neki egy "non standard" épület modellezéséhez (ilyen a CET bordás héja az ELTE-nél ; vagy olyanhoz mint amit a mallékelt képen láttok)

-ha tud valaki ilyesmit bemutató tutoriálokat, ne titkolja el!!

Előre is köszi mindenkinek!!!
  • zenoka
    de nem mindegy hogy honnan veszi az adatokat es milyen tempoban.
  • JackMeadow
    rendernél a CPU mérvadó nem?
  • bencsab
    Hát persze! A furcsa inkább az lett volna, ha +1 percet jelentene. :)
  • Met
    Az létezik, hogy +4 giga ram 1 perc minuszt jelent a renderidőben?
    Tegnap rendereltem, ma beraktam a gépbe a ramokat, megint lerendereltem ugyan azt és 1 percel tartott rövidebb ideig.
  • GixEr
    A sajat Riggelesnel szerintem egyszerubb. Foleg, ha megnezed a MadCart eleg egyszeruen be lehet loni rajta a dolgokat (ott van a kezikonyve+sample videok).
    Az meg valoszinuleg mindenkinel alap, hogy valos meretekkel dolgozik, hogy ne erje meglepetes se a fizika se a rendereles kozben. Igy az alap ertekeket mar csak finomhangolni kell.
    Lehet megnezegetem otthon, kezd erdekelni :)
  • repvez
    springet használtam a rugóhoz az össze is nyomodik ha a kupot mozgatom, de magátol már nem nyomodik vissza és nem ütküzik bele a kék nyomolapba hogy megáljon középen, már néztem a havok menüt is , de nem találok benne semmit amitöl valami is reagálna
    A pluginokat is néztem , de nem egyszerüek ahogy néztem .
  • GixEr
    Esetleg, ha Damper vagy Spring objektumot hasznalnal erre a celra dummynak es ehhez linkelned a sajat modelljeidet? Ha fizikat hasznalsz majd akkor celszeru lenne hasznalni oket.

De, ha nem akarsz beleoszulni akkor nezel valami Plug-int hozza: MadCar
    Vagy: Craft
  • repvez
    odáig eljutottam hogy a különbözö részek arra mozognak amerre kell nekik , söt még a rudó is összenyomodik , ha a modellt elmozditom , de arra nem jöttem még rá hogy azt hogyan lehet beállitani hogy a két objektum felütközzön egymáson és elmozditsa abba az irányba amerre meg van engedve neki?
    erröl lenne szó
    a kék rész fix lenne és a világoszöld kuposs alkatrészt lefele kéne tolnia ha a tengelyt bármelyik irányba kitéritem.A rugo meg visszanyomná a középállásba ha az eröhatás megszünt.
  • tilbury
    Ezen a videon elég jól elmagyarázza a dolgokat, lehet, hogy találsz benne dolgokat magadnak is
  • repvez
    Már végignéztem a netet és a sugot is, de nem tudom, hogy álljak neki egy egyszerü dolognak, talán animálásnak lehetne nevezni, de nem tudom, hogy most reaktorba vagy csak sima csontozással esetleg constrains-okkal kéne azt megoldani, ha egy botkormány mozgatását szeretném megcsinálni ugy hogy a nem kivánt forgásokat és mozgásokat lockolni , tehát azokba az irányokba ne tudjam mozgatni, illetve az olyan objektumokba amibe beleütközik azon se menjen keresztül .és még egy rugó hatását is figyelembe vegye?
    Persze nem azt kérem hogy valaki megcsinálja csak hogy letisztázza, hogy most mire keressek rá vagy hogyan induljak neki, mert tanácstalan vagyok még ebben a témában.

köszi
  • Metwork
    én megrajzolnám, hozzá a printet minden oldalról
  • zenoka
    erzesre.. surun ments munkafazisonkent..sokszor fogod ujrakezdeni de nem para.:)
  • atila4
    Van egy ilyen képem. Ezt kéne lemodellezni és nincsen hozzá jellegrajz. Hogy álljak neki? Eddig csak jellegrajzok alapján modelleztem.
  • FRenkie
    Illetve hogy lehet olyat, hogy batch renderrel 1 fájlból több fájltípust is mentsen, pl jpg meg png, ne kelljen ehhez 2x lerenderelni? És akkor mivan, ha más layereket is ki akarok menteni pl alpha, vagy reflection?
  • FRenkie
    Létezik olyan distibuted rendering, hogy egy master gépen van csak fent a max meg minden, a többi géppel nem kell szarozni, csak hálóba kötni őket? Vagy muszáj mindre feltelepíteni minden szart ugyanolyan fájlstruktúrával stb stb ?
  • nenad
    van hotfix max2012-hez, úgy tünik stabillabb lett. Ha valakit érdekel.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?id=2334435&linkID=9241178&siteID=123112#section1
  • atila4
    Ez most kérdés volt? :D
  • JackMeadow
    hogy soxorosítottad a gumi mintázatát, mosanában is hasonló dolgot csináltam, és azon filóztam hogy hogy a leggazdaságosabb megcsinálni
  • FRenkie
    KÖSZI!!!
  • zenoka
    randomizer script..pivotnal forgat nagyit random
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/randomizer-1
  • FRenkie
    csaó,

hogy a legegyszerűbb egy rakat vrayproxy fát random elforgatni, és átméretezni?
    (planter, scatter nem jó megoldás, mert minden fának fix helye van)

köfi
  • atila4
    Javítottam a gumit. Nem tudom mennyivel lett jobb.

És itt a kasztniról a kép:
    kép
    Wire:
    kép

És ő a szerencsés kiválasztott

És köszönöm az észrevételeket! Megint jöhetnek :D
  • Papirzacsi
    Szerintem a gumi és a felni átmérőjének aránya nem arányos a képen lévő kerékhez képest.
  • atila4
    Szerintem csinálj meg pár autós tutorialt
  • tenkenorman
    Hali. Már rég tervezem egy busz lemodellezését. Van értelme a box modellinget erőltetni? nem tudom hogy álljak neki. Valaki tudna segíteni?
  • atila4
    Köszönöm az észrevételt! Javítom majd a hibákat. Kasztni még nincs, de készül.. Csak nem ez a típus amit belinkeltem.
  • npeter
    eléggé éles a gumi pereme, meg nagyon kiáll a tárcsa, amúgy jó lesz.
    kaszni nincs még hozzá?
  • atila4
    Vélemény?

Ő akar lenni: :D
  • VisualHarmony
    Hát ez már így veszett, de a továbbiakban majd figyelek az ilyen elrendezési dolgokra, köszi!
  • Aldaryn
    Független attól, hogy nagyon szép kép, én kicsit a harmadolópontba hoznám a fókuszban lévő virágzatot.
  • VisualHarmony
    Műveltem egy ilyet, feldobom hátha van akinek tetszik:)

Üdv, Adam

gyermekláncfű
  • Aldaryn
    Adott mennyiségű gép esetén szerintem nem cél az, hogy a renderidő csökkenjen. Cl inkább, hogy nagyjából konstans renderidőkkel egyre részletesebb, összetettebb képeket lehessen előállítani. (Teoretikusan minden a lehető legoptimálisabb, és a renderidő a kifacsarható legkisebb ) Persze ez nézőpont kérdése.
  • bencsab
    Köszi! Én is pont ugyanígy gondolom. A svédcsavar a dologban az, hogy ahogyan a gépek fejlődnek, úgy a renderidő nem csökken, hanem stagnál, mert egyre részletgazdagabb képek készülnek. Így a korábbi átlagos 5-10perc/frame renderidő HD felbontásban lehet akár 15-30 perc is, ami viszont durva animációhoz.

Tehát a lényeg, hogy nálatok is "feláras" a HD, és nem az az alap. Köszi a segítséget!
  • Aldaryn
    Lehet, és kell is érvényesíteni. Ha nem is háromszoros árat adsz rá, mint ahogy egy sima és FullHD render között sokszor négyszeres szorzó van külföldön (!), de a megrendelőnek HD kell, ami High density, és ezért High price is. :) Ennyi. Azzal érvelhetnek vissza, hogy a 720p már alap mindenhol, és az alatt nem is foglalkoznak mással, meg ugye a HD az csak a fele a fullHD-nak, és mégis mekkora köcsög vagy, hogy egyáltalán pénzt kérsz a munkádért, amikor azt a gimis unokaöccse is meg tudja csinálni, mert ő is háromdézik, fent van sok képe a mindentbelén is, és örülj, hogy egyáltalán meg amúgyis, DE ettől üggetlenül érvényesíteni kell, mert mások is érvényesítik, aki pedig nem, az magával, meg a szakmával cseszik ki.
  • bencsab
    Sziasztok!

A kérdésem az lenne az érintettekhez, hogy készített-e már valaki HD felbontású animációt épületekről, lakóparkról? Eddig mindig a dvd felbontást csináltam, de most 720p-re kell árajánlatot adnom. Ha jól számolom a felbontás növekedéséből származó renderidő növekmény kb. 3×-os lesz. Lehet ezt érvényesíteni az árban is? Mi a tapasztalat?