63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    X gomb
  • rexHUNter
    Üdv!
    Kis segítség kellene1 kezdőnek,valahogy eltüntettem a y,x,z tengelyek ábráját.
    Nem találom sehol,hogy vissza kapcsoljam,csak két vékony kis vonal van helyette
  • Met
    melyikkel?
  • nenad
    rendereld ujra sokkal jobb aa val...
  • kisokka
    Végül is csak booleannel oldottam meg, csináltam 4 levelet a kocka minden oldalára, attach-eltem őket és úgy vontam ki a kockából.Így is azt az eredményt kaptam, amit először is akartam.
    Azért egy kósza gondolat erejéig az is eszembe jutott, hogy kevés a gépem hozzá, ezért nem akarja megcsinálni egynél többször a műveletet, viszont így egyben kivonta szépen minden gond nélkül.Akkor miért lehetett ez?Ha valaki tudja, ossza meg velem, ne kelljen a jövőben is ezzel görcsölnöm
  • ThomasGins
    Bump mappal talán egyszerűbb, és akkor nem kell vertexeket tologatni.:)
  • kisokka
    Booleant én sem szeretem annyira, mert utána már nem nagyon kell alakítgatni az összképen...
    De ez jó ötlet, hogy a falevélből csináljam a kockát, erre így nem is gondoltam.Na majd kipróbálom, kösz!
  • VisualHarmony
    A booleon az nem jó megoldás(csak össze cseszi a mesh-t).
    Fogd meg a modelled amit ki akarsz vágni a kockából és modellez belőle egy kockát köré.
    Én valahogy így kötném el az edgeket, de lehet ezen finomítani meg nem igazán látszik milyen is lehet a wire:)

KÉP
  • kisokka
    Ha úgy nincs kép, akkor így:
  • kisokka
    Sziasztok!Van egy kis gondom és jó lenne, ha valaki tudna ebben segíteni.Éppen egy asztal lábán ügyködök, és szerkeszthető polyból szeretnék kivonni Boolean-nel egy falevelet.Egyet mindig sikerül kivonnom, viszont ha többet szeretnék, a többi eltűnik.Nem igazán jöttem rá miért csinálja, talán valamit a beállításoknál rontok el.Próbáltam már mindenféle másolattal a falevelet, még tükröztem is, de úgy sem.
    Itt egy kép, hogy kb érthető legyen miről hadoválok
  • Met
    yep, csak nem jöttem rá miért :)

Amit még nem sikerült megoldanom, hogy a Charger feliratban az r vagy g betűnél volt egy piros pötty, mindegy, hogy króm vagy a kipufogó matja volt rajta, a hdr képen ami a lámpákon rajta van azon nincs piros, na ezért lett fekete a felirat :D
  • JackMeadow
    pixeles az árnyék az ablakon
  • kapika
    Nagyon bejövös ez a verda :P

Nekem is lenne egy kérdésem, hogy lehet az hogy beállítottam mentalraybe is meg objekt propertiesben is a caustic-ot és megis renderelésnél kiirja hogy nincs a jelenetben caustic?... max2012
  • SZilaJMaGGoT
    Mostmár teljesen pöpec! :D
  • Jim Morrison
    nekem tetszik !
  • Met
    Na, megszültem a képeket :)

• 1Bady
    Tökéletes, köszönöm.
  • bencsab
    Customize/Preferences/Viewport/Configure Driver menüben tudod állítani
  • 1Bady
    Üdv.

Azt kérdezném, hogy hogyan lehet 3d Studio Max 7-ben a textúra felbontását növelni.
    Egy gömbre ráraktam egy 20048x4096 -os képet de olyan lett mintha egy kisméretű textúrát raktam volna rá.
  • ThomasGins
    Lehet próbálok még valamit tesztelgetni. Motionblurt lehet felesleges volt rátenni:)
  • Aldaryn
    Érdekes hatás, kicsit fura, hogy olyan hirtelen kezdődik. "Virtuális" lencséket úgy célszerű építeni, hogy egy teljesen orto nézet elé (nagyon nagy gyújtótávolság) kezdesz el lencserendszereket építeni akár meglévő, valós designok alapján is. (neten van pár)
  • ThomasGins
    Kis NFR.
    Dispersionos "lencse" van a kamera előtt.
  • ThomasGins
    Köszi! Erre rá nem jöttem volna:)
    Egy gépen akartam...
  • Aldaryn
    A render queue-hez adott rendereket egy start gombbal el lehet egyszerre indítani, nekem ez kimeríti a batch fogalmát. A render feladat szétosztása több gépre is megoldott.
  • ThomasGins
    egy kis off
    After effectsben tényleg nincs batch render, vagy csak én vagyok béna?
  • Metwork
    Mindkettő be van "kapcsolva" :)
  • bencsab
    vagy nyomd be a vray renderpanelen a "Low thread priority" kapcsolót
  • putyi
    a 3dsmax prioritását vedd alacsonyabbra.
  • Met
    V-ray beállításban mivel lehet csökkenteni a gép terheltséget? Fut a render és akadozik a Firefox, NEM a render idővel van bajom.
    Idáig nem volt ilyen gondom most nem tudom mi az annyja baj van.
  • atila4
    jah okés akkor majd úgy csinálom.

http://cgramp.blogspot.com/2010/03/3ds-max-tutorials-car-headlight.html

Ebben a tutoriálban a lencse beállításait nem találom.. kell valami plugin hozzá vagy hogyan csináljam meg
  • GixEr
    sima foto szembol pont ugyan olyan jo szerintem, abbol meg annyit talalsz, hogy dunat lehet rekeszteni.
  • atila4
    Volvo S40 az újabb fajta (2009-es talán)
  • GixEr
    Milyen auto az?
  • atila4
    Egy olyan járműmodellt hogyan lehet lemodellezni, ha nincs meg hozzá az előnézeti (front) kép?
  • hunkircsi
    Helló, nem sikerült még foglalkoznom a 3D CONNEXION driverrel, de a múlt héten meg a Wacom Intuos3 legújabb driver-e szívatott meg. Feltettem a legújabbat, és naponta párszor egy az egyben megszűnt működni. Új driver uninstall, eggyel korábbi driver install, és utána már nem produkálta a hibát.
    Néha versenypiaci kényszernek érzem a különféle Update-ek futószalagon való gyártását.
    De mondhatnám a Mozilla Firefox-ot is, amely oly nagy lelkesedéssel frissíti mindig magát, azt is nemrég kellett újratelepítenem, minekutána egy frissítés után szépen instabil lett, és naponta többször is összeomlott.
    Mondjátok meg őszintén, csak én érzem, hogy a nagy technikai fejlődéstől legtöbbször csak nehezebb lett az IT-sek élete és munkája?
  • Aldaryn
    Az utolsó mondat, pontosan.
  • hunkircsi
    Tényleg, megjegyzem jó párszor belesült néhány funkció prezentálásába, mert egyszerűen kilépett neki a MAX. És ilyenkor mindig a következő hangzott el:
    - Elnézést, de valami baj van a számítógéppel, ezt a gépet nem ismerem.

Soha nem a szoftverükkel van a baj, olyan nincs, az hibátlan, mindig minden más a hibás.

Amúgy a tavalyi előadást a helyi osztrák Autodesk forgalmazó, a KKKC szervezte. Velük meg a szoftvervásárlás miatt elég jó kapcsolatban vagyunk, és az előadás után pár héttel voltam náluk az irodában, és próbáltam velük diskurálni a dologról, és kiderült, hogy nem az eredetileg tervezett előadót küldte az Autodesk, hanem valami gyorstalpalós marketing majmot.
    Kérdeztem őket is, hogy mi a helyzet az új verziókkal, mert szerintem nem éri meg egyik Update sem a pénzt, (hivatalos forgalmazónál mondjuk ilyet nem illik mondani :)) azt mondták, hogy a cégeket nem érdekli, nekik az ilyen szoftvervásárlási költségek szimpla kiadás. Elszámolják, és nem törődnek az új verziók hülyeségeivel, nekik csak az számít, hogy aktuálisan piacképesek legyenek.
  • bencsab
    Tényleg így zajlott a párbeszéd? Durva... :D
  • zenoka
    de te sem meg en sem meg meg egy joparan nem allunk at masik szoftverre ilyen olyan indok miatt.. igy ne vard hogy barmi komolyat tesznek.. majd ha tenyleg kemenyen es nem csak egy-ket szazalekkal (amit egy masik felvasarolt programon visszanyernek) esik a bevetel, na akkor fognak tenni valamit az ugy erdekeben. mivel ez nem a user kielegiteserol szol hanem a penz benyeleserol:)
  • hunkircsi
    Tavaly voltam Bécsben egy Autodesk előadáson, többek között az akkor újonnan kiadott 2011-es MAX volt terítéken. Komolyan felfordult a gyomrom attól a marketinges maszlagtól, amit próbáltak lenyomni a torkunkon. Az előadás végén mondták, hogy lehet kérdezni, én meg szépen feltettem a kezemet, a következő eszmecsere lett belőle:
    - Ne haragudjon, de az alapvető fontosságú és szükségszerű újításokról még egy szó sem esett, csak arról, hogy milyen plugineket vásárolt meg az Autodesk és hogy mekkora sikerrel integrálta azt a legújabb verzióba. Mi a helyzet a sebességgel, stabilitással, terhelhetőséggel, az évek óta létező ismert, de ki nem javított programhibákkal?
    - Elnézést Uram, de nem értem a kérdését. Következő kérdés?

Na én itt álltam fel és hagytam ott az egészet. Én tisztában vagyok azzal, hogy az öntömjénezés meg a hatalmas falloszú marketing sokkal egyszerűbb út, mint a tényleges és tartalmas programfejlesztés, de valahogy elkeserítő, hogy a piac miatt így is úgy is rákényszerül az ember az Update-re, annak ellenére, hogy az jó-e vagy sem. Meggyőződésem, hogy az Autodesk piszkosul kihasználja a felhasználók sok éves elkötelezettségét a megvásárolt programjuk iránt, és továbbra is kiadja majd minden évben az egyre jobban romló minőségű termékeit.

Egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy egy több száz objektumból álló "Attach List" művelet még mindig megfekteti a MAX-ot. És még sorolhatnám. Az Autodesk-nél nincsen "User Feedback" rész, ahol minden szakértő felhasználó leírja a siralmait, és azt a legújabb verzióban már viszont látja?
    Vagy csak én vagyok naiv?