3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
tudom, te ajánlottad nekem is kb. 2 éve <#wave>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Ja, rajzoláshoz nem is gondolkodnék egérben, a legkisebb wacom is nagyon jó vétel, már több tulajdonosával is beszéltem, mindenki elégedett.

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

akkor már egy olcsóbb pad, mint pl genius G-Pen 560, kb 560, azért rajzoláshoz fényévekel jobb mint az egér...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nekem is Razer Pro-m van, vagyis volt, mert éppen a múlt héten ment tönkre a bal gombja két év után. Amúgy tényleg nagyon szuper egér.
Esetleg ezekbõl szemezgess:
http://prohardver.hu/teszt/jatekos_egerek_megatesztje_elso_resz/logitech_mx518_a_nagy_oreg.html
http://prohardver.hu/teszt/jatekos_egerek_megatesztje_masodik_resz/razer_abyssus_a_kicsike.html

Kikapcsolom,de akkoris egyben rakja be...:S

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Az import as a single mesh ne legyen bekapcsolva, ennyi...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aha..és azt hol találom?

van olyan opció benne amivel be lehet állítani hogy egybe vagy darabonként jöjjön be...

npeter
Én ezt használom: Razer Pro Click V1.6
nagyon megvagyok vele elégedve 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Klon
nem tudom, hogy hogy, de megjavult 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Üdv!

Na,végre sikerült átrakni .obj-be a cuccot,de mikor maxban importálom,akkor az egész egyben van. Mit kéne átállítanom,hogy ugyanúgy külön legyenek az objektumok?

Klon
sziasztok!
segítséget kérnék:
egy tutort csinálok max 2011-el. a reactor számításnál kiakad a max a következõ hibával:
hiba
a két felsõ láncszem mozogna, de nem sikerül. a preview animációt is csak egyszer sikerült megnéznem.
van erre valami megoldás?
kezdõ vagyok...
elõre is köszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ha nagyon unatkoznátok:

http://www.youtube.com/watch?v=2XbxPsWFyU8&feature=player_embedded

logi mx510

Precíz, sok gombos (5+, ez a legfontosabb szempont) (és programozható) egeret rajzoláshoz tudtok ajánlani? Vezetékest, lézerest lehetõleg. Keresgéltem, de kicsit belefulladtam a kínálatba és programozható gombszám alapján semelyik webboltban nem szûrhetõ... Az sem baj ha nem drágább tizenegynéhány ropinál.

én javasolnék egy program váltást

van egy webes galéria szkriptem. Létrehoz thumbnaileket is. Szeritetek milyen funkciókat lehetne még beletenni. van rel, title, thumbnails, automatikus link generálás. Ezekkel általában jól le lehet generálni lightbox clone megjelenítõk számára.

egyébként így hogy annó átáltam a laptopról a multhireading ismét reneszánszát éli, mivel sokkal gyorsabb a memória az asztali gépben. Így alkalomadtán 3 threades is hatékony mûködésre képes...

Na,hát ez most felba**ta az agyamat. Elõször próbáltam úgy,hogy a modellen belül megszûntettem a mappaszerkezetet,aztán úgy exportálom. De Zmod lefagy. Na mondom mind1,akkor megpróbálom 1 az 1-ben mappástul,mindenestül átrakni,de .obj exportálás közben szintén lefagy. FFFUUUUUU
Most mi a jó Istent kezdjek vele?

beimportálja ha szerncséd van akkor darabokban, ha nem akkor egybe de akkor detach még mehet.

Na,szuper. Találtam újabb Zmodelert,amiben már van *.obj exportálási lehetõség. Mostmár csak az a kérdés,hogy max majd mit kezd vele...

nézzé szét a scripspoton, hátha van importer. Ha nincsen nézd meg melyik formátum ment ascii vagy xml formátumba, aztán ha szerencséd van fél óra alatt lekenek neked egy importert :d

SZilaJMaGGoT
Nem létezik, hogy nem lehet hozzá mondjuk obj plugint letölteni... :S

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Az a baj,hogy az általad leírt formátumok közül egyikbe sem lehet exportálni :S
Csak ezeket. Ezek közül esetleg támogat valamit a max? Vagy esetleg másik program,amin keresztül át tudnám pakolni?

exportáld .dwg-be, vagy obj-be, vagy fbx-be. szóval valami modernebb 3d-s formátumba.

Üdv!

Lenne egy kérdésem.
Szóval..Zmodelerbõl szeretnék átrakni egy modellt 3DS-be,hogy rendereljem azt. A probléma az az,hogy ez a modell rengeteg alkatrészbõl áll és very kiba**ottul high poly 😄 Most csak úgy tudom átrakni,hogy egy alkatrészt 2 vagy 3 részre bontok. De ez így nagyon hosszú idõ,mert ez a modell áll vagy 2-300 különálló részbõl. Szóval arra gondoltam,hogy ti hátha tudtok valamiféle 3. programot,amin keresztül 1 az 1-ben áttudom pattintani a masinát. Vagy esetleg max-hoz létezik valamiféle kiegészítõ vagy tudomisén.
Szóval van valami ötletetek?

Aldaryn
Hehe,mennyire igaz! 😄

per aspera ad astra

Hibás meglátás... a viewport nem tudja lekövetni a szimulációt, ezért ilyen lassú! 😄

Ackro
vray rt-vel szórakozott már vki? nekem odáig eljut, hogy starting rendering és itt megáll a tudománya. nem hiszem, hogy a scene mérete okozza a gondot, mert egy sima sphere sem megy neki. és nem vray rt-nek nevezi magát, hanem vray interactive renderer-nek (max2009 x86, vray 1.5 sp4 van fenn)
mi lehet a gond?

blender is ez megy és ott tünt fel elõszõr, hogy milyen egyszerû és jól használható.

jah, és ha nem elég c4d be beépített bullet ami singlethreaded akkorr kiexportálható .bullet-be és a standalone bullet editorral ami multithreaded megtolhatjuk... <#vigyor3>

Egyébként a bullet integrálása maxba volt a product tervem egy ideig, csak a c++ könyvet azóta sem nyitottam ki. :-(

FRenkie
A baj amúgy az, hogy install közben kéri a cédét, ami már bent van, lehet nem a framework a baj.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
csaó,

eddig nem volt gondom a net frameworkkel, de most max 2011 telepítés közben nem tudja feltolni a 3.5-öt.
Kerestem neten külön, de azt meg nem tudom felrakni, mert azt mondja hogy a vezérlõpult szolgáltatások ablakból kéne mahinálni. win 7 x64 Eddig mindig mûködött.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Autodesk meg implementálja közben a PhysX-et, azt is arcpirítóan szar sebességen... banyek... ezen a videón látható szimulációt a mostani Havok 3 is gyorsabban tolja le, mint az elvileg GPU gyorsított PhysX... roflmao...

per aspera ad astra

egész brutkó gyors lett a cinema 4d dynamics engine. Le lett cserélve a most menõ Bullet-re.

SZilaJMaGGoT
Nem konkrétan erre gondoltam, fõleg arcok érdekelnek, e már megoldódott... 😄

ThomasGins
Kis kutakodással szerintem fellelhetõk csunyás oldalakon😊

SZilaJMaGGoT
Üdv srácok! 3d.sk-n kívül nem tud valaki valami jó human reference oldalt? Szal az ingyenesség lenne a szempont. Elfogadható res azért lenne még jó mert a textúrát is a képbõl készíteném el. Elõre is kösz!

ThomasGins

VisualHarmony
Tudom, tudom, de mindig bizalmat szavazok a maxnak erre ez a hála 😄
Mind1 már újra is modelleztem az egészet 😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

periodic/inceremental save, ez a megolddás erre sajnos..

VisualHarmony
Hyztok!

Van egy elég nagy problémám.
Van egy max file amit nem nyit meg a max. Ha meg akarom nyitni vagy merge egybe az egész scene-t akkor a wievportban semmi sem látszik illetve a select from sceneben nem tudok kiválasztani semmit(tök üres hiába van bekapcsolva a display mindegyik tipusra).
Viszont ha egyenként próbálom behúzni az objekteket egy kivételével mind bejön.
Ez egy rönk ház és ez az egy objektum az összes falat tartalmazza😞

Nincs v.kinek valami ötlete ennek az egy objektnek a behúzására?

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Öröm olvasni a beszélgetéseket....csak kár,hogy nem értek belõle semmit 😄 De tetszik....egyre jobban megismerem a programot 😄

Csak azért, hogy nehogy bedurculj rajta ez igazából sky samplingnak minõsül. A path tracereknék a direkt lightingot hívják így. Azonban a sky sampling még gi kategóriába tartozik. SLG is támogatja ezt a leképzési módot.

btw pár nap és belefacsarom a scene settingset a max file-ba így azzal már nem kell vacakolni többet.

ok, akkor máshogy mondom, path traceljél, ray tracing nélkül... és ha csak direct lighting lenne akkor a másik oldal teljesen ányékban lenne.

Aldaryn
"This version uses direct lighting (form a skydome) only."

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem, az nem GI. Ha már a felületek között is van bounce, akkor GI.

per aspera ad astra

hdri sky dome az ami világít, az elég gi-os nem? A file név ne tévesszen meg. Ami igaz lehetne világosabb is - gyanítom csak 1 bounce van benne. Egyébként letölthetõ a brigade és valószínû a játék is, és ott be lehet paraméterezni. Alul a kommentben részletezve van.

Aldaryn
Mondjuk itt épp nincs semmi gi ray tracelve.

per aspera ad astra

realtime path tracing gi in game. Ez realtime 😄

link