3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.simul.co.uk/cloudwright
\"So always look on the bright side of death\"
HDR képeket honnan tudok letölteni? Leginkább olyant keresek,amin az ég van. V-Ray-el renderelnék és kéne háttérnek. JPG képeket találok,de az nem tetszik max-nak.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ilyet megcsinálni nem nagy dolog, de elõbb nézd meg a scriptspoton, hátha van ilyen. Ha nincsen akkor szívesen megcsinálom.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
tg: megnezem du koszi!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
coordinata masolosnak:
van x darab object ahol kivalasztom az egyiket majd valami input mezon kipipalom hogy az x vagy y vagy z koordinatajat akarom atorokoltetni a tobbi kivalasztott objectre, es ez mukodhete polygonon belul is (pl vertexeknel edgeknel) 😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Elõfordulhat hogy multithreadbe teszem... <#vigyor3>#vigyor3>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
(\__/) ( X.x) ( } . { )
the world is mine
per aspera ad astra
per aspera ad astra
A http://www.mrmaterials.com/-os és a www.mymentalray.com/-ot megtaláltam de elég szegényes a kínálat (legalább is a vray-materials.de után) vagy ilyen kevés cucc van hozzá?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
the world is mine
Gondoltam, hogy a mr-el renderelve gyorsabb lesz esetleg mivel alapból benne van a progiban.
A render idõ egy dolog de hogy még a gépet is fogja....
(
sysinfo.MaxPriority = #low
)
ez csak LOLnak bedobtam 😄
passz ha van valahol akkor a rendering fülön.
Renderel és belassul a gép :s
nem csak látható élek mentén lehet azt a szerencsétlen poligont elkaszálni hanem akárhol. mint már mondták elõttem is slice vagy cut. de én nem így csinálnám.
inkább kiloftolnám (loft->meghatározott útvonal mentén egy profil kiextrudálása - és még az uvw-t is tiszticcsa 😊 ) de boxból is vagy egy plane-bõl is kialakíthatod vagy splineokból. gyakorlatilag minden megoldás jobb mint ahogy hozzáfogtál. érdemes elõbb alap színtû tutorialokkal kezdeni, hogy legalább néhány modellezési technikával tisztában legyél.
|
\/
http://noob.hu/2010/09/18/box.png
ezután, azt is mondták, hogy ki lehet úgy is vágni a dolgokat, hogy megmaradjon a felület, azaz ne tûnjön el, hanem csak "zsugorodjon", gondolom én, bár azt már nem tudták megmondani, hogy minek hívják ezt
tehát, ha én oldalról kivágom, hogy mekkora legyen, akkor az elejérõl és a végérõl ne tûnjön el a felület; cap-pel és wel-del már próbáltam, de úgy eldeformálódik
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
gépújítás elõtt állok és a tanácsotokat kérném. ha jól tudom, renderelésnél inkább a processzorok száma (és azok teljesítménye) számít, mintsem pl. az utasításkészletek milyensége vagy a cache-ek mérete egy processzoron. kinéztem egy 6 magos AMD procit, AMD Phenom II X6 1055T.
a cpubenchmark.net-en találhatunk hasonló összteljesítményû 4 magos procikat, melyek hasonló árúak vagy esetleg olcsóbbak, de szerintem a +2 mag renderelésnél többet számít. szerintetek?
(ja és fõleg vray-rel renderelnék.)
köszönöm!
úgy tudom, hogy van egy mofifier, ami levágáskor nem veszi le a felületet, azaz meghagyja, melyik lenne az?
egy gránát "karját" próbálnám megcsinálni/kivágni egy boxból, de jön vele a felület is - weld-et próbéáltam, de viszi magával a vertexet is, ami következtében eldeformálódik
Találtam egy számomra nagyon hasznos script-et a scriptspot honlapon, gondoltam megosztom veletek. A cucc arra jó, hogy a bitmap textúrák valamint minden egyéb külsõ fájlban tárolt részegységek elérési útját egyetlen gombnyomással újra tudjuk szerkeszteni megadva azt a mappát, ahol a dolog valójában megtalálható.
Relink Bitmap
Ki korán kel, poligont lel.
per aspera ad astra
Mindenkinek köszönöm a segítséget!