3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Itt van egy elég jó felhõ generátor:
http://www.simul.co.uk/cloudwright

\"So always look on the bright side of death\"

Sziasztok!

HDR képeket honnan tudok letölteni? Leginkább olyant keresek,amin az ég van. V-Ray-el renderelnék és kéne háttérnek. JPG képeket találok,de az nem tetszik max-nak.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

ha van egy objektumod kiválasztva és annak az xzy tulajdonságait át szeretnéd másolni akkor ahhoz sajnos kétszer kell kijelölést létrehozni, illetve kattintani is kétszer neadjisten többször kell.
ilyet megcsinálni nem nagy dolog, de elõbb nézd meg a scriptspoton, hátha van ilyen. Ha nincsen akkor szívesen megcsinálom.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

de szepen fogalmaztal...😊
tg: megnezem du koszi!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Úgy gondolod, hogy az align mûködhetne mondjuk Sub objectben is, nem? 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Egy vertex copy leledzik itt: ehun

tudod milyen scriptnek orulnek:
coordinata masolosnak:
van x darab object ahol kivalasztom az egyiket majd valami input mezon kipipalom hogy az x vagy y vagy z koordinatajat akarom atorokoltetni a tobbi kivalasztott objectre, es ez mukodhete polygonon belul is (pl vertexeknel edgeknel) 😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
You Sir are teh winrar!

per aspera ad astra

fasza, igénytelen társaság 😄😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
<#pias>

sorst'rsunk requestjére updatelem az attach scriptet, material id megmarad stb. Van valakinek még egyéb kívánséga ezzel kapcsolatban? Mert akkor még azt is belekódolom.

Elõfordulhat hogy multithreadbe teszem... <#vigyor3>

npeter
unatkozunk, unatkozunk?<#kerdes>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Malakai
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓░░░░░░░▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓

(\__/) ( X.x) ( } . { )

cool <#nyes>

the world is mine

ThomasGins

ThomasGins
jópofa azért,nekem bejön...

ao van benne meg sima lightok, ezzel lehet itt mahinálni, a természet jól néz ki, de az épületek nem néznek ki túl jól. Valószínû ott a mûvészek nem aknázták ki a maxmumumot. Nincsenek jól definiálható, fény árnyák, tömegek.

Aldaryn
Ez itten egy nagyon antiwarez fórum. A kérdést persze úgy is felteheted, hogy nincs benne utalás arra, hogy miként használod a programot. Töröld ki a meglévõ licensz infókat a géprõl, máris jobblesz. De többet nem, pszt.

per aspera ad astra

Köszi nenad! Esetleg valakinek még ötlete?
Aldaryn
Igen, csak itt nem a rendereren múlik, hanem a hozzáadott tartalommal. 😊 ( pl. a Crysisban is nagyon jó volt a növényzet)

per aspera ad astra

ujabb probálkozás az offline rendererek uralmának megtörésére. A természet nagyon királyos.

link

nemtom

Sziasztok! Egy kis segitséget szeretnék kérni!A 3 d max 6 2 évig müködött,és egyszerüen tegnaptol ismételten regisztrálni kell! Pedig annak idején generaltam kodot és nem 30 napos volt a cucc! Most ugyan azt végigcsináltam generaltam kodot ugy ahogy kell,és semmi változás!Ez miért van?
Met
Mental ray shaderek merre találhatóak?
A http://www.mrmaterials.com/-os és a www.mymentalray.com/-ot megtaláltam de elég szegényes a kínálat (legalább is a vray-materials.de után) vagy ilyen kevés cucc van hozzá?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
úgy néz ki mûködik a cucc

agreed XDD

the world is mine

ThomasGins
Mocskos banda<#eplus2>

Met
jóvan, akkor nem csak engem emlékeztet arra 😄

hat nem irom le mire emlekeztett a gyumi also resze😊)))

ThomasGins
nfr<#idiota>

Met
köszi

ThomasGins
ment privi...

Met
Hát ott nincs, vagy legalább is nem annak írják 😊 Nem értek hozzá.

Gondoltam, hogy a mr-el renderelve gyorsabb lesz esetleg mivel alapból benne van a progiban.
A render idõ egy dolog de hogy még a gépet is fogja....

Create a file, "priority.ms" and put it in the scripts/startup folder wherever 3ds Max install created it. Inside this file, type the following in the file:

(
sysinfo.MaxPriority = #low
)

ez csak LOLnak bedobtam 😄
passz ha van valahol akkor a rendering fülön.

VisualHarmony
Milky Way 😄

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Met
Mental Way-ben hol van a Low thread priority kapcsoló? Mint V-ray-ben.
Renderel és belassul a gép :s

Ackro
végülis a sculptolás az rosszabb megoldás lenne egy ilyenhez mint ahogy elkezdted, tehát az elõbb nem jól mondtam, nem a legrosszabb módszert választottad. 😊

Ackro
😊
nem csak látható élek mentén lehet azt a szerencsétlen poligont elkaszálni hanem akárhol. mint már mondták elõttem is slice vagy cut. de én nem így csinálnám.
inkább kiloftolnám (loft->meghatározott útvonal mentén egy profil kiextrudálása - és még az uvw-t is tiszticcsa 😊 ) de boxból is vagy egy plane-bõl is kialakíthatod vagy splineokból. gyakorlatilag minden megoldás jobb mint ahogy hozzáfogtál. érdemes elõbb alap színtû tutorialokkal kezdeni, hogy legalább néhány modellezési technikával tisztában legyél.

ThomasGins
Maxba kb mindennek legalább 2-3 féle módon neki lehet álni, én ugy csinálnám, hogy a kar szimetriatengelyénél megfelezve csak a fele kart csinálnám meg. Csinálsz egy kb 5x2 felosztású plane-t, behajlitgatod ahol kell,kerekitesz még az éleken pl chamferrel editpoly/edge módban, aztán symmetry modify, és shell modifyvel adsz vastagságot a cuccnak.

sonic syndicate
szóval, a képen lévõ gránátnak azt a "karját", vagy a dolgot, amin a kibiztosító van, azt szeretném lemodellezni, és nekem azt ajánlották, hogy boxból vágjam ki - ellenben, ha csak simán kivágom, ilyet kapok
|
\/
http://noob.hu/2010/09/18/box.png

ezután, azt is mondták, hogy ki lehet úgy is vágni a dolgokat, hogy megmaradjon a felület, azaz ne tûnjön el, hanem csak "zsugorodjon", gondolom én, bár azt már nem tudták megmondani, hogy minek hívják ezt
tehát, ha én oldalról kivágom, hogy mekkora legyen, akkor az elejérõl és a végérõl ne tûnjön el a felület; cap-pel és wel-del már próbáltam, de úgy eldeformálódik

ThomasGins
Antiochiai Szent Kézigránátra én se értem mi a kérdés. Van edit polyn belül slice, és modify is van ilyen, ha ezt keresed...😄

sonic syndicate
http://en.wikipedia.org/wiki/File:M67b.jpg

amin van a kibiztosító

SZilaJMaGGoT
Gránát karját??? WTF 😮?! Mutass képet, sztem nem a legjobb módszerrel dolgozol. Ne a modifier-ekkel akarj modellezni!

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

sziasztok!

gépújítás elõtt állok és a tanácsotokat kérném. ha jól tudom, renderelésnél inkább a processzorok száma (és azok teljesítménye) számít, mintsem pl. az utasításkészletek milyensége vagy a cache-ek mérete egy processzoron. kinéztem egy 6 magos AMD procit, AMD Phenom II X6 1055T.
a cpubenchmark.net-en találhatunk hasonló összteljesítményû 4 magos procikat, melyek hasonló árúak vagy esetleg olcsóbbak, de szerintem a +2 mag renderelésnél többet számít. szerintetek?
(ja és fõleg vray-rel renderelnék.)
köszönöm!

sonic syndicate
hello

úgy tudom, hogy van egy mofifier, ami levágáskor nem veszi le a felületet, azaz meghagyja, melyik lenne az?

egy gránát "karját" próbálnám megcsinálni/kivágni egy boxból, de jön vele a felület is - weld-et próbéáltam, de viszi magával a vertexet is, ami következtében eldeformálódik

hunkircsi
Hali!

Találtam egy számomra nagyon hasznos script-et a scriptspot honlapon, gondoltam megosztom veletek. A cucc arra jó, hogy a bitmap textúrák valamint minden egyéb külsõ fájlban tárolt részegységek elérési útját egyetlen gombnyomással újra tudjuk szerkeszteni megadva azt a mappát, ahol a dolog valójában megtalálható.
Relink Bitmap

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn

per aspera ad astra

a genius-nak vannak rózsaszínû mintás egerei is asszem.

Pontatlan voltam. CAD-es rajzoláshoz kell. Barátnõmnek lesz szülinapi ajándék, hõn szeretett ezeréves egeréhez nincs W7 driver. Jónak tûnik a Razer, de egy kicsit megosztónak tûnik a dizájn, remélem nem égek be vele, ha sikerül megkapni még ma.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

ja, tényleg...