63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #57163 azert ezt mar tudhatnad:) egyik sem kompatibilis visszafele.. jah a 2011 bol 2010 et tudsz menteni de aztan annyi.. -
#57162 Az lehetséges hogy a 2011es nem kompatibilis visszafele?Mert sikerült találnom egy 2009-es trialt és meg szerettem volna nyitni a 2011 ben készült modellemet max kiterjesztéssel és valami hibára hivatkozna nem nyilik meg . -
ladam85 #57161 Halihó emberek,ha van rá lehetőség valaki megosztana velem egy magyar nyelvű 3ds max kézikönyvet vagy bibliát?Fontos volna!!!Egy 1997-es kiadást találtam alapnak nem rossz demondjuk egy 3ds max 7 bibliának jobban örülnék.Ha valaki tud ilyen vagy ilyesmi könyvet ami ingyenes és magyar kérem segítsen. -
nenad #57160 phoenix csak cm skálán hajlandó jól működni illetve a kijelölést is meg lehetene könnyíteni. Csak mondom ha valaki szimulálni próbál vele folyadékot méteren úgy működik mintha smoke lenne... -
nenad #57159 nekem a felső jobban tetszik! -
nenad #57158 a renderer szar, ezét nem szeretem az unbiasedeket annyira én sem, a min[s;g brutal jó csak kell neki egy renderfarm...
Scanline rulz. Ez még fapadosab mint luxrender.. -
zenoka #57157 http://www.evermotion.org/files/noxRenderer/NOX_Renderer_0.3.39.exe
azert mert nem voltal bejelentkezve forumra
-
nenad #57156 download gombra nem történik semmi sem... Ha van direct linked akkor told. -
zenoka #57155
vegeredmeny tetszik cask ne lenne ilyen kurva zajos.. masfel ora 6 maggal eredeti felbontas 1200 szeles -
#57154 Nyaminyami -
zenoka #57153 te szereted az ilyen csesztetni
http://www.evermotion.org/nox
most en is rakattantam.. -
nenad #57152 ezt egyszer már én is megszívtam...:D -
#57151 Hehe, win7nél én is beszivtam ezzel, csak én lefeküdtem aludni, hogy reggelre kész a render:) -
nenad #57150 eh megvan valamilyen oknál fogva a temperature opciót használják a fuel helyettl.. -
nenad #57149 ha van valakinek phoenis 1.2-je fent éd tuf vele folyadékszimulálni ossza meg a jelenetet.
Náélam a fluid és a smoke ugyanazt az eredményt adja. Valami gond lehet.
kösszi. -
#57148 Kapcsold ki az Alvó állapot kezdeményezését az energiagazdálkodásnál, de a Speciális energiaellátási beállítások módosítása menüpontot is nézd meg, mert ott is van alvó állapot. -
#57147 Hello!
Bocs, ha esetleg túlságosan debilt kérdezek, de furcsa dolog történt velem. MAX render közben a gép letette magát alvó állapotba. Elindítottam egy poszter nagyságú rendert, és pár óra múlva mikor visszatértem, se kép se hang. Megnyomtam az egeret, és újraéledt a gép, a Max meg folytatta ott a renderelést, ahol elszundított a rendszer. Ilyen még nem történt velem, persze az új gépet még nem hagytam így magára.
Azt hittem, hogy ha dolgozik a MAX, akkor a gép nem tér full nyugovóra magától, vagy csak én turkáltam még keveset a Win7 energiagazdálkodási beállításai között? -
zenoka #57146 en futoversenyen voltam tegnap vizparton:D egesz jo volt az ido:P -
#57145 én még megvok, de a légkonditól/venitől már fáj a fejem/szemem.
Kezdem unni már a kánikulát -
nenad #57144 40 FOK, él még valaki? -
tilbury #57143 elvileg alapból benne van 2011-ben.
bencsab: huh jó sok értékes cumó van abban a csomagban :) thx -
bencsab #57142 Ha jól tudom ez egy külön script.
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/objectpainter
amúgy ajánlom mindenkinek a Soulburnscript csomagot -
#57141 Hi!
3dsmax 2011 64bitnél miért nem találom az Object paintert?
Sehol se találom: holvan? -
#57140 mit kell állitani vagy mit rontok el ha az UVW szerkesztö ablakában egy egyszerümozgatás is megakasztja a rendszert? Bármit probálok csinálni (nem válaszol ) felirat fogad a fejlécben és több perc mulva válik ujra használhatóvá.Pedig nem egy nagy modell ha ez bármit is jelent neki.
Hogyan célszerü kiteriteni a modellt, hogy az elkészült mappon felismerhetöek legyenek a részek igy könnyitve meg a texturázást és hogy a kisebb antennák ne vesszenek el ha nem maradnak a helyükön és igy mindig kimaradnának a texturázásbol.
ÉS a kockás mintát lehet valahogy állitani, hogy kisebbek legyenek a kocka méretei? Illetve az mitöl van hogy kijelöltem a polygonokat planar modban megjelenik a szerkesztöben és mikor visszakerül a modellre egy kicsit el vannak nyujtva a kockák , bár ez nem tudom hogy rossz e van nem .
A harmadik problémám, hogy az miért van hogy a géptorzs egy smooth groupban van és mégis vannak részek amik nem smootholt hanem megvannak az élek ? -
#57139 Utána széttudod szedni, meg is tartják a textúra kordinátáikat a különböző elemek, és ugyanazt a textúrát rakhatod az összes elemre, mert csak a saját "részét" fogja használni belőle. -
#57138 Mit értesz nagyobb átalakitás alatt? A különálló részek attacholása meg nem jó, mivel akkor nem tudom, külön mozgatni oket , mivel nem statikus kép lesz hanem játékba. milyen automatizált progit érdemes használni ami viszonylag egyszerüen kezelhető és átlátható eredményt készit? -
Csicsó3d #57137 ha ki akarod teríteni, akkor nem úszod meg a nagyobb átalakításokat. Amúgy ezt a "sok" különálló részt egy edit poly-ba kell attach-elni és úgy mehet rá az unwrap uvw.
utána vagy keresel valami automaziált módszert a kiterítésre és utána finomítod, vagy nekiállsz te magad és rendezed el úgy a dolgokat, ahogy jól esik.
köszi az autograss-t. El akartam kerülni igazából a preset jelleget, de majd még nézegetem, az unloading-nál jelenleg csak gyorsabb lehet :) -
tilbury #57136 Itt van két link, ezeken egész jól leírják a textúrázás alapjait:
link1
link2
hirtelen most ennyi -
#57135 Tud valaki segiteni abban , hogy hogyan kell nekiállni a texturázásnak, ha egy olyan modellem (a lejjebb linkelt repülö) van ami tobb különállo részbol áll, mindegyik külön layeren is van, de egy 1024x1024 vagy 2048x2048 as lapra szeretném rátenni az osszes texturát?
Néztem pár videot a youtubon, de azok vagy csak egy sima kockát texturáztak vagy egy egyszerü modellt ami egy részböl állt.
Én rádobtam az unwrap UVW modositot a modellemre, de egy nagy kuszaság lett csak belöle, hogyan lehet azt megoldani, hogy a nagyobb részek egy felületként látszodjanak, hogy a textura szinezésénél fe tudjam használni a 3 nézeti rajz panelvonalait a texturához nagyobb átalakitások nélkül?
Még soha nem texturáztam -
Accca #57134 Miért van az, hogy a mental ray sima skylightal alap textúrával ilyen rondára rendereli a képet,
míg a scanline nem?
-
#57133 autograss egész jó csak tényleg lassú kicsit nekem is, grassomatic-ot is próbáltam már, mostanában igrass-t használgatok. Eddig egész jónak tűnik, igaz nem is próbáltam még órdenáré nagy területen . -
#57132 Nekem az autograss nem volt túl gyors mikor én is ilyesmivel szívtam, viszont elfértem a memóriában ami viszont nem hátrány! -
bencsab #57131 Csináld meg a füvet autograss-al. Nagyságrendekkel jobban bánik a memóriával, ergo gyorsabb. Egy ugyanilyen tapasztalat miatt tértem át fűkészítéshez rá. -
Csicsó3d #57130 akadna egy problémám:
Van egy elég masszív jelenetem. Csomó fű (no opacity, low-poly geometria) multiscatter-el (vrayscatter kifagyasztotta korábban), illetve egy részletes mobilház, tele 2k-s vagy kisebb textúrákkal.
Irr map és Light Cache van, illetve egy vray sun/sky standard kamerával. Global switches-nél a displacement ki van kapcsolva mégis ight cache kalkulációnál és prepass-eknél szinte folyamatosan unloading geometry-t ír.
6 Gb memóriám van, dynamic memory limit 5 Gb-on van.
Van valakinek bármilyen javaslata, hogy lehetőleg elkerüljem a fűritkítást és mégis viszonylag normális renderidőket kapjak? (ház nélkül 10 perc volt egy kép, 720p-s anim lesz belőle) -
nenad #57129 bakker nem tud valaki egy olyan programot ami batch convert minden php fájlt utf8 formátumba?
Csak tuti tipp érdekel. -
bencsab #57128 Hát, ahogy írja, előbb zárd a monitor.exe-t! -
#57127 Sziasztok!Erre mi lehetne a megoldás.mert amikor telepiteném a 3d maxot aztán ezt beadja.Hiába kattintok az Ok ra,nem megy tovább,ha a mégse akkor meg megszakad a telepitése.Egyszerüen nem lehet feltelepiteni.de még a 2010 vagy 11 is igy vagyok
-
nenad #57126 nm -
#57125 koszi -
nenad #57124 check sample visibility, vagy hsps subdivs.