63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #57043 Minden max verzio kinyitja a sajat verziojat illetve az elotte levoket. Ket problemad lehet vagy serult vagy Max2012-es. -
kapika #57042 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy hogy tudok megnyitni egy mat fájlt 2011-ben, mert sehogy nem akar össze jönni... :S
Előre is köszi! -
nenad #57041 szerintem csak rosszul írja ki... a ventilátort megpörgeti rendesen... -
#57040 Már megvolt a teljes lebontás ujrapasztázás és igy már nekem elfogadható lett a homérséglet, hogy már nem kapcsol ki a gép.DE ezt a homérsékletet is csak MSI afterborner progival lehet elérni mert CCC-ben annyira rossz a ventilátor kezelés hogy terhelés alatt sem emeli meg 35% fölé a ventifordulatot és ezért melegszik .
Ugyhogy még tudnám variálni a ventit hogy jobban menjen, de akkor már nagyon hangos.
Ugyhogy most kompromisszum miatt van igy.
De összel talán le tudom cserélni az egész gépet és akkor változik majd a helyzet. -
GixEr #57039 Epp nemolyan reg irtam, hogy nalam eredmenyre vezetett a teljes hutes lebontasa, takaritasa, ujrapasztazasa. Igy most Full terhelessel sem megy 55 fok fole. -
#57038 Szerintem nincs ilyen cég, de annyit kipróbálhatsz, hogy beraksz egy ventit ami kívülről a kártyát fújja -
nenad #57037 nekem is ilyen kareszom van 1gb memmel, de csak 65 fokon megy full terhelléssel... Fujasd ki, elméletileg a tiednek még alacsonyabb hőmérsékleten kellene mennie. -
nenad #57036 tegyél rá egy másik ventillátort. Egyébként szerintem ha ügyesen csinálod nemigen fog látszani a dolog, mivel a ventillátort gondolom le tudod szerelni óvatos csavarozzással, illetve egy nagyobbat facsavarral, esetleg ragasztóval amit később eltávolíthatsz... -
#57035 én annak örülnék ha olyan terhelés mellett csak ennyi lenne a hömérséklete a kártyámnak, most nekem sima vindoz alatt van 72fok terhelésnél simán felmegy 80-90közé. (sapphir HD4850 512mb)
Mielött ujrapasztáztam és kitisztitottam a ventilátort akkor 90fok rol indult és 105 fokon kikapcsolt a gép önvédelmi céllal hogy ne égjen le.
Ugyhogy sztem nyugodtan alhatsz, tul vannak méretezve ezek. -
#57034 Hi!
Kicsit OFF: Az új gépemen (és főleg a videó kártyámon) felbuzdulva, újra elővettem a LUMION 3D-t. A Quadro kártyával hasít és szépen a cucc, viszont fel is forralja rendesen. Minden gond nélkül viszi full beállításon legalább 22 FPS-en az adott jeleneteket, de féltem, hogy megsül az egész, így kettővel visszább vettem a részletességet.
Alapjáraton a videó kártya 45fokon döcög, ha nekiállok melózni a LUMION 3D-vel szépen feltornássza a hőmérsékletet 72fokra, ami számomra nem tűnik hosszú távon egészségesnek. (Mondjuk egy VRayRT is hasonlóan megizzasztja.
A kérdésem tehát a következő, hogy ilyenkor mi lenne a legjobb megoldás. A QUADRO 2000-es kártyánál eléggé rá van szegecselve a hűtés-burkolat, viszont kívülről sem tűnik túl meggyőzőnek a pici kis ventilátorával. Egy 110e Ft-os kártyát meg nem szívesen barmolnék széjjel főleg garanciavesztés terhe mellett, viszont jó lenne rá egy normálisabb hűtés. Van olyan cég Magyarországon, akire rá lehet bízni ilyesmit, és esetleg nem ugrik a garancia sem?
Köszi a válaszokat előre is! -
nenad #57033 kint van a sp1 max 2012-hez akit érdekel, terjedelmes javítási listával... -
nenad #57032 nem megy vele, használd a 2010-2012-es verziókat. Inkább a 2011-est ajánlanám, esetleg 2012 aa frissssítésekkel. -
KnightRider #57031
Sziasztok!
Új gépet tervezek venni, Win7 64 bites verzióval. Feltelepíthető-e erre a rendszerre a jó öreg őskövület Max v9 32 bit? Kihasználnám a többlet RAM-ot, amit elbír a 64 bites oprendszer, de félek, hogy le kell mondanom róla és maradok a 32 bitesnél...
-
GixEr #57030 Sajat jeleneten GPU31% es CPU70-80%. Mindenesetre tetszik, hogy mennyit fejlodott.
Megneztem Nvidia kartyaval a CUDA es az OpenCL kozott alig van sebessegbeli kulonbseg, de az a Cuda fele hajlik :) -
GixEr #57029 Lehet meg kene venni, ott van support. :)
Amugy egy klikk es kiprobalod. Az elso mondjuk szerintem jo is. -
#57028 Üdvözletem mindenkinek egy ideje tanulgatom a 3ds maxot, de egy akadályhoz érkeztem.A 2011-es max-hoz már tettem fel V-ray-t de a 2012-es nél annyi minden elöjön amikor kell telepiteni, hogy nemtudom mit csináljak, hogy jó legyen és működjön rendesen.
Ha valaki tudja akkor kérem szépen segitsen.Köszönöm előre is.
-
nenad #57027 a vrayes rendszer biased renderinget használ, míg a másik a fény hullámhosszától kezdve sok minden mást is figyelembe vesz, ezért jóval lasabb. Sokan mondják, hogy szebb-természetesebb képeket lehet velük készíteni, de én úgy gondolom, hogy ez már csak a művészen múlik. Ettől függetlenül jó móka néha egy egy képet bedobni így... -
Csicsó3d #57026 még annyit hozzátennék, hogy EVGA precision-el néztem a GPU kihasználtságát és Indigo alatt nem ment 15% fölé, bezzeg a CPU 100%-on dolgozott -
Csicsó3d #57025 találtam magamnak pár percet ma és leszedtem ennek az indigo 3.0-nak a trial verzióját.
Örültem, hogy végre valami ami GPU gyorsítás meg CPU-t is használja és fizikai is, de most is ugyanazt az eredményt kaptam mint szoktam.
Asus Nvidia GeForce GTX 460-am van (nem gondolnám egy gyenge/lassú vidkarinak) meg egy régebbi típusú 4 magos intel core 2 quad (q6600 ha jól emlékszek).
Egy egyszerű cornell box-os scene-ben a v-ray kb másfél perc alatt kiköpött magából egy szemcsementes képet, V-Ray RT ugyanennyi idő alatt szemcsés képet adott (mindegy hogy CPU-t vagy GPU-t használt), Indigo viszont egy nagyon szemcsés képet adott 5 perc (!) után is és mindenütt szemcsés volt...
Kérdésem az, hogy ez a GPU-s render ennyire gyerekcipőben jár és ennyire "parasztvakítás", vagy venni kéne fél millióért videó kártyát, hogy kenterbe verje a 3 éves processzoromat? -
nenad #57024 kijött a 3-as indigo ha valaki rajons az unbiased rendererekért, egyébként most féláron kapható!
Van benne jópár ujdonság, közöttük realtime material setup,realtime dof stb.
http://www.indigorenderer.com/indigo3 -
#57023 A való életben ezt általában úgy oldják meg, hogy erős fényforrásokkal "újravilágítják" a belteret. Betesznek pár jó erős softboxot, ami a kamerából nem látszik, falakat világít, stb, így nem lesz akkor EV különbség beltér és kültér között. CGben ezt a módszert egész jól lehet alkalmazni. Másik a "kézikamerás" megoldás, amikor a kamera módosítja az expó értékét a fénymérésnek megfelelően, ezt "nagyfilmben" nem nagyon használják, mert nehéz úgy lépdelni lefelé a belndével, hogy az ne legyen zavaró, CGben mindezt persze szép, egyenletes átmenettel el lehet intézni. :) A kettő megoldás együttes kombinálásával pedig aztán... -
zenoka #57022 jo pofa.. -
#57021 tudom, hogy mit akarsz mondani a kocka oldalaiban huzott átloval 1 polygon 2 facera osztodik.Valamilyen gombbal elö is lehet hivni a rejtett élek kijelzését.
kocka látszik is hogy 6 oldala vagyis polyja van és 12 tris vagyis 3szöge van.
amig maxban dolgoztam addig ilyen az eredmény :
MAX fájlban.
majd importálva:
3ds importálva
Az élek kijelsésén nem látszik változás tehát maradt a 4szög kijelzés csak annyi változott hogy a polygon és a tries értéke megegyezik.
Tehát akkor vagy a polynak kéne fele ennyinek lenni vagy ha tries-nek 2x enyinek valahogy a 2 egyszerre üti egymást nem ? -
zenoka #57020 mutas mar egy screen egy sima kockarol mert elbeszelunk egymas mellet:
polygon=4szog
face=3szog
polygon=2face
nagyon nagyon egyszerusitve -
#57019 ezzel tisztában vagyok, de a bal felsö sarokban lévö számlálonál a faces részt gondoltam , hogy a 3 szögeket számolja, mert azok majd mindig 2x-ese a poly számának , az edges és a vertexes az tiszta , hogy mit jelent , de ha a faces nem a 3szögeket számlja akkor mit?
Egy másik:
Van egy plugin, amit szeretnék használni, de csak max7/8-s verziohoz van.Van rá esély, hogy valahogyan elinduljon 2011 alatt is?
plugin
Vagy fellelhetö még a neten egy trial verzio ezekböl a régebbi verziokból?A pár 100 megás verziora gondolok amibe csak a legfontosabb dolgok vanank, hogy a probaidoszakig meg tudjam csinálni az integrálást ezzel a pluginnal a játékba. -
zenoka #57018 nah amikor csinalod akkor polygont ir ki az azt jelenti hogy sokszog ami lehet 3-1200 darab vertexbol alo lapka (ugye akkor modellezel normalisan a mai allasok szerint ha 4 vertexbol all egy polygon) miutan exportalod 3ds be szepen a gep felbontja 3 szogekre.. es ugye egy 4 szog ket 3 szogge alakithato alap esetben.. tehat mikor visszahuzod akkor ezert latod dupla annyi polygonnak mivel most mar nem 4 hanem 3 szogu polygonszamot ir ki..
egy kis geometria:P jatekok altalaban 3 szogeket szeretik tehat igy matekolj. -
Vertigo #57017 infoban face szamnak sokszor polygonszamot ir, de ha az object tetejere teszel egy edit mesh-t, akkor a valos face szamot irja... -
zenoka #57016 Semmi extra amint az van hogy kier a kamera siman csak megvaltoztatod a rekeszt/ zaridot mint a való eletben szerintem működnie kell. -
#57015 Igen ez is egy megoldás, de mi van, ha pl egy kamera elindul belső térből kifelé? Vágás van, amikor áthalad az ablakon? Mindenki fake megoldást használ? Vagy mondjuk más GI-t kéne használin, pl. photonmappot? -
zenoka #57014 ha csak tomeg akkor ne sirj;)
-
GixEr #57013 ~huszadrangu eleme volt a "jelenetnek" gyakorlatilag csak tomegvazlatnak kellett egy kinalo allvanyon.
Holnap felrakok egy wiret, mert ma nem dolgozom :) -
#57012 Az hogy lehet hogy ha szerkesztem a jelenetet akkor fele annyi polygonszámot ir ki a számlálo mint mikor ugyan azt az objektumot beimportálom 3ds formátumba?
Tehát max alatt 5000 poly a test ugy hogy bennt vannak a refképek mindegyik egy planere téve. refképek nélkül kiexportálom 3ds-be és visszaimportálásnál már 10000 polygonszámot ir ki
Melyik a valos?
Hogyan tudom ellenörizni, hogy hol a hiba ? mert a játékban nem mindegy hogy 5 vagy 10 k a modell. -
zenoka #57011 ezek azok amikre szerintem a nurbs (acad, rhoni etc) jobb mint a poly modelling de polybol ha muszaj akkor muszaj:D
modelled wirejet mutatsz ha lehet? -
GixEr #57010 Afenebe, lemaradt a link :S
Ez -
zenoka #57009 melyik ez?:D -
GixEr #57008 Ha hasznalod es probalsz tobb kihivast szerezni, abbol mindig tanulsz...
(engem legutobb pld ez izzasztott meg: egyszerunek tunik, de jobban megnezve megsem.) -
Accca #57007 Modellezést egyetem hol lehet tanulni? -
#57006 Régebben én is probáltam, hogy csak vry-sky van a jelenetbe, de hiába használtam fizikai kamerát , de nem tudtam jol beállitani sehogy sem.
Azt tanácsolták nekem hogy kivülre maradjon a sky olyan értékkel, hogy jo legyen s a belsö térre meg tegyek az ablakokba vry-lightokat.
Mondjuk ez nem a legegyszerübb eljárs és azt sem tudom, hogy igy hogyan lehet egyszerüen változtatni a napszakoknak megfelelö fényviszonyokat, mert sky-nál akkor elég egyhelyen állitani és mindenhol megváltozik , mig a másik megoldásnál szinte kezdheti elölröl az egséz bevilágitást.
De ha valaki tud megfelelö eljárást azt meghallgatnám. -
zenoka #57005 szep!! kicsit tobb subdiv a kocsi anyagaira?
Frankie: utomunkaban szoktam en inkabb az ilyet mert szebb szerintem. -
#57004 szép!