3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
Szóval videóvágás? 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Malakai
Kétlem, inkább kompozitálni utólag loopolhatóvá.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SZilaJMaGGoT
Üdv srácok! Szerintetek lehetséges valahogy fumefx-el loopolt tüzet animálni? Elkélne pár ötlet. Elõre is köszi.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

repvez
köszi azért.
Amugy tényleg ez volt a hiba.
Arra esetleg van valami megoldás, hogy low poly modellnél miért vannak olyan részek mintha árnyékban lenne egy felület vagy mintha forditva lenne a normálja?
szerkesztésnél semmi hiba nincs, de perspectivban ha leveszem rola az edge face-t akkor jon elö mikor egy kicsit smootol rajta .
VisualHarmony
http://www.evermotion.org/download/show/140/fire-flames-fuego-llamas

Alfa nem tudom van e benne, de regisztráció után letölthetõ ha erre gondoltál😊
+privát ment!

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

ingyenes tûz mozi vagy képe tud/van valakinek alpha csatornával?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

VO101Tom
ehh ok 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hello. Nemtom erre gondolsz-e, próbáld ki azt, hogy amikor kijelölöd az objektumot, akkor a Display fülön a Backface Cull elé teszel pipát. Ilyenkor azokat a poligonokat, amiknek a normal vektora nem feléd néz, azokat nem jeleníti meg (See Through alatt is mûködik). A hátsó poligonokat, vertexeket azonban ugyanúgy kijelöli, módosítja, tehát a Modify fülön tegyél pipát az Ignore Backfacing elé. Így nem is látod, nem is editálod ami neked háttal van.
Persze ennek vannak korlátai. Ha a nézetet elforgatod, akkor ez a láthatóság, kijelölhetõség is vele fordul, és az is mindegy, hogy ezek a felületek a modellen hol vannak. Ha túlsó felén van egy feléd nézõ felület, azt ugyanúgy látod, mint ami közel van.

www.pumaszallas.hu

repvez
megtalálva tárgytalan 😛
repvez
mivel lehet eltüntetni a hátso takarásban lévö vonalakat, ugy hogy átlátszó maradjon a tárgy , hogy lássam a refképet.
Probáltam a googlét is de ha nem tudom mire keressek ugy nehéz.
aa biztos alapvetoen balkezesvagyok igy a jobbat csak egerezesre es gepelesre hasznalom.. a jobb shift lenyomas is gyanus 😊)
Vertigo: emlexem amikor meg meselted.. engem annyira nem zavar faj faj kellemetlen de ez legyen a legkevesebb..😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Jesszus, másfél év?

Ehh, Zeno, kitartást, meg jobbulást!

per aspera ad astra

Csak ovatosan alattomos dolog tud lenni, pihentesd ne sulyosbodjon!
(en is nyertem ilyet anno, jobb gyurus es kisujjra, guyon tunnel syndroma-kent, ugy hogy nem engedtem felvagni, masfel ev volt a felepules)

Jobbulast!
Aldaryn
Biztos, hogy az egerezéstõl, gépeléstõl? 😛

per aspera ad astra

youth
Köszi a válaszokat!
Eddig úgy csináltam ilyet, hogy az UV-t animáltam (nem mindig szerette a gép), de belegondolva az opacityt kevésbé fáradtságos és még randomizálni is tudom, ha nyomatok egy 5-6 fél mozgást...
Köszi mégegyszer!

Youth

ejj nyertem egy inhuvelygyulladas a jobb gyurus ujjamban. pedig azzal meg csak nem is kattingatok csak tamasztja az egeret... szeeeep szakma😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

akkor rajzojá 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
De ha én nem olyat akarok, hanem görbülõ, deformálódó nyilakat? 😛

per aspera ad astra

a sok kis nyíl mutatja az irányt, az megfelelõ szerintem.

VisualHarmony
Viccelsz?😄

http://world3d.hu/interview.php?id=16&page=3

Nekem itt max regionális(szolnoki vagyok) problémáim merülhetnek fel bár ez megoldható, viszont túl sokáig voltam munkanélkül ahhoz, hogy el tudjam dobni 2hónapért a jelenlegi állásom + a számla képesség...kezdem úgy érezni rúgom magamnak az öngólokat😄

Ha gondoljátok privátba folytathatjuk a beszélgetést, nyitott vagyok a dologra ezek tükrében😊

Üdv, Adam

Aldaryn
De ha pl. az áramlás irányában az áramlás vonalát kirajzoló nyilakat szeretne, akkor annyira nem egyszerû ívelt mozgásgörbék esetén.

per aspera ad astra

particle flow/find targetek és kész. A find targetbe helyezett mesh vagy egyéb objektumokkal meghatározhatod azt hogy merre haladjanak a részecskék. Kb 5 perc összerakni és nagyon csinos eredményt ad, plussz szbályozható sebesség material stb.

youth
Vagy pl ez 1:05-tõl:
http://www.youtube.com/watch?v=9LCVMvCD2c0&feature=related

Youth

miért? érdekelne?

Aldaryn
Mellesleg ez egy ritka ocsmány animáció...

per aspera ad astra

Aldaryn
Animált opacitymappal mappolt spline, igen, ahogy zeno is mondta. Szerintem, ha nagyon nem akarsz kísérletezni, ez jó megoldás, vagy ugyanez, csak 3D-ben path deformmal.

Lehet játszani részecskerendszerekkel, ott mindenféle parent-child viszonyokkal még az is megoldható, hogy szép íveket rajzoljon a mozgás, vagy készítesz pl. realflow-al szimuláiót, és azt használod fel részecskerendszer alapnak pl. PF-ben, avgy TPben.

per aspera ad astra

a particleknek is meg lehet mondani hogy kövessenek ezt meg azt. elméletileg.

youth
Végsõ esetben az se rossz megoldás, csak az eltérõ hosszúságú splineok miatt lehet az idõzítéssel gond vagy sok macera.

Youth

itt egyket helyen ugy latom hogy ez sima path deformos planere van rahuzva egy animalt opacitis map..
oszt biztos a profik inkabb fumefxxel oldanak meg😄

youth
Sziasztok!

Rég jártam erre...
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet ehhez hasonló levegõmozgást utánozni: link ?
Ennyire nem kell bonyolult, kb olyasmi kell, hogy egy épületbe bemegy a hideg levegõ, ott felmelegszik és a meleg levegõ pedig a gépészeten keresztül ki...
Ez a fajta áramlás amúgy tetszetõs lenne jobb minõségben. Ha pl húzok görbéket, arra, hogy tudnék rádobni valami ilyesmi effektet, hogy folyamatosan áramoljon?

Elkezdtem az oldalam is új skin alatt újra feltöltögetni, a régit nem tudtam már módosítani könnyen: dvision.hu

Youth

Rettenthető
Itt is, és a következõ hozzászólásodban is hasznos információk voltak, köszönöm szépen!
Az oldalak igen hasznosnak tûnnek.
Mondjuk érdekes, hogy a videón az illetõ nem állított a reflection glossines-n (az neki 1.00), csak a refraction-n (0.98).

Ja és zenoka-nak is kösz!

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

a fizut is írd ki.. 😄

bennülõs egyenlõre 2 hónapig látjuk elõre a dolgokat, persze komoly bizonytalansági tényezõ van, ezért is szükséges a számlaképesség, hogy ne legyen olyan fájó a búcsú, ha mégsem jön össze.

beugrós vagy rendszeres?

VisualHarmony
Mindig ez a számla képesség😞

oneletrajzot referenciakat kuldjunk?😊

keresünk számlaképes jómunkás embert építészeti látványtervek készítéséhez a budapesti irodánkba.

érdeklõdni: [email protected]

munkáink megtekinthetõek: www.homologue.hu

mondjatok vmit 😊

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

nem rossz cucc.

Nagyon fasza újításokat vettek bele a pluginbe. Azért kiváncsi vagyok, hogy mikor lehet majd kelvinben szabályozni a kamera white balance-t, mikor lesz majd EV alapú rekesz/expozíció állítás, esetleg egy klikkeléssel meghatározott autófókusz.

Aldaryn
Ajánom figyelmetekbe a LightSelect render elementet.

per aspera ad astra

egyébként letölthetõ a vray 2,0 demo is.

VO101Tom
Ja, meg a HDRI map amit használsz, csúnyán összehúzza a textúrát egy csúcsba, pont a kép közepén. Material editorban nézd meg, hogy ezen tudsz-e segíteni azzal, hogy a (mat editor) Map Type szekcióban a hdri beállításánál a Spherical environment elé teszed a pipát (ennak a .hdr file rajzolatához van köze, hogy pl gömb alakban vagy pl henger palást alakban használható-e).

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hello.
Material Editorban a Basic Parameters-nél a Reflection szekcióban a Highlight glossiness és a Refl. glossiness értékekkel játszadozz, 1.0-ról vedd vissza kis lépésekben (0.9, 0.8, stb), nézd mikor lesz elfogadható az eredmény.

VRayhez ezt az oldalt mentsd el, nagyon jól leírja a material beállításokat:
spot3d.com - VRay Material Examples
Persze nem csak a vray anyagbeállításairól, hanem minden más, vrayhez kapcsolódó dologhoz van ilyen összefoglalás: spot3d.com - table of contents

(Ami még "alap", az a vray-materials.de, ingyenesen letölthetõ materialok, regiszrtálni kell az oldalon, de az sem fizetõs. A materialokkal annyi gond szokott lenni, hogy ha tartalmaz külsõ fileokat (diffuse map, bump map, stb), akkor azok elérési útját upgradelni kell ahhoz az elérési úthoz, ahova letöltötted. Ha ez megvan, elmented, és több gond nem lesz velük.

Ha viszont sok a szabadidõd, és nagyon bele akarod magad ásni a VRayba, akkor még ezt szerezd be: Francesco Legrenzi - Vray the complete guide pdf Ez egy 1000 oldalas könyv, amiben még a szoftver mûködésének fizikai hátterérõl, fénytannal, fizikával kapcsolatos tudnivalókról is ír. 25 euró nem pénz érte.

www.pumaszallas.hu

inkabb a problemat a materialba latom hogy van egy adag reflection glossines az oven. a tiednel meg nincs.

Rettenthető
Hellósztok!

Van egy(*) problémám a V-ray használatával, bízom benne, hogy tudtok és fogtok is segíteni:
Egy video tutorial alapján haladnék, csak az a gond, hogy bár mindent ugyanúgy csinálok, mint a videót készítõ muksó, mégsem egészen úgy néz ki az eredmény, mint nála. Az alap hasonlít, de a reflection / refraction environment override-nál beálított kép minõsége nem olyan formában jelentkezik, mint nála:

Az övé (valós(abb) hatású - számomra legalábbis):
http://rettentheto.fw.hu/max/vray_problem.jpg

Az enyém meg nem az igazi:
http://rettentheto.fw.hu/max/problem.jpg

Hol a hiba? Tehát innen nem látszik, de Giorgio valójában homályos HDRI-t használ, vagy valamit aljasul nem mondott el, vagy mégiscsak számít (az egyetlen differencia), hogy az õ 1.5 V-ray-ében a V-ray Indirect Illumination beállításon belül a Secondary bounce-nál a GI engine-re van Quasi-Monte Carlo, nálam meg nincs, vagy mi?

(*): mit egy? 100. De most annak is örülnék, ha ebben segítenétek :-)

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

még nem.

Met
hun kell szavazni?
Megnézem az összeset és a legjobbra szavazok<#whatever>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

yes of course