3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Amugy tényleg ez volt a hiba.
Arra esetleg van valami megoldás, hogy low poly modellnél miért vannak olyan részek mintha árnyékban lenne egy felület vagy mintha forditva lenne a normálja?
szerkesztésnél semmi hiba nincs, de perspectivban ha leveszem rola az edge face-t akkor jon elö mikor egy kicsit smootol rajta .
Alfa nem tudom van e benne, de regisztráció után letölthetõ ha erre gondoltál😊
+privát ment!
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Persze ennek vannak korlátai. Ha a nézetet elforgatod, akkor ez a láthatóság, kijelölhetõség is vele fordul, és az is mindegy, hogy ezek a felületek a modellen hol vannak. Ha túlsó felén van egy feléd nézõ felület, azt ugyanúgy látod, mint ami közel van.
www.pumaszallas.hu
Probáltam a googlét is de ha nem tudom mire keressek ugy nehéz.
Vertigo: emlexem amikor meg meselted.. engem annyira nem zavar faj faj kellemetlen de ez legyen a legkevesebb..😊)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(en is nyertem ilyet anno, jobb gyurus es kisujjra, guyon tunnel syndroma-kent, ugy hogy nem engedtem felvagni, masfel ev volt a felepules)
Jobbulast!
Eddig úgy csináltam ilyet, hogy az UV-t animáltam (nem mindig szerette a gép), de belegondolva az opacityt kevésbé fáradtságos és még randomizálni is tudom, ha nyomatok egy 5-6 fél mozgást...
Köszi mégegyszer!
Youth
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://world3d.hu/interview.php?id=16&page=3
Nekem itt max regionális(szolnoki vagyok) problémáim merülhetnek fel bár ez megoldható, viszont túl sokáig voltam munkanélkül ahhoz, hogy el tudjam dobni 2hónapért a jelenlegi állásom + a számla képesség...kezdem úgy érezni rúgom magamnak az öngólokat😄
Ha gondoljátok privátba folytathatjuk a beszélgetést, nyitott vagyok a dologra ezek tükrében😊
Üdv, Adam
per aspera ad astra
Lehet játszani részecskerendszerekkel, ott mindenféle parent-child viszonyokkal még az is megoldható, hogy szép íveket rajzoljon a mozgás, vagy készítesz pl. realflow-al szimuláiót, és azt használod fel részecskerendszer alapnak pl. PF-ben, avgy TPben.
per aspera ad astra
Youth
oszt biztos a profik inkabb fumefxxel oldanak meg😄
Rég jártam erre...
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet ehhez hasonló levegõmozgást utánozni: link ?
Ennyire nem kell bonyolult, kb olyasmi kell, hogy egy épületbe bemegy a hideg levegõ, ott felmelegszik és a meleg levegõ pedig a gépészeten keresztül ki...
Ez a fajta áramlás amúgy tetszetõs lenne jobb minõségben. Ha pl húzok görbéket, arra, hogy tudnék rádobni valami ilyesmi effektet, hogy folyamatosan áramoljon?
Elkezdtem az oldalam is új skin alatt újra feltöltögetni, a régit nem tudtam már módosítani könnyen: dvision.hu
Youth
Az oldalak igen hasznosnak tûnnek.
Mondjuk érdekes, hogy a videón az illetõ nem állított a reflection glossines-n (az neki 1.00), csak a refraction-n (0.98).
Ja és zenoka-nak is kösz!
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
érdeklõdni: [email protected]
munkáink megtekinthetõek: www.homologue.hu

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
www.pumaszallas.hu
Material Editorban a Basic Parameters-nél a Reflection szekcióban a Highlight glossiness és a Refl. glossiness értékekkel játszadozz, 1.0-ról vedd vissza kis lépésekben (0.9, 0.8, stb), nézd mikor lesz elfogadható az eredmény.
VRayhez ezt az oldalt mentsd el, nagyon jól leírja a material beállításokat:
spot3d.com - VRay Material Examples
Persze nem csak a vray anyagbeállításairól, hanem minden más, vrayhez kapcsolódó dologhoz van ilyen összefoglalás: spot3d.com - table of contents
(Ami még "alap", az a vray-materials.de, ingyenesen letölthetõ materialok, regiszrtálni kell az oldalon, de az sem fizetõs. A materialokkal annyi gond szokott lenni, hogy ha tartalmaz külsõ fileokat (diffuse map, bump map, stb), akkor azok elérési útját upgradelni kell ahhoz az elérési úthoz, ahova letöltötted. Ha ez megvan, elmented, és több gond nem lesz velük.
Ha viszont sok a szabadidõd, és nagyon bele akarod magad ásni a VRayba, akkor még ezt szerezd be: Francesco Legrenzi - Vray the complete guide pdf Ez egy 1000 oldalas könyv, amiben még a szoftver mûködésének fizikai hátterérõl, fénytannal, fizikával kapcsolatos tudnivalókról is ír. 25 euró nem pénz érte.
www.pumaszallas.hu
Van egy(*) problémám a V-ray használatával, bízom benne, hogy tudtok és fogtok is segíteni:
Egy video tutorial alapján haladnék, csak az a gond, hogy bár mindent ugyanúgy csinálok, mint a videót készítõ muksó, mégsem egészen úgy néz ki az eredmény, mint nála. Az alap hasonlít, de a reflection / refraction environment override-nál beálított kép minõsége nem olyan formában jelentkezik, mint nála:
Az övé (valós(abb) hatású - számomra legalábbis):
http://rettentheto.fw.hu/max/vray_problem.jpg
Az enyém meg nem az igazi:
http://rettentheto.fw.hu/max/problem.jpg
Hol a hiba? Tehát innen nem látszik, de Giorgio valójában homályos HDRI-t használ, vagy valamit aljasul nem mondott el, vagy mégiscsak számít (az egyetlen differencia), hogy az õ 1.5 V-ray-ében a V-ray Indirect Illumination beállításon belül a Secondary bounce-nál a GI engine-re van Quasi-Monte Carlo, nálam meg nincs, vagy mi?
(*): mit egy? 100. De most annak is örülnék, ha ebben segítenétek :-)
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
Megnézem az összeset és a legjobbra szavazok<#whatever>#whatever>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae