3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a linket majd copy pastézzátok biztos ami biztos ne legyen túl sok refferrer.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

utálom a remndszert, majd szólok, de minkeki csak olyanra szavazzon ami tetszik is neki... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ha azt szeretnéd, hogy szavazzunk, áruld el, hogyan lehet megtenni.

amint megtalalom hogy kell en is😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Jáj... kinekvantöbbarátja alapú értékelés, fúj... azért megyek, szavazok, de fúj...

per aspera ad astra

Vote alapú a challange elbírálása, ugyhogy gyertek ha tudtok

challange link

khúrva jó 😊

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

photoshopbba a photo papír ré a rendelt képre + ki blur.

nagyon fasza! ez jött ki a rendegomb megnyomása után, vagy photoshop?

npeter
frankó lett, drukkolunk. tetszik a színhatás.
honnan szereztél ilyen retro autókat? 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
durvás

\"So always look on the bright side of death\"

szep a korites.. az epulet modellel van bajom dde az adott volt! tetszetos hangulatu lett gratula
szavazni nem tudunk?😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Challange Finale, drukkoljatok vakker, még a végén nyerek egy vray 2,0-át <#vigyor5>

repvez
R420
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni egy VRay-t?
32 Bit 2010
Köszi!

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

Most mondjam azt hogy ott van a kommentekben leírva hogy milyen sw. vel keszult. Meg hogy google. SideFX hudini egyébként

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudja valaki ,hogy ez melyik Autodesk program , amit a videón hasznának 1:23 -tól? Meg hogy az a modelezõ program amivel csinálták a sárkány fejét van az valamilyen mudbox lehet?
http://www.youtube.com/watch?v=k7Fq5gx2dmA
Minél több programnevet írtok ,amit ezeknél használhattak ,annál boldogabb leszek.

köszönöm elõre is😊
Köszönöm a segítséged. Akkor lehet, hogy nem fogok vele tökölni, mert sok ilyen elem van. Azt hittem, hogy van valamilyen egyszerûbb megoldás is. Egyébként ProCutterrel próbálkoztam eddig.
Köszi még1szer!

akkor reménykedjünk, hogy nem lesz több, ha elõjön többször akkor majd írok rá njeked valamit most pályázat ezerrel.

VO101Tom
Ennek az export/importáláshoz lehet köze, most kimentettem én is egy hasonló formát, azonnal vissza importáltam, és ugyanilyen gond van vele. Megoldást passzolom.

Én úgy csinálnám ezt (ami nem biztos a legjobb megoldás 😊 ), hogy edit polyvá alakítom az objectet, az oldalfalon lévõ összes polygont kitörlöm, az alján és a tetején lévõ fedlap közepébõl az a magányos vertex is remove, majd "border"rel kijelölve a két kör széleit egy bridge paranccsal összekötötm (felosztás 5). Ezzel megkapod pontosan ugyanezt a méretet, elhelyezkedést. Ezt megcsinálni kb annyi ideig tart, míg végigolvasod a szöveget 😊 Ezt utána -ha az kell- visszakonvertálhatod Mesh objektummá, akkor már nem lesz semmi "Face" gond vele.

A booleant nagyon nem szeretik, ha használja az ember, nagyon szemetel, a Pro Boolean valamivel jobb, de amikor véletlen vonalat vagy lapot is kivágsz, akkor az is csinál hülyeségeket.

A feldaraboláshoz még csak annyit, hogy ha több síkból akarod megvágni, amiket már beállítottál, akkor is érdemes kipróbálni, hogy a Slice Plane-t align-al a lapokhoz igazítod (igazításnál alul az Aligh Orientation név alatti pipákat bekapcsolod, akkor nem csak a hivatkozási pontokat igazítja egymáshoz, hanem a lapok pontos térbeli helyzetét is felveszi. Ha ez megvan, akkor Slice. Ez mûködik akkor is ha az objektum egészét vagdosod, és mûködik akkor is, ha csak kijelölt polygonokat. A booleant kerüld ahol lehet 😊

www.pumaszallas.hu

Szia!
Az a baj, hogy több sík mentén szeretném majd feldarabolni, az 1 síkot csak a szemléltetés végett készítettem.
Kijelöltem Element módban, és ezt az eredményt kaptam:
http://kephost.hu/share-8FEE_4CF90CD0.html
Valóban, nem jelöli ki az egészet, csak néhány polygont.
Tehát nincs valamilyen lehetõségem, hogy 1-ben kezelje az egészet?

VO101Tom
Oké, a mart.tamas kukac gmail.com-ra jöhet 😊
(én vitorlázón repültem egy ideig, a sárkányt sosem próbáltam -utaskánt sem- nekem az túl extrém <#idiota>)

www.pumaszallas.hu

Ok, küldök infókat, amint lesz idõm! Fotó van róla, katonaruhás is, és repülõs is.
Amúgy én is pilóta vagyok, csak nem vadászgéppel, hanem motors sárkánnyal repülök.

Ez de komoly! Irigylésre méltó élmény lehet ez bencsabnak😊 bele is libaboroztem😊

VO101Tom
Kicsi a világ 😊
Ha van róla fényképed, vagy életérõl bõvebb infó, ha gondolod küldd el e-mailban, hogy bõvülhessen az oldal.

www.pumaszallas.hu

Az oldalatokon ott van nagyapám is:
http://www.pumaszallas.hu/puma-pilotak/Puma_pilotak2_2old.html
Benkõ Lajos hadnagy - 24 éves - megsebesült 1944. aug. 9-én (saját lég. tüz.)
tök jó viszontlátni

VO101Tom
Hello.
Ha csak egy sík mentén akarod elvágni, akkor a Slice Plane paranccsal csináld, ne a boolean-al (jól látom, hogy itt azzal próbálkoztál?). Az objektumod akár Mesh, akár Edit Poly, Polygon szerkesztési módban kijelölöd a feldarabolandó polygonokat (vagy Element módban az egész objektumot), majd a Slice Plane lapját úgy pozicionálod, igazítod, mint akármilyen plane síkot. Ha ez megvan, klikkelsz a mellette lévõ "Slice" gombra, és meg is van a vágás. Lehet objektum, vagy egyszerû plane, a Slice vág mindent.

De ennél az objectnél lehet egyszerûbb edit polyvá konvertálni, majd az elsõ és hátsó "fedõlapot" a Cut paranccsal a két vertex között kettévágni (amiket ez a vágási él is érint), és gyakorlatilag ugyanitt vagy.

Az a szemetelés, amit mondasz, az simán importnál is belekerülhet, én elõször végignézném, hogy element modban kijelöli az összes Plane-t vagy Polygont. Ha nem, akkor kigyomlálnám (mesht nem szoktam használni, nemtom annál mi a gyirs módszer), és utána úgy vagdosod és alakítod, ahogy akarod.

www.pumaszallas.hu

Sziasztok!

Ketté szerettem volna vágni egy testet vízszintesen egy egyszerû síkkal, és feldarabolta nekem jó pár darab apró kis fecnire. A csatolt link TOP nézetében jól látszik:
http://kephost.hu/image-E2D2_4CF8A70B.jpg
Ezek a darabok síkidomok, nem pedig tömör testek.
Amit fel szeretnék darabolni az egy 3DS beimportált objektum. Mit csinálok rosszul?
Köszönöm!

Üdv!

npeter
frankó lesz/lett.
egyik ismerõsöméknél egy zsiráf van, aminek a hosszú nyaka átnyúlik a másik falra is, mint itt a fatörzs.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ilyen jelenség még nem volt eddig, teljesen új. és mivel updatelem manuálisan?

ThomasGins
Köszi! Egy zdepthet még kap elvileg pisztollyal, ha sikerül összehozni.😊
Nem tudom milyen festékkel szokták ezt csinálni,de ezzel a festékkel rendesen kell kapkodni. Ha fél percen belül nem kenem szét a szint akkor rászárad.
Kis update:
1
2
3
Ja, asszonka besegit, a türelmes részeket õ csinálja😊

\"So always look on the bright side of death\"

VO101Tom
Köszönöm a file-t, ki is próbáltam, mûködik.

www.pumaszallas.hu

ez azért lehet mert a spline update valamiárt nem tud végigmenni valamelyik spline elementen. Manuálisan kellene megoldani. Ez most teljesen új vagy volt már máskor is csak most nem találtad meg a pipádat 😄

npeter
<#eljen><#taps>

fu koszi!
atnezem ezeket is.
VO1o1Tom: ment vlaasz csatoltam

Elsõre ez jött ki. Prociban gyárilag két mag engedélyezett, de nekem eddig abban a néhány darabban, amihez közöm volt, mind kapcsolható volt a plusz két mag hibátlanul. 6 magos Phenom is belemegy. 4x2GB-tal számoltam, mert 2x4GB másfélszer annyi lett volna. Táp nem olcsó, de azt nem váltanám kisebbre, ha húzni kell, akkor inkább 4GB RAM és 9800GT/250GTS kártya.

mar likeoltam😊

VO1o1Tom: nalam van ilyen szoval 2011 reinstall nalad mert valszeg tobb plug hianyzik..

nem is írtam még. benne vagyunk a tévébe':

http://www.youtube.com/watch?v=0mbvQaoCLIs&hd=1

max-szel dolgozol nem? akkor meg mit csodálkozol?

Ilyet még nem pipáltam. Van egy spline rendszerem zárt splineokból, erre tettem egy edit poly módosítót (0-ás extrude helyett). Ha visszamegyek spline szintre, akkor némely splineokat nem jelenít meg, mintha kitörlódtek volna az objektumból, pedig a poly felület allkotásához figyelembe veszi õket.

VO101Tom
Igen, gebasz van a maxommal. 😊
Max 2009 alatt még volt az /stdplugs mappában egy gw_objio.dle file. Ez az .obj exporter plugin. Mivel a weblapjukon újabb maxhoz már nincs file (de az .obj exportáló alkalmazás ugyanaz) gondolom megvették a licenszet, és alapból adják a maxhoz. Ezt megnéznéd, hogy a te könyvtáradban van-e ilyen vagy hasonló nevû file?

www.pumaszallas.hu

ott van az vagy ha nincs akkor valami gebasz vana maxoddal

VO101Tom
Öööö. Ja. Sorry, elírtam. Szal export alatt nincs. Van sok kiterjesztés, de .obj nincs, ha alul kiválasztom az all formatot, és exportálnék valami.obj néven, ezt a kis ablakot dobja fel:

Export
"Dont know how to save to that file type"
[ OK ]

www.pumaszallas.hu

neee save ass 😛 hanem export alatta van ugy 5-6 sorral es ott valaszd ki az obj formatumot a nevbeiro alatt..

VO101Tom
Sziasztok. Van egy kis gondom 3DS Max 2011-el, tud valaki segíteni benne? A Save As menüpontban nincs .obj kiterjesztésû mentési lehetõség, amikor ilyen file nevet írok be, azt írja ki, hogy nem ismeri a file típust. A Max 2011-nek ezt pedig alapból tudnia kéne nem? Lehet hogy valamikor véletlen kitöröltem az stdplugs mappából a gw obj exporthoz szükséges file-? <#shakehead> (nem szoktam használni az obj formátumot, csak most kellett volna). A guruware.at oldalon csak 9-esig van letölthetõ file. Tud valaki megoldást erre?

www.pumaszallas.hu

npeter
jópofa lesz ez. egyre jobban tetszenek nekem is az ilyesféle festések a gyerekszobába.
gondolom jó sokszor kellett hátramenni, hogy lásd az egészet egyben 😉

nem nem abbol van 2😄

Monitor is kell?

hat ez franko!!
gyerekeknek tuti fog tetszeni😊

zsir uj. mostani (3 eves leharcolt) megy a felesegemnek ami amost a felesegemnek van azt meg odaadom anyukamnak (internetes ulti fuggo es egy nagyon hangos 1.7 es celeronja van ami 9 eves)😊