63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    szasztok,

ha egy belső kameranézetből renderelek, és kilátok a háttérre, és beállítom az expót a belső térre szépen, akkor a háttér (főleg a vray sky) túlexponált lesz. Ezt ti hogy orvosoljátok?
  • repvez
    nekem nagyon tetszik , remélem egyszer énis eljutok erre a szintre rendelelés és modellezés terén
  • Met
    én is ilyen autót rajzolok most :)
  • hunkircsi
    Két melóm összepárosításából jött létre az alábbi NFR:

• repvez
    Játékba lesz és ott jobb ha egybe van minden rész mert különben szétesik a modell és az "üveg " csak egy sima alfacsatorna lesz , tehát nem kap külön anyagot a többihez képest.

HA csak sima kép lenne vagy animácio akkor természetesen nem lenne gondom vele mert akkor külön választanám és külön anyagot adnék hozzá, söt még részletesebb is lenne, de igy most ezt nem csinálhatom.
    Ha meg szabadon hagyom akkor meg vagy a smootolásnál a játékon belül lennének anomáliák.
    mondjuk nem értem mi olyan nagyon bonyolult abban hogy egy élt kinyujtsunk egy lappá?

Ja és köszi az xformos segitséget igy megjavult.
  • Aldaryn
    Mivel mind szerkezetileg, mint anyagban más rész, meg topológiailag is elkülöníthető, semmi szükség arra, hogy "weldeld". A MAXban lévő mesh és oly topológiai korlátjai nem engedik, hogy ilyen objektumokat hozz létre (lehet, de trükkös, és inkább "bug", mint "feature" ) Egyszerűen megfogod, és 3D snappel a megfelelő pozíciókba mozgatod a vertexeket. :)
  • repvez
    A weldelést tudom, ezért irtam, hogy hogyan lehet ezt áthidalni,mert nekem pont ugy kellene hogy zárt maradjon a hasáb és az egyik éléhez hozzá tudjam kapcsolni a plane-t vagy kihuzni az élbol a plane-t.
    MÉg ugy sem müködik hogyha kijelölöm a polygont és extudáljam a plane-böl a hasábot , mert akkor meg a plane-böl fog hoányozni.

a szélvédö kerethez a szélvédöt szeretném weldelni.
  • VisualHarmony
    Szerintem ők erre gondolnak:
    http://dl.dropbox.com/u/405131/Xfrom.jpg

"egy zárt polygontesthez hozzá weldelni egy planet"
    Weldelni csak edgek mentén tudsz és csak nyitott polygonnál(értsd ha egy kocka tetejéhez akarsz weldeni egy másik kokckát akkor a weldelni kívánt vertexeknél ki kell törölni a polygonokat.Tehát az alsó kokca felső 1polygonját és a felső kokca alsó 1polygonját ahol egymáshoz lesznek kötve)! Remélem érthetően leírtam:D
  • repvez
    Egy másik olyan problémám ami megakasztja a munkámat.Valahogy átlehet hidalni azt a problémát, hogy egy zárt polygontesthez hozzá weldelni egy planet?

Lényegében mintha egy hasáb egyik éléhez szeretném a plane-t hozzá weldelni a vertexeinél.
    DE sem uy nem engedi hogy Shift +move-al kihuzzam a testböl az élt sem ugy hogy egy külön plane-t hozzá attach-olva és a vertexeit összeweldelni.
    Csak ugy engedi hogy ha a hasáb oldalát kitörlöm, de nekem ez nem járható mivel a hasábnak minden oldalára szügségem van és hogy zárt legyen a végeredmény is.
  • repvez
    Amugy hol találom ezt az xformot, mert a help be beirva sem az xformra sem az xrefre nincs találata.

Amugy arra már rájöttem, hogy a test befoglaló kockája (gizmoja talán) van elfordulva és ahhoz képest cinálja a symetryt nem a tengelyekhez.

igy talán jobban érthetö a problémám.
  • bon
    Az apc program naplójából ki kell derülnie a terheltségnek. Az 500-as max 300w-ig terhelhető.
  • hunkircsi
    Hello!

Hogy tudnám kideríteni, hogy kábé mennyi az átlagfogyasztása az új gépemnek?
    (AMD Phenom II X6, Quadro2000, 8GBRAM, 1,5TB HDD)
    Csak azért kérdezem, mert tudni akarom, hogy elég-e neki a régi szünetmentes tápegységem (APC Back-UPS Cs 500), vagy illene egy izmosabb cuccot venni melléje.

Köszi.
  • FRenkie
    szasztok,

vray 2-vel megy valamelyik scatter plugin?

köszi
  • GixEr
    Az Xform ra gondoltok? :)
  • repvez
    2011max SP2 32 bit.
    a tárgyon most még nincs symetry, az alapformát nem scaléztam egy sima henger pár helyen extrudálva majd elforgatva az x tengely menténpár fokkal.Az Y tengelyre szeretném a symetrit alkalmazni, de valamiért XY irányba teszi átlosan, pedig mint irtam a pivotját rezeteltem és az y tengely 0 értékén van.

DE megprobálom ezt az xrefet is
  • Csicsó3d
    valószínűleg "rosszul" scalezted, aza csak egy tengely mentén. Nálam ez szokta összekavarni a symmetr-yt mert akkor ő is scaleződne az adott tárggyal együtt.

Vedd le a symmetry-t, reseteld az Xref-et és rakd rá újra. Jah, és ha már ott vagy, akkor resetelj egy pivot-ot is, sose lehet tudni :)
  • nenad
    hanyas max?
  • repvez
    ez megnyugtat, hogy nem én vagyok akkor a béna, de jo lenne valami megoldást találni rá.
  • Met
    Nekem is van ilyen problémám, ha elforgatok egy objektumot akkor a Symmeti is ferdén tükrözi, annak ellenére hogy a pivotja jó irányba áll
  • repvez
    tudja valami hogy hol lehet meggyogyitania symetri modositot?MErt hiába álitom be a pivot pontját aszimetria tengelyre és az irányok is jo, de amikor a modositot ráteszem akkor kb 45 fokban elforgatva duplikálja a testet.Mi lehet még elálitva a test többi részénél tökéletesen müködik, csak ennél nem akar ahol egy kicsit ferdébben áll a test a kordinátákhoz képest.

• VisualHarmony
    NPeter, köszi!Próbáltam sötét háttérrel (meg egy hawai feeling mintás bizbazzal is, de nem adta annyira.)
    Zénóka van ilyen szék konkrétan ITT vagy keress rá Martino Gamper nevére.:) Új "logó" meg csak azért lett olyan mert a felírat is azzal készült. Lassan már domainom se lesz:D
  • GixEr
    Pont tegnap gyogyitottam meg egy videokartyat.
    alapbol 65C fokrol indult, kis terhelesre 115C ig ment fel. Leszedtem a hutest szetszedtem a ventillatorhazat, kifujtam ujra pasztaztam a GPU-nal es a memoriaknal (ledobva a szivacsos gyari ragasztot)
    Osszerakas utan alap homerseklet 35-38C, fullon leterhelve (WoW - Ultra beallitasokkal) max 70C
  • nenad
    ebédszünetben betettem még 1 12cm/1500rpm es ventit és így bc2 alatt, 43 a proci, 61 fok a vga.
  • nenad
    Kössz az infót.

5k val drágább de annak 1600+ óra a készenléti ideje ami töb mint két hónap. Azzal 22 órát lehet beszélni. Valószínű azt veszem meg. Ha felével számolok, akkor 30 nap lesz a készenléti idő és mondjuk 11 óra lebeszélhető töltés nélkül.

Más: a 80 fokos videókareszra visszatérve: Most fújattam ki a videókártyát és22 fokkal kevesebb lett a max hőmérséklete. 87 fokig ment fel BC2 közben, most már csak 65 ig. A venti rajta nem teker annyira stb. Nézd meg hátha.. Most mondjuk van 30-35 fok meleg is, de ettől függetlenül sokat jelenthet...
  • Aldaryn
    Mobilarénás berkekből: A készenléti idő szigorúan azt jelenti, hogy feltöltöd, aztán beteszed egy légmentes, energia terektől mentes fekete dobozba, majd elfordulsz, és rá sem nézel. És még ekkor is érdemes a kétharmadát számítani csak a gyárilag megjelöltnek. Persze 1 hónap az még úgy is szép, ha csak egy hét. :)
    Ha rendszeres használat mellett telefonálva is 4-5 napig bírja, akkor már jónak számít manapság.
  • zenoka
    ilyet hol lehet venni:P
    jopofa..
    viszont az uj logod nem tetszik.. marmint az s betu..olyan mint egy g..
  • npeter
    hehe ötletes, jópofa :)
    talán sötétebb háttérrel jobban kiemelné a lényeget.
  • VisualHarmony
    Itt egy újabb agymenésem, remélem lesz akinek tetszik:)

prole summertime

Üdv, Adam
  • nenad
    a beszélgetés nélkül az oké, de szerintem meg van határozva egy adott időtartamú óránkénti használati idő.
  • bencsab
    Havonta egyszer tölteni? Ez elég hihetetlenül hangzik. Nálam a csúcstartó telefon a Nokia 3210-es volt, azt vasárnaponként tettem töltőre, azóta minden telefonnal csak romlott ez az arány.
    Egy hónapig talán úgy bírják ki a telefonok, hogy ha nem beszélsz rajtuk, nem kapcsolódik be a kijelzőjét, és nem is mozogsz vele sehova, hogy ne kelljen adótornyot váltani, nem?
  • nenad
    vagyis 22 órát lehet vele beszélni
  • nenad
    esteleg még ez
    16 órás beszélgetés 1600 óra készenlét...
    http://www.mobilprofi.hu/gsm-webaruhaz/335-samsung-e 2370/
  • nenad
    ...még 1 szuper okos, kamerás, netes telom ment tönkre.. Hihetelenül szarok a telók, nem tudom tud valaki jobbat ajánlani ennél, 10k ért - 13óra beszélgetés. és 1100 óra készenlét. Havonta egszer kell tölteni... Ez ténytleg király ár/teljesítmény..
    http://www.mobilprofi.hu/gsm-webaruhaz/74-nokia-c1-00-dual-sim/

esetleg másik 17 ért:
    http://www.bemutatoterem.net/Termek/samsung-e2370-fekete-ezust-p64274.html
  • repvez
    valaki régebben mintha kérdezte volna, most én is hasonlo cipöben járok, hogyanlehet egy egyszerü copy paste funkciot csinálni , csak a kijelolt polykkal ugy hogy ne mozduljon el a helyérol és ne keljen detacholni vagy shiftel odébtolni a másoláshoz?

A másik meg hiába állitom át view-ról localra a cordináta rendszert nem passzol a test irányával a koordináta tengely, igy nem tudom a kijelolt edge loopokat párhuzamosan mozgatni vagy scale-ni ha ferdén áll a test .
    Probáltam már a pivot pontot is ráigazitani,de nem marad meg ott csak max 1 funkcioig.

És egy ujabb probléma , hogy 2011 SP2-es 32 bites verziot használok és teljesen random modon eltünnek a külön layerekre rakott objektumok és csak az ujboli kijelölésre tér vissza, vagy pedig a jobb gombos menü nem jelenik meg vagy csak egy pillanatra ugrik fel.
    Vagy ha a driverba (d3d DX9 ) beálitom hogy a wireframen legyen élsimitás akkor több fokkal sötétebb lesz a viewport alig lehet látni ugy a vonalakat.Ezekre van valami orvosság vagy másnál is van hasonlo jelenség?
  • nenad
    40 fok az kira, tekerd meg egy kicsit +3-400 mhz és ha nem változik meg a hangerő különösebben értékes percek/tíz perceket nyerhetsz vele. Max 50 fokig húzva hosszú életű maradhat a proci...
  • hunkircsi
    Hi!

Nohát teljes értékű lett a gépem végül is az új hűtőjével. Processzorhűtő terén végül a Scythe Mugen2 Rev.B-re esett a választás. És nem bántam meg. Eléggé pöpec a cucc. Hangtalan, mindegy, hogy teljes fordulatszámon pörög-e, vagy sem, így már kizárólag a táp ventilátora "csap zajt" a gépben :)
    A CPU hőmérséklete 25 fokos szobában alapjáraton 20fok stabilan, renderelés közben pedig max 40 fok. Tetettem még a gép elejébe egy ugyancsak Scythe gyártmányú 12cm-es ventillátort, amivel a masina belélegzi a friss levegőt, hátul pedig alapból volt egy ami kinyomja, szóval már csak a ház oldallapján kell a szellőzőlyukakat megszüntetnem, hogy a belső áramlás tökéletesebb legyen.

Köszi mindenkinek a segítséget!

u.i.: Váltottam MAX 2011 és V-Ray 2.0-ra, így már egy korrekt stabil munkarendszert kaptam, úgyhogy most egyenlőre alábbhagyott az Autodesk iránti mérhetetlen utálatom. (egy picit :-))
  • GixEr
    Jobbra lent az ikonokat lehet valtogatni mi szerint forogjon, zoomoljon stb. Csak at kell valtani.
  • repvez
    azt hol tudom állitani, ha a kijelölt vertex körül akarom forgatni a nézetet?Mert kijelölöm a vertexet nymok egy "z"-t és az alt+egérgombra nem a vertex körül kezd forogni, hanem valami egészen más forgáspont körül igy meg nem tudom pozicionálni megfelelöen a nézetet, hogy hozzáférjek a megfelelö részekhez.
    Már nézegettem a beállitásokat, d nem találtam meg hogy mi kapcsolodna ide.
  • Vertigo
    toon shader-re es az aktualis render engine-re erdemes keresgelni...
  • vafeN
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy olyat lehet-e csinálni studio maxba hogy a tárgy úgy nézzen ki mint ha meg lenne rajzolva? Olyasmire gondolok mint amiket a PIVOTtal lehet csinálni. És ha igen hogyan? (keresgéltem tutorialokat de nem találtam semmi olyat)