3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
honnan szereztél ilyen retro autókat? 😊
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
szavazni nem tudunk?😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Valaki tudna linkelni egy VRay-t?
32 Bit 2010
Köszi!
@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"
Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudja valaki ,hogy ez melyik Autodesk program , amit a videón hasznának 1:23 -tól? Meg hogy az a modelezõ program amivel csinálták a sárkány fejét van az valamilyen mudbox lehet?
http://www.youtube.com/watch?v=k7Fq5gx2dmA
Minél több programnevet írtok ,amit ezeknél használhattak ,annál boldogabb leszek.
köszönöm elõre is😊
Köszi még1szer!
Én úgy csinálnám ezt (ami nem biztos a legjobb megoldás 😊 ), hogy edit polyvá alakítom az objectet, az oldalfalon lévõ összes polygont kitörlöm, az alján és a tetején lévõ fedlap közepébõl az a magányos vertex is remove, majd "border"rel kijelölve a két kör széleit egy bridge paranccsal összekötötm (felosztás 5). Ezzel megkapod pontosan ugyanezt a méretet, elhelyezkedést. Ezt megcsinálni kb annyi ideig tart, míg végigolvasod a szöveget 😊 Ezt utána -ha az kell- visszakonvertálhatod Mesh objektummá, akkor már nem lesz semmi "Face" gond vele.
A booleant nagyon nem szeretik, ha használja az ember, nagyon szemetel, a Pro Boolean valamivel jobb, de amikor véletlen vonalat vagy lapot is kivágsz, akkor az is csinál hülyeségeket.
A feldaraboláshoz még csak annyit, hogy ha több síkból akarod megvágni, amiket már beállítottál, akkor is érdemes kipróbálni, hogy a Slice Plane-t align-al a lapokhoz igazítod (igazításnál alul az Aligh Orientation név alatti pipákat bekapcsolod, akkor nem csak a hivatkozási pontokat igazítja egymáshoz, hanem a lapok pontos térbeli helyzetét is felveszi. Ha ez megvan, akkor Slice. Ez mûködik akkor is ha az objektum egészét vagdosod, és mûködik akkor is, ha csak kijelölt polygonokat. A booleant kerüld ahol lehet 😊
www.pumaszallas.hu
Az a baj, hogy több sík mentén szeretném majd feldarabolni, az 1 síkot csak a szemléltetés végett készítettem.
Kijelöltem Element módban, és ezt az eredményt kaptam:
http://kephost.hu/share-8FEE_4CF90CD0.html
Valóban, nem jelöli ki az egészet, csak néhány polygont.
Tehát nincs valamilyen lehetõségem, hogy 1-ben kezelje az egészet?
(én vitorlázón repültem egy ideig, a sárkányt sosem próbáltam -utaskánt sem- nekem az túl extrém <#idiota>#idiota>)
www.pumaszallas.hu
Amúgy én is pilóta vagyok, csak nem vadászgéppel, hanem motors sárkánnyal repülök.
Ha van róla fényképed, vagy életérõl bõvebb infó, ha gondolod küldd el e-mailban, hogy bõvülhessen az oldal.
www.pumaszallas.hu
http://www.pumaszallas.hu/puma-pilotak/Puma_pilotak2_2old.html
Benkõ Lajos hadnagy - 24 éves - megsebesült 1944. aug. 9-én (saját lég. tüz.)
tök jó viszontlátni
Ha csak egy sík mentén akarod elvágni, akkor a Slice Plane paranccsal csináld, ne a boolean-al (jól látom, hogy itt azzal próbálkoztál?). Az objektumod akár Mesh, akár Edit Poly, Polygon szerkesztési módban kijelölöd a feldarabolandó polygonokat (vagy Element módban az egész objektumot), majd a Slice Plane lapját úgy pozicionálod, igazítod, mint akármilyen plane síkot. Ha ez megvan, klikkelsz a mellette lévõ "Slice" gombra, és meg is van a vágás. Lehet objektum, vagy egyszerû plane, a Slice vág mindent.
De ennél az objectnél lehet egyszerûbb edit polyvá konvertálni, majd az elsõ és hátsó "fedõlapot" a Cut paranccsal a két vertex között kettévágni (amiket ez a vágási él is érint), és gyakorlatilag ugyanitt vagy.
Az a szemetelés, amit mondasz, az simán importnál is belekerülhet, én elõször végignézném, hogy element modban kijelöli az összes Plane-t vagy Polygont. Ha nem, akkor kigyomlálnám (mesht nem szoktam használni, nemtom annál mi a gyirs módszer), és utána úgy vagdosod és alakítod, ahogy akarod.
www.pumaszallas.hu
Ketté szerettem volna vágni egy testet vízszintesen egy egyszerû síkkal, és feldarabolta nekem jó pár darab apró kis fecnire. A csatolt link TOP nézetében jól látszik:
http://kephost.hu/image-E2D2_4CF8A70B.jpg
Ezek a darabok síkidomok, nem pedig tömör testek.
Amit fel szeretnék darabolni az egy 3DS beimportált objektum. Mit csinálok rosszul?
Köszönöm!
Üdv!
egyik ismerõsöméknél egy zsiráf van, aminek a hosszú nyaka átnyúlik a másik falra is, mint itt a fatörzs.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Nem tudom milyen festékkel szokták ezt csinálni,de ezzel a festékkel rendesen kell kapkodni. Ha fél percen belül nem kenem szét a szint akkor rászárad.
Kis update:
1
2
3
Ja, asszonka besegit, a türelmes részeket õ csinálja😊
\"So always look on the bright side of death\"
atnezem ezeket is.
VO1o1Tom: ment vlaasz csatoltam
Elsõre ez jött ki. Prociban gyárilag két mag engedélyezett, de nekem eddig abban a néhány darabban, amihez közöm volt, mind kapcsolható volt a plusz két mag hibátlanul. 6 magos Phenom is belemegy. 4x2GB-tal számoltam, mert 2x4GB másfélszer annyi lett volna. Táp nem olcsó, de azt nem váltanám kisebbre, ha húzni kell, akkor inkább 4GB RAM és 9800GT/250GTS kártya.
VO1o1Tom: nalam van ilyen szoval 2011 reinstall nalad mert valszeg tobb plug hianyzik..
http://www.youtube.com/watch?v=0mbvQaoCLIs&hd=1
Max 2009 alatt még volt az /stdplugs mappában egy gw_objio.dle file. Ez az .obj exporter plugin. Mivel a weblapjukon újabb maxhoz már nincs file (de az .obj exportáló alkalmazás ugyanaz) gondolom megvették a licenszet, és alapból adják a maxhoz. Ezt megnéznéd, hogy a te könyvtáradban van-e ilyen vagy hasonló nevû file?
www.pumaszallas.hu
Export
"Dont know how to save to that file type"
[ OK ]
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
gondolom jó sokszor kellett hátramenni, hogy lásd az egészet egyben 😉
gyerekeknek tuti fog tetszeni😊