3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van valami panormama nézegetõd amivel ezt meg tudod nézni, forgatni stb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Citromnagyhatalom 😊

Youth

ThomasGins
Köszi!😊
Másodikra is látszik hogy nem a legjobb azért😊

\"So always look on the bright side of death\"

Jim Morrison
elso latasra azt hittem otthoni 😄 (igazi)
vagy az ? 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ThomasGins
Csak neked😊
link

szekrény valaki?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
Lehet valamilyen szinten parametrikusan használni a maxot?Hasonloan mint mondjuk az inventort.
Csak az miatt érdekelne, ha készitenék egy ház tervet és szügség lenne modositani mondjuk az egyik szoba méretét vagy az ablakét akkor ne torzitsa el a topologiát vagy a másik szoba falát ferdére nyujva?

közben megvilágosodtam a multkor linkelt videobol és szemléletet váltottam 😛
Az eredmény:
ujra modellezve szerkesztés közben
és ugyan az 2x-es turbosmoothat nincs torzitás és teljesen nyégyszög minden.
Rettenthető
Köszi mindenkinek a segítséget!
Nem okoz egy pillanatnyi gondot sem a PS használata, csak arra voltam kíváncsi, hogy én nem veszek észre valamit, holott annyira evidensen ott van, illetve volt benne egy enyhe olyan is, hogy ha megvalósítható 100%-ig MAX-ben, akkor ismerjem ezen tulajdonságait is (na nem mintha csak ennyi hiányozna a tökéletes megismeréshez :-) ).

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

ezt ismerem, azért köszi.
A folyadékszimuláció elég meggyözõ

ThomasGins
Nálam nagyon sokat fagy, de jópofa kis cucc.

csak ezt a basicet talaltam
http://www.youtube.com/watch?v=ebwyKWrnWxU

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

phoenix-heznincsen valakinek jó tutor linkje, folyadék szimulációra gondolok.

Ott van a Camera Match,azzal is tudsz állítgatni..

VO101Tom
PS-ben sem kell feltétlenül vagdosni, file mentéskor png-t mentesz, bepipálod, hogy alpha channel, és áttetszõ háttérrel menti el a renderelt képet. Persze amit zenoka írt, hogy kiszámolod és oda igazítod a kamerát, az sokkal elegánsabb 😊

www.pumaszallas.hu

Miert nem akarsz ps-elni? Ha meg mégis maxban akarod megoldani: tudod a targytavolsagot, tudod a kepszelesseget ( mekkora kell) es szépen alapmatematikai muveletekkel kiszamolod hogy milyen látószögû kamera kell neked😊 De a ps egyszerûbb szvsz😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Rettenthető
Háát köszi, meg minden, csak hát izé...
Szemléltetve:
A mellékelt ábrán látható kamerának azon részét - amelyiket pirossal kiemeltem - hogyan lehetne ráilleszteni hibátlanul az alatta található dobozra, hogy egy ennél pontosabb képet kapjak egy doboz belsejérõl?
A doboz élei ugyanis nem kellõ pontossággal tartanak a kép sarkai felé.
Vagy ez a max-ben nem megoldható, és mindenképpen Photoshop-ban kell utólagosan darabolni?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

hmm erdekes
koszi

1. lightcahce egy elég duva közelítés,
2 az imapnál a sugarak nagy része az égboltba vagy a semmibe megy el, így a renderidõ/pontosság jobban megéri.

exteriornal ne light cache? megleptel! kifejted? pleeese😊

a glossy mehet interpolateddel.

exteriorre ne használj lihgt cachet és nygogodtan feltolhatod a HSPH-t. Nem lassít jelentõsen.

ha nem akarsz nagyon renderido novekedes akkor csinald nenad fele regi trukkot: teszel egy vraytoont arra a falszakaszra es szepen elmossa rendernel.

youth
Miért ne normalozzak? Lasabb mint a bump?
Amúgy nincs ötletetek, hogy a foltosságot, hogy kéne kiküszöbölni? Próbáltam irmapnél a details-t, de úgy se változott nagyon a szitu.

Youth

hagyd a csába a normál map-et. tök jó a bump is.

youth
Üdv!
Kis problémába ütköztem:
Egy csarnok külsõ hullámlemezei nagyon foltosak voltak, de ha az irmap-ot felhúzom, sok lesz a renderidõ és azért pár ezer képen jó lenne idõt spórolni. Azzal már sikerült, hogy a 3D hullámlemezt normal mapre cseréltem,de ahol találkozik a szegéllyel, foltos: kép
Mit kéne állítani, hogy viszonylag kevésbé legyen foltos és még tûrhetõ renderidõk jöjjenek ki?

Youth

youth
Beállítod a kamerát a kocka belsejébe és látómezõnek 90 fokot állítasz.

Youth

youth
Megvan a max fagyás oka: multiscatter.dlo :/

Youth

Rettenthető
Ha egy szimpla négyszög (téglalap v. négyzet) alapú doboz belsejét szeretném totálba renderképnek, akkor a kameránál hogyan lehet azt beállítani, hogy a kamera látómezeje 100%-ig, pontosan lefedje a dobozt... amolyan a doboz tetejének a helyére kellene a kamera látómezeje?

ThomasGins
Nekem annyira nem jött be igy elsõre.

aha, letölthetõ.

Hello!
Buék mindenkinek!!!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy tárcsafék textúrám meg egy kész tárcsafékem de nem tudom felrakni a tárcsára a textúrát bárhogy is forgatom mert mindíg a tárcsafék felületén csavarja fel a textúrát az helyett, hogy csak rátenné.

Elõre is köszönöm!
ThomasGins
Priv ment...

youth
Jó cucc tényleg, találkozott már valaki nemcsak a demó verziójával? 😊

Boldog új évet kívánok a sorstársaknak!

Youth

FRenkie
Buék!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

mondani kellet volna neki hogy silence, i kill you!!
http://www.youtube.com/watch?v=HxYBceSNUrM

bbc2: Egy vicsori-ízes sniper hátbaszúrás útán, egy másik ellenséges katona hátbalõ, és az mondja "Fuck You!" De brutál sértödött arrogáns hangon.
Szarrá röhögtem magam.

repvez
elég jo kis cucc legalábbis annak tünik .
35 kiloval kevesebb voltal? nem voltal te akkor egy kicsit tul vekony?

hunkircsi
Nagyon boldog és persze poligonokban gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!

Ki korán kel, poligont lel.

Met
A 35 kiló mennyi idõ alatt ment vissza?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hahaha. Ma vettem a bátorságot és megmértem a súlyomat. Sikerült vagy 35 kilót visszahíznom. Most akkor megint lefogyok vagy 40-et, hogy kevesebb legyek mint voltam és ezúttal nem fogok visszahízni. 😄

búék😊 pezsgore fel!

Atika :o)
BÚÉK! mindenkinek

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

npeter
BÚÉK! Nektek is skacok! <#wave> <#pias>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
És szekrényekben is!😊
BÚÉK!

Jim Morrison
3ds maxban teli sikeres újévet kívánok mindenkinek !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Aldaryn
Azért érdemes ehhez hozzátenni, hogy a MAXokon belül az átállási kényszert elég sokáig az jelentette, hogy nincs vissazfelé kompatibilis mentési lehetõség a verziók között, ergó, ha a cégkörnyezetben, pertneri környezetben valakik átállnak, akkor elõbb,v agy utóbb a többiek is át fognak, mert senki nem akar több MAX verziót tartani a gépén, és kétes fbx meg 3ds import/exportokkal zsonglõrködni.

per aspera ad astra

határozott max ölõ beszólás topic gyilkolónak is igérkezik 😄

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
-ismét azon fogunk anyázni, hogy az autodesk ismét vásárol és ismét bellasít valami xarral.
-De azért majd átállunk...
-érdemes átállni?
😄
Most amikor már azt hittétek vége, beüt a szokásos slussz poén:
-Ah lihgtwave már évek óta tudja ezt.
😄😄
Sok sikert 2011-ben is
ÛBER Dö MONDMIRÁLY <#vigyor3>

http://www.cgchannel.com/2010/12/get-clarisse-intriguing-hybrid-2d3d-graphics-app/

új programot fog vásárolni az autodesk :-)