63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #57243 dinnye palesz? olyat en meg nem ittam:) -
#57242 ezért fogyasztok gyümölcsöt szinte csak pálinka formában, abban nem él meg a szalmonella, egyéb kórokozó -
zenoka #57241 szuper par hete voltunk sokat korhazba unokahugnal...szalmonella gorogdinyetol:D -
nenad #57240 offtopic: Lehet vicces, de az idén hihetelen jó a görögdinnye. Ilyen finomat már nagyon régen nem ettem. Most elég olcsó, toljatok be egy adaggal amíg van! :d:d
-
#57239 talán kicsit jobban be van süllyedve az alapba mint kellene:)
14 óra? -
nenad #57238 tökre realnek látszik! :D -
zenoka #57237 kovi kiserlet a noxxal
irgalmatlan 14 oras render ido.. 1 ora utan mar boven elfogadhato volt (bar zajos) de a zaj nagyon nagyon lassan tunik el es igy sem vagyok maradektalanul elegedett..remelem ezt majd az 1.0 ig javitjak
-
nenad #57236 (egyébként kidobtram phoenixet egy időre végleg) 2,0- val újra probálokozom. Egyenlőre marad RealFlow sajmos. -
nenad #57235 szerintetek egy node-ba mennyire fontos dedikált video. Vajon mennyit lassíthat egy hálózati max renderelésen egy intergrált videó karesz, ami a memet a rendszerből szedi. -
gregtom6 #57234 Hy all!
Szakdolgozatban Unity-vel játékot csinálok, modellező kellene, mert animálni is jó volna a karaktereket(meg létrehozni), Blendertől félek, mert elsőre átláthatatlan, 3D Studio Maxban minden kézreállt.
Az Educational licensz pontosan hogy működik, és értesül-e a suli arról, h én így használom a programot, v sem?
Ha a school listából kiválasztható a sulim, akkor az azt jelenti, hogy igényelhetek Educational licenszt? -
nenad #57233 ha valaki talál valami bugoit írja le, majd kelleni fog. Köszi -
nenad #57232 azzal a hibával találkoztatok már, hogy max nem a meghatároott ablakból renderel még akkor sem ha lockolom, hogy csak abból rebnderelhessek? Máshol gondolom nem lehet beállítani, csak az aktuális nézetre kattintva illetve a render setup ablkaban alul...
Már lassan kezdem felfogni, hogy itt egyre nagyobb gáz van maxos meg már területen is. Úgy gondoltam, hogy ideje nemzetközi szinten beszólni ezeknek a cégeknek a fogyasztóvédelmen és a törvényeken keresztül.
Összegyűjteni az utobbi 5 év összes szoftverhibáját és bugját néhány szoftverfejlesztő cégtől és brutális publicitással beszólni nekik. Ezt lassan már tényleg a használhatatlanság határát súrolja amit ezek itt ki-kiadogatnak...
Módosítani a törvényeket is, hogy ne lehessen az, hogy a szoftverfejlesztő cégek ne adhassan ki szoftvereket anélkül, hogy azok működéséért illetve az okozott károkért ne vállaljanak felelősséget. Ezek segítségével talán majd nem adnak ki olyan xart ami időnként napokkal is visszavetheti az ember munkáját.
Ez lesz az egyik következő projektem...
-
#57231 Igen, ha működik képpel is, nem csak objectel, ha jól látom némelyiken rács szerű object van. De ilyesmire gondoltam, tükröződő padló, a falakon képek, amik szép szórt fénnyel adnak sejtelmes világítást a helységnek. Köszönöm, nekiállok kísérletezni. -
nenad #57230 ez a phoenix hihetetlen, :D
Most már shell-ezett fákkal tolom, mivel a maxos fák is xarak voltak neki.Így remélem jó lesz. -
nenad #57229 a futtatés előtt jelöld ki az összes instancot. -
nenad #57228 nem találtam normális instance replacert, gyorsran összedobtam egyet, hátha kell valakinek.
Az $foliage helyére annak az objektumnak a nevét kell beírni amire ki szeretnéd cserélni az instancokat.
Ennek a programnak az előnye az, hogy az összes transformációt normálisan alkalmazza, és nem dobja szét az instancokat.
http://pastebin.com/2PCrH2Lf
-
#57227 nézd meg ezt
ilyesmire gondolsz, nem?
-
GixEr #57226 Az szerintem Vraylight material. oda is be tudsz tolteni kepet. -
#57225 Olyan fénydobozokra gondoltam, ami a bannerben van a plafonon, csak jól látható fényes fényképek vannak ott, ahol a fényes előlap van. -
#57224 nyilván béna vagyok, szemből spottal megvilágítva oké, de: self illumnál max 50%-ig látszik a kép, és így nem jön ki a fény, csak szemből rápjorektorozom. -
#57223 Mindjárt kipróbálom, és kiderül, köszi. Sajnos a leglényegesebb részt, a light dolgot vágom a legkevésbé, mindig görcsöltem vele. Néha sikerül összehozni, de soha nem tudom hogyan sikerült, és nagyon ritkán olyan, amilyet elképzeltem :( -
GixEr #57222 Self illumos sima anyag (arnyekvetesbol kihagyva) es sima spot amibe beraksz egy kepet nem jo? -
#57221 sziasztok. tud valaki módszert vagy tutorialt ajánlani hogyan lehet szépen megcsinálni egy nagyon egyszerű dolgot? Falra dobozok, aminek az előlapján fényképek vannak, és a fényképeken keresztül kap világítást a "szoba" Nem tudom az előlap milyen material legyen hogy a fény megvilágítsa, áthatoljon rajta, de a fénykép látszódjon, illetve kell-e variálni a képek opacityjével? Gondolom Vray lenne a legszebb. Ha van ötlet, előre is köszönöm. -
putyi #57220 nekünk is csurgott a nyálunk, amikor a csöppet sem profi AE-ban azt láttuk, hogy a kamera útvonal spline-ként szerkeszthető. -
putyi #57219 gondolom szorongatja a bulldózer. -
nenad #57218 Hmmm, van valami megoldás arra, ha folyamatosan szeretném szerkeszteni a kamera utvonalat a felül nézetben (vagy més nézetekben) míg a perspective/camera nézetablakban a kamera animáció folyamatosan játszódik?.
Hmmm... -
nenad #57217 egy kellemes módja, hogy kiválsszuk a hozzánk illő sci-fi sorozatot! :D
http://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2011/05/Melyik-scifit.jpg -
JackMeadow #57216 Intel® Core i3-370M menyire számít gyenge procinak maxhoz? érdemes erre alapozni ramot venni lapotopban v inkab ujj cucc kéne -
nenad #57215 az intel kétségbeesett lépésre szánja el magát?
"Az új lapka nyolc processzormagot tartalmaz 20 MB-os harmadszintű gyorsítótár mellett, és az LGA2011-es tokozást használja majd. A processzor kiterjedése a pletykák szerint 400 mm² körül alakul, vagyis igazi óriáschippel lesz dolgunk, ugyanakkor az értékelhető TDP fogyasztás biztosítása végett egyetlen asztali modellben sem engedélyezett a teljes L3 cache, és az összes processzormag sem lesz aktív"
... -
nenad #57214 Shágy Zoli -t ismeritek? -
nenad #57213 Úgy tünik, ha kicserélem a házakat akkor megoldódik a probléma...
Önmagában a ház jó,m csak phoenixel nem.. -
nenad #57212 ja lehet szerintem minde1iknél már... -
zenoka #57211 passz:(
te az indigonal vagy luxnal lehet azt hogy miutan leallitottad arendert, elmentel aludni es kikapcsoltad a gepet aztan onnan folytatod a renderelest ahol abbahagytad? ennel a noxnal lehet..aztan lehet ez csak nekem uj funkcio:) -
nenad #57210 Nos, senki? -
nenad #57209 egyébként ahogy olvasom lesz új phoenix is, új funkciókkal. Ami igazán fontos lesz benne az, hogy sokkal kevesebb memet eszik, talán a szimuláció kiszámítás alatt is.
Éjjel nyomattam egy újabb szimulációt is ez is kúgy renderelődik le,hogy a phoneix hárszomszögei a házak háromszögei elé kerülnek. Így néhol lyukasan képződik le az épület.
Lehet megpróbálok más objektumokat beletenni, vagy esetleg kicserélni a házakat.
Ha valaki esetleg ilyennel kisérletezik a szimuláció befoglaló keretét minimálisra kell leszorítani egyébként nem lehet elérni megfelelő felbontást. Az utolsónál 1,1cm-el tolom ami már megfelelő erre a jelenetre.
-
nenad #57208 itt a probléma, a szimuláció után ha rendert nyomok ilyen lesz a kimenet.
Valami probléma van a Phoenix FD kimenetével vagy vray nem bír jól raycastolni.
Ha állítok a BSP fán akkor javul egy kicsit a helyzet..
Ötlet? Köszi
kep -
nenad #57207 hmm, akkor király, nem láttam benne ezt a featurét... -
zenoka #57206 itt is lehet (max nelkul alitgatom a renderelot es az anyagokat fenyeket etc)....
nem ertem az itt ott kiharapott haromszogek lekepezese mit takar:D -
nenad #57205 te tudod, ott lehet az anyagokat a rendelőben állítani...
nincs valami tipped, hogyan lehet vrayt rávenni az itt-ott kiharapott háromszögek leképzésére? -
zenoka #57204 nem tetszik..maradok ennel a betanal egy darabig:)