3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Arra gondoltam még, hogy leszámolom vray dirt nélkül csak ambient meg sima fényekkel, aztán rádobok mindenre egy fehér felületet vray dirttel és csak a diffust renderelem ki és utána rádobom sötétítésnek utómunkában... végülis ugyanott vagyok csak nem kell egyesével beállítani az anyagokon a vray dirt-öt

Youth

en abban biztos vagyok😄 ezert nem fogadok veled😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

mental ray. bocs de nem jutott még rá idõm. Da ma majd ma este...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fogadjunk, hogy lenyomom 30 sec alá 😄😄😄 a 700mhzes cerkás laptopomon. Grand😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

noh kezdjuk ott hogy a renderido fugg:
1.) magatol a jelenettol
2.) renderbeallitastol optimalizalastol
3.) renderelest vegzo gep parametereitol (magok, memoriak, gigahertzek)
ez a kep a fentiek fugvenyeben 1 es 10 perc koze sorolhato szvsz.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Freddycom
Egy ilyen minõségû renderelés mennyi idõ kb?

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

toon shader esetleg? ez csak egy otlet..

youth
Hali!
Egy interior animáció készítése közben belefutottam egy durva villódzásba, foltosodásba.
Megpróbáltam az interpolation samplest felhúzni, 100-200 majd AO-an visszahozni a részleteket prepass után, mert azt már nem akartam újra számolni. Viszonylag jó lett, de 20 perc lett egy frame.
Most azt csináltam, hogy kikapcsoltam a GI-t és benyomtam egy vray ambientet, valamint az anyagoknak nyomtam vray dirt-öt. Egész jó eredményt ad 4-5 perces renderidõvel. Eredetileg AO-t akartam rádobni az ambient mellé, de rá kellett jönnöm, hogy csak GI bekapcsolásával mehet, az meg villódzás forrása lehet.
Vray dirtön kívül, hogy lehetne AO-hoz hasonló hatást elérni GI nélkül?
Köszi!

Youth

Freddycom
Jó lesz a Vray úgy gondolom, kösz szépen az infókat nektek.
Van lynda.com-os, meg Digital tutoros videótutorialsorozatom, abban sztem kitérnek a renderelésre, csak még nem tartok ott.

VisualHarmony
Igen Vray és én is a 2es verziót javaslom(bár ez mág 1.5Sp4el van renderlve) vagy mentalray ha van hozzá elég gyors géped és türelmed kitanulni a mûködését.

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

persze van demo, vizjelezik meg felbontas korlat de teljesen jo!😊

VO101Tom
A maxhoz a leggyakrabban használt renderelõ a VRay, ennek a 2.0-ás változata jelent meg nemrég.
Ha angol nem gond, vedd meg még ezt:
Francesco Legrenzi - The Complete Guide 2010. 1060 oldal nem csak a VRayról, és a mögötte lévõ fizikáról is, de még a CG történelmérõl is 😊 Elég beteg néhol, de azt nem lehet mondani, hogy nem lenne alapos 😊

www.pumaszallas.hu

Freddycom
És 2011-hez létezik, meg lehet 'venni'? A bolt helye nem érdekes, csak h kapható-e.

Met
Mér, azt le lehet tölteni?<#banplz>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

VH bacsi vrayyel renderel😊
ilyenekre lehet rakerdezni persze, arra nem szabad hogy ezt a programot hol lehet letolteni😊

Freddycom
Ez h mûködik, ha most megkérdem, h milyen renderrel készült, arra lehet így válaszolni?
Nem régen tértem át erre a komolyabb modellezõ progira, nem igazán vágom még a dolgokat.

Met
Én egy choppert szeretnék csak a részletek miatt nem nagyon akarok nekiállni, blokk, váltó vezetékek stb. attól tartok, hogy nem sikerülne rendesen megcsinálni
<#shakehead>

Slipknot14
köszönöm😊

Met
nyomj Z-t aztán kezd elölrõl a zoomolást

Slipknot14
néha elromlik a zoomolás, nem enged közelebb a tárgyhoz egy adott távolságnál, mer minnél közelebb megyek belassul, aztán már képtelenség tovább zoomolni.. :S
Ezt, hogyan lehet kieszközölni?:$ 😊
Elõre is köszönöm 😊

VO101Tom
Azt is megcsinálhatid, hogy kijelölöd a plane-t, és a jobb oldalsó panelsor tetején a Display fülön a "Show Frozen in Gray" elõl kiveszed a pipát.

www.pumaszallas.hu

HAYES
Oké, így jó lett.
Köszi!

repvez
ha referenciaképnek lesz akkor tedd külön layerre és egy másikon meg a modeltt igy látszani is fog és kijelölni sem fogod tudni, tehát nem tudod elmozditani a helyéröl és bármikor ki be kapcsolhatod ha nem akarod hogy látszodjon.
HAYES
Helló!

Az a problémám hogy van egy plane, amire rárakok egy textúrát és amikor rámegyek hogy freeze, akkor a textúra nem látszik. Hogy lehet ezt beállítani, hogy látszódjon?

ThomasGins
Nagyon nem kerestem még, hogy van-e , bár biztos. de szerintem vagy a fej, vagy a textura biztos hogy nem fog stimmelni.Szerintem ps-t nem lehet kihagyni.

\"So always look on the bright side of death\"

Sziasztok.Annyit akarok kérdezni hogy hogy érdemes nekiállni egy arc textúrázásnak vannak letölthetõ skinek?Vagy ps-ben csináljam vagy hogy?

Aldaryn
A rozsda nagyon pöpec lett eddig!

per aspera ad astra

ThomasGins
😄

VH: Anyag az nekem bejön nagyon! Igy félkészen ugy néz ki mint valami régi pedálos kiskocsi😊

Aldaryn
Szóval, eltölt háromszor annyi idõt a lámpákkal, a beállításukkal, amennyi egy GI-os render lenne egy ilyen rettentõ bonyolult jelenetben 2011-ben...

per aspera ad astra

VisualHarmony
Neki feküdtem egy ratrodnak(már másodszor az elsõ elveszett😞), eddig itt tart a dolog gondoltam megmutatom hátha van valakinek ötlete vagy bármi😊

KÉP

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

ThomasGins
Készült a másikbol is panó, csak ezek frissebb képek, este meg már nem csinál jó képet a gépem.
Mire végzek vele kérek egy jobb gépet.
De még van javitani való rajta rendesen.
Meg egy plusz 2-3nm logószerûséget még fel kell pingálni, ami már képen se szép, azzal majd nem villogok szerintem😊

12mp...

Freddycom
Nektek kb hány sec alatt lesz használható a 2011? Nekem borzaszóan lassúnak tûnik az AC3D után.

marmint artistpubon😄

tg: facebookos ajanlas lett a pingalmanyod😊
nem csinalsz belole panorama kepet majd?

Malakai
Én quad-ból használom a selection filtereket, az is egerészõs, de közelebb van mint toolbaron matatni. 😊

off: Akkor nem generátort keresel, hanem wysiwyg editort, gondolom, végülis dreamweavert is hoztad fel. Jobb wysiwyg és kód résszel is rendelkezõ editort nem nagyon tudok, mint a dw. De errõl jut eszembe pont nemrég találtam rá a BuildorPro-ra, ez böngészõben futogató cucc. Nem nagyon próbáltam még, csak vidijót láttam, esetlegg nézz rá, beta ingyenes.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

igen de azok sok lépésbõl érhetõek el és használhatóak... 1 max 1,5 lépéses megoldásokban próálok gondolkodni.

#55918 A layout genek általlában elõre definiált layoutokat tudnak tobb kevesebb változtatással legenerálni.

Malakai
Sõt ha "combos"-ra kattolsz akár lehet külön a class-okat is válogatni, teszemazt betenni a VRayProxy-t a listába.
Vagy ha shortcutra / gombocskára gondoltál, akkor ahhoz talán script kell, de mivel van rá natív parancs, így komoly egy sor. 😊

#55915: Layout generátor meg biztos van (online tuti), bár én még olyat nem használtam, IDE-kben meg code template rendszer szokott lenni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Layert freezelni tudsz, és selection filter is van maxba😛

más: max kijelölés, vajon az mennyire lenne jó ha a user megnyom egy billenytût és pl csak fényeket lehetne kijelölni, vagy, meghatározott layerereken található objektumokat még akkor is ha azok más objektumok alatt helyezkedik el, pl wireframe módban is baró idegesítõ tud lenni.

Vajon létezik e olyan szoftver hogy css layout creator a dreamweaver, meg egyebeken kívül ami csak erre a célra szolgál. Tehát képet stb nem lehet beletölteni. Eddig kézzel írtam a kódot és részben maradnék is így, de arra gondoltam, hogy az alap layout és elnevezés, és style id generálást el lehetne végezni kézzel is.

ThomasGins
Durva azért ilyet scanlineba nyomni. Vagy csak türelem kell😊

nem bug feature...

érdekes, hogy vrayben ha brute forceal + lcachel renderelsz egy interiort akkor mennyivel sötétebb a lchache+imaphoz képest. Ez vajon bug vagy csak, az Xes verziók hibáznak.

1.) nem lathato csak reggeles utan..
2.) scripspot tele van kis scriptekkel amik elore generalt feny es rendersetupokoat tartalmaznak vray hez is, keresgelj.

ThomasGins
Valamelyik portable psnél nekem is csinálta ezt. De ha behivtam egy olyan psd-t amiben volt text akkor sose.
De lehet hogy hülyeség😊

esetleg töröld a fileokat innen , C:\Users\YOUR_USER_NAME\AppData\Local\Adobe\TypeSupport\CS5\
Állítólag ez is mûködik.

ahogy nézem az eredeti photohopnak is van ilyen problémája, valaki azt ajánlotta hogy uninstalláld az összes photoshop álatl intalld fontot és akkor megoldódik..

yah, de csak 120 mega kontra 1+giga 😄
Nagyritkán nyomatja csak.

Hmm, érdekes, olvasgatom a prohardvert és lám, tényleg igaz renderben õk is úgy mérték ki, hogy a 1095t A két új corei7-2xxx közé ékelõdik be. Nem értem a besorulást a másik cikkben...

http://prohardver.hu/teszt/intel_sandy_bridge_teszt/rendereles_tomorites.html

ThomasGins
portable?