63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    szerintem fent van az összes fix, valamelyik nap feltettem viszzamenőleg más max verziókra is. De azért lecsekkolom, köszi!
  • Aldaryn
    Ha jól emlékszem, IRay miatt már volt egy hotfix 2012-höz. Lehet az orvosol ilyen problémákat.
  • nenad
    RE, használhatóság...:D

Tegnap buildingennel szórakoztam és letoltam egy gyors ao tesztet minden rendererrel..
    A végén bobnuszként átváltottam max 2012-re és irayel is le próbáltam tolni. Úgy kifagoytt mint a pinty. Előszőr arra gondoltam, hogy csak max véletlenszerű kifagyásairól van szó. De aztán rájöttem, hogy sajnos nem...Átugrottam win7 re és ott is megpróbáltam, az eredmény ugyanez... Hihetetlen igénytelen program..
    Ezután jutott az eszembe az, hogy vajon hány ember kurvaanyázza autodesket csak a 2012-es verzio miatt.
    Biztosan millió felett van...
    :D

A tesztel kapcsolatban. Finalrendernek van a leggyorsabb ao-ja. Még vraynek is odavert impressziv fél percel.
    Érdekes, egyébként, hogy az új finalrenderben már nincsen benne a GI beállítások per object...
    Mental rayben ugyanez a beállítás, (fg samples multiplier) semmilyen eredményre nem vezet csak a renderidő növekedéséhez. (ez is bug gyanus)
    Finalrender proxyja egyébként egy az egyben vrayes mint sok más dolog benne. Talán azért érdemes finalrendernek egy lehetőséget adni mert nagyon igényesen rengeted feladatra kihegyezett materiáljuk stb van, sokkal jobban kalibrálható GI stb.

• atenza
    Egy kis segítséget kérnék, miért fekete az ég ha üvegen keresztül nézem miközben máshol meg átlátszó?
    Ha nincs üveg akkor normálisan megjelenik a vray sky
  • petesilver
    (és így bizonyították be, hogy a föld banán alakú) Bámulatos, hol tart manapság a tudomány! :D köszi
  • nenad
    flash számítógéped órája alapján tölti be az animot.
  • nenad
    semmi skipeljed, félig vicces volt...
  • petesilver
    Beszéljünk a bannerről :D Tegnap hajnalban eldobtam az agyam, hogy le volt kapcsolva rajta a villany, nagyon buli! Ezt meg hogy? Van már ilyen idő opció az SG részéről, ami cseréli a képet, vagy script csinálja? Nagyon buli!
  • zenoka
    Noh ezt most miert?! En nem beszéltem veled ilyen szavakkal, csak jeleztem hogy ennek a beszelgetesnek így értelme nincs. 30+ os embernek ezt sem illik.
  • petesilver
    Köszönöm!
  • nenad
    gratulálok geciládák
  • ThomasGins
    Szét lesz ültetve mindenki!
  • zenoka
    elbeszelunk egymas mellett... szemelyeskedes reszemrol off.. tovabbi tesztelesekre meg hajra..
  • nenad
    bakker elszált egy óra semmire se...
  • nenad
    egyébként nyomhatunk egy tesztet is vrayel mert mindenki azt használja... Valaki dobjon be egy jó tesztjelenetet.. Utána számolhatunk...
  • nenad
    most erre azt mondhatnám, hogy miért én?

ez az utolsó :D

meghúzva processzort a 3ds közösségből kb 10% használhat. AMD ugyanolyan jól húzható, kevésbé vagy ugyanannyira melegszik. 4ghz stabilan elérhető azon túl nincs értelme beszélni semmiről sem, mert speciális drága cucc kell hozzá, ami már nem éri meg. Mindkettő procira...
    Meghúzva valószínüleg mindkét processzor hasonlóan skálázódik.
    Megint visszatérhetünk a már kimért eredményekre, cinebench vagy mental ray, vray. Ugyanaz lesz a vége. Tehát nincs értelme erre időt pazarolni. Egyébént húzottan is néztem őket.(google: cinebench scores). Annyi még ide, hogy az élettartam/megbízhatóság/stabilitás miatt nem érdemes pár száz megahertznél töbet tuningolni.

ASUS os dolog megint egyfajta hülyeség. Vagy hibás modell vagy hibás széria. Alapvetően ilyen álltalában nincsen. Ez személyes tapasztalaton alapuló előitélet.

Egyetlen dplag ami itt igazából áll ami bencsabbal történő beszélgetésünk alatt eset meg. Jelenleg Itel proci a leggyorsabb. Egy darab gépbe jelenleg az intel procivel lehet a legnagyobb számítási sebességet elérni.

Renderfarmra vagy ilyesmire már nem éri meg, mert az ár/teljesitmény/node túl magas. AMD vel sokkal jobb arány érhető el. Az is igaz azonban, hogy áramszámla kicsit magasabb lesz. Viszont azt megéri és kitermelhető mivel havi 4-5 ezerrel nő csak (kb 3 node) , ami belefér költségnövekedés címszó alatt...

A fűtést meg ha ügyes van télen akár használhatod is...
  • nenad
    "A redqueen-es dologra kicsit visszatérve, lehet, hogy sokkal gazdaságosabb a sample-k elszórása bizonyos szituációkban, mint VRayben"

Ennyi, a mésik része nem tartozik közvetlenül ide.

Így lassan belefolyunk ismét valami másba ami már csak kapcsolódik de nem igazából a téma. Alternativák, használhatóság stb. Ki érdekel? Aludjunk be megint. Jó aludjunk. Lássuk...

MR lassabb glossy reflectionbe de jobb az interpolácios enginje.. Föleg rafractionre.
    Realistán : Vray szar, de nincs jobb szar. Redqueen is szar de nincs jobb path tracer szar.

Használhatóság szempontjából gi-ra nincsen jobb mint vray. Tradicionális megvilágítésra nincsen jobb mint cinema 4d. Viszont kurva szar a glossy benne. Tetű lassú. (jéé miröl is beszéltünk eredetileg, nembaj nyomjuk tovább)

Szakmai nagypofájúság és tapaszlaltságból: Egyébként final render most komoly ellensége lett a vraynek, És képzeld, nagyon komolyan lehet vele tradicionálisan is világítani mert lehet vele olyat csinálni, hogy az ambiens lightok árnyékot vessenek. Brutálisan használható a falról visszeverödő illumincáió szimulálására.
    Elég gyors a gi-a is, és piszkosul beállítható, akár per object szinten is. Bár nem a leggyorsabb és nem a legkönnyebb használni de az egyik legfeature gazdagabb rendering engine.
    stb stb. megint megy el az idő hülyeségre, ténlyeg érdemes forumozni vagy inkább személyiség fejlesztéssel kellene fogfalkozni?
    HMM-Hmmm

egyébként még ma sem restellek tesztelgetni, hogy tudjam mivel mit lehet megcsinálni... és mennyire hatékonyan. Megéri a belefektetett időt.

EGy ötleted adtatok ezzel az egésszel. Ha majd kész lesz a könyvem írok bele egy pszcihologia részt is, az önbecsapásról, a reklámról stb. Hátha jobban megy majd töle. Hehehe.
  • Aldaryn
    Az Intel / AMD dolgban a véleményem továbbra is ugyanaz.

Össze kell rakni precíz válogatással két gépet a jelenlegi felhozatalból, törekedve arra, hogy a lehető legjobb ár/érték arányú komponenseket válasszuk mindkét gép összerakásakor, ezután túl kell húzni mindkét gépet ésszerű keretek között a lehető legmagasabb elérhető teljesítményre, majd ha ez megvan, le kell mérni a renderteljesítményüket nem tesztjelenetekkel, hanem olyan valós, munkára használt jelenetekkel, amik a meglévő gépeinket megizzasztják, majd ha ez megvan, venni az árak és így mért teljesítmények hányadosát, és a két értéket összehasonlítva kimondani, hogy ez a jobb, vagy az a jobb. Nincs értelme márkahűnek lenne csak a márkahűség mellett.

A márkahűséghez azonban hozzátartozik az is, hogy valaki nem feltétlen csak azért márkahű, mert megszokta az adott márkát, hanem előfordulhat, hogy azzal a márkával nem volt semmilyen problémája addig, vagy az ellenkező márkával akadtak az ár/teljesítmény scope-on kívüléeső tapasztalatai, amik billentették a mérleget. Példának okáért ASUS alaplapot soha az életben nem fogunk venni, hiába mondják, hogy jól tuningolható, hiába áll ki mellette ezer érv, hogy bizony ár/érték arányban ilyen jó, olyan jó, egyszerűen több meghibásodás után nem akar az ember kockázatot a befektetésében.
  • Aldaryn
    Én viszont a bevilágításba kötnék bele, hogy legyen technikai visszhang is, de csak akkor, ha a cél a GI-os és nem GI-os kép esetében az volt, hogy mindkét interior fényviszonyai (és most a fények tónusaira nem akarnék kitérni) hasonlóak legyenek. Hogy ott legyen világos a nem GI-os képen, mint ahol a GI-oson is világos van, és ott legyenek árnyékok a nem GI-os képen, mint ahol az eredetileg GIal renderelt képen is árnyék van. Ha ez volt a célod, akkor kifejtem, hogy mire gondolok. Ellenkező esetben ugye tárgytalan belekötni, mivel a válasz csak az lehet, hogy "így akartad".

A redqueen-es dologra kicsit visszatérve, lehet, hogy sokkal gazdaságosabb a sample-k elszórása bizonyos szituációkban, mint VRayben, de redqueennel nem tudnék olyan jeleneteket renderelni, mint amilyeneket most VRay-el renderelek, mert sok eszköz nincs meg benne. Egy kezdeteiben járó projekt, ami tényleges munkakörnyezetben csak erős korlátozásokkal használható versenytársaihoz képest.
    Számomra alternatíva jelenleg a MR lenne, amivel hasonló eszközökkel, hasonló kényelmi funkciókkal, hasonló munkafolyamat gyorsító lehetőségekkel tudnék dolgozni, mint jelenleg, de mivel nem nyújt annyi pluszt a most használt rendszerhez képest, ezért csak nagyon indokolt esetben fogok váltani.
    Jó példa hatékony samplerelésre a HungryCat renderer a maga MLT-n alapuló Delta samplingjével, ami tök hasznos, és glossykat brutál hatékonyan tol ki magából, mégsincs hosszú évek óta a piacon egy használható termék belőle.
  • nenad
    na sok a helyesírási de azért olvasható még.
    Bocs ;-)
  • nenad
    Én alapvetően azt utálom az emberekben amikor görcsösen ragaszkodnak valamihez ami nem igaz. Hagy válaszoljak először egy olyannal ami az aktuális hozzászolásodhoz kapcsolódik..

Tehát nem a nem egyetértésről van szó hanem arról, hogy emberi butaság, ködös elme és egyéb megnyilvánulásait, amit te véleménynek nevezel egyszerüen egy 30 évet túli emberetől nehezen tudom elfogadni. A legrosszabb az egészben az, hogy véleményilvánítés mödé rejted az egészet. Itt alapvetően arról van szó, hogy egyfajat belekötést tolsz amiért félreértetted, hogy mit akartam mondani.

De, hopgy ne legyen túl személyes a dolog mondok két másik példát. Itt volt például az intel amd példa. Még neked is milyen nehezen ment be a valósággal töténő szembesülés, hogy ha tetszik ha nem, az AMD sokkal jobb ár/telejsítményben. Ezt adatokkal is tudtam bizonyítani ennek ellenére itt legalább 4 az ellenkezőjét proóbálták bebizonyítani. EZ az emberi hülyeség, a reklám, és a figyelem teljes hiányának tudható be.
    Most a szokásos nyálas intel vagy amd párti vitán túl, ki az a hülye aki olyan gépet vásárol ami 50-300% százalékkal többe kerül és max 10-70 százalékkal gyorsabb csak.

Mondok egy másikat, bár nem nagyon szeretek személyeskedni, bizonyos vizualizációs iroda emberkéje majdnem bebízonyitotta, hogy a lighcache eredménye volt a helyesebb a brute force vagy a photonmappingal szemben. A példák ellenére... Megint az elvakult, betanult hülyeség majdnem ökölböl lenyomott...

Én az ilyeneken akadok ki.

A személyes véleményed a képről nem a személyes véleményed, hanem nem értelmezése annak amit írtam. Ki a faszt érdekel a kompozíció mikor a renderidő volt igazából a meghatározó dolog. Itt arról volt szó speciel, amit egyébként csak hosszó hosszú tesztelgetések után merek kimondani. Hogy a pl RQ sokkal jobb megoldás mint az unbiased renderer, mivel az 14 ora után is, csak egy mobitelefont tud kidobnizaj nélkül.

Itt ismét alapvetően hatékonyságról volt szó, az öt perces relative zajmentes mobiltelefon render kb 10 órás rendernek felel meg.

Hagy ragadjam meg az alkalmat. hogy ismét fellebentsem a fátylat valamiről, amit megint nem lesz könnyű elfogadni. Vrayel sem olyan könnyű igazán zajamentes glossy felületet renderelni. Pl egy jelentben ahol 4 teapot rerősen glossy, és nincsen gi csak egy hdri map tükröződik a felületeken. (semmi különleges fényesség nincsen a hdri mapban). Olyan brutális sample mennyiség kell neki hogy leakadtam rajta. 60-120 vagy még több kell ahhoz, hogy teljesen sima(!) legyen a glossy. Namost ellenpéldának itt redqueenes kép amin a függöny kivételével minden glossy reflectionel van meglőve. Ha ilyen sima képet szeretnék fél óra alatt rendelelni vrayel akkor azt egy gépen nem fogod tudni megtenni... Egyzserüen képtelen vray erre.

Szóval légyszíves ne kössél bele kompozícióba amikor a renderidő számított vagy a bevilágítás módjába.
    Egyébként ezért mondtam, hogy lehet a cukrod teszi ezt, ugyanis, ha az agy nem kap elég cukrot akkor nem helyesen müködiki. Csak ezzel mernék mentegetődni, mert azt nem mereném mondani, hogy direkt hülyét játszol.

Megtisztelő figyelmébe ma is...
    Tisztelettel
    Bessenyei Béla

• zenoka
    en emlexem de most nem ertem miert gondolod...
    azert mert velemenyt mondtam es hogy mi a baj a keppel.. de ha szemelyeskedunk mar akkor az a baj hogy az elmult fel evben igen furcsan nyilvanulsz meg itt a kirohanasaiddal behisztikkel hogy valaki nem ert egyet veled es akkor viszlat sg meg a tobbi hulyeseg.... ugyes fiu vagy nagyon sok mindenhez ertesz (nagyreszeben az itt jelenlevok nagy szazalekat koztuk engem is, leiskolazod) en ezt alairom, de ez nem azt jelenti hogy amit csinalsz tokeletes..
  • nenad
    ez cinema 4d vel készült maxban azt hiszem a volume light atmoszférával lehet megoldani.
  • petesilver
    Mit kell állítani a fénynél, hogy ilyen szépen látszódjon ahogy beszűrődik az ablakon? Ha szabad ilyen uborka kérdést feltenni itten.
  • petesilver
    FOV kérdése, Nenad képén más szögben van a kamera, meg máshol van a gyújtópont is, ettől még szerintem hibátlan.
  • nenad
    jól gondoltam.. Zenoka kapd össze magad légyszíves. A curkodra gondoltam, emlékszel amikor bocsánatot kértél azért mert össze vissza viselkedtél, mert baj volt az inzulinoddal. Most is ugyanez van... lödd be magad gyorsan, megfeledkeztél magadról.
  • zenoka
    Ne egye edeset ha nem bírod:)) szóval az eredetin nem mászik az arcomba a csillár a tieden igen.
  • nenad
    hmmm, most ettem valami édeset, vagy csak félreértettem.
  • zenoka
    teljesen mas a ket kep hangulata es perspektivaja...
  • zenoka
    ebbol az konkluzio hogy kinek a pap kinek a papne.:) csillart tenyleg szedd ki.
  • nenad
    ez egy korabeli interor alapján készült, igazából nem szeretném leépíteni a jelenetet, beszúrom az eredeti képet.

• bencsab
    én ezt a karos csillárt kivenném a jelenetből, inkább ront az összképen, mint javít. túlságosan leszűkíti a látómezőt, és zsúfolt lesz tőle a kép. meg valami világos függöny behúzva az ablak elé jót tenne a képnek a sok faanyag mellé.
  • nenad
    eszembe jutott még egy dolog ezzel kapcsolatban. Mi a fan abban végül is, hogy letöltesz 500 agyonra optimalizált materialt és azokat alkalmazod, azon túl, hogy gyorsan haladsz a melóval? Így gyakorlatilag a "fotórealizmzus" a legkönnyebb megoldás.

idő/teljesítmény szempontból egyértelműen jó.

Továbbá igazából fotoreál képet még én sem láttam itt senkitől sem. Ha jobban megnézed ez minidg a vizsgálat fokától függ. Átlagosnál alaposabb vizsgálat álatalában kb olyan szintre emeli az egészet mint az én képem és a fotórealizmus kapcsolata...

Végülis mind1, de legalább nem zajos mint a vray illetve nem renderel 12 órát hanem csak 30 percet hasonló minőséghez. Igaz, az anyagok nincsenek annyira kidolgozva..
  • petesilver
    Ez viszont így már gyönyörű, felmossa a padlót a GI-al.
  • nenad
    ezt nem, mert ezt már bevilágítottam... méghozzá nem is akárhogy.
    Beszúrom megint, Talán az egyik legszebben megvilágított képem...
    Egyébként igaz, talán annyira soha nem mentem neki a valósághűségnek, leginkább az idő miatt.

• zenoka
    ez meg mindig inkabb grafika (valoszinu az egyszeru anyagok miatt) mint valosaghu de nem rossz... noh akkor most ezt probald meg ugyanigy bevilagitani gi nelkul annyi ido raforditasaval mint a gi-s (adjunk neki egy sun-t es had szoljon) modszerrel..
  • ThomasGins
    Minden az!:)
  • Galy
    messziről hunyorítva ez egy pina!
  • nenad
    egy régi interior most redqueenel lerenderelve. 5000 sample/pixel a gi számára 50 milla photonnal. 16 sample/pixel az antialiasing számára.

• kifli
    e gi-től a csillogás, és a fények lesznek szebbek nem? Mert akkor ezen a képen ez annyira nem látszik :)