3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a tesztekben csak, a gyakorlatban nem! LOL!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jaja de dragabb is... van egy felso hatar ami fele nem megyek arban.. (nincsenek akkora projectjeim ugye ha meg ugy alakulna akkor megyek renderfarmra vagy hozzatok bekopogok hogy csokolom berelnem a gepeket😊) )

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

azért a tesztek alapján a 6 magos amd-t lenyomja az i7 920-950.

noh akkor az lesz hogy elmaszom a boltba a kis listammal ami fix az a proci, memo, alaplap, vidikari.. a tobbit meg majd belovi a pinztarcam..
egy tuti igen nagy valtozas lesz a renderidoben 😊 most ket 1.86 ghz mag van a gepben e helyet jon 6db 3,2 es😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

akkor egy hónappal késõbb fog eltömõdni.

a mûszaki részéhez én sem értek, arról a prohardver.hu-n tájékozódok, a hangerõ vonatkozásában személyes tapasztalataimat leírtam. egy biztos, ha van még plusz párezer forintod, akkor a chieftec-et inkább cseréld, mert ugyan jó minõségû, de hangos.

szerintem a procihoz vegyél valami fasza kis hûtõt, mert a gyári nagyon hangos. legalábbis nekem az volt. aztán beszerezem egy jó kis noctua nh-d14-et.

mostaniba corsair van.. azabaj hogy ezekre random bokok (marmint a hutore, hazra) mert nem ertek hozza😊

tápból nekem van mindenféle a gépeimben (fsp, zalman, chieftec). a zalman a legfaszább, semmi hangja, ahhoz képest a chieftec egy porszívó. az fsp tápom full passzív, szóval az a legcsendesebb, de állítólag a ventillátorosaik is nagyon jók. szerintem se chieftec-et válassz, inkább fsp, vagy corsair vagy seasonic, vagy ha olcsóbb kell, akkor cooler master.

asszem heroturko-n is volt belinkelve...

putyi koszi.. en ket havonta kiporszivozom a gepet😄 azota nem szallt el elotte volt hogy bedoglott a tap😊

nekem a gigabyte táp jött be végül..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

azt az eco szarságot felejtsd el. ha van az alaplapon raid, akkor tegyél bele két vinyót.

nekünk két csiftek táp is elszállt amiatt, hogy a ventillátor eltömõdött a portól. most ocz-t használunk. halkabb is.

A vinyo 5400 on fordul az kevés, 7200esek gyorsabbak és ár difi sem lesz...

koszi ezt az infot akkor dobok bele meg 2 ot es par hetig nem iszom irsai olivert-t😊
egyeb amit tudnom kenne?😊

3 db-os memória csomag nem túl ideális AMD-hez, ezek kifejezetten core i7-hez vannak, Phenomhoz inkább párossával, akkor képes dual channel üzemelni.

Aldaryn
Jól hangzik!

per aspera ad astra

volt regen ajandekokkal mindennel de levettek mar az oldalrol😊

megtalaltam sorry.
egyebkent ez lett az uj gep marmint a tervezett:
AMD AM3 Phenom II X6 1090T BOX Black Edition
Asus M4A77T/ USB3 sAM3 Alaplap (AMD 770 AM3 DDR3 ATX)
ASUS TA-B11 Számítógépház Fekete Tápegység Nélkül
Chieftec 500W Aktív PFC 12cm ErP Tápegység OEM (CTCTG50080P😎
Cooler Master Case Fan 12cm R4-BMBS-20PK-R0 Blademaster PWM
Gigabyte PCIe HD5770 1GB GDDR5 DDVI DSUB HDMI PCIe Videokártya (R577UD-1GD)
Kingston DDR3 6144MB 1333MHz DDR3 Trial Kit Memória PC10600 CL9 (KVR1333D3N9K3/ 6G)
Samsung 1000GB 1TB SATA Winchester EcoGreen 5400RPM 32MB Cache (HD105SI)
Sony Optiarc AD-7243S-0B SATA DVD Író Dual Layer
170 pinz korul brutto. vidikarin meg agyalok

Aldaryn
Lol, volt ingyenes karácsonyfamodell? 😄 hehe... hehe...

per aspera ad astra

nem emlexik vlaaki az ingyenes evermotionos karacsonyfa modelre marmint a linkjere egyszeruen nem talalom es nagoyn nincs kedvem karacsonyfat berhelni (hate xmas)

azért ez bõven nem tartozik a súlyos kategóriába. ennél sokkal,szarabb modelleket kell sokszor kitakarítani határidõre. teheát dünnyögés helyett neki kell feküdni.

Aldaryn
Ott a pont. 😛

per aspera ad astra

hat nezd akkor van egy szar modeled amirol tudsz csinalni jobb bal also felso kepet es ujramodelezed ha nagyon gany a cucc...

Malakai
Refképek alapján is lehet modellezni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Atikah
Pont ilyen nincs 😊 már néztem.. egy 143as van, de az Streamline 😞
Bár ha találsz nekem Scania 143M blueprinteket, minden oldalról azt elküldhetnéd privibe 😉

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

ne szivass hogy itt nem talalsz van 2500 darab
http://www.the-blueprints.com/blueprints/trucks/

Atikah
Találnék blueprint-et csinálnék én szívesen sajátot..

Aldaryn
Hehe... 😄

per aspera ad astra

tanulsag: csinald magad a modeljeidet vagy a modeljeidet csinald meg rendesen ha fotozol....

Aldaryn
Edit mesh módban, ha kellõen tiszta a mesh (vertexek weldelve, stb...) a Normals szubpanelen lévõ Unify segítségével lehet eltüntetni. Unify elõtt érdemes törölni a smoothing groupokat (Clear All).

Ha a mesh nem tiszta, nincs weldelve, nem lehet kitisztítani, stb, akkor jön a nagy brummogó maci, aki elõveszi.

per aspera ad astra

Atikah
Üdv!

Ezzel mit tudok kezdeni? .. a fekete polygonokra gondolok

VO101Tom
View menü alatt is van Viewport Configuration, a Lightning and Shadows fülön a Shadingot kapcsolgasd, hátha javít valamit.

www.pumaszallas.hu

Met
na, szavaztam arra amelyik tetszik<#zavart1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

repvez
lehet hogy bénázok,de nálam nincs Configuration (Viewport Configuration) és ott a Lightning and Shadows fülön az Enable Hardware Shading menü.

Max9 sp2 64bitet használok.A másik beállitást az alapbol elvégzem ,anélkül nem látnék semmit a refképböl.
Hobby szinten elbajlodok a progival,de inkább csak modellezek és ha valami fura történik akkor nem tudom hogy most én vagyok a hülye vagy a progi mivel nem használom olyan sürün mint ahogy szeretném.
Hopsz a végérõl lemaradt:
Elõre is köszi! 😊

Szevasztok!
Lenne egy problémám, elmagyarázni ne tudom, de képet adok róla. 😊

Tehát látszik az árnyékprobléma az éleknél. Ez egy importált modell, és csak mikor módosítást végzek rajta, akkor jön elõ. Nos még a Normal modifier elsõ látszatra megoldotta a problémát, de ez mind addig tartott, amíg nem volt elõtte tükrözve a modell... miután használtam a Miror modifiert, utána a Normallal átlátszóvá varázsoltam egy-két részt... (pontosabban Max-ban korom fekete lett a tükrözött rész...)

Atika :o)
szavaztam 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

npeter
megvolt a vote 😉
szép lett grat még 1x.
igazándiból én is több indulóra gondoltam, habár sokan biztos nem fejezték be.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

a tiedet nem láttam, de lospellosnak behúztam egfy rovátkát 😄

SZilaJMaGGoT
Nekem volt tékem úgy, hogy észre se veszem, ha te nem nézed be... XD

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

semekkora es el is neztem es le is maradtam😊
nenad: a hagyma bevallt ugy tunik😊

mekkora tek😄
es +1 szavazat😊

Aldaryn
Szavaztam, talán kb. a tied tetszik legjobban, de lehet elfogult vagyok. Végiggondolva egyiktõl sem estem le a székrõl. Gondolom, senkinek nincs ezekre ideje úgy igazán, hiába a busás jutalom lehetõsége.

per aspera ad astra

Aldaryn
lospellos lettél. 😞

per aspera ad astra

Vagyis a szavazás elõkészítõje flreütött és így losbellosból lospellos lettem.

elindult a szavazás, aki esetleg segíteni szeretne az másolja be az urlt egy új ablakba és szavazzon. Én losbellos nick név alatt indultam. Köszi 😄
http://www.mattguetta.com/index.php/2010/12/12/make-it-live-time-to-vote/

VO101Tom
Hello.
Nincs mit. 😊 A mostani kérdésre próbáld ki azt, hogy az ablak nevén jobb klikk, majd Configuration (Viewport Configuration) és ott a Lightning and Shadows fülön az Enable Hardware Shading elõl vedd ki a pipát (asszem az alapértelmezésben be van kapcsolva).

Meg nemtom mennyit használtad még a Maxot, nézd meg ezt is, mert alapbeállításban rossz: Customize menü / Preferences / Viweports fül / Configure Driver gomb. Az itt megjelenõ ablakban a textura méreteket én maxra állítottam, de ami fontos: legyen kipipálva hogy Match Bitmap Size as Closely as Possible. Amikor modellezel, és nagy felbontású forrásanyagból dolgozol, akkor így tényleg nagy felbontásban látod a blueprint textúrát (és minden más textúrát). Késõbbi munkafolyamtoknál, animációknál, kamera mozgásoknál viszont ettõl szaggathat, ha zavaró, akkor majd visszaállítod. Modellezéshez, anyagozáshoz viszont fontos szerintem.

www.pumaszallas.hu

SZilaJMaGGoT
És videó rendereléshez dv video encoder-t vagy mjpeg compressort ajánlanátok?

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)