63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    En is oregszem, na :)
  • bencsab
    Az már régóta nem discreet, hanem autodesk
  • GixEr
    sajnos a support ennyi Discreet-eknel.
  • repvez
    Már ott is probáltam, de vagy nincs ez a verzió vagy a linkek nem müködnek vagy nincs megosztás már hozzá vagy csak 3gb-os iso-ban van megöszülök mire lejönne. nekem meg csak a 3-400 mb-os triál kellene csak minden sallang nélkül.
  • GixEr
    Marad a warez letoltes ugy hogy nem regisztralod csak trialkent. :S
  • repvez
    tud valaki a 2009-es verziohoz müködö letöltö linket?Nem warez kell! a 30 napos trial, de nem találok sehol .
    Mivel van egy plugin amit alább linkeltem annak sikerült az ujabb verzioját beszereznem, de az is csak 2009-hez van.Igy ahhoz hogy át tudjam konvertálni a modellemet kellene ez a verzió
  • nenad
    Sima informatika szerintem nem elég, esetleg még ha illyen pályára mész akkor mindenképpen legyen benne a javascript és php. Ezekkel még lehet keresni hosszú ideig...
  • Accca
    Pedig valakinek kellett. :D Nem fogom rajtad leverni, ha félresiklik az életem :D
  • nenad
    BTW: Ha valakinek kell egy kis bedolgozás, most 2-3 hétig szabad vagyok. Számlát adok!
  • GixEr
    Sajnos idehaza meg mindig nem ismerik el "termeknek" a latvanytervezest, de ahogy latom azert javulgat szep lassan ez a dolog.
    Nalunk 2D 4-5k/ora, 3D 4-8k/ora(szamit, hogy koplex projekt vagy "csak" egy targy)
  • nenad
    Az brutál gáz, főleg ha a webes programozáshoz hasonlítod... Ott minimum 2-3k/óra a díj, de nem ritka a 4k/óra. Mi is ennyiért dolgozunk.
  • zenoka
    ajaj.:D ne en adjak iranyt azert:) ez is egy lehetoseg.. tessek szepen keresgelni meg.
    az en idomben meg programtervezo matematikusnak lehetet tanulni nem infosnak:D nem ugyanaz az egyiknek van ertelme:)). esetleg meg szoba johet az epiteszet vagy egy filmes szak..
  • Accca
    Köszönöm szépen. Akkor irány a programtervező informatikus. Akkora terhet vettél le a vállamról. A tanulmányi tanácsadónk nem tudott segíteni, így bajban voltam, mert kezdődik az a korszakom, hogy mindenki kérdezi a szokásos mileszelhanagyleszel-t, és válasz nélkül nehéz rajta túljutni.
  • zenoka
    nem tanulnal..
    ha tenyleg akarsz tovabtanulni plusz 3dzni akkor a legegyszrubb ha tanulsz programozo matematikusnak v. programtervezonek aztan mellete szepen magadtol 3d-zel... fosulin ugy ezt sose fogod tanulni magyarhonba hogy megelhetesi szintet biztos tudasod legyen de onszorgalom plusz programozoi tanulmanyokkal sokra lehet vinni..
  • Accca
    Valóban, csak épp a továbbtanulás döntése itt van a nyakamon, azért kérdeztem. Mindenképp szeretnék továbbtanulni, csak nem tudom, hogy mit, és hol. Nincs valamilyen államilag támogatott suli ahol ilyet lehet tanulni? Ha elektronikai ábrázolásra mennék tanulnék ilyet?
  • nenad
    hehe...
    Egyébként kíváncsi vagyok mennyiért készült a látványterv.
  • zenoka
    egyebkent en is azt mondtam volna erre hogy ugy nez ki mintha az epitesz dobta volna ossze (persze pluszpinzert), de sajnos az elso kepen a hatterbe lathato epulethomlokzat az turbosquidrol ingyen letoltheto fajta igy azt kell mondjam hogy ez 3d-s "szakember" muve... ez van, valaki jol jart, sajna nem en vagy nem egy ismerosom (Vagy lehet hogy megis ismeros de az meg nem dicsekedett eme gyongyszemmel):D
  • hunkircsi
    - Először is, attól, hogy egy projekt összértéke sok milliárd, az nem azt jelenti, hogy hasonlóan magas összeg fogja a látványtervező markát ütni. Sőt, mesélte egyik ismerősöm egy sokmilliárdos beruházás során 400Ft-os órabérrel akarták utólag kifizetni.
    - Másodszor pedig jó pár olyan tervezőiroda van, ahol mellékesen ígérnek látványterveket is, de arra se plusz külön ember, se egyéb feltétel nem áll rendelkezésre. Ilyenkor van az, amikor a haver építészként este munkaidőn kívül még látványterveket is megpróbált "össze-hegeszteni" az adott projektekhez, csak mert a főnök nagyvonalúan odaígérte a megrendelőnek jópofizás címszó alatt. Ez van.
    Mondhatni ilyen az, amikor a kínálat igazodik a kereslethez.
  • Aldaryn
    Mi a baj ezzel? Minőségi munka, a célnak tökéletesen megfelel, és minden bizonnyal ennek megfelelő díjazást is kértek érte.
  • GixEr
    Mar csak egy LensFlare hianyzik rola. :)
  • npeter
    Találtam pár "gyöngyszemet":
    kép1
    kép2
    kép3

számomra azért furi, hogy egy megyeszékhely, majd 2milliárdos projectnál kidobnak ilyen látványterveket. tudom én, hogy főleg az önkrományzatos melók tegnapra kell készen lennie mindig, de hát azért vmi normálisabb minőséget elváratna az ember. De lehet tetszenek ezek is vkiknek.

UI: Ha vkit megbántottam volna netán ezzel, attól Lnézést
  • zenoka
    elobb utobb lesz:D
  • VO101Tom
    Nemtom aktuális-e még a kérdés, az onnan szedett materialokat amikor beolvasod, a benne használt bitképek elérési útját frissítened kell a gépeden lévő útvonalra, ezért nem jelennek meg rendesen. Nagy többségük ezután működik rendesen.
  • npeter
    jóez csak nincs kivel chatelni :()
  • Metwork
    amit kikapcsoltam?:)
  • zenoka
    mit szoltok az sg-s chathez itt a jobb sarokban?:D
  • nenad
    érdkes vajon egészen pontosan mitől is lőhetett ki a faszi? Max míndig is bugos volt, a mostani sem különbözik a többitől. Az évek során felhamozódott anyázás, vagy ez a max verzió most nagyon bevert neki valamelyik specifikus buggal? Vagy megunta ős is, hogy autodesk is besorolt azok közé akik az igérgetéseken túl nem sokat teljesít? Lehet kicsit ez is, az is...
  • putyi
    válaszolt ken...
  • nenad
    oFF : phenom II X6 ára folyamatosan esik.. már 35.500 nál van brutto...
  • tilbury
    tudom
  • stickerey
    képzeld, pont az volt :)

Köszi Szépen!
  • tilbury
    nyomj egy X-et, hátha segít.
  • stickerey
    Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy bohóckodok 3ds max-ban ilyen tutorialokkal és útközben eltűnt ez a geometria mutató, amely, mikor méretezek, mozgatok, vagy forgatok, megjelenik a mozgatni kivánt résznél, és ha mondjuk X-re kattintva mozgatok, akkor csak az X tengely mentén mozgat. Tudja valaki, hogy egyáltalán hogy hívják ezt, és hogy lehet előhozni?

köszi
  • nenad
    slg2.0 test, a pathtracing mellé van egy MLT algoritmus is, így sokkal gyorsabban tisztula kép. Talán van olyan gyors mint a vrayRT interiorben.
    http://www.youtube.com/watch?v=iZ56eHKz6Ts
  • hunkircsi
    Ha volna ilyen program, akkor talán az Autodesk jobban csipkedné magát, és szoftverfejlesztés címszó alatt nem csak annyit csinálnának évről évre, hogy lecserélik a dátumot az adott verzión.
    Persze, ha tényleg volna ilyen program, lehet, hogy akkor is rosszul járnánk, mert akkor meg minden áron meg akarná venni az Autodesk, ergo kevesebb pénz maradna globálisan a kasszában, és így még kevesebb pénzt tudnának fordítani a szoftver fejlesztésére. Ehh, nem jó ez sehogy sem.

Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy egy olyan cég, mint mondjuk a Blur, amelyik ugye már nagyon régóta fényezi a hivatalos marketing anyagokban a MAX-ot és az Autodesk-et, nos, hogy ennél a cégnél hogy reagálhatnak az imádott szoftverük fejlesztését érintő negatív irányvonalra. Mondom ezt úgy, hogy a Blur-t tartom az egyik legprofibb animációs cégnek a munkáik alapján.
  • nenad
    bakker, tegnap letéptem az arcomat, nem hittem el, hogy nincs olyan program (régebben volt) amivel automatikusan egyenlő méretű darabokra lehet vágni egy képet. Pl 20x50 darabra. Sokszor ugyan nem de néha nagyon hasznos ha van ilyen. A lényeg, hogy összetákoltam egy ilyen maxscriptet.
    Ha esetleg kell - és hasznos - plusz funkció szívesen beintegrálom. Ui nincsen de pár adatot mindenki ki tud cserélni..

dl innen:
    http://www.mediafire.com/?vsb41j2fx34vm6o

• nenad
    lassan át kellene nevezni a topicot, vagy csinálni egy listát, hogy mi is az ami szükségeltetik a komoly 3ds vizualizációhoz, és megekereseni azt a programot ami ennek megfelel.
  • bencsab
    hehe:
    http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/how-many-programmers-are-working-on-max-and-xbr/page-last/
  • GixEr
    Ha MAX file akkor megnyitod siman opennal, ha MAT akkor meg a material editorban kell megnyitni.
  • kapika
    Ja, most látom, hogy nem írtam le a lényeget, :) szóval innen szedegetnék le vray mat-okat, csak nem tudom, hogy kéne betenni, mert sehogy nem akarja rendesen megnyitni őket...