63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    a magas kimaradt, de sajnos ez sem tökéletes megoldás..
  • nenad
    igen szintű képzettségemmel szerencsére mentettem a szitut a bsp tree brutáis twaekelésével. Csak a poén kedvvért (mennyire távol áll az alapbeállítástól)
    28
    0,05
    0,01
    1000
    és ez természetesen csak egy kamera nézetből megy... A másik nézetre úgyanigy tweakelni kell.
    Baszás álljon minden hülye programozóba.
  • nenad
    brutál nagy bug van a Phoenix FD, ben, bizonyos esetekben a víz felületet más objektumok fölé renderel.
    Se raztracing beállítás, se árnyék beállítás, sem maxdepth nem oldja meg. Bug.
    Egyenlőre ne használjátok productionra...
    Maradok a megállapitásnál amit a keserű szájíz csillapítására teszek. Phoenix HD csak egy pohár vizet tud szimulálni megfelelően de talán azt sem...
  • KnightRider

Köszi, ez működik. Kár, hogy csak TC-n belül...

• ThomasGins
    Én csak ezt ismerem.
  • KnightRider

Sziasztok!

Tudtok valami módot, hogy Win7 64 bit alatt a thumbnails-ben láthatóak legyenek a Max file-ok?

• nenad
    nézd meg az indigo 3-at.Az nem rossz...
  • JackMeadow
    fume fx nektek is szétgyilkolja masinát?
  • zenoka
    inkabb azt mondanam hogy az unbiasedek kozul a legbaratsagosabb nekem.. vray-t nem veri persze foleg ha animrol van szo akkor meg plane nem...
    jaja accuchek olyanom van..szeretem infraval osszekotom geppel oszt mindenfele szep grafikonokat kapok.. nekem is ket belovom van egy a bazishoz egy meg a kaja elottikhez.
  • npeter
    jól néz ki, barátságosabb mint vray? nem próbáltam még ki.
    az ott hátul egy accu chek?
    feleségemnek is kettő ilyen belövő penje van.
  • zenoka
    Inzulin pen:) Jaja láttam hogy csúszik de csak itt bent vettem észre es nem volt itt a scene csak a render része.
  • Metwork
    Jó kép, ez valami belövő cucc?
    1 hiba van :) a recés fehér műanyag mellett a fekete textúra meg van nyúlva, meg a lukban is
  • zenoka
    noh tovabteszt ma jott itt bent ki 2 ora lett ugy hogy az itteni gepen 4 magon
    ugy tunik az interiorokat nem szereti leginkabb..
  • nenad
    azon vacilálgattam a prohardver cikkének olvasása közben, hogy most télen jönnek az új generációs gpu-k, hogy végre talán valakinek lesz annyi esze, hogy megírja az irradiance cache-es GI kiszámítást GPUra is. A következő generációs GPU ugyanis sokkal jobban programozhatóak.
  • Csicsó3d
    ha ilyen autómata módszert választassz, akkor igen, elég bajos lesz és szétszedi sok apró darabra.
    jeöld ki te a kiteríteni kívánt polygonokat (mondjuk az orr közepétől a pilótafülke végéig) nyomj egy cylinder map-et, majd best align (aztán lépj ki cylinder módból). Azonnal látni fogod, hogy mi történ, és jobb esetben csak egy-két seam line-od lesz amit már target weld-el könnyen el tudsz tüntetni. Utána meg ha nyomsz egy relax-ot (face módban) akkor egységesíti egy átlag alapján a polygonok méreteit, meg átalakítja őket picit, hogy ne legyen csúszás a cheker map-ben. Nézegess gamedev fórumokat meg low-poly texturing-et google-be, csomó jó dolog van :) (azt hiszem már itt is említették a pelt mapping-et)

Azt megintcsak mondtuk már ha jól tuom, hogy egy edit-polyba csatold az összes alkatrészt, csak úgy tudod egy unwrap editorba rakni az alkatrészeket. Ott elhelyzed melyik hol legyen, és kész is. utána nyugodtan detach-elheted, mert a négyzeten belül megtartja a helyét
  • repvez
    Közben haladok az uvw-zással, de egyenlöre még nem vagyok teljesen boldog az eredménnyel.

ezen a képen ahol az aprobb és szabályok kockák vannak azokon már nagyjábol sikerült az uvw-kat összeválogatni.
    összkép
    DE mint a mapképböl látszik hiába a szép egyenletes kockázás, ha a szerkesztöben meg nem ugy néz ki a test formája hogy ahhoz hozzá lehetne igazitani a 3 nézeti képröl a panelvonalakat.Mert az igaz hogy lehet a vertexeket és az éleket egyenesiteni, de a végén lesz egy téglalap belöle és még ennyire se lehet kivenni, hogy ez melyik része a gépnek.
    text szerkesztő

És a törzset még azt sem tudom, hogyan csináljam meg mert annyi apro darabra szedte szét hogy azok valahol biztos fednék egymást
    törsz textura.
    És ahány kis kockás rész annyi különállo texturám van eddig amit még nem tudom, hogy hozzak össze 1 max 2 lapra.Probálkoztam a copy /paste modszerrel, de nem lehet vele átvinni egyikröl a másikra.
  • GixEr
    A regebbi Realflow cuccok stabilabbak voltak, bar akkor meg nem gyoztem kivarni a vegeredmenyt.
    Aztan jott a negyonhullamos tengeres idoszakom a realvawe-el, az nagyon tetszett.
  • ladam85
    már elkezdtem a 3ds max-ot meg tetszik is csak jó volna egy kézikönyv de sajna nem találok .Vagyis ma találtam egy 3ds max 4 es kézikönyvet magyarul.Egyenlőre elég lesz ez.Ha mégis tudna valaki újabbat akkor azt nagyon meggöszönném.
  • zenoka
    #57171 de lebeszelnelek rola.. van itt testvíír topic a mayasok..sokkal jobb szebb konyebb..mi maradiak vagyunk (bocsiiiiii):))))
  • ThomasGins
    link
  • ladam85
    Halihó emberek,ha van rá lehetőség valaki megosztana velem egy magyar nyelvű 3ds max kézikönyvet vagy bibliát?Fontos volna!!!Egy 1997-es kiadást találtam alapnak nem rossz demondjuk egy 3ds max 7 bibliának jobban örülnék.Ha valaki tud ilyen vagy ilyesmi könyvet ami ingyenes és magyar kérem segítsen.
  • nenad
    ja elég jó.
  • ThomasGins
    ép minap tesztelgettem blendert, annak nagyon tetszik igy elsőre a folyadék szimulációja..
  • nenad
    egyébként sem jó semmire sem, max egy pohár vízre... :D
  • nenad
    ha valaki be tudja írni a fórumukba akkor ide is hamarabb ér el a jó verzsön. Nekem csak demom van.
    cm/meter problem, at meter calculation will be wrong.
    source objects ids are switching.
    smaller than 1cm cell size. calculation doesnt start.
    Big container relatively small cell size, calc doesnt start
  • ThomasGins
    Valahol néztem phoenix bemutató videót, ott is fagyogatott rendesen a cucc, csak az illető ráfogta a maxra:)
  • nenad
    Az alábbiakról jutott eszembe az, hogy vajon hogyan lehetséges ezekben az országokban kiadni egy szoftvert ilyen minőségben? A fogyasztóvédelem ott valószínűleg nem bír olyan súllyal mint talán itthon.
    A forumukat, még a vray/phoenix-et is nézve egy productnak álltalában 5év kell mire használhatóvá növi ki magát. Ma már gyakorlatilag ez tendencia sajnos. Valószínűleg az okozott kár amit ezek a szoftvercégek okoznak évente eléri a 10 milliárd dolláros határt.

A minap kipróbáltam realflow-t is és az is fagyogat egy egy szimuláció során. Pedig csak teszteltem egy kis házikóval egy rigid body szimulációt. Nagyon durván alul vannak tesztelve a szoftverek kiadás előtt.
    Ez és hasonlóak miatt az embereknek mindig más és más megoldás után kell kutatniuk, rengeteg időt, energiát és stresszt beleölve.Kb ilyen szar a szitu.
  • nenad
    csak a phoenix FD okozza, semmi más nem.. Ha futtatok 6 linpack 64-et órákon keresztül akkor sem történik semmi sem.Pedig annál jobban nem igazán lehet gépet megizzasztani. Nagyon bugos még a phoenix ennyi. Egyébként mi nem az, gyakorlatilag mind fagyogat... Csak max többet kevesebbet...Vladonak meg a csapatának meg programozni kell tanulni. Túl bugos a cucc...
  • tilbury
    és sem használtam még olyan sokat, de ezen a linken van sok bemutató video, hátha segít vmik neked.
  • bencsab
    Az durva, én ennyiszer nem tudom megfektetni. Legjobb tudásom szerint a kékhalálnak nem lehet oka szofveres probléma, tehát ha nálad ennyit fagy a max, akkor ott valami más lehet a háttérben. Driver probléma, esetleg ram hiba, vagy erőteljes túlhajtás.
    Sima unexpected error szokott lenni néha, de a napi max 1-2 a folyamatos használat mellett.
  • repvez
    köszi ezzel tényleg egyszerübb és jobb eredmény is lesz a vége csak 2 kérdésem lenne, már ha valaki már többet használta mint én.

A külön állo objectumokat hogyan tudom vele egy templatera tenni ill ha modositani szeretnék azon hogy hol legyen a vágás akkor azt hogyan tehetem meg.

Mert külön külön az alkatrészeknek megvan az UVW-ja de nem tudom egybe tenni, hogy átvigyen PS-be.
  • repvez
    hát én is gépcsere elött álok és én is dilemmába vagyok, hogy melyiket válasszam, de ez a teszt egy olyan nesze semmi fogd meg jól kategoria mert nekem nem sokminden derült ki belöle.
    Gondolkozom azon is hogy az uj FM-1-es fusion procit kéne venni , mert majdnem ugyan azt a teljesitményt tudja grafikailag mint a mostani VGA-m igy azon is tudok sporolni mig majd tudok egy erösebbet venni mintha a mostani keretbe kellene belezsufolnom.
    Egyenlöre 965 x4-es vagy a 1055Tx6 os vagy valamelyik FM-1-es procit néztem ki a buldozerröl még árat nem tudok 4 vagy 8 giga ddr3as 1600mhzes memoval megtámogatva.VGA cserét egyenöre nem tervezek maradna a 4850.
  • GixEr
    Az alapok "szinte" nem valtoztak a 3 ota csak kibovultek. Aki azt tudja az mindent tud ill. megfelelo alapot kap a tovabbi feature/bug kollekcio kihasznalasara.
  • GixEr
    Ez nagyon tetszik...

Mostanaban nezegettem az Octan rendert es nagyon tetszik. Arra amire mi hasznaljuk kivaloan alkalmas, bar van nehany "betegsege" ami az OBJ import/export miatt lehet. GTX460-as kartyaval eleg gyors is. Kivancsi lennek, hogy az official verzio exportere milyen. Van valakinek tapasztalata vele? Mert ha ezek a hibak amik az OBJ miatt vannak megszunnenek gyorsba vetetnek is egy 3-5 licence-t a ceggel.
  • ladam85
    Halihó emberek,ha van rá lehetőség valaki megosztana velem egy magyar nyelvű 3ds max kézikönyvet vagy bibliát?Fontos volna!!!Egy 1997-es kiadást találtam alapnak nem rossz demondjuk egy 3ds max 7 bibliának jobban örülnék.Ha valaki tud ilyen vagy ilyesmi könyvet ami ingyenes és magyar kérem segítsen.
  • nenad
    azoknak akik esetleg mnegvárják a bulldózert, mielőtt gépbe ruháznának be, bíztató eredmények láttak napvilágot a prohardveren, igaz még csak a b1 steppinges mérnöki példány által.
    link
  • tilbury
    ezt próbáltad már? : link
  • repvez
    Azt lehet valahol állitani, hogy unwrap uvw alatt az editorba ugyan olyan arányu és formáju legyen a kijelölt terület mint a modellen van?
    Mert most már kezdem pedzegetni hogy hogyan is kéne, de teljesen aránytalanul jelenik meg még akkor is ha csak egy sima sik felület planar modon vetitve és a megfelelö tengelyre alignolva.

A másik kérdésem is ide tartozna, hogy hogyan kell a kiteriteni kivánt modellt , hogy az egyes elemek felismerhetöek legyenek a kiterités után és lehessen látni hogy hol csaklakoznak egymáshoz a különbözö részek és ne kelljen pár polyboil állo darabkákat vadászni a texturázáskor, hogy az hova tartozik milyen irányba áll stb...
  • nenad
    max kurva xar de azért mi userek használjuk szeretjük. Nekem opl ma már kb 20x szállt el, és kb 5x kék halálba.
  • repvez
    Hát ez nagyszerü még a saját programjukhoz sem adnak támogatást ilyen téren, Sztem egy normális cégnek legalább a mentések a pluginek és a scriptek terén kéne visszafelé is kompatibilisnek lenni, hoigy ha vált az ember legalább a régi megszokott dolgoait tovább tudja vinni, vagy az elkészitett dolgait ujrahasználni több év mulva is.
    Nem értem én már ezt a gondolkodásmodot, hogy ezzel mit akarnak elérni.