3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A lényeg, hogy kameránál van egy határ, hogy mettõl és meddig lát el. Neked a mettõl érték magas.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
http://kep.psharing.com/477760.jpg
és mikor zoomolok, akkor
http://kep.psharing.com/477761.jpg
tehát így vagyok benne... szó szerint 😊))
És találtam egy jo kis videoz ahol pont arrol van szo amiröl a mult napokban vot szó:
hard surface
Egy apró gondom lenne: van egy lámpa amit éppen formázok, és amikor kicsit zoomolok, akkor akkor már félig benne vagyok, és pont az a rész tûnik el amin éppen dolgozok. Van erre valami gyorsbillentyû ha jól tudom, de fogalmam sincs mi az 😊).. esetleg tudnátok segíteni?
Elõre is köszönöm
Üdv
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
www.pumaszallas.hu
Homályra és a materialr editorra nemtok mit mondani, video beállítási gond lehet.
Tükrözés. Próbáld ki, hogy nem Instance másolod, majd tükrözöd, hanem a symmetry módosítóval tükrözöd (a módosítók stack-ban lenyitva a Mirror módban igazítsd oda a tükör felületet ahova kell. Ugyanitt az editpoly módosítóval pedig tovább szerkesztheted a modellt).
Szárny edge loop. Gondolom a hossztengellel párhuzamosra gondolsz. A hosszra merõlegesen lévõkbõl jelölsz ki egy loopot, majd a connect paranccsal létrehozol egy új loopot (ami már a hossztengellyel párhuzamos lesz ugye), és azt a connect paramétereivel oda mozgatod, ahova kell. Ez egy egy plusz loopot csinál, de a régit ezután ki is törölheted (Ctrl-t nyomva klikkelsz a remove gombra, akkor a vertexeket is törli, nem csak az edge-t).
Vagy másik megoldás a Slice plane, az megvágja az összes kijelölt face-t, végeredményben ugyanazt csinálja mint a connect után kapnál. Ha pont hossztengelyben kell vágni, akkor pozicionálni is egyszerû.
Smooth. A Subdivision surface-nél klikkeld be, hogy Separate by smooting groups. Ezzel nagyon jól lehet az ilyen szögletes éleket kezelni. Fontos, hogy minden (!) poligon legyen valami groupban, mert amire nem raksz (mégha egyetlen lapos poligonból is áll az a terület), azokat a szeparálás nem veszi figyelembe. Tehát szárny teteje 1, alja 2, kilépõél 3 pl. Játszogatni kell vele, és próbálgatni hogy jobb.
Modellezéshez segítség: szedd le ezt a scriptet, le van írva hogy installáld, nagyon hasznos: kijelöli azokat a polygonokat, amik nem négyszögek. Smooth-hoz fontos, hogy lehetõleg mindíg négyszögekbõl álljon a modell.
www.pumaszallas.hu
per aspera ad astra
Egy elforgatott objectel mit kell csinálni, hogy amikor ráteszem a Symetrit a normális xyz irányba tükrözze ne a forgatás utániba?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Az én kulcsomon a loopok mind hosszában és keresztben is folyamatosak voltak. Neked meg a szárny tövénél, meg ott a másik résznél meg vannak törve. Ráadásul a szárnynál ott mintha egy ötszög lenne, az mellett meg egy háromszög, azért vágja be azt a kis csücsköt. Ott mindenképp oszd fel az ötszöget és a háromszöget kettõbe, és akkor ott már jó lesz. A szárny külsõ felénél, ott a terelõlapnál, oda mindenképpen kell egy él a terelõlap mellé a szárnyra, hogy ott se vágja be.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Csak azt nem tudom hogy mások ilyen komplex formát hogyan modelleznek hogy szép egyenletes felületet kapnak a végén akár egy low polynál is high polynál meg pláne. Én szinte minden vertexet kézzel huzok a helyére ennél biztos van gyorsabb és a végeredmény szempontjábol jobb eljárás.
Probáltam már boxmodellinggel, most ezt plane-böl kiindulva épitettem fel szinte panelröl panelre.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
masodikra a legegyszerubb ha letre hozol egy seged gridet azon a sikon amin mozgatniszeretned a kijelolt eleket vertexeket etc. majd szepen pickeled hogy a seged grid koordinata rendszerebe mozgasd a dolgokat. vagy siman letrehozol uj loopot a kivant helyre es a regit kitorlod (remove nem siman delete gomb)
a smoothra:
1😉 csunyan modelezel!! (topologia szempontjabol)
2😉 ha plusz eleket sem akarsz beletenni plusz nem akarod sullyozni a mostani eleket akkor mas lehetoseg nincs.. szoval vagy plusz el vagy jatszol smoothing grouppal vagy sullyozod az eleket
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Na elsonek az általános problémáim.
A material választó menübe miért tunnek el az anyag gömbök, csak akkor jonnek elö ha rájuk kattintok.
material menü
A következö mindig valamelyik nézet homályosabb a többinél , föleg akkor jön elö ha kinagyitom a nézetet olyankor elhomályosodik és mindaddig olyan marad amig egy másikat nem nagyitok ki onnantol az lesz homályos
homály
probáltam mindegyikre defaultra állitani a rendszert nem használt.
A következö lehetséges tükrözés nélkül is instancera tenni egy tárgyat, mert a gép fele eddig ugy volt és ujramodelleztem a szárnyat és amikor a törzshöz kapcsoltam annak a beállitásait örökölte nem a törzsét igy a másik fele most nem követi a változásokat.
ezen a képen talán el tudom magyarázni mit szerettem volna multkor.Tehát ha a szárnyon lévö edge loopot kijelölök akkor ugy tudjam mozgatni a törzs felé hogy a szárny alakját ne torzitsa el csak csusszon végig a kivánt pozicioig.
Az utolsó:Hogy azt hogyan lehet elegánsan megoldani , ha nem akarok plussz éleket beletenni és a hard edgével variálni a modelbe de ha smootholom akkor se deformálja el az eredeti alakot?
smooth nélkül és smootholva
amugy bármilyen észrevételt tippet trüköt elfogadok a modellel kapcsolatban vagy hogy hogyan célszerü szeparálni a különállo részeket hogy késöbb pontosan illeszkedjenek vissza a helyükre animácionál?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
Adot egy reactoros anim benne pl. egy gömben vagy kockában két vagy több golyó.Az animsorán pattognak,ütköznek....az ütközések során vannak olyan esetek ,hogy az ütközés(ek) után akkora lesz a sebességük ,hogy kirepülnek az adott objektumból (pl kocka belseljébõl) messzire a térbe.Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni,hogy ne repüljenek ki vagy leszebályozni ezeket a túl nagy sebességeket vagy ez a reactor fizikai számítás során kialakult extra nagy értékek és ezzel nem lehet semmit kezdeni.
Elõre is köszi.
Üdv: Koko
Rendesen kifagy, tehát ha hajnali 3kor kifagyott ugyanúgy látom reggel is ezt a fagyást, tehát ez nem olyan, hogy gondolkozik és rögtön kilövöm.
Youth
Ha tényleg hardcore akarod nyomatni, hozz létre egy batch filet a linpack.exe számára a neten fellelhetõ paramokkal és ahány coreod van annyi tasztkot futtass. Így ha pl 4core-od van akkor 4x4 threadet fog futtatni úgy hogy a memet maximál kihasználja. Ha hibás a mem, vagy a proci nem bírja akkor a számításokban azonnal jelentkezik a hiba.
Ha a hardware még gyanús, akkor a helyedben én biztos kiszedném a régi ramokat a gépbõl, hogy az újak magukban fagynak-e. Ha nem, akkor sanszos, hogy a 12GB ram együtt a ludas. Ha igen (és a régiekkel továbbra is jó), akkor csak az új ramok lehetnek rosszak...
(a progi kifehéredésnél te mennyit vársz? Nem lehet, hogy csak nagyon leterhelt a proci, és mást számol? Közvetlen a render elõtti GI számolásnál -ha kicsit túllõttem a beállításokat- van hogy nekem is kifehéredik, és még a render Cancel gomb sem mûködik. Amíg a Rendering... nem kezd futni, nem lehet leállítani. Klikkelek arra, hogy várjon a program válaszára, és pár perc múlva észhez is tér. Ilyesmi nem lehet nálad?)
www.pumaszallas.hu
Érdemes copy/pastel új jelenetbe rakni, maradhat szemét, ami nem tetszik a proginak. Nekem egyszer 1 node miatt fagyott egy jelenet, amihez már nem volt kötve semmi.
Az is elõfordult, hogy egyszer dispmapot kötöttem be majd kikötöttem és utána fagyott a jelenet.
Érdemes az összes shadert kimenteni majd egyesével betöltögetni, hátha vmelyik bugzik....ilyen is volt h 1 shader vmiért elszállt. Azt az egyet ha megvan újra kreálni és már jó is.
Ha más program (ami szintén igénybe veszi a gépet) nem fagy akkor tuti h nem hardveres a dolog. De még a bios is rendben kell hogy legyen.
Esetleg állíthatsz be memória limitálást, hogy mennyit használjon. Mayánál ez szintén nyerõ dolog szokott lenni.
Érdemes 6K-nál >= textúrák használni nem lehetetlen kirenderelni õket de gyakrabban elszállnak a renderek.
Elvileg 6 gigának elégnek kell lennie. Hacsak nem használsz 200-400 modellt a jelenetben és 5K feletti textúrákat.
Render alatt érdemes minden létezõ programot lelõni(persze ami lehet) hogy ne kavarjon be és még a netet is néha kilövöm, ha olyan a jelenet. Volt hogy egyszer rám írtak msn- render közben és meghalt a dolog.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
www.pumaszallas.hu
Youth
Az alaplapon meg ez van: valódi órajel 533 Mhz Effektív órajel 1067 Mhz.
Az alaplap egy Asus P6T, elvileg 24 GB-ot bír el.
Youth
Olyan mint a connect menüben a side és a pitch opciokkal lehet elérni.
Youth
www.pumaszallas.hu
A másik kérdésem, hogy melyik eszköz az amivel az éleket vagy a vertexeket ugy tudom odébb mozgatni a meglévö éleken hogy ne torzitsa el a test formáját hanem csak végigcsusszon a kivánt helyig.
Youth
Youth
Baze... hogy a büdös istenbe tudtál így 2 évre vagy mennyire eltünni, hogy se email semmire nem voltál képes válaszolni? obipeti kukatz hotmail ponty com email címre írjá mán valami kontaktot bázééé...
üdv, Boba
többieknek sorry az offért.😄
Kellemes ünnepeket, jó maxolást (mégha rossz programban is dolgoztok😉