63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#57123 Sziasztok
vray-ben milyen parameterrel lehet ezt a foltot eltuntetni?? Koszi -
mustar #57122 Sziasztok!
Még vagy 5 évvel ezelőtt maxoztam, de aztán abbamaradt egyéb elfoglaltságok miatt. Úgy hozta a sors, hogy ismét belevágnék valami egyszerűbe. Mivel konkrét elképzelésem van, ezért célirányosan csak azokat a részeket akarom elsajátítani, amire szükségem van. Egy üzleti project részeként, azt a feladatot tűztem ki magam elé, hogy egy tetszőleges 3d-s modellről csinálok fotorealisztikus rendert. Több kérdés is felmerült bennem:
-Solidworks-ből át lehet-e menteni modellt 3dsmax és fordítva?
-Mivel a feladat része, hogy szénszál erősítésű kompozitból készül az adott tárgy, ezért az ilyen felület kialakításához keresnék tutorialt. Sajnos ehhez a minimális tudásom sincs meg.
-Valaki csinált-e már olyat, hogy egy 3d-s modellt vmilyen marási technikával, akár fémből, akár habból elkészíttette?
Előre is köszi a segítségeteket! -
nenad #57121 érdekes, én is ígty csinálom csak egy kicsit másképpen. Én nem égetem rá hanem memorizálom a képet és a következő képre vetítem úgy mint photoshoppan. Ezt tanulgattam már évek óta, időnként múvi részleteket is vissza tudok játszani fejben, úgy ,ahogy egyébként azt látjuk a vásznon vagy monitoron. Hihetetlen mire nem képes az egy kis gyakorlással. -
zenoka #57120 igazabol szerintem 20 felett siman lehet benne csitelni csak idoigenyes.
nem vettem eszre ido korlatot memorizalasra (lehet van nem tudom) es igy szepen ugymond raegeted a szemedre a potyok poziciojat (ha egy nagy kontrasztu kepet nezel sokaig a szem becsukasa/kepvaltas utan is "ott maradnak" a potyok az ember szeme elott.. ez meg aze segitseg:D -
nenad #57119 Off: Ahogy öregszem egyre kevésbé megy a semmittevés. 3 hét amolyan magán szabadságon vagyok, de már úgy érzem magam mint bill murray a Groundhog Day 10 napján... És még két hét van... :D -
nenad #57118 az nem rossz, nekem 18 volt a legjobb, a srác aki írta 25-ig vitte. -
zenoka #57117 elsore 19 masodikra 18 harmdikra meguntam -
#57116 Nagyon szepen koszonom :) -
#57115 ja tenyleg, elejet gyorsan atkattintottam... igy 15 elsore -
nenad #57114 minidg az útoljára megjelenő körre kell kattintani... minden ujrakezdésnél más lesz a kép, így nem lehet csalni.. -
#57113 nemertem mi alapjan donti el hogy melyik a jo :D mindig mas -
nenad #57112 egyszerű kis memória játék, kíváncsiság képpen kinek meddig sikerül eljutnia?
game -
#57111 nekem megnyitotta igaz eléggé gyehenásan, max 2009-el.
privát ment -
#57110 Sziasztok, valaki megprobalhatna megnyitni nekem ezt a max file-t hatha neki sikerul. Vagy esetleg nincs meg valakinek az Archmodel vol.68-bol a 30-as szamu model mukodokepesen?? Koszi -
nenad #57109 siker díjas vagy fizetős? -
MtMl #57108 Tisztelt Fórumozók !
Keresek alkalmi munkára,néhány perces 3D animációk készítésere embereket. ( 3ds max, fusion)
Végzettség nem szükséges.
Jelentkezni: [email protected]
Levél tárgyrészébe írjátok be : 3D
Aki tud küldjön, eddigi munkáiról képet,videót.
Üdv
GJ
-
#57107 Sok időm nem volt még kipróbálni sajnos, de szerverre csatlakozni még nem sikerült:S -
nenad #57106 mekkora felsőoktatási véleményilvánítás!
Thomas, én anno megvettem a TF2-t oranga boxba, egy ideig toltam, de a szívem elhúzott a valós katonai szimulációk irányába. A BadCompany2- ben túl vagyok a 10 000 killen és négy fegyvert vittem el platinum medalig, Captain III rangban vagyok. De lehet lassan átmegyek másra, pl battlefield III, esetleg arma II. Armaval az a baj, hogy hálozatban, baromi lassú, egyedül pedig egy idő után unalmas.
A vietnam kiegészítő csak pénzkidobás volt sajnos, nem annyira tetszenek a pályák.
Nem tudja valaki, nincsen valami pályázat mostanában?
-
Obicsek #57105 Szerintem a magyarok egesz jo esellyel indulnak neki a vilagnak. Sok tehetseges ember van otthon, es jo a munkahoz valo felfogasunk. Nomeg aki otthon tuleli, az a nagyvilagban sem lesz elveszett. Az otthoni "erts mindenhez, legyel mindenben jo, es tegnapra legyen kesz a melo" felkesziti az embert arra, hogy jol helyt tudjon allni kulfoldon. Nomeg a magyar nem rest tanulni... en is hazamegyek, es meg 1 orat vagy tutort nezek vagy valami konyvet olvasok vagy programot bindzsizek... miutan 12-13 orat lehuztam melohelyen. En eddig ahol magyarral dolgoztam, azoknak a 90%a dolgos, hajtos ember volt. -
#57104 Kozben beugrott bocs, mar egyszer irtad a Maya forumon. :)
Zenoka: Egyetertunk, meg nem is akartam offolni. Annyi tehetseges magyart latni a forumokon, hogy vegulis nincs miert aggodni, sokan nyugodtan probalkozhatnanak kulfoldon, ha ahhoz lesz kedvuk. -
zenoka #57103 "Persze ha jo vagy a valasztott teruleteden, akkor elobb-utobb felvesznek valahova akarhonnan josz. "
latod ennyi a lenyeg a tobbi csak siras szerintem.. pont ugy mint az egyszeri hallandonal mikor azon hozong hogy nem kapott anyutol aputol lakast 20 evesen hanem sajat maganak kell eloteremteni... teny hogy nem egyszeru a helyzete annak aki ezzel akar foglalkozni de nem remenytelen tehat ha van hozza kitartasod (!!!) es minimalis erzeked akkor megy ez meg olyan helyrol is mint magyarorszag. persze valoszinuleg spielberg zabigyerekenek konyebb sorsa volna...
npeter: basszus tenyleg.. nah majd legkozelebb:D -
Obicsek #57102 Egyet ertek veled Garou. A VFS-t pont emiatt emlitettem... gyak (szerintem) az a legjobb filmes iskola jelenleg a foldon, olyan elonnyel indulnak ott az emberek, hogy ihajj... megkapnak mindent a kezdeshez es ami szerintem a legfontosabb, olyan kapcsolatokat tudnak felepiteni ami verhetetlenne
Az milyen mar, hogy valakinek VFS utan az ELSO gyakornoki meloja ILM-es? Nem piskota, mi?:) En meg azert egyetem utan jopar ev alatt sok lepcsofokot vegigjartam, hogy egyaltalan betehessem a labam komoly studioba. (Igen, a mar elobb emlitett VFSes arc a kollegam jelenleg. ILM-es projecten van szerencsem lead lightning leadnek lenni.) -
#57101 Obicsek szabad tudni, hol melozol? Pusztan csak kivancsisag.
En csak annyit szolnek hozza, hogy itt Stuttgratban tapasztalom, hogy egy fiatalnak mennyivel tobb lehetosege van, ha 3D-zni szeretne. Kezdve a gimi utani studiolatogatasoktol (csak hogy lassa, milyen is ez) az egyetemi kepzesekig, es nem kell letorrentezni semmit, mert ott mar megkerestek helyette mi a legjobb anyag, es odaadjak neki, gyakorlat egy jobb studioban, aztan diplomat is kap rola.
Persze ha jo vagy a valasztott teruleteden, akkor elobb-utobb felvesznek valahova akarhonnan josz. De azert furcsa erzes, mikor besetalt monjuk mult heten egy srac a Merci koncept diplomamunkajaval, es amig egyutt dolgoztunk kapta a supportot a Daimlertol, volt clay model, prezentaciok, minden szutyok. Tudom, szar duma ez a "bezzeg a szomszed", de egy magyar legeny nemzetkozi vizeken szvsz hatranybol kell nyerjen, tehetseg mellett is. -
#57100 a nagy örök rivális Intel vs Nvida-t kihagytad -
Obicsek #57099 Mindkettotoknek igaza van. Megis... en Mo-n vegeztem egy muveszeti egyetemen. Vert izzadtam mire fizetesemelest kaptam, 10 honap cegnel dolgozas utan. Jott valaki kelet(ebb) europabol, akinek viszont a szuleinek volt soksok penze. Elvegezte a VFS-t (vancouver film school)... kezdo fizunak jobbat kapott mint en, aki mar bizonyitott a cegnel.
Ezek utan nehez hova tennem azt, hogy szamit az, hogy hol vegeztem vagy sem.
Szerintem az szerencse, ha olyan helyen tudtok dolgozni, ahol ezek nem szamitanak. En pl kapasbol amiatt kevesebb fizut kapok, mert Mo-rol jottem. Mondvan, a kevesebbnek is jobban orulok, hiszen otthon milyen szarerhugyert dolgoznak CG grafikusok. Van melotarsam, az ausztral animal logictol jott, vagy dupla fizuert van. Pedig nem jobb nalam, nem huzza jobban a lovat, sot... rangban felette vagyok. De mivel USA allampolgar, ezert neki "jar" a magasabb fizu.
Sorry, nem akartam ennyit offolni. Akkor viszont visszaterve a kerdesre (es akkor ebben tobbek kiigazitasat is orommel veszem). Mit tehet az otthoni palyakezdo? En a kornyezetemben azt tapasztalom, hogy ha valaki muveszeti reszre akar menni dolgozni, az menjen kepzore iparra vagy legalabbis a muveszeti reszet erositse, a programozast felejtse el. Ugyse fog olyat dolgozni, ahova kellene info mert arra vannak itt RnD-s emberek 55 MIT-s meg Ucla-s diplomaval. Aki meg nem a muveszeti reszet nezi, az meg inkabb _szerintem_ matekra menjen mint infora.
(Amennyiben a topiclakok ugy itelik meg, hogy ez itt tul off akkor sorry. Figyelembe veszem a reakciot es egy centivel nem tolom tovabb a temat. A masik dolog, hogy ha jol sejtem itt csak archvizben dolgozo emberek vannak... lehet ennyire maskent erzekeljuk a dolgokat. En vfxben melozom, ugy velem, hogy oda igenis ervenyesek a megallapitasaim.) -
zenoka #57098 en csak annyit jegyeznek meg hogy nekem meg van olyan ismerosom akinek 1 darab szakmunkas kepzoje van (esztergalyos) es jelenleg van egy ~400 milliot ero nyomdaja hivatalosan..
"es az en apukam erosebb" ne altanositsunk mert meg a vegen elo jon az hogy maya vs max.. szokek vs feketek, szilikon cici vs. termeszetes cici, trimmelt vs. full kopasz.. almva vs. korte.. erted mire gondolok ugye? -
#57097 Na akkor én is reagálok erre a GDF-es dologra, de szerintem be is fejezhetjük, mert erre a témára volt és van is rengeteg topic, és sok-sok ember leírta már az érveit és ellenérveit a sulival kapcsolatban.
Én a GDF-en diplomáztam, és nem tartom túlságosan fair dolognak, hogy egy ismerősöd tapasztalatát alapul véve megpróbálsz felerősíteni egy olyan információt ami az "éremnek két oldala van" teórián alapul.
Szóval a tények, még mielőtt itt általánosságban bárkit is félrevezetnél néhány sztorival:
- A GDF-nek ténylegesen voltak gagyi központjai, amik az évek során meg is szűntek, és ahol tényleg pénzért kapták a diplomát, de ebből olyan következtetést levonni, hogy "semmi tudás nem kerül a fejedbe" az nem csak az iskolára nézve sértő, de az olyanokra is, akik esetleg egy húzósabb és színvonalasabb központban a belüket kitanulták, és neadjisten még voltak országos versenyeken is.
A suli oktatási szerkezete adott, amibe ténylegesen nem lehet belekötni szakmai oldalról, ezen túl már csak az iskola vezetésén, az adott központ tanárain és persze a diákon múlik, hogy milyen szakember lesz a GDF-ről kikerülő emberke. Aki tanult becsületesen, és mellette még a gyakorlati részre is volt ideje főleg mondjuk munka mellett, annak a diplomáját kár pocskondiázni egy általánosított urban legend miatt. Aki pedig nem tanult és mondjuk nem is nagyon érdekelte az adott szakma, csak egy diploma kellett neki, nos olyan bármelyik más egyetemen és főiskolán is előfordul, de annak semmi köze ahhoz, hogy hol végzett.
Tény, hogy vannak puccosabb egyetemek, ahol vért kell izzadni a kettesért is, mert náluk az presztisz kérdés, az iskola alapján való megkülönböztetés azonban már alapjában véve minősíti az adott munkahelyet:
- vagy túl sok a jelentkező és így próbálnak szanálni,
- vagy egyszerűen csak nem tudják, vagy nem akarják eldönteni, hogy ki a jó szaktudású munkaerő.
Részemről ezt a témát lezártnak tekintem, meg ide ez egy kicsit OFF is, de nem szívesen látom, hogy bármelyik fórumon is csak az egyik oldal álláspontja van képviseltetve. -
Obicsek #57096 Szar duma vagy sem, de baromira nem mindegy, hogy hol vegeztel... nekem van ismerosom aki atment BME-rol GDF-re... a BME-n ugyahogy elvolt de melo miatt kevesebb ideje lett tanulni... GDFet hatrakotozott kezzel felig becsukott szemmel vegezte el csont nelkul.:) Gondolom, hogy milyen szinvonal lehet ott...
Persze, nem a suli hatarozza meg. Ahogy a GDF-nel (hogy peldanal maradjak) az a baj, hogy az a neve ami... hanem, hogy semmi tudas nem kerul a fejedbe. Lehet vegezni kozgazt mucsarocsogei Marikanenikepzoben is, meg a Corvinuson is... aztan majd meglatod, hogy melyikkel vagy versenykepesebb.:)
Nomeg ha valaszthatsz, hogy elb*szol 3-5 evet egy helyen, akkor mar inkabb jobb helyre koltsd az idodet es eroforrasodat. Lehet felgozzel is tanulni, csak mi ertelme... egy ujabb lowcost kozepszeru diplomat vegzett ember. Juhe... -
#57095 Köszi!
Nagy jó ez a kis cucc, rendszeresen használom. Bár csak hobbira.
Nem csinálunk valami speed gyurmázást?:)
-
nenad #57094 kijött a sculptris a pixologic új sculpting toolja.
http://www.pixologic.com/sculptris/
-
zenoka #57093 uristen ez a gdfesek kimeljenek annyira szar duma, 13 eve is az volt es ma is az foleg hogy a gdf volt az elso kreditrendszeres" suli anno es most ugyanolyan szar a tobbi is:D... felfoghatna mar a vilag hogy nem az iskola hatarozza meg az ember szakmai tudasat max megkonnyiti az indulast..(jah nem vegeztem ott) -
Obicsek #57092 Tovabbtanulasrol... ha programozo akarsz lenni vagy RnD reszlegen akarsz dolgozni, akkor progmat vagy valami komolyabb info (GDFesek kimeljenek...) esetleg matek/fizika.
Ha barmit akarsz ezen kivul akkor meg muveszeti kepzes javallott. -
nenad #57091 össze kéne jönni egy internetes partyra... team sg1 és sg2... :D -
#57090 Jó ez a gém -
nenad #57089 topic halál :D -
nenad #57088 Team Fortress II is ingyenessé vált... -
nenad #57087 ha érdekel valakit armaII ből megjelent egy ingyenes verzió... -
bencsab #57086 Ezen már én is töprengtem. Nyilván a világ egy másik pontján ennek megfelelő brutális aszály lehet. -
Csicsó3d #57085 én földrajz-geoinformatikát csináltam az önszorgalom-3d és munka-3d mellett. Talán volt hozzá köze is egy kicsit, érdekes is volt, de semmiképp sem vett el annyi időt a tanulás, hogy ne tudjak 3d-zni. Ez egy prog-infó szakon azért megeshet :)
nenad: nagyobbak a viharok és hirtelenebbek. Mivel viszont több száz éves rekordok dőlnek meg néha, így feltételezhető, hogy 1912 június 26-án is volt ehhez hasonló ;) -
nenad #57084 csak így az éjszakai viharba... Nem tudom észrevettétek e, hogy pár éve összesen több a víz. Baromi sok eső és csapadék hullott az előző évekhez képest... Vagy csak nekem tünik így?