63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    mindenki vízközelbe menekült? :D
  • nenad
    illetve könnyebb portolni.
  • nenad
    mostantól más megjelenítő szoftver is jó lenne.
  • hunkircsi
    Ugyan már! És akkor ki venné meg a Quadro kártyákat, ha egy sima játékkártyán is atomjól futna a szép viewport, arról ne is beszéljünk, hogy ahhoz valószínűleg bele kellene nyúlni mélyen a kódba, amitől ugye azóta irtózik az Autodesk, mióta megvette a MAX-ot.
    Jah, apropó Quadro. Feltettem a MAX2011-et, megnyitottam egy szép nagy jelenetemet, és 3 FPS között mocorgott, mondom WTF, aztán kaptam észbe, hogy jé, hát nem telepítettem hozzá az Extra Performance drivert. Felrakom, és hopp 10FPS ugyanaz a Scene. Durva. Néha azon agyalok, hogy nem is a vas kerül sokba egy Quadro kártyánál, hanem a szoftver és driver támogatás.
  • Aldaryn
    Biztos, hogy nem lenne egyszerű történet, de meglep, hogy az Autodesk nem vett még meg létező nagyon generikus modern gameengine-t, mint pl. a Cryengine, hogy azt a technológiát használja megjelenítéshez. Rengeteg tekintetben fejlettebb, mint a jelenlegi viewport, pont olyan aspektusokban, amikbe komoly fejlesztési erőforrásokat kell ölni (optimalizálás)
  • GixEr
    Sose ertettem, hogy egy DirectX-es jatek miert fut merfoldekkel jobban, szep texturakkal DXshaderekkel tobbszazezres polygonszammal stb. Mint egy Max viewport...
  • nenad
    én arra gondoltam igazából, hogy a crysis 2 engine-t kellene megvásáolniuk és azt betenni, egy kis kiegészítéssel...
  • Aldaryn
    Nem tudom, nekem egy vudu a max viewport működése. Ha textúrákat kell betölteni, akkor rendsezrmemóriát foglal le, de rengeteget, gondolom mipmapeket készít, de hogy ekkorákat?! Jó lenne látni azt is, hogy mi történik a valóságban.
  • nenad
    bakker, betolom ezt mert népbetegség lehet űlőmunkát végzők között. Ma reggel ráfeküdtem egy "szögeságyra" mert úgy éreztem az aló testrészeim nem működnek eléggé jól, mintha egy kicsit megszakadt volna az elektromoms kapcsolat a test többi részeivel... Miután felkeltem voila, teljesen rendbejött a szúrós ágytól a hátam lábam mindenem. Mintha 20 évet fiatalodtam volna, brutalé jó cucc!!! Piszok könnyen teljesítí a test az agy parancsait!, egy két szellem rugás és ütés kombó amit kb csak 10-15 évvel ezelőtt tudtam megcsinálni simán lefutott. Yeah!
  • nenad
    Érdekes dolog az, hogy bármi alatt meghal... nem lehet, hogy max az egész jelenetet tolja át a videomembe ahelyett, hogy csak azokat az objektumokat amelyek megváltoztak? Vagy ez csak hülyeség?
  • VisualHarmony
    45Kx8K???NASA?:D
  • Aldaryn
    Maya. ;)

A textúrákkal mellesleg nincsen baj, mostani jlenetben van egy 45Kx8K, plusz pár 6Kx6K-s, és minden további nélkül betölti, megjeleníti. A gond ott van, hogy van egy bizonyos szint, amin túl egyszerűen meghal, hardvertől függetlenül. Lehet alá tolni bármit, egyszerűen kiakad. De ez MAXos sajátos fosság. :D
  • nenad
    nagyon-nagyon szemezek a 6950-el mivel relatíve olcsó, 2gb mem és sávszél oriási...
    egyébként a v7900 is erre a chipre épül, s később cheat driverrel vagy valamivel át lehetne konvertálni.
  • Obicsek
    Nem a quadro kartyakat akarom az egekbe emelni, de azert azoknak is megvan a helyuk es ha nem banjatok 1 mondatban hozza szolnek. En egy low-end quadro kartyan dolgozom (3800), es azert ez eleg jofele. Lehet, hogy alap esetben a gamer kartyakkal alul marad, de azert amikor 4-8-16k-s texturakat kell esetleg megjeleniteni vagy unlimited fenyforrast akkor kimutatja a foga feherjet. 1.6 milla poligonon rohogve elbir kb 15 darab 8k-s texturat a modellen (igaz, maya... sajnos/szerencsere maxot nem hasznalok).
  • nenad
    egy-két szintetikuson + cinebenchen túl nincsen sajnos. Úgy tünik csak augusztusban
  • putyi
    és van már valahol ilyen teszt, mert nagyon kíváncsi vagyok.
  • nenad
    ha valakit érdekel, lement az ASUS ATi Radeon HD6950 2Gb ára 56 buttóért vihető!
    sajnos a proci árak maradtak, az amd csak augusztusban szállít, állítólag új stepping lesz, egy kis fpu tuinggal. Egyébként érdekes, hogy az fpu egység energia és területigénye az egyik legnagyobb a procikban. A Bulldozer alapokra épülő procikban az fpu ki-be kapcsolható illetve az órajele is függeten a core többi részétől, azaz jóval gyorsabb is lehet.. Talán ezért szerepelnek jól 3ds apllikációkban. Egyéblént bár 8 core-osnak mondják igazából csak 4 core-osak a legnagyobb procik is. Szerintem korrekt az összehasonlítás a sandy-bridge-ekkel.
  • commissioner
    Ez talán segít:

Re: 3DS keeps crashing!

One major thing you can do ANYTIME ANY version of MAX starts crashing on a scene is:

open a fresh copy of MAX, and MERGE youe entire scene, this RE-ORDERS all the internal elements in an logical manner (your scene is created piece by piece asyou make edits, over time it is loosely analogous to a hard drive being fragmented, your scene is "all over the place" on the inside because of the order you (everyone,...) does things, when you remerge, MAX automatically gets all "these" things first and puts them tofetger, then get "that hierarchy" and pulls it in in one spots 'in' the MAX file... It's hard to explain why it works but it generallt does. I have had EVERY SINGLE LARGE MAX scene for 12 years eventually get to the point of crashing. NOT ONCE has re-merging my scene in NOT solved the problem. It has worked every time,.. My feeling is it "RE-ORDERS" the elements in the MAX file that are linked or connected (or a models modiriers etc) and puts everything where/how MAX likes it best for accesing and displaying etc,... GOOD LUCK!!
  • hunkircsi
    Azt hittem naívan, hogy egy Quadro kártyával, meg a hozzá való NVIDIA EXTRA Performance for 3dsmax driverrel (amit ugye az Autodesk és az NVIDIA fejleszt közösen) már csak stabilabb lesz ez a piszok.
    Még egy gyanúm van (minekutána ma még nem szállt el, pedig már melózok egy ideje), hogy egy idő folyamatos használat után a Windóz kissá elpilled, és maga alá sz@rik. Mást nem tudok kitalálni, tegnap szopatott, ma meg a frissen indított gépen faszán megy. Ehh.
  • nenad
    3ds nézetablak kezelése maxban eléggé gáz. Ha max 2009 nem kompatibilis akkor meg végkép...
  • hunkircsi
    Na az kizárt, mert a laptopomban meg Intel Core2 Duo van, szóval nem, de nem tudom elhinni, hogy gyárilag ennyire instabil legyen.
    Mondjuk ma reggel azt vettem észre munka közben, hogy ritkábban száll el, ha kevesebbet mozgatom a nézetet. Valahol olvastam, hogy ilyen "ApplicationError" esetekben néha a nem megfelelő verziójú .NET FRAMEWORK is lehet a ludas.
    Az dühít, hogy nincsen időm tesztelgetni, meg utánajárni az egésznek és így kell melózni, mert a megrendelő már az ajtónkat kaparja.
  • nenad
    már majdnem azt hittem, hogy amd processzor okozza a problémát... hahaha! ;-)
  • hunkircsi
    Jól látom, hogy a 2009-es MAX nem is igazán kompatibilis a Windows 7-el? Ejj, de szép az élet.
  • hunkircsi
    Valaki megmondaná, hogy miért száll el általános hibaüzenettel a MAX egyre gyakrabban minél több modellt pakolászok a jelenetbe? (Fák, bokrok, nyugágy, grillsütő, stb, stb) Pedig a modellek többsége vrayproxy-ba van kimentve. Egyszerűen már ötpercenként aszongya, hogy error. Lassan már másodpercenként mentek.
    Eddig azt hittem, hogy a laptopom gyenge, és azért csinálja ezt egy nagyobb projekt esetén, de most az új asztali gépen is ugyanaz a történet, így nem lehet dolgozni. :S Jah, 2009-es MAX.
  • nenad
    csak pár percre móka kedvéért, semmi más.. de nem sikerült sajnos.
  • npeter
    b@szki képes voltál kipróbálni? :)
    emléxem mi még koliban mennyire "trógerek" voltunk:
    nekem pl. radirból volt kialakítva a a tömítés a hűtőbordán a procin, mert "lötyögött" benne a csavar.
    vagy pl. mivel az asztalon volt a gép, nem volt rajta oldal felrakva, a felső polcról meg cérnán lógott egy 12 centis veni, ami külön hűtötte a gépet vagy engem :P
    szobatárs meg vmi gagyi lemezvágóval, jó sorjásra kivágta a ház oldalát, mert nem fért be a hűtőszerkezete, ami valójában egy tusfürdős flakon volt kivágva és befőttesgumival ráerősítve a proci hűtőbordára légterelőként :)
    ejj azok az évek voltak a legszebbek.... xD
  • raulrm
    Én hardvertuning órán kérdeztem a tanáromat, akit szintén ilyen kérdésekkel bombáztam. Ő azt mondta, hogy egy processzor vagy működik vagy nem. Tehát ha a gép első bekapcsolásakor nincs semmiféle hiba, elméletileg korlátlan az időtartama. Természetesen ez csak elmélet nincs semmiféle teszt arra, hogy 100év után is működik-e vagy sem.
    Aki az egekbe húzza a processzorát, az inkább elfüstöli szegénykét. Úgy vannak vele, hogy áhh 80-90 fok totál jó még, aztán amikor kezd olvadni a burkolat akkor jön a bibi. Persze van ezekbe biztonsági kapcsoló, tehát ha éppen kezdene lángra kapni, abban a pillanatban kikapcsolja a gépet, ergo nem tudod elfüstölni (hacsak ki nem kapcsolód ezt a funkciót :).
  • nenad
    bakker nem fég be a gépem a hűtőbe csak a kiszerelném az alaplapot
  • nenad
    egyébként tapasztalat alapján én sem találtam még olyat, hogy a procinak lejárt volna az ideje, de a régebbi procik jobban bírták a terhelést, mivel jóval nagyobb volt a csíkszélesség stb.
  • nenad
    Magyarázat:
    Now “Normal Life Hours” means that the CPU has some expected life at Normal Temp, say 30,000 hours. If the CPU is run at a higher temperature, CPU Life is degraded by the ratio of the New Temp to Normal Temp raised to the power of M. The number 273 is a constant in the formula. M is determined by real life temperature tests – The CPU is run at a constant 60 C, then 70 C, and the resultant decrease in CPU Life determines M. Let’s plug in some numbers and see what we get.
  • Aldaryn
    Köszi! Az M micsoda?
  • Aldaryn
    Arra gondoltam, hogy tényleges teszt, hogy mennyivel csökken az élettartamuk. Az otthoni gépem kb. három éves, legelső generációs Core2-es proci van benne, már nem használom másra, mint játékra, filmzésre zenehallgatásra és netre. A P4-es konfigom is működik, most hugicám használja, az lassan hat éves, és hat éve megy 70 fok körüli átlaghőmérsékleten. Ha csak az én tapasztalatomat veszem, akkor simán mennek ezek ilyen magas hőmérsékleten is, de mivel érdekel, és a saját tapasztalat nem lehet referenciaértékű, ezért kérdeztem, hátha tudsz valami összehasonlító tesztről.
  • nenad
    The Formula

CPU Life and Temperature are inversely related – the higher the temperature, the lower the CPU’s Life. This holds true for all integrated circuits – heat is the enemy! What this formula shows is just how this relationship works and its potential impact.

CPU Life = Normal Life Hours / [((273 + New Temp) / (273 + Normal Temp)) ^ M]
  • nenad
    kb kettő, az egyik ami proci dobozába dobozába van s azt írja max operating temperature: 65 C, a másik ami arról szól hogy minél melegebb a processor annál rövidebb az élettartalma. Egyébként az i7 eseket is brutálisan magas hőmérsékleten járatja náhány őrültebb tuningos, mint 75-80 fokon, de szerintem nem is élnek tovább mint 1-2 hét vagy egy hónap azon a hőmérsékleten.
  • Aldaryn
    Van arra valami tanulmány, hogy mennyivel bírja rosszabbul egy proci, ha 65 fokon megy, mintha mondjuk 40 fokos lenne? Emlékszem, még a jóóó öreg első generációs Pentium 4-emet örültem, ha 90 fok körül tudtam tartani terhelés alatt, igaz, akkor még nagyon hűtőventim se volt hozzá. :D
  • nenad
    ezt nem tudom láttátok e, ettől meghaltam!

poen
  • nenad
    k, az passzív ha nincsen a procin ventillator, még akkor is ha a házban más ventik áramoltatnak, legalábbis a szakzsargonban szerintem így értelmezik...
  • nenad
    közben, csak úgy érdekességképp hőcserélőt terveztem itthonra magamnak, a különböző verziók és felületek.
    Végül egy direktcsrélős megoldásnál maradtam a forrasztásos helyett.

kep
  • Aldaryn
    Az én megoldásom nem passzív, van benne egy darab venti, ami létrehozza az egész gépen átmenő légáramlatot.
  • nenad
    esüszöm berakom a gépet a hűtőbe és csinálok egy tunningtesztet
    remélem a vinyó nem hal bele.