63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
sanyicks #58163 nem, az elvileg teljes elmozdulás, amúgy legalább is ha ott megnyomom mellette azt a gombot akkor áll át a jelenlegi mozgatás kiírására(amit abszolútnak ír pedig pont az tűnik relatívnak re). De a lényeg hogy nem pivot módban is ezt írja(vagy a 0,0,0-t az aktuális mozgás módban), szóval sehogy sem lehet kihozni a valós pozicióját, csak mozgatás, és undo-val, akkor hirtelen befrissül a rendes pozició, amiből csak az x nulla.
Amúgy még egy kérdés: nincs valami módszer arra, hogy uv sorrendet vagy mit fordítsak maxban? Nem nagyon tudom megfogalmazni, ezért leírom mit csináltam.
Van egy elem amit uvztam, és van egy pontosan ugyan ilyen elem, csak a tükörképe. Szóval fogtam az uvzott elemet, és copyztam az uv-ját az unwrap uvw editorjában, kijeöltem a tükörképet, és paste. A koordináták, jók, de pont fordítva van a "vertex sorrend" legalább is így írják egy másik fórumon ezt a problémát.
összedobtam egy példát is
A felső lap az eredeti, az alsó annak a tükörképe ( hátoldala, mert nincs backface cull hogy látható legyen mind2 együtt), copyzott, majd odébb húzott uv-vel. A Textúra ugyan az, ez a beépített "checker". -
putyi #58162 vagy ha igazán hardcore akkor az inventor lesz a tuti. -
putyi #58161 á megértettem!
viszont te nem igazán érted azt amit kiír a max.
a képen éppen azt írta ki hogy a pivot mozgatása közben az x és y irányú elmozdulás 0 a z irányú viszont 4,832m.
-
putyi #58160 már csak sportból is hosszasan vizsgáltam a képet és olvastam a leírást, de nem megy. nem értem. mi a probléma pontosan? -
putyi #58159 multiscatter? -
zenoka #58158 nincs mese valtani kell blenderbe...:D
nenad: nincs kedved konyvgeneratort irni?:D meglehetne adni neki hogy hany konyv egymas mellet mintha polcon lennenek majd random mereteket pakolna ki az elore meghatarozott merettartomanyban:D (esetleg uwzva is) (konyv= http://www.top3dmodels.com/uploads/books_3dmodel_main.jpg ) -
sanyicks #58157 Nem csak nálam, csak én nem szép tájképeket/csendéleteket/szobákat modellezek, tehát nem mindegy a szimmetria meg a háromszögszám ;)
IK limit az IK valamit mirroror köze nincs a konkrét animációhoz és a többihez, nem is használtam semmi ik-t. (tehát nem is működik vele, és egyébként default be van/volt kapcsolva).
Keresgélés után úgy néz ki ilyet megint csak nem tud a max, hiszen túl egyszerű és alapvető dolog hogy tudja, szépen le kell másolni, majd fordítva is leanimálni.
viszont ilyenre csak a 3ds max képes
Mint látható kb a fekete tengelytől a hálón, és a dolog elhelyezkedéséből, eléggé valószínűtlen hogy 2 koordinátája is 0, gyak a pivot és maga az objektum is úgy y tengelyen 5 méterre van az origótól z-n meg 4,8 méterre. De azért nyugodtan odaírja hogy y tengely 0 :) (sebaj, egy mozdítás majd undo után helyreáll) -
putyi #58156 hihetetlen milyen problémáid vannak.
az elmúlt 10 évben senki nem írt ilyesmikről, úgyhogy szerintem ezek csak nálad jelentkeznek.
a legutóbbi bug megoldásához a figyelmedbe ajánlanám a tükrözés panel alján lévő "mirror IK limits" feliratú checkbox-ot. -
sanyicks #58155 olyanra képes a max hogy normálisan tükrözzön egy objektumot, pivotokkal, együtt? Egy animált objektumot tükröznék, de persze a pivotot nem tükrözi, így az animáció pont fordított lesz. Kézzel áthúzásra, és 180 fokot forgatásra jó irányba megy ,de még is pontatlan lesz, szétesik az animáció. -
JackMeadow #58154 semisem nehéz amire van tutorial -
#58153 Ha egy falba lyukakat szeretnék ( rengeteget és különböző méretűeket ), van valami mód arra, hogy opacity map-et használva legyen mélysége is a lyukaknál a falnak? Vagy ez csak a teljes megmodellezéssel lehet megoldani?
Próbáltam plane-el és shell módosíóval, de az sem jó mert belátni a fal közepébe, nem csinál "csövet" a lyukakból... -
sanyicks #58152 rájöttem, a mirror modifier is bugos, csak úgy magától létrehozott egy poligont oda középre és még egy olyan vertexet is aminek közelében sem volt eredetileg másik vertex. -
sanyicks #58151 furcsa módon editable meshben össze lehet collapseolni, és bár elsőre nem látszik hogy lenne valami probléma, a max egy sunyi program, szóval jó lenne tudni hogy poly módban mi baja. -
sanyicks #58150 Arra tud valaki magyarázatot, hogy 1 objektum tükrözött másik feléve 10 vertexet miért sikerül weldelni, 2-t ami 1 pontban van pedig nem, pedig tök ugyanolyan a felépítése mint a többi 10(20-nak?). Collapse sem működik. Kézi weld, sem, welder modifier sem. Csak akkor lehet összeweldelni ha symmetry-vel csinálom, de az nem jó mert a tükörképe kell az objektum közepének (a végei tök szimmetrikusak, így a problémás rész tükrözve is teljesen szimmetrikus.
a középen lévő 2 vertex az amit eggyé kéne tenni -
kypd #58149 Értem és nagyon nehéz ezek után odarakni a 3Ds objektumot, 3Ds maxal, vagy ehhez is van külön program?
És persze nagyon szépen köszönöm a válaszodat! -
kypd #58148 Szerintem nagyon jó, ha nem tudnám, hogy 3Ds teknikával van, akkor lazán rávágnám, hogy igazi :D -
bencsab #58147 ez megint annyira magyar:
http://hvg.hu/hvgfriss/2012.08/201208_ujabb_bonyodalom_a_cet_korul_halva_szuletet
végre lehetett volna egy ikonikus jó megjelenésű épülete a fővárosnak, és ez lett a sorsa.
remélem putyiéknak nem áll benne pénzük. -
zenoka #58146 koszi all.. johogy mindenki velemenye erdekel:)
vegiggondolom az elhangzottakat:) -
#58145 Tudom hogy nem érdekel a véleményem, de azért leírom.
- Tapéta jó, szerintem elég egyedi lett, illik hozzá. Ízlés kérdése persze.
- Az ablakon beáramló fény túlságosan nagy részt éget ki, ahogy látom másoknak is feltűnt. Nem gond ha kiég, de ez így túl nagy rész. az egész képből.
- Bal és jobb felső sarokban mi az a homályosság? Számomra zavaró.
- Ööö... és miért égnek ilyen napsütésben a falilámpák? -
Midas #58144 sztem jo a de a feny olyan mintha vmi lepel volna inkabb es ramegy a folyoso plafonjara is vagy mi, es a lepcso korlat elott is meg mogott is van. De amugy jo kis kep nagyon :) -
JackMeadow #58143 buzsu egy megoldás de akármilyen 3d esetleg 2d kamera tracker megteszi, autodesk matchmover, foundry camera tracker, etc -
nenad #58142 izlés, nem találom idevalónak, de öszintén szolva nem is tudom milyet tennék oda talán tapéta nélkül. -
zenoka #58141 kiegve direkt:)
elmeletileg nem lebeg :)
nenad: miert nem? -
nenad #58140 a tapéta nem jó szerintem! -
#58139 jó
- nincs nagyon kiégve középen?
- olyan mintha lebegnének a székek -
zenoka #58138 jo/nemjo/marmegintmitakarok
deails
-
nenad #58137 találtam egy brutal jó kis renderert, igaz még 0,3 az verzió csak de nagyon jó a realtime preview, csak a szokásos probléma textúra filterezés (bluros) lézetik a gi nagyon jó! Majd hamarosan generálok egy exportert hozzá. -
kypd #58136 Heló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy azt hogy csinálják meg, hogy miután Green Screenel kivágnak egy embert, utólag, hogy rakják oda a 3D-s videót, hogy az együtt mozog a kamerával? (képpel megmutatom, hogy ezt hogyan értem) Vagy Boujuval ezt hogyan lehet megoldani?
A két képen megfigyelhető, hogy közeledett a kamera és az X-wing is vele együtt mozgott.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Dark Geo #58135 Üdvözletem!
UV-t szeretnék készíteni az autómnak, de a legnagyobb részhez amit szeretnék majd photoshopban megfesteni, nem tudok értelmes uv-t csinálni. A kedvencem az oktató videókban, hogy pl cylindrical uv után azokat a részeket melyek összenyomódnak azt relax-el javítja, nálam meg széttépi a kijelölt vertexeket. Esetleg ha van erre valami jobb módszer, ötlet? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
nenad #58134 www.legitreviews.com/news/12111/
gpu 6gb memóriával... lassan de biztosan elérkezik a gpu renderelés korszaka! -
huti20 #58133 Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy mi a számottevő különbség Vray Adv és Vray RT között? -
nenad #58132 megnéztem a luccillát GI részét - bár látszik rajta, hogy még alpha, van benne potenciál, vrayel próbáltam összehasonlítani. kb 1,5 - 2x lasabb de sokkal pontosabb GI -ja van, irradiance cache nélkül. Van benne potenciál de kelleni fog neki 1-2 áv még. Az anyagokat még nem néztem meg, ha anyagokkal jelentősen gyorsul akkor lehet esélye. -
zenoka #58131 te ennek miert 100Gb szabad hely a rendszerkovetelmenye?:DD a faq szerint:) -
Midas #58130 mar ilyen oreg vagy :DD -
nenad #58129 én az egyik legszebb képemet egy k6-2 300 mhz es gépen 200mega memmel készítettem! brühhühhhühhhhüüüü -
Midas #58128 ez nagyon igaz :) nekem is az volt mikor keztem fel giga ram meg 2k celeron megis meg animaciot is csinaltam vele :D -
zenoka #58127 tudod 1.7 es celeronokkal is lehett regen egesz jo kepeket csinalni... altalaban nem a gep a szuk keresztmetszett hanem a tudas:D
-
papafater #58126 Igazából a látványterv készítések érdekelnek nagyon.Bár tudom ,hogy alapokkal kell kezdeni.A látványterv készítés bármelyik évjáratú max tudja?s,még egy kérdés:9400quad elég lesz 4gb rammal?Visszatérve Imagine barátomra,volt ,hogy készítettem egy kis házikót tóval,fákkal,pár tükröződést,este 9től másnap délelőtt 10ig számota,nem lett jó!!!!! -
zenoka #58125 ismet gratulalok magamnak:D
koszi! -
#58124 http://www.fixstars.com/en/lucille/