63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
marcee #58003 Ugyanez a gond nálam is, annyi különbséggel, hogy 2010-es Max. Éppen azért néztem be a topicba, hogy rákérdezzek, ha nem találok megoldást. Eddig egy HD4850-es volt a gépemben, ott is ez volt a hibajelenség, de más fórumon azt írják nem is támogatott, csak Radeon HD 5xxx-től. Akkor annyiban hagytam, de most lehetőségem támadt beépíteni egy GTX460-ast is (tehát a radeon mellé került, megjelenítés maradt azon). Felraktam a legújabb drivert, opencl-tesztek, RatGPU fut szépen az nv kártyán, vray is vígan renderel, sőt az RT is megy a CPU-n, de OpenCL-el a GTX-en elhasal. Hibaüzenet tökugyanez: "cl_build_program_failure"... Hiába googliztam, semmi használható. -
#58002 Ja lényeg, hogy nem szeretnék sokat költeni mivel félévig fogok elköltözni csak, igy átmeneti megoldásként kell, hogy ne unjam halálra és hasznosan teljen az idö.!
Utána ha minden jól megy visszaáll a régi helyzet madzagos net és erös asztali gép. -
#58001 Nemcsak ez a kettő ha van jobb ilyen áron akkor azt is megnézném .
Illetve ha csak a szerksztést végezném a laptopon a rendert meg az asztalin akkor elég lenne kisebb teljesitményű is , ha egy 10" os kis cuccot probálnék azzal mit lehetne kezdeni csak hobby szinten semmi komolyabb scene max pár 100k-s modell. -
#58000 Mindkettő 4GB.. Ja mármint, hogy a toshibánál a vga-nak nincs dedikált memóriája, ja azt szerintem eleve el lehet felejteni. -
#57999 Ha mindenképp a kettő közül kell választani, akkor az első, plusz 4GB RAM. :) Olcsóbbat nagyon ne keress, már ezek a konfigurációk is inkább alulról súrolják az ideális körülményeket. A VGA és egy cpu core relatíve lassú teljesítménye szűk keresztmetszet lesz. (A MAX ugye nem multithreading, csak a render!)
Nenad: Szerintem kellő támogatást kapnak a fejlesztők NVidiáéktól, hogy ne érezzék magukat hülyének miatta. :D -
OFF
Kis egitség kellene, az alábbi laptopok kozul melyik érné meg jobban , ha egy kicsit maxozva is lenne rajta ?
Medion
Toshiba
Vagy ennél olcsobb alternativákat amivel mindent meg lehet csinálni mint egy asztalival , természetesen a játékokat modjával használnám nem full grafikán. -
nenad #57997 hülye az aki cuda-ra fejleszt! :D
-
#57996 Sajnos. :( Ráadásul sem a gtx560-asokon, sem a c2075-ösökön nem sikerült beüzemelni. -
nenad #57995 nvidiával fut csak? -
Csicsó3d #57994 pontos működésükben nem tudom mi az eltérés, de a turbosmooth exportnál néha nem igazán úgy alaktíja a mesht ahogy kéne, felháromszögeli, szétvágja helyenként, úgyhogy én lemondtam róla és inkább meshmooth-ozok (pedig elvileg az lassabb) -
#57993 Nézegetem a tutorialokat és valaki turbosmothot használ és valaki meshsmothot. Mi a különbség a kettő közt? Ahogy néztem a hatása az ugyanaz. -
putyi #57992 múltkor beszélgettünk aldarynnal arról, hogy a mennyire jó volna egy gpu által gyorsított folyadék szimuláció.
minden kívánságunk ilyen gyorsan teljesüljön!:
glu3d gpu -
#57991 THE BEST OF EVERMOTION :D -
#57990 Hogy tudok egy .fig csontváz újjához még egy csontot hozzá kapcsolni úgy, hogy azt tekintse végtagnak? -
#57989 curve editor/ Out-of-Range Types/loop
Erre gondoltál?
Bár a path animot lehet hogy le kell kulcsolni előtte. -
nenad #57988 mi a legegyszerűbb megoldás arra, ha van egy animációm, egyszerű testek, path contrait, és pár forgatás, 100 frame és meg szeeretném oldani, hogy ugyananez az animáció játszódjon le, a következő 100 framen? Ezt mindenképpen maxban kell megoldani, hihetetlen, hogy a curve-okat nem lehet lemásolni. -
#57987 Értem, hát majd next jobb lesz, szoktam volt mondani:D
Egyébként a tükör két ablak között van csak lusta voltam normális ablakot modellezni, a "kuka" meg nekem direkt dizájnosnak tűnt(tényleg kancsal vagyok). -
#57986 Olyan apróságok ezek, amiktől viszket az agyam belső fele, ha sokat nézem, mint pl. a kukába dobott orgonacsokor, persze, tudom, hogy nem kuka, de ettől még olyan érzetem van. Remélem azért mondtam valami hasznosat is. -
#57985 Aham, kezdődik nekem az ablak "elé" tett tükörrel, vagy lenne kicsit jobban hangsúlyozva, hogy két ablaknyílás közötti falra került, vagy ne lógna egy ablak előtt. Ha pedig nem ablak előtt, ahnem egy bekeretezett kép előtt függ, akkor a képnek adnék kisebb mélységet színeiben, fényerejében, hogy ne tűnjön úgy, mintha egy ablak előtt lógna, ha pedig szimplán szürreális, akkor pedig nagyon céltalannak érzem. Plusz építéstechnikailag sincs igazán rendben. -
#57984 Tákolt?
Kompoziciót már többen bírálták, nekem v.hogy ez esett jól a szememnek. Lehet kancsal vagyok:D -
#57983 Utómunka, fények, anyagok, hangulat nagyon jól sikeredett, a kompozíció annyira nem tetszik, egyes részek pedig kicsit tákoltnak tűnnek nekem, de öröm ilyen szépen körbejárt képet látni! -
tilbury #57982 Alt+B és ott már látni fogod, hol kell berakni adott nézetbe a képet -
#57981 Ennek aztán van szabadideje bőven :D -
#57980 kész ez a faszi hihetetlen, hogy milyen részletesen modellez ,csak lenne egy hasonló oktató videója belöle -
#57979 gondoltam, hogy vmik képhez nektek is van közötök, én még utolsó kettőnél is rátok gondoltam.
a többi kép is frankó. azzal a qrva emberekkel annyi idő el tud menni, mire normálisan be tudja tenni őket az ember. én legalább is annyi időt el tudok velük "pöcsölni" :(
meg hát mire összeszedi az ember - az adott témához illő - sok cutout people-t -
putyi #57978 etele tér -
putyi #57977 http://homologue.hu/references/192.html -
Norbi779 #57976 a blueprintseket be lehet valaogy úgy illeszteni hogy nem a plane-ra rakom rá hanem cask a nézetbe? -
bencsab #57975 hmm, nem sok látszik az épületből, csak hogy nyugati mintára sok ember le tud ülni a fűre a parkban... :)
gondolom ezek szkennelt képek a weblapon -
putyi #57974 az 5/10-et mi követtük el. -
zenoka #57973 hat mindennap ott megyek el... szoval engem erint:) -
#57972 Etele téri látványtervek.
Jófélék. Lehet még van köze hozzá innen is vkinek. -
zenoka #57971 szerintem valami ini-filet sikerult elallitani:D
nezd meg hogy mit modositottal utoljara -
#57970 Sőt, most jöttem rá, hogy egy hotkey sem működik, az hogy lehet? :) -
#57969 Miért esik szét egy Turbo Smooth-os objektum a viewportban ha kikapcsolom az Edged Faces-t? -
#57968 Olyannal találkozott már valaki, hogy nem működik max-ban a delete billentyűm ? Nem tudok törölni vele semmit, még egy elrontott objectet sem :( -
#57967 Hülye úr...szerintem korrekt a többit meg leírtam privátba:) -
zenoka #57966 ez egy ilyen hetvege..:D
http://dl.dropbox.com/u/13839724/retro_room.jpg
azert itt is elmondom utanad ovatosan mutatom meg..:D
a szek az letoltott model. -
#57965 http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=2288
Itt megleshető az eredeti render is(ahol még nincs kiégetve a bal oldal) úgy gondoltam, hogy balról jön a fény meg kevés por ect. Lehet tényleg túlzásba estem. -
#57964 Lehet igazad van, bár nekem nincs ilyen hatása, (ebbe belejátszhat az is hogy én tudom, hogy ez egy box:D).