63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem lehet mert a nitro dx9 alapu és kivették belőle... :D
  • bencsab
    régen, emlékszem, megkérdezte, hogy 9 vagy 10...
  • bencsab
    a 2012-es maxot hogyan tudom dx10-be tenni, mert nem ajánlja fek, hogy dx- vagy 10, csak annyit ír, hogy directx.
  • bon
    Aero kikapcsolása a procit terheli, vga-t nem. Bekapcsolva meg a vga-t.
  • nenad
    nálam baromi lassú a hd6970-en. Kikapcsoltam az aerot., esetleg lehet ez a gondja ?
  • bencsab
    amúgy egy tipikus megjelenítési forma a shaded+edged faces, beimportált vonalas rajzokkal együtt. így érdemes tesztelni, a többi nem számít.
  • bencsab
    gtx 560
  • nenad
    milyen karesszal?
  • bencsab
    Én a 2012-nél próbáltam, de a nitrus-al szemben sem a dx10-es viewport, sem az opengl nem volt gyorsabb.
  • nenad
    beszarás, a nitrous dx9 alapú ablakezelő. A max 2011 dx 10 es módja legalább 3x olyan gyors és nem akad úgy mint az nitró. Csak az opengl módot ajánlom használatra. a többi xar...
  • nenad
    valami brutálisan szánalmas!
  • nenad
    szerintem még lasabb is lett... :-(
  • nenad
    megjelent a max 2013 trial :D dl-ing. Majd mondom milyen a viewport speed... :D
  • nenad
    sikerült megoldanom de xar, bugos sajnos. Az 5xxx -től támogatják.
  • putyi
    elég ócska a videókártya, úgyhogy nem. de nagyon szeretnénk.
  • nenad
    Putyi, ti használjátok a vray rt GPU-t? Megy nektek? Most nézem van ati támogatás de nekem lasabb a 6970-esem mint a cpu... valami nem stimm...
  • sanyicks
    Hogyan lehet úgy síkká tenni egy felületet, hogy azok a pontok amiket meghatározok érintetlenek maradjanak?
    Mert a make planar ugye mindent mozgat, azt az egy felületet síkká teszi amit kijelölök, a hozzá kötött összes többit meg így szétbarmolja.
  • nenad
    hiányzik file neki.
  • kypd
    Srácok, egy kis Script problémába ütköztem, jó lenne ha tudnátok segíteni :/

Szóval letöltöttem a VrayMTLConverter 0.98b-t, meg a Material Converter Scriptet, felraktam őket a Script mappába, de amikor arra mennék, hogy Script->Run Script és kiválasztom az MS fáljt mindkettőnél ezt írja ki:

MaxScript Fileln Exception

--Compile error: Can't find include file: $script/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse
    --In line: include "$scripts/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse"

vagy

MaxScript Fileln Exception

-- Syntax error: at bad, excepted factor
    -- In line: (egy ilyen négyzet)

Szóval, aki meg tudja nekem mondani, hogy mi a probléma az kérem segítsen, mert nagyon sokat segítene ez a Script, tehát aki emg tudja mondani mi okozza ezt, vagy mit csinálok rosszul, az kérem tegye meg.

Előre is köszönettel: kypd!

• sanyicks
    köszi majd kipróbálom ezeket, bár legutóbb mikor working pivotot használtam, a kikapcsolás után is, minden pivotja ott maradt ahol a working pivot volt (world, vertexek localja, parent, stb. minden)
  • VO101Tom
    502 Bad Gateway üzit kapom a linken (gyökéren is).
  • VO101Tom
    meg persze van a fapados módszer, hogy helpers/dummykat illesztesz a jelenetbe, azokhoz bármikor bármilyen pivotot igazítani tudsz, és azt a modellel egy groupban, hierarchy-ban mozgatva annyi pivot lehetőséged van, amennyit akarsz...
  • VO101Tom
    Hello. Szerintem a working pivot kell neked.

A hierarchy fülön van az is, szóval klikk az "edit working pivot"-ra, az új pivotot oda igazítod, ahova akarod (align-al fel tudsz venni igazítást is, nem csak pozíciót ugye), majd a "use working pivot"-al ezt teszed elsődlegessé. Természetesen az eredetit ez békén hagyja, és miután elvégezted amit akartál az "use working pivot"-ra újból klikkelve visszaáll az eredeti állapot (az eredeti pivotot is tükrözte, mozgatta pl a modellel együtt).
  • sanyicks
    normális tükrözés a maxban tengelyre pivotostul lehetséges?
    symmetry ugye egyeolvasztja a tükrözöttel, az objektumot. mirror modifier hagyja a pivotot az eredeti helyén. Mirror tool meg tükrözi a pivotot, de csak a pivot tengelyeire tud tükrözni, pedig a world tengelyekre kéne.
  • nenad
    egy kis caustics anim test redqueenel. A hibás átmenetnek látszó dolog nem más mint caustics különböző szögekben a tórusz felületéről! Baromi érdekes! kb 1 perc/frame csak 300 samples/pixel + 50 milla photon!

http://www.filedropper.com/rqcaustics

• nenad
    ja, a gpu mem mérete és a programozhatósága határozza meg a renderelők elterjedését. A 7xxx sorozat itt nagyot lépett előre. Remélem hamarosan lereagálják majd...
  • marcee
    Ja, hogy örültem annó három és fél éve (majdnem négy tulajdonképpen) a HD 4850-nek, hogy OpenCL, hűha, ezen már majd renderelni is fogunk tudni... Végül az 1.0-s szabványhoz nem is készült produkciós szoftver. Iszonyú lassan aknázódnak ki legizgalmasabb és fontosabb új képességek sajnos. (mondom ezt úgy, hogy nekem majdnem mindegy jelenleg, mert azóta sem tudtam kártyát cserélni...)
  • sanyicks
    már eddig is igaz volt. korlátozottan, a 2012-ben van gpu-s render.
  • nenad
    és igen lassan elérkezik a paillanat amikor a GPU-n történő renderelés igazzá válik!

http://prohardver.hu/hir/sapphire_radeon_hd_7970_toxic_6_gb_vga_kartya.html
  • nenad
    Itt az első például, a másik még nincsen kint...
    http://blogen.eyeka.com/2012/03/27/reinvent-beer-packaging-winners-are-here/
  • bencsab
    gratulálok! melyik verseny volt az? linket a versenyről szabad?
  • npeter
  • Atika :o)
    Gratula!
  • Midas
    gj :)
  • zenoka
    nagyon megy ez neked! Gratula!
  • ThomasGins
    Pöpec! Kösz!

Grat Nenad!
  • nenad
    hamarosan megmutatom mindkettőt, a szerződés meg van oldva az elsőnél, majd a második után postolok!
  • Jabar
    Grat! Esetleg egy linket a győztes munkáról? :)
  • nenad
    Srácok... Végre szereztem egy első helyet nemzetközi design versenyen! Újabb nyeremény! :-)
  • zenoka
    en voltam koszi:)