3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Thomas, én anno megvettem a TF2-t oranga boxba, egy ideig toltam, de a szívem elhúzott a valós katonai szimulációk irányába. A BadCompany2- ben túl vagyok a 10 000 killen és négy fegyvert vittem el platinum medalig, Captain III rangban vagyok. De lehet lassan átmegyek másra, pl battlefield III, esetleg arma II. Armaval az a baj, hogy hálozatban, baromi lassú, egyedül pedig egy idõ után unalmas.
A vietnam kiegészítõ csak pénzkidobás volt sajnos, nem annyira tetszenek a pályák.
Nem tudja valaki, nincsen valami pályázat mostanában?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Zenoka: Egyetertunk, meg nem is akartam offolni. Annyi tehetseges magyart latni a forumokon, hogy vegulis nincs miert aggodni, sokan nyugodtan probalkozhatnanak kulfoldon, ha ahhoz lesz kedvuk.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
latod ennyi a lenyeg a tobbi csak siras szerintem.. pont ugy mint az egyszeri hallandonal mikor azon hozong hogy nem kapott anyutol aputol lakast 20 evesen hanem sajat maganak kell eloteremteni... teny hogy nem egyszeru a helyzete annak aki ezzel akar foglalkozni de nem remenytelen tehat ha van hozza kitartasod (!!!) es minimalis erzeked akkor megy ez meg olyan helyrol is mint magyarorszag. persze valoszinuleg spielberg zabigyerekenek konyebb sorsa volna...
npeter: basszus tenyleg.. nah majd legkozelebb😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Az milyen mar, hogy valakinek VFS utan az ELSO gyakornoki meloja ILM-es? Nem piskota, mi?😊 En meg azert egyetem utan jopar ev alatt sok lepcsofokot vegigjartam, hogy egyaltalan betehessem a labam komoly studioba. (Igen, a mar elobb emlitett VFSes arc a kollegam jelenleg. ILM-es projecten van szerencsem lead lightning leadnek lenni.)
En csak annyit szolnek hozza, hogy itt Stuttgratban tapasztalom, hogy egy fiatalnak mennyivel tobb lehetosege van, ha 3D-zni szeretne. Kezdve a gimi utani studiolatogatasoktol (csak hogy lassa, milyen is ez) az egyetemi kepzesekig, es nem kell letorrentezni semmit, mert ott mar megkerestek helyette mi a legjobb anyag, es odaadjak neki, gyakorlat egy jobb studioban, aztan diplomat is kap rola.
Persze ha jo vagy a valasztott teruleteden, akkor elobb-utobb felvesznek valahova akarhonnan josz. De azert furcsa erzes, mikor besetalt monjuk mult heten egy srac a Merci koncept diplomamunkajaval, es amig egyutt dolgoztunk kapta a supportot a Daimlertol, volt clay model, prezentaciok, minden szutyok. Tudom, szar duma ez a "bezzeg a szomszed", de egy magyar legeny nemzetkozi vizeken szvsz hatranybol kell nyerjen, tehetseg mellett is.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Ezek utan nehez hova tennem azt, hogy szamit az, hogy hol vegeztem vagy sem.
Szerintem az szerencse, ha olyan helyen tudtok dolgozni, ahol ezek nem szamitanak. En pl kapasbol amiatt kevesebb fizut kapok, mert Mo-rol jottem. Mondvan, a kevesebbnek is jobban orulok, hiszen otthon milyen szarerhugyert dolgoznak CG grafikusok. Van melotarsam, az ausztral animal logictol jott, vagy dupla fizuert van. Pedig nem jobb nalam, nem huzza jobban a lovat, sot... rangban felette vagyok. De mivel USA allampolgar, ezert neki "jar" a magasabb fizu.
Sorry, nem akartam ennyit offolni. Akkor viszont visszaterve a kerdesre (es akkor ebben tobbek kiigazitasat is orommel veszem). Mit tehet az otthoni palyakezdo? En a kornyezetemben azt tapasztalom, hogy ha valaki muveszeti reszre akar menni dolgozni, az menjen kepzore iparra vagy legalabbis a muveszeti reszet erositse, a programozast felejtse el. Ugyse fog olyat dolgozni, ahova kellene info mert arra vannak itt RnD-s emberek 55 MIT-s meg Ucla-s diplomaval. Aki meg nem a muveszeti reszet nezi, az meg inkabb _szerintem_ matekra menjen mint infora.
(Amennyiben a topiclakok ugy itelik meg, hogy ez itt tul off akkor sorry. Figyelembe veszem a reakciot es egy centivel nem tolom tovabb a temat. A masik dolog, hogy ha jol sejtem itt csak archvizben dolgozo emberek vannak... lehet ennyire maskent erzekeljuk a dolgokat. En vfxben melozom, ugy velem, hogy oda igenis ervenyesek a megallapitasaim.)
"es az en apukam erosebb" ne altanositsunk mert meg a vegen elo jon az hogy maya vs max.. szokek vs feketek, szilikon cici vs. termeszetes cici, trimmelt vs. full kopasz.. almva vs. korte.. erted mire gondolok ugye?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Én a GDF-en diplomáztam, és nem tartom túlságosan fair dolognak, hogy egy ismerõsöd tapasztalatát alapul véve megpróbálsz felerõsíteni egy olyan információt ami az "éremnek két oldala van" teórián alapul.
Szóval a tények, még mielõtt itt általánosságban bárkit is félrevezetnél néhány sztorival:
- A GDF-nek ténylegesen voltak gagyi központjai, amik az évek során meg is szûntek, és ahol tényleg pénzért kapták a diplomát, de ebbõl olyan következtetést levonni, hogy "semmi tudás nem kerül a fejedbe" az nem csak az iskolára nézve sértõ, de az olyanokra is, akik esetleg egy húzósabb és színvonalasabb központban a belüket kitanulták, és neadjisten még voltak országos versenyeken is.
A suli oktatási szerkezete adott, amibe ténylegesen nem lehet belekötni szakmai oldalról, ezen túl már csak az iskola vezetésén, az adott központ tanárain és persze a diákon múlik, hogy milyen szakember lesz a GDF-rõl kikerülõ emberke. Aki tanult becsületesen, és mellette még a gyakorlati részre is volt ideje fõleg mondjuk munka mellett, annak a diplomáját kár pocskondiázni egy általánosított urban legend miatt. Aki pedig nem tanult és mondjuk nem is nagyon érdekelte az adott szakma, csak egy diploma kellett neki, nos olyan bármelyik más egyetemen és fõiskolán is elõfordul, de annak semmi köze ahhoz, hogy hol végzett.
Tény, hogy vannak puccosabb egyetemek, ahol vért kell izzadni a kettesért is, mert náluk az presztisz kérdés, az iskola alapján való megkülönböztetés azonban már alapjában véve minõsíti az adott munkahelyet:
- vagy túl sok a jelentkezõ és így próbálnak szanálni,
- vagy egyszerûen csak nem tudják, vagy nem akarják eldönteni, hogy ki a jó szaktudású munkaerõ.
Részemrõl ezt a témát lezártnak tekintem, meg ide ez egy kicsit OFF is, de nem szívesen látom, hogy bármelyik fórumon is csak az egyik oldal álláspontja van képviseltetve.
Ki korán kel, poligont lel.
Persze, nem a suli hatarozza meg. Ahogy a GDF-nel (hogy peldanal maradjak) az a baj, hogy az a neve ami... hanem, hogy semmi tudas nem kerul a fejedbe. Lehet vegezni kozgazt mucsarocsogei Marikanenikepzoben is, meg a Corvinuson is... aztan majd meglatod, hogy melyikkel vagy versenykepesebb.😊
Nomeg ha valaszthatsz, hogy elb*szol 3-5 evet egy helyen, akkor mar inkabb jobb helyre koltsd az idodet es eroforrasodat. Lehet felgozzel is tanulni, csak mi ertelme... egy ujabb lowcost kozepszeru diplomat vegzett ember. Juhe...
Nagy jó ez a kis cucc, rendszeresen használom. Bár csak hobbira.
Nem csinálunk valami speed gyurmázást?😊
\"So always look on the bright side of death\"
http://www.pixologic.com/sculptris/
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha barmit akarsz ezen kivul akkor meg muveszeti kepzes javallott.
nenad: nagyobbak a viharok és hirtelenebbek. Mivel viszont több száz éves rekordok dõlnek meg néha, így feltételezhetõ, hogy 1912 június 26-án is volt ehhez hasonló 😉
\"freedom is not a licence for chaos\"
Mivel van egy plugin amit alább linkeltem annak sikerült az ujabb verzioját beszereznem, de az is csak 2009-hez van.Igy ahhoz hogy át tudjam konvertálni a modellemet kellene ez a verzió
Nalunk 2D 4-5k/ora, 3D 4-8k/ora(szamit, hogy koplex projekt vagy "csak" egy targy)
az en idomben meg programtervezo matematikusnak lehetet tanulni nem infosnak😄 nem ugyanaz az egyiknek van ertelme😊). esetleg meg szoba johet az epiteszet vagy egy filmes szak..
ha tenyleg akarsz tovabtanulni plusz 3dzni akkor a legegyszrubb ha tanulsz programozo matematikusnak v. programtervezonek aztan mellete szepen magadtol 3d-zel... fosulin ugy ezt sose fogod tanulni magyarhonba hogy megelhetesi szintet biztos tudasod legyen de onszorgalom plusz programozoi tanulmanyokkal sokra lehet vinni..
Egyébként kíváncsi vagyok mennyiért készült a látványterv.
- Másodszor pedig jó pár olyan tervezõiroda van, ahol mellékesen ígérnek látványterveket is, de arra se plusz külön ember, se egyéb feltétel nem áll rendelkezésre. Ilyenkor van az, amikor a haver építészként este munkaidõn kívül még látványterveket is megpróbált "össze-hegeszteni" az adott projektekhez, csak mert a fõnök nagyvonalúan odaígérte a megrendelõnek jópofizás címszó alatt. Ez van.
Mondhatni ilyen az, amikor a kínálat igazodik a kereslethez.
Ki korán kel, poligont lel.
per aspera ad astra
kép1
kép2
kép3
számomra azért furi, hogy egy megyeszékhely, majd 2milliárdos projectnál kidobnak ilyen látványterveket. tudom én, hogy fõleg az önkrományzatos melók tegnapra kell készen lennie mindig, de hát azért vmi normálisabb minõséget elváratna az ember. De lehet tetszenek ezek is vkiknek.
UI: Ha vkit megbántottam volna netán ezzel, attól Lnézést <#wave>#wave>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
www.pumaszallas.hu