63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #58283 nem lehet mert a nitro dx9 alapu és kivették belőle... :D -
bencsab #58282 régen, emlékszem, megkérdezte, hogy 9 vagy 10... -
bencsab #58281 a 2012-es maxot hogyan tudom dx10-be tenni, mert nem ajánlja fek, hogy dx- vagy 10, csak annyit ír, hogy directx. -
#58280 Aero kikapcsolása a procit terheli, vga-t nem. Bekapcsolva meg a vga-t. -
nenad #58279 nálam baromi lassú a hd6970-en. Kikapcsoltam az aerot., esetleg lehet ez a gondja ?
-
bencsab #58278 amúgy egy tipikus megjelenítési forma a shaded+edged faces, beimportált vonalas rajzokkal együtt. így érdemes tesztelni, a többi nem számít. -
bencsab #58277 gtx 560 -
nenad #58276 milyen karesszal? -
bencsab #58275 Én a 2012-nél próbáltam, de a nitrus-al szemben sem a dx10-es viewport, sem az opengl nem volt gyorsabb. -
nenad #58274 beszarás, a nitrous dx9 alapú ablakezelő. A max 2011 dx 10 es módja legalább 3x olyan gyors és nem akad úgy mint az nitró. Csak az opengl módot ajánlom használatra. a többi xar... -
nenad #58273 valami brutálisan szánalmas! -
nenad #58272 szerintem még lasabb is lett... :-( -
nenad #58271 megjelent a max 2013 trial :D dl-ing. Majd mondom milyen a viewport speed... :D -
nenad #58270 sikerült megoldanom de xar, bugos sajnos. Az 5xxx -től támogatják. -
putyi #58269 elég ócska a videókártya, úgyhogy nem. de nagyon szeretnénk. -
nenad #58268 Putyi, ti használjátok a vray rt GPU-t? Megy nektek? Most nézem van ati támogatás de nekem lasabb a 6970-esem mint a cpu... valami nem stimm... -
sanyicks #58267 Hogyan lehet úgy síkká tenni egy felületet, hogy azok a pontok amiket meghatározok érintetlenek maradjanak?
Mert a make planar ugye mindent mozgat, azt az egy felületet síkká teszi amit kijelölök, a hozzá kötött összes többit meg így szétbarmolja. -
nenad #58266 hiányzik file neki. -
kypd #58265 Srácok, egy kis Script problémába ütköztem, jó lenne ha tudnátok segíteni :/
Szóval letöltöttem a VrayMTLConverter 0.98b-t, meg a Material Converter Scriptet, felraktam őket a Script mappába, de amikor arra mennék, hogy Script->Run Script és kiválasztom az MS fáljt mindkettőnél ezt írja ki:
MaxScript Fileln Exception
--Compile error: Can't find include file: $script/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse
--In line: include "$scripts/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse"
vagy
MaxScript Fileln Exception
-- Syntax error: at bad, excepted factor
-- In line: (egy ilyen négyzet)
Szóval, aki meg tudja nekem mondani, hogy mi a probléma az kérem segítsen, mert nagyon sokat segítene ez a Script, tehát aki emg tudja mondani mi okozza ezt, vagy mit csinálok rosszul, az kérem tegye meg.
Előre is köszönettel: kypd!
-
sanyicks #58264 köszi majd kipróbálom ezeket, bár legutóbb mikor working pivotot használtam, a kikapcsolás után is, minden pivotja ott maradt ahol a working pivot volt (world, vertexek localja, parent, stb. minden) -
#58263 502 Bad Gateway üzit kapom a linken (gyökéren is). -
#58262 meg persze van a fapados módszer, hogy helpers/dummykat illesztesz a jelenetbe, azokhoz bármikor bármilyen pivotot igazítani tudsz, és azt a modellel egy groupban, hierarchy-ban mozgatva annyi pivot lehetőséged van, amennyit akarsz... -
#58261 Hello. Szerintem a working pivot kell neked.
A hierarchy fülön van az is, szóval klikk az "edit working pivot"-ra, az új pivotot oda igazítod, ahova akarod (align-al fel tudsz venni igazítást is, nem csak pozíciót ugye), majd a "use working pivot"-al ezt teszed elsődlegessé. Természetesen az eredetit ez békén hagyja, és miután elvégezted amit akartál az "use working pivot"-ra újból klikkelve visszaáll az eredeti állapot (az eredeti pivotot is tükrözte, mozgatta pl a modellel együtt). -
sanyicks #58260 normális tükrözés a maxban tengelyre pivotostul lehetséges?
symmetry ugye egyeolvasztja a tükrözöttel, az objektumot. mirror modifier hagyja a pivotot az eredeti helyén. Mirror tool meg tükrözi a pivotot, de csak a pivot tengelyeire tud tükrözni, pedig a world tengelyekre kéne. -
nenad #58259 egy kis caustics anim test redqueenel. A hibás átmenetnek látszó dolog nem más mint caustics különböző szögekben a tórusz felületéről! Baromi érdekes! kb 1 perc/frame csak 300 samples/pixel + 50 milla photon!
http://www.filedropper.com/rqcaustics
-
nenad #58258 ja, a gpu mem mérete és a programozhatósága határozza meg a renderelők elterjedését. A 7xxx sorozat itt nagyot lépett előre. Remélem hamarosan lereagálják majd... -
marcee #58257 Ja, hogy örültem annó három és fél éve (majdnem négy tulajdonképpen) a HD 4850-nek, hogy OpenCL, hűha, ezen már majd renderelni is fogunk tudni... Végül az 1.0-s szabványhoz nem is készült produkciós szoftver. Iszonyú lassan aknázódnak ki legizgalmasabb és fontosabb új képességek sajnos. (mondom ezt úgy, hogy nekem majdnem mindegy jelenleg, mert azóta sem tudtam kártyát cserélni...) -
sanyicks #58256 már eddig is igaz volt. korlátozottan, a 2012-ben van gpu-s render. -
nenad #58255 és igen lassan elérkezik a paillanat amikor a GPU-n történő renderelés igazzá válik!
http://prohardver.hu/hir/sapphire_radeon_hd_7970_toxic_6_gb_vga_kartya.html -
nenad #58254 Itt az első például, a másik még nincsen kint...
http://blogen.eyeka.com/2012/03/27/reinvent-beer-packaging-winners-are-here/ -
bencsab #58253 gratulálok! melyik verseny volt az? linket a versenyről szabad? -
#58252 -
#58251 Gratula! -
Midas #58250 gj :) -
zenoka #58249 nagyon megy ez neked! Gratula! -
#58248 Pöpec! Kösz!
Grat Nenad! -
nenad #58247 hamarosan megmutatom mindkettőt, a szerződés meg van oldva az elsőnél, majd a második után postolok! -
#58246 Grat! Esetleg egy linket a győztes munkáról? :) -
nenad #58245 Srácok... Végre szereztem egy első helyet nemzetközi design versenyen! Újabb nyeremény! :-) -
zenoka #58244 en voltam koszi:)