63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
kypd #58203 Kössz a segítséget, eddig is gondoltam már erre a két megoldásras (a varanuszéra meg erre), a PNG-s dolog eddig azért nem határoztam el magam, mert After FX nélkül nem tudtam volna megnézni, a másikkal meg az a bajom, hogy nem tudom hogyan lehet hátteret berakni (képet, videót) pedig úgy határozottan könyebb lenne, egy mozgó videóra animálással, vagy a Zöld háttérrel.
Szóval bocs, hogy megintcsak egy kérdéssel tudok előállni, már tényleg kezdem kényelmetlenül érezni magam, hogy csak segítséget kérek, segíteni meg nem tudok, de akkor valaki lenne olyan kedves és megmondaná, zöld hátteret hogy rakok be? :D -
zenoka #58202 :DD -
JackMeadow #58201 hajrá :D -
Csicsó3d #58200 animációt renderelni nyersen avi-ba maxból nem gyenge :D
Inkább használj alfás PNG szekvenciát vagy TGA-t (nem avi-t adsz meg output-nál hanem png-t vagy tga-t)...
After effects úgyis összefűzi mozgóképpé és akkor "háttered sincs" és azt raksz elé/mögé amit akarsz... -
#58199 b@szki azért 6 év alatt rájöhettél volna ;-)
ennyi idő alatt "majdnem" megépült a 4-es metro :P -
Varanusz #58198 KÖSZ KÖSZ KÖSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre. 2006 óta nem tudtam hogy kell, eddig ha ilyen problémám volt szöszmötöltem baromi sokat DE MOSTMÁR hála Neked végre gyorsabban tudom a filmemet csinálgatni! KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER JackMeadow ! -
JackMeadow #58197 tools>array segit rajtad -
Varanusz #58196 Ez segíthet: http://www.world3d.hu/leckek.php?id=88&page=1
Egyébként nyomsz egy 'M' betűt, előjön a Material Editor ----> 'Blinn Basic Parameters' fül -----> 'Diffuse' mellett van egy kis négyzet arra kattints ------> Válaszd ki a Bitmap-ot és akkor máris kiválaszthatod a megfelelő fájlt / textúrát.
[ A 'Blinn Basic Parameters' fül alatt található a 'Maps' fül, ott a 'Diffuse Color' melletti 'None' gombra kattintasz és Bitmapot választod ugyanúgy megadhatod ! -- ugyan az a kettő ]
A második kérdésben nem tudok segíteni rendesen csak ennyi ötletem van: Csinálsz a modell mögé egy Green Screent és adobe after effecttel kivágod egyszerűen. -
Varanusz #58195 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem egyszerűsítve így néz ki:
Van egy BOX az origo ponton ( X:0 Y:0 Z:0 ) Az X tengely mentén klónozni szeretném 50-szer úgy, hogy mindegyik 1cm-re van a másiktól!
[ Ha megfogom az Objectet SHIFT és odébb húzom, ugyebár nehéz eltalálni az adott pontot. ]
-
kypd #58194 Emberek, segítség kellene.
Arra lennék kíváncsi, hogy Materialnak hogyan tudok egy JPG, illetve PNG képet beállítani?
Másik dolog, amire kíváncsi lennék, ha valaki tud segíteni esetleg, hogy AVi.ba úgy, hogyan tudok kimenteni, hogy a háttér ne egy fekete háttér legyen, hanem rendes RBG, ami mögé bármit berakhatok utólag?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
Dark Geo #58193 most olvastam vissza, hogy mit írtam... hiába 3 óra alvás nem elég. -
Dark Geo #58192 Mi a véleményetek a 2012-es maxban fellelhető új uvw-ről és iray-ről? -
bencsab #58191 rendereléshez nekem is. a szűk keresztmetszet az volt, ha a háttérben rendereltem, az előtérben pedig dolgoztam egy másik 3dsmax task-ban. -
Midas #58190 me 4 -
nenad #58189 nekem még elég volt a 8gb eddig... -
bencsab #58188 kell a 16GB, nekem is annyi van. fut a max mellett még egy phoitoshop meg autocad is, akkor elkél a sok ram -
Csicsó3d #58187 én tapasztalatom meg az, hogy V-ray-nél betelt a 6giga displacement-kor vagy nagyobb jeleneteknél, FumeFx-nél nem szimulálhattam egy bizonyos spacing érték alatt mert nem bírta el a memória... szerintem ez olyan mint a magok száma, sose elég... -
JackMeadow #58186 16 giga a maxnak tök felesleges az én tapasztalataim szerint -
Csicsó3d #58185 bocsi, de muszáj megosztanom örömöm
new config: i7-3930K, MSI lap, 16Gb DDR3
öröm bódóttá :)
Tipp: ne noctua hűtőt vegyetek mert kurvanagy és nem fér alá több memória, illetve nem lehet felrakni a mostani ház oldalát (Fractal Design 3000) :D -
nenad #58184 supercool! -
#58183 Jó kis GN'R.
Jó lett! -
JackMeadow #58182 -
JackMeadow #58181 megnézem köszönöm -
bencsab #58180 clamp output kapcsolóval lehet ez megoldani -
JackMeadow #58179 a hurok már jok viszont a gityó széle a csilanasoknal meg mindig pixeles -
JackMeadow #58178 ouhh, DMC vel kéne csinálni nem? menyire lője a subdivison tök fura eredményeket ad? -
JackMeadow #58177 thanx
-
zenoka #58176 AA-ra keres ra es olvas utana (anti aliasing) -
JackMeadow #58175 mit kéne meg allitanom vrayen h a hurok ne legyenek ilyenek? -
sanyicks #58174 gondolom ambient occlusion textúra bake-elésnél a max nem figyeli hogy több mesh ugyan azt az textúrát használja (gyak overlappolják egymást, mert ugyan az a modell), és feketetére bake-eli. Vagy rosszul tudom?
És ha jól tudom mi a teendő? Van jobb megoldás azon kívül hogy mindegyik ilyen mesh-t detacholom és hideolom a bake idejére? -
GixEr #58173 Ezzel jobban jarsz 3DRipperDX . Nem kell az itemsetteket osszeszedegetni (jo reszuk bent sincs a modellviewerben azaz a kulso kis adatbazisban). Igy a sajat karakteredet szeded ki, vagy azt aki(k) a kamera latoszogeben vannak. -
kypd #58172 Bocs, az előbb valamiért ezt linkelte be, de nem erre gondoltam, 1000 bocsánat, nem tudom mi történt és módosítani meg nem tudtam a hozzászólásomat.
Szóval erre gondoltam:
-
kypd #58171 Heló ismét! Egy kis segítség kellene, tapasztaltabb Maxozóktól (bár nem tudom ehhez mennyire kell érteni a maxhoz)
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy Játékokból, ezzel a módszerrel lehet e karaktereket kivenni, vagy csak a WoWal működik?
Ha valaki tudná a választ, vagy más hsznos tippeket ebben az ügyben, azt nagyon szépen megköszönném! -
Cronvell #58170 Köszi a tippeket, amint lesz időm nekiugrok ! -
sanyicks #58169 Azt meg tudja mondani hogy milyen feltételek mellett működik a stich selected scale funkciója? Mert néha működik, néha meg cseszik méretezni. A pack normalize is 4 ugyan olyan ugyan olyan méretű darabot 4 különböző méretere scaleli... -
sanyicks #58168 nem a textúra van fejjel lefelé, hanem mindegyik facen a mellette lévővel ellenkező irányba van a textúra. Tehát nem horizontálisan, vagy vertikálisan kéne flippelni, hanem harmadik irányba, ami meg ugye nincs uvw editorban. Valami plugin volt hozzá, de 2009-nél nagyobb maxra nincs.
Relax nem jó semmire, csak hogy széttrancsírozza a mapot, én annak értelmes felhasználását még nem láttam. Egy szabályos mapból csinál egy kitekert önmagát overlappoló meghatározhatatlan formájú amőbát. -
zenoka #58167 kivalasztod a polyban azokat az edgeket amiken szeretned hogy vegig fusson a szegecs majd nyomsz egy create shape from selection-t es akkor van egy szep splineod amin mar tetszes szerint osztod ki a szegecseket mondjuk tools spacing toolal:D
vagy object paintel! -
Csicsó3d #58166 nem vagyok benne biztos, hogy milyen módban mozgatsz (view, local, screen, parent) ezek is képesek fura dolgokra
UVW problémát egy relax megoldja és átfordítja neked, de te is megcsinálhatod, asszem egy flip horizontal segíte
Cronvell: a mesh-ből az egyik edge-t (amin szeretnéd végigvinni a szegecseket) jelöld ki és nyomj egy "create shape from selection"-t, aztán tools -> align -> spacing tool
ez olyan mint az array, csak vonal mentén. Próbálgatni kell mert nem mindegy hogy állnak a pivotok...
de van jópár script is vonal menti szétszórásra -
Cronvell #58165 Hello,
Lenne egy kérdésem. Van egy Editable Poly ablakom amit szeretnék szegecsekkel körberakni, a szegecseket le is modelleztem és az ablak is megvan de nem tudom, hogy lehetne a szegecseket a szélvédőre helyezni, úgy hogy azok felfeküdjenek az ablak síkjára. Bárki aki tudna nekem ebben segíteni azt megköszönném
Üdv!
Cronvell -
zenoka #58164 nalatod erre nem gondoltam:D viszont akkor nincs nenadnak kihivas:D